World Ducati Week 2022: Το αναλυτικό πρόγραμμα

Τρεις μέρες γιορτής στο Misano και στα πέριξ στις 22-24 Ιουλίου
Από το

motomag

14/6/2022
Μετά την ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής του τριημέρου, η Ducati έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα του WDW 2022 με όλες τις εκδηλώσεις και τους ανθρώπους που θα βρίσκονται εκεί. 
Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Ducati World, μία περιοχή που βρίσκεται στο θεματικό πάρκο της Mirabilandia, στη Ραβέννα της Ιταλίας. 
 
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής της Ducati, η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση είναι σίγουρα ο αγώνας μεταξύ 21 Πρωταθλητών της Ducati, που προέρχονται από όλα τα Πρωταθλήματα που συμμετέχει η εταιρεία (MotoGP, Superbike, Supersport). Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παρουσιάστηκαν οι ειδικές εκδόσεις της Panigale V4, στα χρώματα των Pecco Bagnaia και Alvaro Bautista, με τις οποίες θα συμμετάσχουν στον αγώνα οι πιλότοι της Ducati.
 
Ο αγώνας θα αποτελείται από δύο κατηγορίες και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν στην πίστα του Misano, όπου παραδοσιακά είναι και το επίκεντρο της γιορτής, τα Ducati V4 και Ducati V2 στα χέρια ορισμένων από τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου. 
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ducati για το πρόγραμμα WDW2022:
 
«ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ DUCATI
Οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της WDW είναι προφανώς οι μοτοσυκλέτες της Ducati. Μπορείτε είτε να οδηγήσετε την Panigale σε έναν προσομοιωτή τελευταίας γενιάς, είτε να πάρετε μία αναμνηστική φωτογραφία με το Streetfighter να πλαγιολισθαίνει πάνω σε μία ειδική πλατφόρμα. Οι οπαδοί της Multistrada θα μπορούν να αναβιώσουν την ιστορία του μοντέλου μέσα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μοντέλα από την απαρχή της ιστορίας της. 
 
Για τους λάτρεις των δύο και των τεσσάρων τροχών, θα μπορέσουν να δουν από κοντά το Audi RS Q e-tron το οποίο συμμετείχε στον αγώνα του Dakar και δίπλα του η DesertX με την αποκλειστική εμφάνισή σε μαύρο χρώμα, εμπνευσμένη από αυτό, αλλά και την Diavel 1260 Lamborghini δίπλα από τo Lamborghini Siàn FKP 37, από το οποίο προήλθε η έμπνευση για τη μοτοσυκλέτα.
 
ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Σύμφωνα με την παράδοση, η Ducati θα μοιραστεί μία αποκλειστική παρουσίαση ενός νέου μοντέλου με τους συμμετέχοντες στο World Ducati Week. Εκεί θα έχει στηθεί ένα κλειστό δωμάτιο, μέσα στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν ένα από τα νέα μοντέλα του 2023 που θα αποκαλυφθεί επίσημα στο ευρύτερο κοινό μετά το φθινόπωρο.
 
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Μοτοσυκλέτες όχι μόνο για να τις θαυμάσεις και να τις εξερευνήσεις, αλλά πάνω από όλα για να τις οδηγήσεις. Τα μοντέλα της Ducati και τα Scrambler Ducati θα είναι διαθέσιμα για test ride γύρω από την πίστα του Misano. Οι λάτρεις της ταχύτητας θα μπορούν να κρατήσουν θέση στην πίστα με τη μοτοσυκλέτα τους, αλλά επίσης να κλείσουν και ένα test με το Panigale V4 S MY2022, το κόσμημα τεχνολογίας και επιδόσεων της Ducati. To Ducati Riding Academy θα δώσει επίσης το παρών στο WDW2022, αφιερωμένο στους φίλους της εταιρείας όλων των ηλικιών και κάθε επιπέδου εμπειρίας. Οι νεότεροι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μία γεύση από το DRE Rookie, ενώ ‘μίνι-συνεδρίες’ του DRE Adventure με τα Multistrada V4 S, Scrambler Ducati Desert Sled και το ολοκαίνουργιο DesertX θα λάβουν χώρα για τους λάτρεις της περιπέτειας.
 
ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ DUCATI
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι αναβάτες της Ducati θα συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες στην πίστα. Το Lenovo Race of Champions και ο γύρος της τιμής στην πίστα είναι μόνο δύο από τις περιπτώσεις στις οποίες οι θαυμαστές θα μπορέσουν να δουν και να έρθουν σε επαφή με τους ήρωες της Ducati από το παρόν και το παρελθόν.
 
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Την Παρασκευή 22 Ιουλίου θα λάβει χώρα μία από τις πιο αναμενόμενες και αγαπημένες στιγμές για όλους τους Ducatisti: η παρέλαση της World Ducati Week ! Η στιγμή που η πίστα βλέπει όλους τους θαυμαστές και τις Ducati τους σε πρώτο ρόλο, με το σύνθημα “Let’ s Ride as One”. 
Ξεκινώντας με ένα γύρο της πίστας, ένα πολύχρωμο φίδι από μοτοσυκλέτες θα οδηγήσει χιλιάδες θαυμαστές στο Riccione για το Scrambler Beach Party. Οι εγκαταστάσεις για μπάνιο στη Samsara Beach στο Riccione θα φιλοξενήσουν ένα απόγευμα με μουσική και διασκέδαση υπό τη μουσική του παγκοσμίου φήμης Ιταλού DJ και παραγωγού Benny Benassi. 
 
Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου θα ξεκινήσει με το αναπόφευκτο “Rustida” (τυπικό BBQ) που θα σερβιριστεί στην κεντρική ευθεία της πίστας από τους υπεύθυνους της Ducati. Το απόγευμα θα συνεχιστεί στο Santamonica Stadium of Misano, δίπλα από τα paddock της πίστας, οπού οι αναβάτες θα κάνουν τον παραδοσιακό χαιρετισμό στους Ducatisti. 
Στη συνέχεια το απόγευμα θα κορυφωθεί με την ενέργεια από τη μουσική της Meduza: το τρίο της ιταλικής house μουσικής, με πάνω από 15 εκατομμύρια ακροατές σε streaming σύνδεση. Για τη συμμετοχή στις απογευματινές εκδηλώσεις του World Ducati Week την Παρασκευή και το Σάββατο, είναι απαραίτητη η αγορά εισιτηρίου εισόδου στην εκδήλωση.»

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό οχτακύλινδρο Gold Wing!

Πατέντες δείχνουν ότι η GWM ετοιμάζει οχτακύλινδρο boxer
boxer china motomag
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/4/2024

Σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κινεζική εταιρεία Great Wall Motor (GWM) ετοιμάζει έναν boxer κινητήρα με οχτώ κυλίνδρους, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε μοτοσυκλέτες, θέλοντας να κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την είσοδό της στον κόσμο των δύο τροχών.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ξεκίνησαν με μικρού κυβισμού δίκυκλα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν και σε χωράφια που μέχρι τώρα δεν είχαν σπείρει τον δικό τους καρπό, εμφανίζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με μεγαλύτερους κυβισμούς και περισσότερους κυλίνδρους από πριν.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως φαίνεται, όμως, ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, η GWM, θέλει να ακολουθήσει την αντίστροφη οδό, μπαίνοντας με θόρυβο στον κόσμο των δύο τροχών. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της GWM, του κινέζου δισεκατομμυριούχου Wei Jianjun. Σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα, φαίνεται στο φόντο μία μοτοσυκλέτα καλυμμένη από μία κουκούλα, με το μπροστινό της τμήμα επιμελώς ξεσκέπαστο.

Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της GWM, που στην πορεία έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια από τις πατέντες της. Ήδη η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στον χώρο των αυτοκινήτων, με SUV, ηλεκτρικά και πολυτελή οχήματα, κάτω από ξεχωριστές επωνυμίες, που όμως όλες ανήκουν στην ομπρέλα της Great Wall Motor.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως βλέπουμε στα σχέδια, ο κινητήρας που ετοιμάζεται είναι οχτακύλινδρος boxer, θυμίζοντας αρκετά τον εξακύλινδρο της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει το θρυλικό τουριστικό της μοντέλο, Gold Wing. Αν και φημολογείται ότι ο κυβισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος, πλησιάζοντας τα 2.000 κυβικά (σε αντίθεση με τα 1.833 του Χρυσού Φτερού του Big H) και με δύο επιπλέον κυλίνδρους, φαίνεται ότι ο κινητήρας της GWM δανείζεται πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τους Ιάπωνες. Αρχικά, όπως συμβαίνει και στο Gold Wing, η μετάδοση εντοπίζεται στο κάτω μέρος του κινητήρα, με στόχο τον όσο γίνεται περιορισμό του μεγέθους του και την συγκέντρωση των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας. Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι η κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα διπλού συμπλέκτη (DCT), με την τελική μετάδοση να γίνεται με άξονα, ακριβώς δηλαδή ό,τι κάνει και η Honda.

Για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου στροφάλου και των κάθετα τοποθετημένων κυλίνδρων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η GWM ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε η Honda. Εφαρμόζει δηλαδή πάνω σε κάθε μία από τις δύο κεφαλές ένα ψυγείο με αεραγωγούς, για την αποτελεσματική ψύξη της περίεργης διάταξης. Ο κινητήρας, όμως της GWM χρησιμοποιεί δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή, αντί για έναν που βρίσκουμε στον αντίστοιχης διάταξης εξακύλινδρο του Big H.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει να είναι μία τουριστική μοτοσυκλέτα, έχουμε και το λογικό συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή της θρυλικής θηριώδους ιαπωνικής μοτοσυκλέτας. Ένα ακόμα μοντέλο που οι πληροφορίες θέλουν να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, αποτελεί ξανά ευθεία αναφορά στην Honda και θα θυμίζει το cruiser μοντέλο της, Rune, το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης τον εξακύλινδρο boxer των 1.800 κυβικών, χωρίς όμως να ακολουθήσει την επιτυχία του Gold Wing.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Αναμφίβολα, τα μικρού και μεσαίου κυβισμού μοντέλα με απλή αρχιτεκτονική και χαμηλό κόστος κατασκευής είναι αυτά που φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων στα ταμεία μίας εταιρείας. Αυτά όμως που την διαφημίζουν και ρίχνουν πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι οι ναυαρχίδες της. Όσο μεγαλύτερη η υπερβολή μάλιστα, τόσο περισσότερο προκαλούν, αυξάνοντας τις μετοχές της εκάστοτε εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους μοντέλα που είναι πανάκριβα στην κατασκευή και πολλές φορές δεν θα βγάλουν πίσω ούτε καν αυτά που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Great Wall Motor. Και έχει την οικονομική επιφάνεια να το πράξει, με τον ιδιοκτήτη της, Wei Jianjun, να συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας.