Ξεκίνησε η παραγωγή των SWM

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

15/7/2015

Το RS650R είναι το πρώτο μοντέλο που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Biandronno. Πίσω από την αναγέννηση της ιταλικής εταιρείας βρίσκεται ο Ampelio Macchi, που κατάφερε να βρει οικονομική υποστήριξη από την κινέζικη εταιρεία Shineray. Σε όσους η μοτοσυκλέτα μοιάζει ολόιδια με τις Husqvarna που φτιάχνονταν στην Ιταλία επί εποχής Castiglioni, έχουν απόλυτο δίκιο. Το εργοστάσιο, οι εργαλειομηχανές και ο ίδιος ο Ampelio Macchi ήταν η καρδιά και η ψυχή της Husqvarna όταν αυτή βρισκόταν από την "προστασία" της φαμίλιας Castilioni. Ο Macchi είναι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των τετράχρονων μονοκύλινδρων κινητήρων των Husky πριν αυτή πάει στα χέρια της BMW, αλλά και των V2 των Aprilia SXV 450 και 550. Σε αυτή την πρώτη φάση της αναγέννησης της SWM, το πλάνο έχει μια πλήρη γκάμα off-road και Supermoto με τους κινητήρες που είχε σχεδιάσει ο Macchi, αλλά και μια πιο φτηνή σειρά μοντέλων καθημερινής χρήσης με τον αερόψυκτο κινητήρα της Shineray για τις ασιατικές χώρες.   

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες