Ξεκίνησε στην Κύπρο το πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης προστατευτικού εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές

Πάνω από 1.800 αιτήσεις για μπουφάν με αερόσακο τις πρώτες 24 ώρες!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/6/2022
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στις 23/6/2022 η εφαρμογή του Σχεδίου Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές στην Κύπρο, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1.800 το πρώτο 24ωρο.
 
Στις 13/5 σας είχαμε γράψει στο ΜΟΤΟ για την εξαιρετική πρωτοβουλία της κυπριακής κυβέρνησης να επιδοτήσει την αγορά κράνους και μοτοσυκλετιστικού μπουφάν για όσους αποκτούν άδεια οδήγησης μοτοσυκλέτας μεγάλου κυβισμού, όπως είχε ανακοινώσει επίσημα ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, κ. Γιάννης Καρούσος.
 
Το Σχέδιο είναι τριετούς διάρκειας, και σταδιακά θα επιχορηγηθεί η αγορά μπουφάν με αερόσακο, κράνους, γαντιών, προστατευτικών επιγονατίδων ή άλλου εξοπλισμού που θα κριθεί απαραίτητος από τη Μονάδα Υποστήριξης του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Κύπρου.
 
Το παραπάνω σχέδιο επιχορήγησης ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου του 2022, αρχικά με την επιχορήγηση για μπουφάν με αερόσακο, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία όπως δείχνουν οι 1.800 αιτήσεις των πρώτων 24 ωρών.
 
Σε κάθε αναβάτη θα επιχορηγηθεί ποσό €500 για αγορά των εν λόγω μπουφάν, με συνολικό ποσό €350.000.
 
Ο μέχρι στιγμής αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.motosafety.gov.cy, χαρακτηρίζεται πολύ ικανοποιητικός. Το αυξημένο ενδιαφέρον αποτελεί απόδειξη πως οι μοτοσικλετιστές συμμερίζονται τη θέση πως υπάρχει αναγκαιότητα για χρήση επιπρόσθετου προστατευτικού εξοπλισμού, πέραν του κράνους, για μεγαλύτερη ασφάλεια στο οδικό δίκτυο.
Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι Κύπριοι, Ευρωπαίοι και πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πληρούν όλα τα πιο κάτω κριτήρια:
 
•    Είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης μηχανοκίνητων οχημάτων το λιγότερο μιας εκ των Κατηγοριών Α ή Α1 ή Α2, και
 
•    Είναι καταχωρημένοι στο Μητρών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, και
 
•    Είναι φυσικά πρόσωπα, κάτοχοι ενεργούς άδειας κυκλοφορίας μοτοσικλέτας, εγγεγραμμένης στο όνομά τους.
 
Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μέχρι τις 7 Ιουλίου 2022 και οι αιτήσεις θα εξετάζονται βάσει των κριτηρίων του Σχεδίου και όσες πληρούν τις προϋποθέσεις θα ταξινομούνται προς έγκριση. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγαλύτερο του προκαθορισμένου αριθμού αιτήσεων και, ως εκ τούτου, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων.
 
Διευκρινίζεται πως η επιτυχής καταχώρηση της αίτησης, δεν θεωρείται έγκριση. Οι αιτούμενοι που θα λάβουν προκαταρκτική έγκριση, θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά (email) ή με γραπτό μήνυμα (sms) ή ταχυδρομικώς και θα δοθεί περίοδος 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της προέγκρισης, για υποβολή των δικαιολογητικών στοιχείων για την αγορά εξοπλισμού και στοιχείων λογαριασμού πληρωμής για καταβολή της χορηγίας.

Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιβραβεύει τα πολλά χιλιόμετρα!
Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/4/2026

Μία από τις κινήσεις marketing με πραγματική ουσία, σαν αυτές που βλέπαμε πολύ παλιά, ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο η ελληνική αντιπροσωπεία της CFMOTO.

Με το 450MT να έχει γίνει η μοτοσυκλέτα με τις περισσότερες πωλήσεις και να έχει εδραιωθεί πλέον εμπορικά, η αντιπροσωπεία θέλει τώρα να τονίσει την αξιοπιστία του και να επιβραβεύσει τους ιδιοκτήτες με τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Ανακοίνωσε λοιπόν μία κόντρα χιλιομέτρων, όπου νικητής είναι εκείνος με το υψηλότερο νούμερο στο οδόμετρο!

Η επιβράβευσή του είναι ένα ολοκαίνουριο 450MT, όμως η ενέργεια δεν σταματά εκεί.

Αφότου διαπιστωθεί σε τεχνικό έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πως τα χιλιόμετρα που αναγράφει το κοντέρ είναι τα πραγματικά, ο ιδιοκτήτης παραδίδει την μοτοσυκλέτα πίσω στην αντιπροσωπεία και παραλαμβάνει το νέο 450MT.

Στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα που έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Ελλάδα μεταφέρεται σε ανεξάρτητο συνεργάτη και εκεί θα γίνει βίδες και θα ελεγχθεί για φθορές, καταγράφοντας την συνολική εικόνα των σωθικών του κινητήρα.

Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει εμείς στο δικό μας 800MT, το οποίο από τότε έχουμε δέσει και συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιείται καθημερινά από μέλος της συντακτικής μας ομάδας:

CFMOTO 800MT Long Term: ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!

ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΒΙΔΕΣ! Στο τεύχος που κυκλοφορεί: Διαλύσαμε το CFMOTO 800MT που έχουμε στον στόλο Long Term δοκιμών του περιοδικού! Αναλυτικές φωτογραφίες και όλη η διαδικασία στο τεύχος #666 Μάιος 2025! Η μοτοσυκλέτα αποσυναρμολογήθηκε και δέθηκε ξανά από τον: Smoto Fokianos Stamatis Δεν σκοπεύουμε να πουληθεί το συγκεκριμένο 800MT. Θα μείνει μαζί μας και θα την διαλύσουμε εκ νέου σε εξαψήφιο αριθμό χιλιομέτρων! Thanos Feloukas CFMOTO_Official CFMOTO Hellas

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, May 19, 2025

 

Οπότε το μόνο που ευχόμαστε τώρα, είναι να υπάρχουν κάποιοι ιδιοκτήτες με πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα. Έχουμε δει ορισμένους που γράφουν τουλάχιστον 80-100 χιλιόμετρα κάθε εργάσιμης ημέρας, όλο το χρόνο, οπότε θα μπορούσαν να πλησιάζουν ήδη τις 40.000, καθιστώντας το άνοιγμα του κινητήρα μία κίνηση με λίγο περισσότερο νόημα, από το να είχε απλά λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Δείτε την ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, που ταυτόχρονα είναι και ο τρόπος να λάβει κανείς μέρος:
 

Αν έχεις το 450ΜΤ με τα περισσότερα χιλιόμετρα, μας το φέρνεις και φεύγεις με καινούριο σε χρώμα Zephyr Blue! Το...

Posted by CFMOTO Hellas on Monday, April 20, 2026

 

 

Ετικέτες