Ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής οδικού δικτύου στον Άγιο Κωνσταντίνο και στα Καμένα Βούρλα

Έναρξη εργασιών σε ένα μήνα, το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2026
motomag Ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής οδικού δικτύου στον Άγιο Κωνσταντίνο και στα Καμένα Βούρλα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/3/2024

Ξεκινά το έργο της ανακατασκευής της παραλιακής οδού του Αγίου Κωνσταντίνου, και της κατασκευής ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην ανατολική είσοδο των Καμένων Βούρλων, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Στις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης για την ανακατασκευή της παραλιακής οδού του Αγίου Κωνσταντίνου και την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην ανατολική είσοδο των Καμένων Βούρλων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τελετή υπογραφής σύμβασης του έργου στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας. Ο προϋπολογισμός του συνολικού έργου ανέρχεται στα 15,6 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου για την παραλιακή οδό του Αγίου Κωνσταντίνου ήταν στα 8,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη σύμβαση του 2016  ήταν περίπου στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ, και οι εκτελεσθείσες εργασίες ανήλθαν μόλις στα 475.000 ευρώ.

Ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής οδικού δικτύου στον Άγιο Κωνσταντίνο και στα Καμένα Βούρλα

Το 2020 συντονίστηκαν οι ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και Υπουργείων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανακαθορισμού των ορίων του αιγιαλού, ώστε να καταστεί ευχερής η πορεία των έργων ανακατασκευής. Τον Αύγουστο του 2023, έγινε έλεγχος και επικαιροποίηση των μελετών της παραλιακής οδού του Αγίου Κωνσταντίνου και του κόμβου των Καμένων Βούρλων. Τον Σεπτέμβριο του 2023, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος προϋπολογισμός του έργου. Τέλος Οκτωβρίου του 2023, υπήρξε θετική απάντηση στην υποβολή φακέλου για περιβαλλοντική απαλλαγή στην ανακατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στα Καμένα Βούρλα. Στις αρχές Νοεμβρίου του 2023, εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, και λίγες ημέρες αργότερα, στις 10 Νοεμβρίου 2023, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε ένα μήνα και το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, τον Μάρτιο του 2026. Αυτό το έργο έρχεται να συμπληρώσει σειρά παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Καμένων Βούρλων. Μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των λιμένων Αγίου Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων και την καταβολή μετά από πολλά χρόνια των αποζημιώσεων στους δικαιούχους συμπολίτες μας για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί στο τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων – Αγίου Κωνσταντίνου, ύψους σχεδόν 52 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτές οι επενδύσεις, μαζί με τις υποδομές που κατασκευάζονται, αναμένεται να αλλάξουν τον αναπτυξιακό και τουριστικό χάρτη του Δήμου Καμένων Βούρλων αλλά και της Φθιώτιδας γενικότερα.

Ξεκινούν τα έργα ανακατασκευής οδικού δικτύου στον Άγιο Κωνσταντίνο και στα Καμένα Βούρλα

Πρόστιμο 150.000 ευρώ σε βενζινάδικο που είχε ξανά πιαστεί για πειραγμένους μετρητές

Για ακόμη μία φορά σφάλμα σε συστήματα μέτρησης καυσίμων εντόπισε η Διεύθυνση Ανάπτυξης
antlia
Από το

motomag

2/1/2026

Συνολικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Αττικής σε πρατήριο καυσίμων στα Άνω Λιόσια, ύστερα από έλεγχο που αποκάλυψε ότι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τους οδηγούς ανακαλύπτοντας σφάλματα στους μετρητές καυσίμων.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις:

Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 1615698/29-12-2025 απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Δυτικής Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικά εκατόν πενήντα χιλιάδων  ευρώ (150.000,00€)  στην εταιρεία  «ΒΣ ΟΙΛ Ε.Ε. ή VS OIL Ε.Ε.», στα Άνω Λιόσια, διότι κλιμάκιο ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής-Δ/νση Ανάπτυξης Κ.Τ. Αθηνών σε συνεργασία με κλιμάκια ελέγχων  της  Ασφάλειας Αττικής, της ΑΑΔΕ/ΕΛΥΤ και της Δ.Α.Ο.Ε. διαπίστωσαν καταδολίευση των συστημάτων μέτρησης/μετρητών ποσότητας καυσίμων κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Ν. 4177/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων “τρώει” πρόστιμο για σφάλμα στους μετρητές καυσίμων, καθώς τον Σεπτέμβριο του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με στόχο τη διασφάλιση της διαφάνειας, της νομιμότητας και της προστασίας των πολιτών από αθέμιτες πρακτικές στην αγορά καυσίμων.