Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Δίχρονη Vespa 407 κυβικών αποδίδει 102 ίππους και μπορείς να την αποκτήσεις [Video]

Το συγκεκριμένο κιτ κινητήρα θα πωλείται προς 10.000 ευρώ
vespa
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/5/2026

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται Project 407 και φέρει την υπογραφή της Egig Performance που κατασκεύασε μία δίχρονη μονοκύλινδρη Vespa που αποδίδει 102 ίππους και μπορεί να ξεπεράσει τα 200 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην βελτίωση των Vespa και ιδρύθηκε το 2017 στην Ιταλία. Η τρέχουσα παραγωγή της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 130 κινητήρες ετησίως, που προορίζονται όχι μόνο για Ιταλούς πελάτες. Οι μηχανικοί της δουλεύουν πάνω στο project 407 τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχουν ετοιμάσει μία Vespa που αποδίδει 102 ίππους στις 11.000 στροφές και 7.65 kg.m ροπής στις 10.000 στροφές.

Ο κινητήρας της είναι δίχρονος μονοκύλινδρος 407 κυβικών και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Erich Oberpertinger, μπορεί να κινήσει το σύνολο με ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα. Την τροφοδοσία του κινητήρα έχουν αναλάβει δύο καρμπυρατέρ διαμέτρου 42 mm, που προέρχονται από την εποχή των δίχρονων μοτοσυκλετών του MotoGP. 

Vespa

Η εταιρεία Egig Performance πουλάει και έτοιμο κιτ κινητήρων και ο κινητήρας Egig 407 προορίζεται για μια πολύ μικρή ομάδα αναβατών, αφού θα κατασκευαστούν μόλις πέντε τέτοιοι κινητήρες, με την τιμή τους να κυμαίνεται στα 10.000 ευρώ.

Ετικέτες