Συμπλήρωσε μισό αιώνα συμμετοχής στα GP η Yamaha με την είσοδο της νέας χρονιάς. Η πρώτη συμμετοχή της έγινε στο γαλλικό GP το 1961 με αναβάτες τους Taneharu Noguchi και Fumio Ito.
Η εμπλοκή της εταιρείας των τριών διαπασών άρχισε με τη συμμετοχή της στις κατηγορίες των 125 και 250 κυβικών με δίχρονους κινητήρες. Την πρώτη χρονιά της μάλιστα στην μικρή κατηγορία η Yamaha δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί σε κανέναν αγώνα, ενώ στα 250 τα κατάφερε καλύτερα. Η εμπλοκή της στους αγώνες από το 1961 έως σήμερα είναι αδιάλειπτη και για να γιορτάσει την επέτειο από τη 1η Φεβρουαρίου άνοιξε μια ειδική ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.yamaha-motor.co.jp/global/race/wgp-50th/ όπου ανάμεσα σε άλλες πληροφορίες υπάρχουν και πολλές φωτογραφίες από τις αγωνιστικές της μοτοσυκλέτες.
Συμμορία Άγγλων έκλεψε δίκυκλα αξίας 1 εκατομμυρίου – Προδόθηκαν από την επίδειξη στα social media [Video]
Η αστυνομία δεν μπορούσε να τους πιάσει επί έναν χρόνο, αλλά οι τέσσερις κακοποιοί προδόθηκαν μόνοι τους
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
6/7/2026
Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025 οι Marshall Thomas, Sonnie Davies, Cameron Stevens και Brandon Carter, ηλικίας 18, 20, 22 και 22 αντιστοίχως, τρομοκρατούσαν την περιοχή του Bristol στην Αγγλία κλέβοντας πανάκριβες μοτοσυκλέτες μέσα μεσημέρι, ακόμη και σε πολυσύχναστα κεντρικά σημεία, υπό την απειλή βίας.
Η λεία τους εκτιμάται πως κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 1 εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καν καταφέρει να συνδέσουν όλες τις κλοπές τους, ούτε φυσικά είχαν πλησιάσει καν κοντά στο να τους πιάσουν.
Η αρχή του τέλους οφείλεται καθαρά στην ανοησία των κλεφτών, οι οποίοι πλημμύριζαν ο TikTok με βίντεο που κοκορεύονταν για τις μοτοσυκλέτες που είχαν κλέψει, ενώ με αρκετές από αυτές γύριζαν άλλα βίντεο με σούζες, επιταχύνσεις κ.ο.κ.
Σε αυτό το σημείο τράβηξαν την προσοχή των αρχών, με τους αστυνομικούς να αρχίζουν να συνδέουν τις διάφορες κλοπές μεταξύ τους και να καταλήγουν στα μέλη της σπείρας αυτής.
Οι κλοπές έγιναν από τους τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς ο Davies μπλέχτηκε μαζί τους για άλλον λόγο. Συγκεκριμένα, μαζί με τους Thomas και Carter είχαν απαγάγει και βασανίσει έναν 15χρονο επειδή πίστευαν πως τους είχε κλέψει ένα από τα κλεμμένα δίκυκλα, ενώ ο Thomas προσέθεσε και κατοχή και εμπορία ναρκωτικών στο δικό του κατηγορητήριο.
Οι τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν τελικώς και, χάρη στα πειστήρια που οι ίδιοι προσέφεραν τις αρχές μέσω των αναρτήσεών τους στο Διαδίκτυο, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 10 χρόνια ο Thomas, 8 ο Carter και από 3 οι Stevens και Davies.