Το Yamaha FJR 1300 AE είναι η νέα μοτοσυκλέτα της Ιταλικής αστυνομίας

Με σπορ επιδόσεις η επιτήρηση της τάξης
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/7/2020

Η Yamaha FJR 1300 ήταν και παραμένει μία από τις πιο σπορ μοτοσυκλέτες μεγάλου τουρισμού που μπορείς να αγοράσεις. Το πλαίσιο και ο τετρακύλινδρος κινητήρας της αγαπούν τις στροφές τον επαρχιακών δρόμων περισσότερο από κάθε άλλη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας της και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν θα κάνει σούζες και burnout με την ίδια ευκολία που θα κάνει και μια ελαφρύτερη σπορ γυμνή τετρακύλινδρη μοτοσυκλέτα άνω των 1000 κυβικών. Την ίδια στιγμή όμως έχει ένα φαρδύ φαίρινγκ και μια τεράστιου μεγέθους ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα για να σε προστατεύσει από τις καιρικές συνθήκες και μια μεγάλη άνετη σέλα που εξασφαλίσει πολλές ώρες ξεκούραστης οδήγησης. Με άλλα λόγια έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να περιπολείς στους δρόμους πολλές ώρες και αν χρειαστεί να καταδιώξεις με επιτυχία τους “κακούς”. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη που η Ιταλική αστυνομία απέκτησε 90 νέες FJR 1300 AE, βαμμένες στον κλασσικό συνδυασμό χρωμάτων γαλάζιο/λευκό με την ιταλική σημαία. Φυσικά ως υπηρεσιακό όχημα, στον εξοπλισμό έχουν προστεθεί τα απαραίτητα αξεσουάρ μια αστυνομικής μοτοσυκλέτας, δηλαδή σειρήνες , φλας, ασύρματος, φάρος κ.τ.λ.

Η συνεργασία της Yamaha με την Ιταλική αστυνομία συνεχίζεται και στο… υδάτινο στοιχείο, όπου τα jet-ski της Yamaha βοηθούν στους ελέγχους των σκαφών κοντά στα λιμάνια και τις μεγάλες λίμνες της Ιταλίας. 

Έρχονται tests rides για Benelli, Morbidelli και ASUS - Από τη Motoway

Στις 6-9 Μαΐου, στον Άλιμο - Δείτε τα μοντέλα που μπορείτε να οδηγήσετε
Motoway Καμπράνης test rides Άλιμος
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

27/4/2026

Η Motoway ανακοίνωσε την διεξαγωγή test rides για μοντέλα των Benelli, Morbidelli και ASUS, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της στον Άλιμο.

Τα test rides της Motoway θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 6-9 Μαΐου στο κατάστημα της εταιρείας που βρίσκεται στην οδό Λεωφόρο Αλίμου 76 με τους ενδιαφερόμενους να έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν κυρίως μοτοσυκλέτες της Morbidelli, ένα Benelli και δύο ASUS.

Αναλυτικά η λίστα με τα διαθέσιμα για test rider μοντέλα έχει ως εξής:

-Benelli TRK702X
-Morbidelli T502X
-Morbidelli T352X
-Morbidelli T125X
-Morbidelli N300
-Morbidelli F352
-ASUS ADV125
-ASUS CROSSX