Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Yamaha My Ride [video]

To application της Yamaha

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση των νέων Tracer 900 Και Tracer 900GT, η Yamaha παρουσίασε επίσημα και την εφαρμογή που δημιούργησε για smartphones την οποία ονομάζει "My Ride". Πρόκειται για ένα application που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να καταγράψουν ένα πλήθος διαφορετικών δεδομένων την ώρα που οδηγούν την μοτοσυκλέτα τους και στη συνέχεια να τα αναλύσουν ή να τα μοιραστούν με άλλους αναβάτες.


Το "My Ride" δεν απευθύνεται μόνο στους κατόχους Yamaha, καθώς ο καθένας μπορεί να κατεβάσει το application στο κινητό του τηλέφωνο και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS τουτ τηλεφώνου και τους αισθητήρες επιτάχυνσης που διαθέτουν σχεδόν όλα τα smartphones, καταγράφοντας δεδομένα που αφορούν την ταχύτητα, την επιτάχυνση, τις γωνίες των κλίσεων, το υψόμετρο και την επιβραδυντική δύναμη. Δίνει επίσης την δυνατότητα στους αναβάτες να καταγράψουν τις διαδρομές που οδηγούν, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορούν να μοιράσουν σε άλλους χρήστες τα δεδομένα μιας ωραίας διαδρομής. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν φωτογραφίες με ετικέτες κατά μήκος μιας διαδρομής, αλλά και η διατήρηση ενός "ημερολογίου καταστρώματος" με τις μοτοσυκλέτες που είχαν στην κατοχή τους ή που έχουν οδηγήσει. Όλα τα παραπάνω μπορούν να μοιραστούν και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο κάθε αναβάτης που έχει κατεβάσει την εφαρμογή μπορεί να σερφάρει σε αποθηκευμένες διαδρομές άλλων χρηστών και να κατεβάσει τα δεδομένα του GPS στη δική του συσκευή πλοήγησης.
Πλέον, όταν οδηγείτε σε άγνωστα μέρη και περιοχές, το να μάθετε που βρίσκονται και ποιες είναι οι ενδιαφέρουσες διαδρομές, απέχει μόλις μερικά πατήματα στην οθόνη αφής του κινητού σας. Υπάρχουν και διαθέσιμα φίλτρα που μπορούν να κάνουν την αναζήτησή σας πιο εύκολη με κατηγοριοποίηση ανά χώρα, ανά μήκος, ανά βαθμολογία από τους άλλους χρήστες κ.τ.λ. Φυσικά η εφαρμογή μπορεί να σας προμηθεύσει και με πληροφορίες σχετικά με τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο της Yamaha σε σχέση με την τοποθεσία που βρίσκεστε.


Για να κατεβάσετε την εφαρμογή είτε από το Apple App Store για iPhone, είτε για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android μέσω του Google Play, αλλά και για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το application, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ. Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να πάρετε και μια γεύση από τις δυνατότητες της εφαρμογής στην πράξη:

Tags: