Yamaha Tenere 700 Retro Style: Ελαφρύτερο και πιο… γνήσιο!

Περισσότερο από μια ανάμνηση του 1984
Tenere 600 kit
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

3/1/2023

Το Tenere δεν είχε πάντα φαίρινγκ, ούτε δύο κυλίνδρους. Η γένεση έγινε με το μονοκύλινδρο 600 του 1984 και η ιταλική Unit Garage πήρε έμπνευση από εκείνη τη μοτοσυκλέτα για να δημιουργήσει ένα κιτ μετατροπής του σύγχρονου Tenere 700 σε… “μονοκύλινδρο 600”. Προφανώς ο κινητήρα, το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και τα περισσότερα από τα μηχανικά μέρη του Tenere 700 μένουν στη θέση τους, όμως ολόκληρο το φαίρινγκ, οι βάσεις του, το εμπρός φτερό και ο προβολέας φεύγουν και στη θέση τους μπαίνουν τα πλαστικά που δημιούργησε η Unit Garage.

Tenere 600 kit

Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου κιτ είναι πως η αισθητική αλλαγή δεν προκαλεί μόνιμες βλάβες στα μηχανικά μέρη του Tenere 700 και όποτε θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να το επαναφέρει στην εργοστασιακή του μορφή.

Tenere 600 kit

Όχι μόνο αυτό, αλλά με το κιτ η μοτοσυκλέτα γίνεται 4,5 κιλά ελαφρύτερη και μάλιστα τα κιλά φεύγουν από σημεία που βοηθούν ακόμα περισσότερο την συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Όταν τα εξαρτήματα που θα χρειαστεί ο αναβάτης συμπεριλαμβάνονται μέσα στο κιτ και σύμφωνα με τους Ιταλούς, ολόκληρη η διαδικασία τοποθέτησης δεν ξεπερνά τις 4 ώρες.

Tenere 600 kit

Στα αρνητικά είναι πως το κιτ δεν μπορεί να μπει στην έκδοση World Raid λόγω διαφορετικού ρεζερβουάρ και η κάπως τσουχτερή τιμή του, καθώς άβαφο κοστίζει 1.459€ και αν το θέλεις έτοιμο βαμμένο σε μπλε ή μαύρο θα πρέπει να πληρώσεις 1.664€.

Tenere 600 kitTenere 600 kit

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες