Yamaha: Τρία Κιτ GYTR Ténéré 700 World Raid - Φτιάξτε την αγωνιστική Rally Tenere των ονείρων σας

Εξελιγμένα από τους Pol Tarres και Alessandro Botturi και το αγωνιστικό τμήμα Rally της Yamaha
Yamaha TENERE GYTR Kits
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2023

Τα κιτ GYTR Ténéré 700 World Raid, έχουν αναπτυχθεί απευθείας μέσα από το πρόγραμμα Rally Racing της Yamaha, προσφέροντας αγωνιστικές επιδόσεις στους κατόχους Tenere, και βοηθώντας τους να χτίσουν τη Rally μοτοσυκλέτα των ονείρων τους.

Η Yamaha ανέπτυξε μια σειρά περιφερειακών και αξεσουάρ υψηλής απόδοσης GYTR® (Genuine Yamaha Technology Racing) σε συνεργασία με την ομάδα Yamaha Rally των Pol Tarres και Alessandro Botturi. Έχοντας δημιουργήσει τρία κιτ αναβάθμισης, μετατρέπει την Ténéré World Raid σε μια μοτοσυκλέτα αγωνιστικών προδιαγραφών, με υψηλότερης απόδοσης κινητήρα και κορυφαία αξεσουάρ και περιφερειακά με μεγάλες rally δυνατότητες. Αυτά τα τρία ξεχωριστά κιτ είναι διαθέσιμα μέσω του Δικτύου Επίσημων Συνεργατών της Yamaha και συνδυάζονται για να δημιουργήσουν την απόλυτη Ténéré 700 World Raid.

Το Performance kit είναι εύκολο στην εγκατάσταση και περιλαμβάνει GYTR rally σέλα και μαρσπιέ GYTR. Παράλληλα, αυξάνει την απόδοση του κινητήρα με μονάδα GYTR ECU, ολόσωμη εξάτμιση Akrapovič από τιτάνιο, και φίλτρο αέρα.

Το Handling kit εστιάζει στον χειρισμό και τη σταθερότητα στο χώμα, αντικαθιστώντας τους στάνταρ τροχούς και τις αναρτήσεις της Ténéré 700 World Raid, ενώ το Rally kit προχωρά ακόμη περισσότερο με μια σειρά από προηγμένα εξαρτήματα rally, όπως είναι τα ρεζερβουάρ καυσίμου μεγάλης χωρητικότητας, καθώς και το τιμόνι και η ζελατίνα rally προδιαγραφών που επιτρέπουν την τοποθέτηση οργάνων road book, προβολέων υψηλής απόδοσης και όλων των εξαρτημάτων που απαιτούνται για τη συμμετοχή σε rally raids.

Τα κιτ GYTR Adventure έχουν αναπτυχθεί μόνο για αγωνιστικούς σκοπούς και απευθύνονται σε όλους τους αναβάτες της Ténéré 700 World Raid που θέλουν να οδηγήσουν τη μοτοσυκλέτα τους στις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Μια επιλογή από αυτά τα ανταλλακτικά θα είναι επίσης διαθέσιμη ξεχωριστά, για κάθε πελάτη της στάνταρ Ténéré 700 που θέλει να τοποθετήσει συγκεκριμένα ανταλλακτικά GYTR Performance στη μοτοσυκλέτα του.

Ténéré 700 World Raid GYTR Performance kit

Yamaha TENERE GYTR Kits

Το GYTR Performance kit αναπτύχθηκε για να ξεκλειδώσει όλες τις adventure δυνατότητες του κινητήρα CP2 689 κ.εκ. της Ténéré 700 World Raid. Χρησιμοποιεί τη στάνταρ καλωδίωση και προσθέτει μια ελαφριά αγωνιστική εξάτμιση Akrapovič με slip-on τελικό και τάπα.

Yamaha TENERE GYTR Kits

Όλα τα εξαρτήματα της εξάτμισης είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο. Σχεδιασμένη για βελτιστοποίηση της ροής καυσαερίων, η εξάτμιση λειτουργεί σε συνδυασμό με το φίλτρο αέρα GYTR. Ταυτόχρονα, η μονάδα GYTR ECU προσαρμόζει την ανάφλεξη και τη χαρτογράφηση του καυσίμου, για να μεγιστοποιηθεί η απόδοση της ισχύος και της ροπής. Τα υψηλής απόδοσης εξαρτήματα GYTR συνδυάζονται για να προσφέρουν έως και κατά 9 ίππους αύξηση της ισχύος.

Yamaha TENERE GYTR Kits

Εκτός από τα εξαρτήματα που αφορούν στον κινητήρα, το κιτ περιλαμβάνει σέλα και μαρσπιέ προδιαγραφών rally. Η μονοκόμματη σέλα GYTR Rally αντικαθιστά τη στάνταρ δύο τμημάτων σέλα. Η σέλα φέρει το λογότυπο GYTR και είναι κατασκευασμένη από υψηλής πρόσφυσης υλικό, το οποίο επιτρέπει εξαιρετικό έλεγχο ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Η σέλα Rally αυξάνει το ύψος κατά 25 χιλ., ωστόσο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον αναβάτη, να προσαρμόζει το σχήμα της, αφαιρώντας μέρος του αφρώδους υλικού, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τις δικές του εργονομικές απαιτήσεις. Η σέλα Rally συνδυάζεται με τα φαρδιά μαρσπιέ GYTR, τα οποία διαθέτουν ανθεκτική οδοντωτή σχεδίαση που ενισχύει την πρόσφυση και ανοικτό σχήμα που στοχεύει στη μείωση της συσσώρευσης λάσπης, σε ακραίες συνθήκες οδήγησης.

Yamaha TENERE GYTR Kits

Το τελευταίο εξάρτημα του Performance kit είναι το αναθεωρημένο καπάκι του συμπλέκτη. Είναι ένα διαιρεμένο κάλυμμα από αλουμίνιο billet με λογότυπο GYTR, το οποίο εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στις εσωτερικές λειτουργίες του συμπλέκτη, παρέχοντας γρήγορες εργασίες συντήρησης μεταξύ των ειδικών διαδρομών rally.

Το GYTR Performance kit έχει αναπτυχθεί για εύκολη εγκατάσταση, επιτρέποντας τη διατήρηση της καλωδίωσης, των τροχών και του συστήματος ABS που περιλαμβάνονται στη στάνταρ διαμόρφωση της μοτοσυκλέτας.

Ténéré 700 World Raid GYTR Handling kit

Yamaha TENERE GYTR Kits

Κάνοντας ένα βήμα πιο μπροστά, το GYTR Handling kit εστιάζει στην πλήρη προσαρμογή των αναρτήσεων της Ténéré 700 World Raid στις απαιτήσεις των ράλι. Περιλαμβάνει νέους τροχούς και αναρτήσεις αγωνιστικών προδιαγραφών που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια μοτοσυκλέτα που είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στα πιο ακραία εδάφη, με εξαιρετικό κράτημα και σταθερότητα.

Yamaha TENERE GYTR Kits

Το αγωνιστικών προδιαγραφών πιρούνι διαθέτει καλάμια διαμέτρου 48 χιλ. της KYB με επίστρωση DLC. Διαθέτει επίσης, αυξημένη διαδρομή στα 270 χιλ. και βαλβίδα μέσης ταχύτητας που επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων. Για να καταστεί δυνατή η τοποθέτηση της αναβαθμισμένης μπροστινής ανάρτησης, το κιτ περιλαμβάνει μια τιμονόπλακα GYTR, η οποία είναι κατασκευασμένη από μαύρο ανοδιωμένο αλουμίνιο billet 6082. Η τιμονόπλακα συνδυάζεται με ένα μικρών διαστάσεων, αλλά πλήρως ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ τιμονιού, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την Scotts Performance. Με 25 επίπεδα ρύθμισης που μπορούν να αλλαχθούν εν κινήσει, το σταμπιλιζατέρ έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αυξάνει τη σταθερότητα και να μειώνει την καταπόνηση του αναβάτη, κατά την πολύωρη οδήγηση σε σκληρά εδάφη. Η τιμονόπλακα περιλαμβάνει επίσης, ένα στήριγμα για το στάνταρ σταμπιλιζατέρ του τιμονιού. Στο πίσω μέρος, ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Paioli αντικαθιστά το στάνταρ. Διαθέτει έμβολα υψηλής και χαμηλής ροής τα οποία βελτιστοποιούν τη συμπίεση και την απόσβεση επαναφοράς και ενισχύουν την πληροφόρηση του αναβάτη.

Yamaha TENERE GYTR Kits

Οι τροχοί rally GYTR μειώνουν το συνολικό βάρος, είναι κατασκευασμένοι από τη Haan Wheels και χρησιμοποιούν ζάντες Excel και μηχανικά επεξεργασμένα κέντρα από αλουμίνιο. Το νέο σύστημα πέδησης εμπρός και πίσω περιλαμβάνει δαγκάνες Brembo, μεγαλύτερους μπροστινούς δίσκους 300 χιλιοστών της Braking και πίσω δίσκο 267 χιλιοστών που συνδυάζεται με τη στάνταρ δαγκάνα. Η μονάδα ECU του GYTR Handling kit επιτρέπει την απενεργοποίηση του συστήματος ABS και του immobiliser. Στο κιτ περιλαμβάνεται επίσης, μια ελαφριά αλυσίδα και γρανάζι με αναθεωρημένες σχέσεις, καθώς και ένα νέο μεγαλύτερο ψυγείο με ξεχωριστό ψυγείο λαδιού, όλους τους εύκαμπτους σωλήνες και τους βραχίονες που απαιτούνται για την εγκατάστασή του. Το κιτ περιλαμβάνει και μαύρο ανοδιωμένο προστατευτικό ψυγείου GYTR, το οποίο αποτρέπει τις ζημιές από κλαδιά, πέτρες και άλλα υλικά. Το τελευταίο εξάρτημα του Ténéré 700 GYTR Handling kit είναι το ψηλό μπροστινό φτερό GYTR, το οποίο προσφέρει αυθεντική εμφάνιση “Dakar”, καθώς και προστασία από ότι επιφυλάσσει η κάθε ειδική διαδρομή.

Ténéré 700 World Raid GYTR Rally kit

Yamaha TENERE GYTR Kits

Για την απόλυτη απόδοση endurance και rally, το GYTR Rally kit περιλαμβάνει δύο ρεζερβουάρ καυσίμου μεγαλύτερης χωρητικότητας και όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για την τοποθέτηση οργάνων σε στυλ roadbook, καθώς και του εξοπλισμού πλοήγησης που χρησιμοποιείται στα rally raids.

Τα νέα μπροστινά ρεζερβουάρ αριστερά και δεξιά είναι κατασκευασμένα από νάιλον μαύρου χρώματος και διαθέτουν διάφανο “παράθυρο”, το οποίο επιτρέπει γρήγορο και εύκολο οπτικό έλεγχο της στάθμης του καυσίμου. Τα ρεζερβουάρ είναι εξοπλισμένα με ειδικές αγωνιστικού στυλ τάπες για γρήγορο ανεφοδιασμό, ενώ το κιτ περιλαμβάνει επίσης, βοηθητικά ρεζερβουάρ που μπορούν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και να αυξήσουν τη συνολική χωρητικότητα του καυσίμου στα εντυπωσιακά 37,6 λίτρα.

Yamaha TENERE GYTR Kits

Το GYTR handlebar kit διαθέτει μηχανισμό γκαζιού γρήγορης δράσης, χούφτες και βραχίονες που επιτρέπουν στον αναβάτη, να προσαρμόζει τον δικό του εξοπλισμό πλοήγησης. Το Rally kit περιλαμβάνει επίσης, ένα νέο σετ ενδεικτικών και προειδοποιητικών λυχνιών, μια συστοιχία τεσσάρων προβολέων υψηλής απόδοσης και έναν νέο πολυκαρμπονάτο ανεμοθώρακα που παρέχει προστασία, τόσο στον αναβάτη όσο και στους προβολείς.

Το Rally kit ολοκληρώνει την πλήρη rally raid μεταμόρφωση και περιλαμβάνει ποδιά GYTR από ανθρακονήματα & Kevlar, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σετ αυτοκόλλητων που δημιουργεί μια ρέπλικα της μοτοσυκλέτας που θα συμμετάσχει στο GYTR Africa Eco Rally. Αυτό το κιτ περιλαμβάνει επίσης, μια καλωδίωση GYTR που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την τοποθέτηση των εξαρτημάτων του. Το σύστημα συγκέντρωσης των καλωδίων είναι ελαφρύτερο από το στάνταρ και απαιτείται για την αφαίρεση του ABS και του immobiliser.

Για να ενημερωθείτε για όλα όσα περιλαμβάνονται στα κιτ και για τα εξαρτήματα που είναι διαθέσιμα, δείτε ΕΔΩ.

Τα ανταλλακτικά GYTR και τα GYTR Adventure kits δεν είναι εγκεκριμένα για χρήση στο δημόσιο οδικό δίκτυο. Διαθέτουν πιστοποίηση μόνο για χρήση σε κλειστές πίστες, ιδιωτικούς χώρους και συγκεκριμένες διοργανώσεις, όπου επιτρέπεται η συμμετοχή με οχήματα που δεν καλύπτουν τις προδιαγραφές για οδήγηση στο δρόμο.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες