Yamaha Vinoora: Νέο εξόφθαλμο σκούτερ της ασιατικής αγοράς!

Με χαρακτηριστική προσωπικότητα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/10/2020

Η Yamaha παρουσίασε στην Ταϊβάν ένα ρετρό σκούτερ που η επιλογή των προβολέων του του δίνει μία τόσο χαρακτηριστική εμφάνιση που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και το κάνει να ταξιδεύει παντού. Θυμίζοντας χαρακτήρα ταινίας της Disney, το Vinoora κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με την έκδοση Μ να έχει και γρίλιες στους προβολείς, βάζοντας γυαλιά στα χαρακτηριστικά «μάτια».

Η Yamaha δεν κρύβει πως το έχει σχεδιάσει με γνώμονα το γυναικείο κοινό και η χαρακτηριστική αυτή εμφάνιση στοχεύει να το κάνει «γλυκό» και προσιτό ξεχωρίζοντάς το έτσι από τα υπόλοιπα πιο απρόσωπα -κυριολεκτικά σε αυτή την περίπτωση- σκούτερ.

Αντίστοιχα έχει προσαρμόσει και τις διαστάσεις κρατώντας χαμηλά το βάρος και χρησιμοποιεί έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 125 κυβικών. Στην Ταϊβάν τα σκούτερ είναι εθνικό όχημα, κάνοντας απόλυτα διευρυμένη την ατομική μετακίνηση στην οποία δίνουν μεγάλη βαρύτητα.

Colby Raha: Έκανε άλμα 84 μέτρων σε μήκος και 27 μέτρων σε ύψος [Video]

Σχεδόν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε μήκος και μία 10όροφη πολυκατοικία σε ύψος
Colby
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/2/2026

Ο Colby Raha κατάφερε ένα τεράστιο άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 μέτρα σε ύψος.

Ο Αμερικανός έκανε το τεράστιο αυτό άλμα πάνω από μια πισίνα σέρφινγκ στη διοργάνωση Record Breakers στη Mesa της Αριζόνα. Οι δύο προσπάθειες του μάλιστα καταγράφηκαν και σε video που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ο Colby Raha έχει γίνει γνωστός μέσω των X-Games, όπου έχει αναδειχθεί και αρκετές φορές νικητής. Η πρώτη προσπάθεια φαίνεται πως δεν άφησε πολύ ευχαριστημένο τον αναβάτη που ξαναδοκίμασε το άλμα, φτάνοντας τα 84 μέτρα σε μήκος και τα 27 σε ύψος, με τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση να τον χειροκροτεί και να τον αποθεώνει.

Τόσο μεγάλα άλματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους αναβάτες και απαιτούν τεράστια σωματική και ψυχική προσήλωση.

Ετικέτες