Yamaha Vinoora: Νέο εξόφθαλμο σκούτερ της ασιατικής αγοράς!

Με χαρακτηριστική προσωπικότητα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/10/2020

Η Yamaha παρουσίασε στην Ταϊβάν ένα ρετρό σκούτερ που η επιλογή των προβολέων του του δίνει μία τόσο χαρακτηριστική εμφάνιση που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας και το κάνει να ταξιδεύει παντού. Θυμίζοντας χαρακτήρα ταινίας της Disney, το Vinoora κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις με την έκδοση Μ να έχει και γρίλιες στους προβολείς, βάζοντας γυαλιά στα χαρακτηριστικά «μάτια».

Η Yamaha δεν κρύβει πως το έχει σχεδιάσει με γνώμονα το γυναικείο κοινό και η χαρακτηριστική αυτή εμφάνιση στοχεύει να το κάνει «γλυκό» και προσιτό ξεχωρίζοντάς το έτσι από τα υπόλοιπα πιο απρόσωπα -κυριολεκτικά σε αυτή την περίπτωση- σκούτερ.

Αντίστοιχα έχει προσαρμόσει και τις διαστάσεις κρατώντας χαμηλά το βάρος και χρησιμοποιεί έναν μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 125 κυβικών. Στην Ταϊβάν τα σκούτερ είναι εθνικό όχημα, κάνοντας απόλυτα διευρυμένη την ατομική μετακίνηση στην οποία δίνουν μεγάλη βαρύτητα.

Έφυγε από τη ζωή ο Μarc van der Straten, ιδρυτής της ομάδας Marc VDS

Μια ζωή αφιερωμένη στους αγώνες και τρία παγκόσμια Moto2
marc vds
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι του στην Ελβετία ο Μarc van der Straten (1948-2026). Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Elf Marc VDS Racing Team, η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2 του MotoGP με αναβάτες τους Aron Canet Deniz Oncu, καθώς και στο WSBK με τον Sam Lowes σε μια Ducati Panigale V4R.

Ο Βέλγος είναι απόγονος του ιδρυτή της ζυθοποιίας Stella Artois και φανατικός φίλος των μηχανοκίνητων σπορ, μικρόβιο που κόλλησε από τον πατέρα του, πρώην αγωνιζόμενο με αυτοκίνητα.

Ο Μarc van der Straten γνώρισε πολλές επιτυχίες ως ιδιοκτήτης ομάδων τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς, μεταξύ των οποίων σαφώς ξεχωρίζουν τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα Moto2 που κατέκτησε η ομάδα του, Marc VDS (βαπτισμένη από το όνομά του), τις σεζόν 2014, 2017 και 2019 με αναβάτες αντιστοίχως τους Tito Rabat, Franco Morbidelli και Alex Marquez.

Ομάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Marc VDS έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβάνοντας τις MotoE, Moto3 και MotoGP, καθώς και τη Moto2 όπου παραμένει, ενώ στο WSBK έχει μπει το 2024 και η νέα περιπέτειά της ομάδας είναι το Παγκόσμιο Αντοχής EWC.