Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - Νέα σελίδα που απαντά σε καίρια ερωτήματα για την ηλεκτροκίνηση

Λύνει απορίες και ενημερώνει για τα προγράμματα επιδότησης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας
Ηλεκτροκίνηση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/12/2023

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημιούργησε έναν νέο ιστότοπο, στον οποίο οι πολίτες μπορούν να βρουν πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση.

Με την πρωτοβουλία αυτή οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να προβούν στην αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος καθώς και αυτοί που θέλουν να γνωρίσουν περισσότερα για την ηλεκτροκίνηση θα μπορούν να λύσουν τις απορίες που τυχόν μπορεί να έχουν. Ερωτήματα όπως, από τι εξαρτάται ο ρυθμός φόρτισης, πως λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας, ποιο είναι το ενεργειακό αποτύπωμα και πολλά άλλα πλέον μπορούν να απαντηθούν με επιστημονικό τρόπο μέσα από την νέα σελίδα που δημιούργησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ταυτόχρονα οι επισκέπτες του ηλεκτρονικού ιστότοπου θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα προγράμματα επιδότησης τα οποία αφορούν την ηλεκτροκίνηση στην χώρα μας όπως τα: Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, Πράσινα Ταξί, e-Αστυπάλαια και Φορτίζω Παντού.

Ο Michael Dunlop παρασημοφορήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο

Ο 33 φορές νικητής του Isle of Man TT τιμήθηκε για τη συμβολή του στους αγώνες μοτοσυκλέτας
MIchael Dunlop MBE
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/11/2025

Ο θρύλος του Isle of Man TT, Michael Dunlop, τιμήθηκε με παράσημο από τον Βασιλιά Κάρολο, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο του Windsor, ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στους αγώνες μοτοσυκλέτας.

Ο Dunlop κατέκτησε το 2024 τον τίτλο του πλέον πολυνίκη στην ιστορία του TT, ξεπερνώντας το ρεκόρ των 26 νικών που είχε θέσει ο θείος του, Joey Dunlop, πριν τον τραγικό χαμό του. Έκτοτε, έχει επεκτείνει το ρεκόρ του, φτάνοντας τις 33 συνολικά νίκες, με τέσσερις το 2025 στις κατηγορίες Supersport και Supertwin, όπου επικράτησε και στους δύο αγώνες κάθε κατηγορίας.

Το παράσημο MBE (Member of the Order of the British Empire) απονεμήθηκε στον Dunlop την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ως αναγνώριση των εξαιρετικών του επιτευγμάτων, όχι μόνο στο Isle of Man TT αλλά και στο σύνολο της αγωνιστικής του καριέρας.

Ο ίδιος ο Michael Dunlop δήλωσε βαθιά τιμημένος που έλαβε την συγκεκριμένη διάκριση από τον Βασιλιά λέγοντας πως είναι προνόμιο να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο η δουλειά και οι επιτυχίες του.

Με αυτή τη διάκριση, ο Michael Dunlop εντάσσεται σε ένα ιδιαίτερο γκρουπ θρύλων του TT, καθώς ακολουθεί τα βήματα του John McGuinness, ο οποίος είχε τιμηθεί με MBE το 2022. Ο McGuinness, με 23 νίκες στο TT, αποτελεί μια ακόμη εμβληματική μορφή των αγώνων.

Πέρα από τον εντυπωσιακό αριθμό των νικών του, ο Dunlop ξεχωρίζει και για τη συνέπεια του, καθώς έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν αγώνα κάθε χρονιά στο TT από το 2016. Η πρώτη του νίκη ήρθε το 2009, στον δεύτερο αγώνατης κατηγορίας Supersport.

Το 2025, ο Dunlop συμμετείχε επίσης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, οδηγώντας μια BMW M1000 RR μαζί με τους Danny Webb και Enzo Boulom, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ευελιξία και το πάθος του για τους αγώνες μοτοσυκλέτας.