Ζευγάρι Βρετανών που ταξίδευε με μοτοσυκλέτες συνελήφθη για κατασκοπεία στο Ιράν

Life coaching gone wrong - Στόχος του ταξιδιού ήταν η προώθηση της… θετικής ψυχολογίας
Lindsay και Craig Foreman
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/2/2025

Οι Βρετανοί Lindsay και Craig Foreman, αμφότεροι 52 ετών συνελήφθησαν στο Ιράν με την κατηγορία της κατασκοπείας, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με μοτοσυκλέτες που στόχο είχε την προώθηση της θετικής ψυχολογίας και της καλής ζωής.

Ο Craig επαγγέλλεται ξυλουργός, ενώ η Lindsay είναι life coach με ντοκτορά στην ψυχολογία. Το ζευγάρι είχε εγκατασταθεί στην Ισπανία από το 2019, ενώ πρόσφατα είχαν ξεκινήσει καβάλα σε ένα Triumph Tiger κι ένα Honda Transalp να κάνουν τον γύρο του κόσμου για την προώθηση της θετικής ψυχολογίας και του καλού τρόπου ζωής.

Το ζευγάρι είχε μπει στο Ιράν από την Αρμενία στις 30 Δεκεμβρίου του 2024, για μια πενθήμερη επίσκεψη, ενώ συνελήφθησαν στις αρχές Ιανουαρίου. Η τελευταία ανάρτηση στη σελίδα τους στο facebook έγινε στις 3 Ιανουαρίου, όπου κάτω από μια σέλφι είχαν γράψει “Τι υπέροχο μέρος”.

H ποινή για κατασκοπεία που αντιμετωπίζει το ζευγάρι ξεκινά από τα 2 χρόνια φυλάκισης και φτάνει έως τη θανάτωση.

Lindsay & Craig Foreman

Από το 2010, τουλάχιστον 66 υπήκοοι ξένων χωρών έχουν συλληφθεί στο Ιράν, με τις περισσότερες συλλήψεις να είναι πολιτικά υποκινούμενες, για εκδικητικούς λόγους απέναντι σε χώρες που συμμετέχουν στις διεθνείς κυρώσεις ενάντια στη χώρα.

Εκπρόσωπος του Ιράν δήλωσε ότι το ζευγάρι είχε εισέλθει στο Ιράν “με το πρόσχημα του τουρισμού” και “συγκέντρωσε πληροφορίες σε πολλές επαρχίες της χώρας. Αυτά τα άτομα συνεργάζονταν με προσκείμενες οργανώσεις που συνδέονται με τις υπηρεσίες πληροφοριών εχθρικών και δυτικών χωρών, με το πρόσχημα ερευνητικών δραστηριοτήτων”.

Στον Ισθμό της Κορίνθου

Οι δυο ταξιδιώτες κατευθύνονταν προς την Αυστραλία στο πλαίσιο του ταξιδιού τους -έχοντας περάσει και από την Ελλάδα προηγουμένως- ενώ μετά το Ιράν σχεδίαζαν να μεταβούν στο Πακιστάν.

Να ευχηθούμε καλά ξεμπερδέματα στο ζευγάρι, και ας έχουμε όλοι υπόψη μας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε ταξίδια στο Ιράν, ιδίως όταν η υπηκοότητά μας ανήκει στον… “άξονα του κακού”, βλ. Βρετανία, Η.Π.Α., Ισραήλ, κλπ.

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες