Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Δράση της ΛΕΜΟΤ για την οδική ασφάλεια

Για τις μπάρες στη Λ. Βουλιαγμένης

Η ΛΕΜΟΤ έδωσε στην δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου σχετικά με την δράση που πραγματοποίησε στις 22 Σεπτεμβρίου, με στόχο την οδική ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, θέλησε να ευαισθητοποιήσει την Περιφέρεια Αττικής που είναι αρμόδια για την τοποθέτηση μπαριερών ασφαλείας, τονίζοντας την επικινδυνότητα που κρύβουν για τους μοτοσυκλετιστές. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη δράση της Λέσχης:

Δελτίου τύπου

Πραγματοποιήθηκε στις 22/9/2021 δράση της ΛΕΜΟΤ για την οδική ασφάλεια που είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και γενικότερα, για την επικινδυνότητα που συνιστούν για τους αναβάτες οι μπάρες ασφαλείας και ιδίως αυτές που πρόσφατα τοποθέτησε η Περιφέρεια Αττικής στη διαχωριστική νησίδα της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Οι μπάρες αυτές όχι μόνο δεν ήταν απαραίτητες αλλά σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι όφειλαν είτε να τις έχουν επενδύσει με ελαστικά υλικά, ή να έχουν τοποθετήσει μπάρες νέας προδιαγραφής. Οι μπάρες που τοποθετήθηκαν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή και θάνατο σε αναβάτες.

Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής, αντί να ασχολείται με ανώφελα μέτρα (όπως η μείωση του ορίου ταχύτητας από 80 σε 70km/h στη Λ. Βουλιαγμένης στο τμήμα από Αλίμου έως Βούλα, δαπανώντας άσκοπα δημόσιο χρήμα και εργατοώρες), να επενδύσει άμεσα τις επικίνδυνες μπάρες με ελαστικά υλικά.

Η δράση αυτή συμπίπτει με τα 30 χρόνια από την έναρξη της εκστρατείας της ΛΕΜΟΤ για την ελεύθερη και ασφαλή οδήγηση. Προηγήθηκε άλλη δράση για την επισήμανση επικίνδυνης και παράνομης παράληψης της περιφέρειας Αττικής.