ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.: Σκοπός δημιουργίας της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο
ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. Σκοπός ίδρυσης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2023

Πριν από λίγες ημέρες, στις 19 Μαρτίου, ιδρύθηκε η Ελληνική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.) η δεύτερη ομοσπονδία μοτοσυκλέτας της χώρας μας. Προφανώς στο μυαλό όλων μας είναι πως έννοια της ομοσπονδίας είναι να αποτελεί μία μονάδα, μία ομπρέλα που περιλαμβάνει όλες τις λέσχες της χώρας, μικρές και μεγάλες και όχι να αρχίσουμε να έχουμε δύο και τρεις. Ωστόσο αυτή η κίνηση ούτε ξαφνική είναι, ούτε έρχεται απροειδοποίητα. Ζυμώνεται πολύ καιρό και ήμασταν παρόν στο ιδρυτικό συνέδριο όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι λεσχών από διαφορετικά μέρη της χώρας σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κοινοποιεί στο κοινό τους σκοπούς της ίδρυσής της και ενημερώνει για τις λέσχες που την αποτελούν και το προσωρινό διοικητικό της συμβούλιο που θα την οδηγήσει σε ένα μήνα από τώρα στην πρώτη της γενική συνέλευση και ψηφοφορία.

Στην ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θεωρούν πως τα πράγματα με την ΜΟΤΟΕ δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε και μάλιστα μέλη της έχουν εμπλακεί σε δικαστικό αγώνα ΑΜΟΤΟΕ που είναι εκτός από κοινά πρόσωπα με την ΜΟΤΟΕ είναι μία παράλληλη αλλά αλληλένδετη προστριβή από την στιγμή που στο μέλλον η ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. θα ήθελε να δημιουργήσει και αθλητική ομοσπονδία. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει άμεση προστριβή ανάμεσα σε ΜΟΤΟΤ και ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. ούτε υπάρχει κάποιο νομικό όριο για το πόσες Ομοσπονδίες μπορούν να συνυπάρχουν στη χώρα είτε βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, είτε όχι.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν περισσότερος κόσμος ασχολούταν με τα κοινά με έμπρακτη συμμετοχή και όχι απλά σχολιάζοντας ενώ δεν έχει και την συνολική εικόνα. Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.:

Οι σκοποί της Ομοσπονδίας μας είναι:
1.
Η διάδοση του υγιούς μοτοσυκλετισμού σε πανελλαδική κλίμακα σε όλες του τις μορφές: Πολιτιστική, Κοινωνική, Εκπαιδευτική, Περιηγητική, Συγκοινωνιακή, Ψυχαγωγική, Συνδικαλιστική κ.λπ
2.
Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των μοτοσυκλετιστών, ο συντονισμός, η δράση, και η δημιουργία φιλίας και αλληλοϋποστήριξης των σωματείων και των ενώσεων μελών της.
3.
Η εκπροσώπηση κάθε μοτοσυκλετιστή για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ή πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες μοτοσικλετιστές. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια, την ελεύθερη μετακίνηση με δίκυκλο, το δικαίωμα συμμετοχής τους στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα που τους αφορούν, η ψυχαγωγία με την μοτοσυκλέτα, οικονομικά θέματα κ.λπ.
4.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων σε θέματα ασφάλειας, με την δημιουργία κάθε τύπου διαδικτυακής επικοινωνίας ΜΜΕ, ανταλλαγής γνώσεων και τεχνικών πληροφοριών.
5.
Η ακριβής και εκτενής πληροφόρηση για όλα τα θέματα που αφορούν στο δίκυκλο.
6.
Η προστασία των δικυκλιστών από ενέργειες που τους υπονομεύουν και τους βλάπτουν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 όπου και πραγματοποιήθηκε το Ιδρυτικό Συνέδριο, εγκρίθηκε το καταστατικό της ΕΛ.ΜΟΤ.Ο. κι εκλέχτηκαν τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία διαμόρφωσαν το παρακάτω προσωρινό  Δ.Σ. το οποίο και θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι την πρώτη της γενική συνέλευση στις 22 Απριλίου 2023 με σκοπό την ψήφιση του πρώτου Δ.Σ. :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καράμπελας Παναγιώτης - ΛΕΜΟΤ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντίνιας Γιώργος - Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος - BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

ΤΑΜΙΑΣ: Γκικόπουλος Παναγιώτης - ΜΟΤΟρχομενού

 ΜΕΛΗ:

Παπανδρικόπουλος Ανδρέας - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Αγιομαυρίτης Στέλιος - ΛΕΜΟΤ

Ντελής Νίκος - ΜΟΤΟΛΕΑμαλιάδος

Οι πρώτες 18 λέσχες από όλη την Ελλάδα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι οι παρακάτω:

  1. Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)

  2. Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)

  3. Μοτολέσχη Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

  4. Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)

  5. Σύλλογος Φίλων Αυτ/του-Μοτ/τας Σιδηροκάστρου (ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ.)

  6. Moto Club Alexandroupolis "Οι Αγριάνες"

  7. Artemis Moto Club

  8. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Λέρου (Μ.Ο.Λ.)

  9. Ομάδα Εκτός Δρόμου

10. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)

11. Λέσχη Μικτού Αθλητισμού Θέρμου (ΛΕ.Μ.Α.Θ.)

12. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "MOTOCROSS ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"

13. Αρτινή Λέσχη Μοτοσυκλέτας (Α.Λ.ΜΟ.)

14. Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρίνιου

15. BMW RIDERS CLUB ΕΛΛΑΣ

16. TDM Hellas

17. Φίλοι Μοτοσυκλέτας Ευπαλίου (ΦΙΛ.ΜΟΤ.Ε.)

18. Africa Twin Club Hellas

 

 

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΛ.ΜΟΤ.Ο.)

 

Ο Γραμματέας

Αναγνωστόπουλος Γαρύφαλλος

 

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568