ΛΕΜΟΤ: Ανάληψη δράσης για ανύπαρκτη διαγράμμιση σε λεωφόρο!

Σε κεντρικό σημείο της Αθήνας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/7/2021

Πριν από λίγες μέρες, και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη στις 30 Ιουνίου, η ΛΕΜΟΤ στο πλαίσιο δράσης για την οδική ασφάλεια, πραγματοποίησε συνάντηση των μελών της στην διασταύρωση Κωνσταντινουπόλεως 61 με Ηλιουπόλεως 23, στον Υμηττό, σε ένα κεντρικό κομβικό σημείο συνάντησης δύο λεωφόρων, όπου είναι ανύπαρκτη η διάγραμμιση. Αυτό αποτελεί καθαρά ευθύνη της Περιφέρειας, η οποία μέχρι στιγμής έχει επιδείξει μια προκλητική αδιαφορία, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των οδηγών και των αναβατών που κινούνται εκεί.

Αμέσως μετά την δράση της ΛΕΜΟΤ, η Λέσχη εξέδωσε και το ακόλουθο δελτίο τύπου θίγοντας εύστοχα την επικινδυνότητα του ζητήματος:

ΛΕΜΟΤ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Ανύπαρκτη διαγράμμιση σε κεντρική λεωφόρο διπλής κατεύθυνσης

Στην διασταύρωση των λεωφόρων Κωνσταντινουπόλεως και Ηλιουπόλεως, στον Υμηττό Αττικής, απουσιάζει παντελώς η διπλή διαγράμμιση η οποία θα έπρεπε να υπάρχει επί της Λ. Κωνσταντινουπόλεως, το δε ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ είναι ότι η συγκεκριμένη λεωφόρος έχει 3 λουρίδες κυκλοφορίας, (δύο προς Ηλιούπολη και Αθήνα και μία προς Υμηττό) ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ την απαραίτητη διαγράμμιση.

Η λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως δέχτηκε νέο ασφαλτοτάπητα πριν 6 περίπου χρόνια και από τότε ΕΚΚΡΕΜΕΙ η διαγράμμιση, με αποτέλεσμα τα συχνά  τροχαία ατυχήματα.

Πριν από 4 χρόνια, στις 26/4/2017 η ΛΕΜΟΤ μέσω του Νομικού της Συμβούλου Κου Θεόδωρου Γαζούλη κατέθεσε έγγραφη αναφορά στην αρμόδια τροχαία  η οποία με την σειρά της την διαβίβασε στην περιφερικά Αττικής καθ' ύλην αρμόδια για τις διαγραμμίσεις των δρόμων. 

Η Περιφέρεια παρά τα υπομνήματα και τις οχλήσεις  μας εξακολουθεί να  αδιαφορεί και αδρανεί.

Η ΛΕΜΟΤ με σημερινή ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έστειλε ΙΣΧΥΡΟ ΜΥΝΗΜΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ προς την περιφέρεια  Αττικής και την Πολιτεία με στόχο την απαιτούμενη ασφάλεια των Μοτοσυκλετιστών.

Από την Γραμματεία της ΛΕΜΟΤ.

Hellas Transalp Club: Όλα έτοιμα για το Internationale Transalp Treffen 2023

Στις 26-29 Μαΐου στο Ελατοχώρι θα βρεθούν Transalp από όλη την Ευρώπη
Hellas Transalp Club: Όλα έτοιμα για το Internationale Transalp Treffen 2023
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/5/2023

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις στην Πάργα (2008) και στην Κυλλήνη (2012), το Hellas Transalp Club διοργανώνει στο Ελατοχώρι Πιερίας το ΙΤΤ 2023.

Η Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση Transalp (Internationale Transalp Treffen) είναι μια διοργάνωση που πρωτοξεκίνησε από το Γερμανικό κλαμπ του δημοφιλούς μοντέλου και η ονομασία της έχει καθιερωθεί ως ΙΤΤ (Internationale Transalp Treffen). Σε αυτή λαμβάνουν μέρος μέλη από λέσχες Transalp από όλη την Ευρώπη έχοντας ως στόχο να συναναστραφούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να λάβουν μέρος σε εκδρομές σε νέα μέρη, και να διασκεδάσουν, όλοι παρέα.

Όσον αφορά την φετινή συγκέντρωση αυτή θα διεξαχθεί στο Ελατοχώρι Πιερίας στις 26-29 Μαΐου. Το Hellas Transalp Club έχει αναλάβει την διοργάνωση, θέλοντας να προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική φιλοξενία σε όλα τα μέλη που θα βρεθούν στην χώρα μας το συγκεκριμένο τριήμερο.

Hellas Transalp Club: Όλα έτοιμα για το Internationale Transalp Treffen 2023

Hellas Transalp Club: Όλα έτοιμα για το Internationale Transalp Treffen 2023