Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Arminas Jasikonis: Ξύπνησε από το κώμα!

Οι γιατροί μιλάνε για θαύμα

Η παγκόσμια κοινότητα του Motocross –και όχι μόνο- ήταν σοκαρισμένη από την Κυριακή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του εργοστασιακού αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team, Arminas Jasikonis, που ανάγκασε τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε τεχνητό κώμα λόγω των βαρύτατων τραυμάτων στο κεφάλι.

Όλοι παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της κατάστασής του, με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες λόγω της κρισιμότητάς της. Μόλις πριν από λίγο όμως ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα, καθώς οι γιατροί από το νοσοκομείο της Cremona, ξύπνησαν χθες τον Arminas από το κώμα και πολύ γρήγορα ο νεαρός αναβάτης ήταν σε θέση να αναγνωρίσει και να συζητήσει  με την οικογένειά του, όπως και με τους γιατρούς που επιβλέπουν την ανάρρωσή του, μιλώντας τόσο στα αγγλικά όσο και στην μητρική του γλώσσα τα λιθουανικά.

Ο Arminas μπόρεσε επίσης να κινηθεί χωρίς βοήθεια, δεν πονάει και παρά το γεγονός –που είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά το κώμα- ότι αισθάνεται πολύ κουρασμένος, όλα δείχνουν πως έχει ξεπεράσει την πιο επικίνδυνη φάση του τραυματισμού του και σε πολύ μικρό διάστημα θα μπορέσει να ξεκινήσει την αποκατάστασή του.

Η ομάδα του ευχαρίστησε από καρδιάς όλο το ιατρικό προσωπικό που φρόντισαν τον Jasikonis, αλλά και όλους αυτούς που έσπευσαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον νεαρό αναβάτη, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Team Manager της ομάδας του, Antti Pyrhönen, "δεν έχω ξανανιώσει τόσο ευτυχισμένος κάνοντας σχόλια για έναν από τους αναβάτες μου. Το ότι μπορώ να πω πως ο Arminas είναι καλά και ότι θα αναρρώσει, είναι ένα πραγματικό θαύμα!" Τόνισε επίσης ότι ήταν απερίγραπτα τα συναισθήματα όταν είδαν ότι ξύπνησα, ότι δεν πονούσε κι ότι μπορούσε να κουνήσει όλα τα μέλη του χωρίς πρόβλημα.

Προφανώς ο Jasikonis έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι την πλήρη ανάρρωση, αλλά τα χειρότερα έχουν περάσει και είναι θέμα χρόνου μέχρι αυτή η περιπέτεια να αποτελεί μια δυσάρεστη ανάμνηση.