Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Husqvarna MXGP: Σε τεχνητό κώμα ο Arminas Jasikonis

Κρίσιμη η κατάσταση του εργοστασιακού αναβάτη

Ο Λιθουανός Arminas Jasikonis, εργοστασιακός αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing –και έβδομος μέχρι στιγμής στην βαθμολογία της MXGP, μπήκε σε τεχνητό κώμα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Ο Jasikonis τραυματίστηκε σοβαρά μετά από μια τρομακτική πτώση στο GP της Λομβαρδίας την περασμένη Κυριακή,

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα στην Mantova, ο Jasikonis είχε τερματίσει έκτος, αλλά στον όγδοο γύρο του δεύτερου σκέλους είχε την πτώση και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Cremona.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ομάδα του, ο Jasikonis διαγνώστηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον υποβάλλουν σε τεχνητό κώμα, προκειμένου να γίνει η κατάστασή του σταθερή και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις βλάβες. "Είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο Arminas και είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για την οικογένειά του και όλους εμάς στην ομάδα, δήλωσε ο Antti Pyrhonen, o μάνατζερ της ομάδας.

"Αφού ο Jasikonis μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ, μπήκε σε τεχνητό κώμα λόγω των τραυμάτων του στο κεφάλι. Πραγματικά, δεν μπορούμε να πούμε πολλά αυτή την στιγμή, αυτή είναι η κατάσταση. Μια κατάσταση που είναι σοβαρή και δύσκολη για όλους, και τώρα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να παραμείνουμε θετικοί. Έχουμε την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα και είμαστε σε στενή επικοινωνία με τους ειδικούς εδώ στην Ιταλία, αλλά και στο Innsbruck στην Αυστρία. Ευχαριστώ όλους όσοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους και τις ευχές τους στον Arminas για γρήγορη ανάρρωση."