Ducati Desmo250 MX - Ντεμπούτο με βάθρο, στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross

Το Borgo Panigale επαναλαμβάνει το ίδιο, πετυχημένο πλάνο εξέλιξης του Desmo 450 MX
Ducati Desmo250 MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2025

Η Ducati Desmo250 MX πέρασε με επιτυχία την πρώτη δοκιμασία της σεζόν, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Prestige MX2 με τον Alessandro Lupino στο τιμόνι, Lupino που πέρυσι είχε αναλάβει να εξελίξει στο ίδιο Πρωτάθλημα την κόκκινη MX μοτοσυκλέτα των 450 κ.εκ.

Δέκα χρόνια είχαν περάσει από τότε που ο Alessandro Lupino είχε οδηγήσει μια 250 4χρόνη μοτοσυκλέτα, και ο πρώτος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Prestige Motocross MX2 ήταν επίσης η ευκαιρία του να κάνει το ντεμπούτο του σε μια κατηγορία στην οποία δεν είχε ποτέ αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα. Ο εννέα φορές Πρωταθλητής Motocross Ιταλίας, που έχει στο ενεργητικό του 44 βάθρα στην MX1, κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο του προσωπικό Top-3 στο Prestige MX2 με την ολοκαίνουργια Ducati Desmo250 MX.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως ο Lupino οδήγησε τραυματισμένος, με πρήξιμο και πόνο στον καρπό, και σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν έχει συνηθίσει ακόμα τα 250, ο τερματισμός του στο βάθρο με μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα που ξεκίνησε να εξελίσσεται μόλις 3 εβδομάδες πριν τον αγώνα δείχνει ο καλύτερος οιωνός για τη συνέχεια του project.

Ducati Desmo250 MX

Που τραυματίστηκε ο Lupino; Στον πρώτο αγώνα του πρώτου γύρου της σεζόν στην πίστα Ottobiano. Εκεί, στην εκκίνηση ο 34χρονος Ιταλός ξεκίνησε λίγο έξω από την πρώτη πεντάδα, αλλά μετά από έναν γύρο ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Στον επόμενο γύρο πέρασε στην τρίτη, διατηρώντας έναν εξαιρετικό ρυθμό και κλείνοντας γρήγορα τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, την οποία και κατέκτησε. Ωστόσο είχε επαφή με άλλο αγωνιζόμενο (η Ducati οργισμένα αποκαλεί την κίνηση του αντιπάλου του ως “απρόσεκτη”), και έπεσε, τραυματίζοντας τον καρπό του, ενώ ζημιές έπαθε και η μοτοσυκλέτα του. Ο Lupino έσφιξε τα δόντια και συνέχισε, τερματίζοντας 10ος.

Ottobiano podium

Στον δεύτερο αγώνα, ο τραυματίας αναβάτης του Desmo250 MX βγήκε πέμπτος από την πρώτη στροφή και, μετά από τρεις γύρους, ανέβηκε στη δεύτερη θέση, οδηγώντας με ρυθμό για να κατακτήσει την τρίτη θέση στο βάθρο.

Μετά τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, ο Lupino βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης με 290 βαθμούς. Ο επόμενος αγώνας του Ιταλικού Πρωταθλήματος Prestige θα διεξαχθεί στην πίστα της Mantova στις 29 και 30 Μαρτίου, μια πίστα όπου, πριν από έναν χρόνο, ο Alessandro έκανε το ντεμπούτο της Desmo450 MX.

Alessandro Lupino

Alessandro Lupino: "Είμαι ξανά χαρούμενος, κάναμε εξαιρετική δουλειά και πρέπει να συγχαρώ την ομάδα της Ducati, που πραγματοποίησε ένα μικρό θαύμα. Η Desmo250 MX έχει δοκιμαστεί μόλις τρεις εβδομάδες, και σήμερα ήρθαμε απλά για μια ημέρα δοκιμών. Ωστόσο, αν δεν είχα δεχτεί την επαφή, θα μπορούσαμε να έχουμε δύο δεύτερες θέσεις. Ως αναβάτης, είμαι ευχαριστημένος που κατάφερα να ανέβω στο βάθρο και που έχουμε ήδη μια τόσο ανταγωνιστική μοτοσικλέτα από την πρώτη μας εμφάνιση."

 

ΑΜΑ Supercross 2026, 4oς Γύρος: Ο Webb κορυφαίος στο Χιούστον ακόμα και χωρίς νίκη [VIDEO]

Στοn πρώτο τριπλό αγώνα της χρονιάς - Τρεις διαφορετικοί νικητές στα 450 και ο Deegan κυρίαρχος στα 250
AMA SMX 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Στον πρώτο αγώνα Triple Crown της σεζόν 2026, το Χιούστον χάρισε έναν απρόβλεπτο και θεαματικό αγώνα Supercross, με τον υπερασπιστή του τίτλου Cooper Webb να επικρατεί χωρίς νίκη χάρη στη σταθερότητά του και τον Haiden Deegan να εξασφαλίζει και τα τρία σκέλη στα 250.

Ο 4ος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2026 και ταυτόχρονα ο πρώτος Triple Crown του πρωταθλήματος ( ένας εκ των τριών τριπλών αγώνων της σεζόν, μαζί με Indianapolis και Cleveland) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και κλειστό NRG Stadium του Χιούστον.

450SX - Η σταθερότητα ανταμοίβει

1ος Αγώνας

Ο Ken Roczen (Progressive Insurance Cycle Gear Suzuki) έκανε τέλεια εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας σε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη, 1.9s μπροστά από τον Chase Sexton (Monster Energy Kawasaki). Ο Eli Tomac ήταν τρίτος, ο Cooper Webb τέταρτος, ενώ ο Jorge Prado συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Hunter Lawrence έχασε ένα σίγουρο βάθρο με πτώση στα τελευταία λεπτά και τερμάτισε 7ος.

AMA SMX 2026 Rnd 4

2ος Αγώνας

Ο Prado πήρε το holeshot, με Lawrence και τον πρωταθλητή supercross της FIM SX1 Jason Anderson πίσω του. Ο Webb εκκίνησε 4ος, ο Roczen 8ος, ενώ Tomac και Sexton βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Ο Lawrence πέρασε τον Prado στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη, με τον Webb να ανεβαίνει δεύτερος και τον Prado τρίτο. Ο Tomac είχε πτώση ενώ ήταν 6ος και κατέληξε 13ος. Μετά από δύο αγώνες, Webb και Roczen ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 4

3ος Αγώνας

Ο Tomac έστριψε πρώτος, μπροστά από Anderson και Lawrence. Ο Webb βρέθηκε 7ος και μάλιστα έκανε λάθος που τον έριξε ακόμα πιο πίσω. Στην κορυφή ο Anderson πέρασε τον Tomac, αλλά ο αναβάτης της KTM αντεπιτέθηκε, ξαναπέρασε και πήρε τη νίκη. Πίσω τους λάθη του Roczen και του Sexton ανακάτεψαν την τράπουλα και ο Webb, με επιθετική αλλά καθαρή οδήγηση, πέρασε τρίτος, θέση που του χάρισε τη συνολική νίκη, παρότι δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες του πρώτου Triple Crown

AMA SMX 2026 Rnd 4

Συνολικά

Με αποτελέσματα 4-2-3 και μόλις 9 βαθμούς, ο Cooper Webb πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την 31η της καριέρας του, καθώς και την 6η σε Triple Crown.
Ο Hunter Lawrence ήταν δεύτερος με 7-1-2, μόλις έναν βαθμό πίσω, ενώ ο Roczen τρίτος μετά από ισοβαθμία (1-5-4). Ο Tomac, παρά τη νίκη στο Race 3, έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση συνολικά.

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Tomac μειώθηκε στους μόλις 4 βαθμούς από τον Lawrence, με τον Roczen στους -12 και τον Webb πλέον 5ο στο -17.

AMA SMX 2026 Rnd 4

250SMX West - Ο Deegan ασταμάτητος έκανε το τρία στα τρία

Στην κατηγορία των 250SX, ο Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

AMA SMX 2026 Rnd 4

Με 1-1-1 ο Deegan πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον Anstie και στους 20 από τον ομόσταυλο του, Michael Mosiman. Ο Levi Kitchen πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος με 2-2-3, ενώ ο Cameron McAdoo ήταν τρίτος με 3-3-4.