Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

Παρουσία σε τρεις θεσμούς στηρίζοντας ταυτόχρονα πολλούς αθλητές
motomag Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/4/2024

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, το Rally Raid και την Ταχύτητα ενώ αναφέρθηκε στους αθλητές της που έλαβαν μέρος στον πρώτο αγώνα του Π.Π. Motocross στην Κέρκυρα.

Η αρχή για την Yamaha Racing Ελλάδας έγινε με τον πρώτο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα στις 30 και 31 Μαρτίου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η πίστα MX της Κέρκυρας φιλοξένησε την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross με τον ανοιξιάτικο καιρό να βοηθά ώστε όλοι οι αναβάτες αλλά και οι πολλοί θεατές να απολαύσουν τις δοκιμές και τον αγώνα.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

Όλα τα σκέλη του διημέρου ήταν εντυπωσιακά, με αρκετές συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Ο μεγάλος ανταγωνισμός κατάφερε να προσελκύσει και να διατηρήσει το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων που χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια των αγωνιζομένων.

Η σύνθεση της Yamaha Racing αποτελούταν από τον Ανδρέα Ανδρέου (ΜΧ1), τον Δημήτρη Γανωτή (ΜΧ2), τον Χρήστο Ταμβάκο (ΜΧ125), τον Γιώργο Τσαλίκη (ΜΧ85) και τον Αθανάσιο Στρούγκη (ΜΧ65).

Ο Γιάννης Τουρατζίδης ο οποίος δεν συμμετέχει ως αναβάτης στο Πρωτάθλημα, ήταν κάτω από την μπλε τέντα, μαζί με τους μικρούς μαθητές του Ιωάννη Γιαγκούδη και Ορέστη Χαραλαμπίδη, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην κατηγορία ΜΧ65, με Yamaha YZ65.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

MX1

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη νέα για αυτόν κατηγορία της ΜΧ1 βρέθηκε ο Ανδρέας Ανδρέου (101).

ΜΧ2

Την πρώτη θέση στην κατηγορία της ΜΧ2 κατέκτησε ο περσινός πρωταθλητής Φραγκίσκος Ζούνης (37), με τον Δημήτρη Γανωτή (141) να ανεβαίνει στο βάθρο τερματίζοντας στην τρίτη θέση στον πρώτο του αγώνα στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

ΜΧ125

Ο Χρήστος Ταμβάκος (66) κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην ΜΧ125 στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

ΜΧ85

Ο Γιώργος Χατζάκης (21), ήταν ο νικητής της κατηγορίας, με τον Γιώργο Τσαλίκη (114), περσινό πρωταθλητή της ΜΧ65, να κατακτά την τρίτη θέση στη νέα του κατηγορία. Ο Γιώργος Κουκαλιώτης (125) τερμάτισε στην αξιόλογη τέταρτη θέση του αγώνα.

Η Yamaha Racing Ελλάδας παρουσίασε την αγωνιστική της ομάδα σε Motocross, Rally Raid και Ταχύτητα [VIDEO]

ΜΧ65

Στην κατηγορία όπου τα Yamaha YZ65 πρωταγωνιστούν, τα συναισθήματα ήταν έντονα βλέποντας τόσο νεαρούς αθλητές να αγωνίζονται με πάθος, αλλά και σεβασμό προς το άθλημα και τους συναθλητές τους. Η πρώτη θέση ανήκε στον Δημήτρη Φωτόπουλο (911). Ο Θεόδωρος  Στρούγκης (51) έφυγε από την Κέρκυρα με μία τέταρτη θέση, ενώ οι Ιωάννης Κουκαλιώτης (124) και Στρούγκης Αθανάσιος (54) τερμάτισαν δείχνοντας πως το μέλλον τους ανήκει.

Το ραντεβού της Yamaha Racing για τον θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross ανανεώνεται για τις 20 και 21 Απριλίου στα Τρίκαλα.

 

Ετικέτες

MXGP, Πορτογαλία: 2η σερί νίκη του Jeffrey Herlings – Παραμένει 1ος ο Lucas Coenen

Στην MX2 ο Guillem Farres κυριάρχησε και πλησίασε τον Sacha Coenen
HERLINGS
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/6/2026

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross έχει φτάσει στη μέση και η Πορτογαλία φιλοξένησε τον δέκατο γύρο, με καλό καιρό και κατάμεστες κερκίδες.

MXGP

Στην μεγάλη κατηγορία ο Jeffrey Herlings της Honda HRC Petronas κατέκτησε την έκτη συνολική νίκη του στο GP της Águeda, ανατρέποντας την κατάσταση έναντι του νεαρού αντιπάλου του Lucas Coenen, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τη Red Bull KTM Factory Racing, μαζεύοντας όμως τους ίδιους βαθμούς στο πορτογαλικό GP, αφού πήραν από μία νίκη και μία δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο περσινός πρωταθλητής Romain Febvre της Kawasaki, καταφέρνοντας να ανέβει στο βάθρο και στους δύο αγώνες.

START

Στην βαθμολογία, ο Lucas Coenen διατήρησε το προβάδισμά από τον δεύτερο Jeffrey Herlings, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

506

2

Jeffrey Herlings

Honda

449

3

Romain Febvre

Kawasaki

394

4

Tim Gajser

Yamaha

371

5

Maxime Renaux

Yamaha

334

6

Andrea Adamo

KTM

313

7

Ruben Fernandez

Honda

304

8

Kay de Wolf

Husqvarna

273

9

Tom Vialle

Honda

265

10

Pauls Jonass

Kawasaki

234

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, ο Guillem Farres ολοκλήρωσε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Triumph Racing Factory Team. Την δεύτερη θέση κατάφερε ο Janis Reisulis, της Yamaha, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Sacha Coenen, ανέκαμψε από μια σοβαρή πτώση στον πρώτο αγώνα και κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη για τη Red Bull KTM Factory Racing, αν και το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα μειώθηκε σημαντικά μετά τις τρεις νίκες του Farres.

FARRES

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων στην ΜΧ2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

477

2

Guillem Farres

Triumph

450

3

Simon Längenfelder

KTM

415

4

Camden McLellan

Triumph

413

5

Liam Everts

Husqvarna

397

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

355

7

Mathis Valin

Kawasaki

352

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

273

9

Valerio Lata

Honda

256

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

205