Andrea Dovizioso - Ανέλαβε τη διαχείριση της πίστας MX 04 Park - Monte Coralli

Για τα επόμενα 22 χρόνια
Andrea Dovizioso Park 04 Monte Coralli Faenza
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2022

Ο πρώτην πιλότος του MotoGP και λάτρης του Motocross, Andrea Dovizioso, είναι πλέον υπεύθυνος διαχείρισης της πίστας MX "Monte Coralli" της Faenza -στην καρδιά της “Motor Valley”-, η οποία από εδώ και πέρα θα είναι γνωστή και ως 04 Park.

Η εταιρεία RPM, που ανήκει στον “Desmo Dovi” αγόρασε τα δικαιώματα για τη χρήση της πίστας Motocross Monte Coralli, ενώ ο Dovizioso σκοπεύει να την ανακαινίσει πλήρως, χάρη και στους πόρους από το πακέτο χρηματοδότησης “PNRR Sport e Inclusione - Cluster 3”, που η FMI (Federazione Motociclistica Italiana, ήτοι η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) επέλεξε να απονείμει στην πίστα. Παράλληλα, στο 04 Park θα δημιουργηθούν και νέες εγκαταστάσεις της FMI αφιερωμένες στην off-road οδήγηση.

Στην ανακαίνιση, που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, περιλαμβάνονται νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες υπηρεσίες φιλοξενίας, αλλά και νέα πίστα ΜΧ, με κορυφαία στάνταρ για αναβάτες όλων των επιπέδων.

Μεταξύ άλλων ο Andrea Dovizioso δήλωσε: “αυτό είναι ένα όνειρο που είχα εδώ και χρόνια, με μια πίστα (Monte Coralli) που ήταν πάντα σημείο αναφοράς για μένα -πέρα από το ότι ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Το μέρος είναι πραγματικά μεγάλο, και θα ήθελα να γίνει ένα κέντρο για τους φίλους της off-road οδήγησης, εκεί όπου θα μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να διασκεδάσουν. Θα οργανώσουμε event και θα οργανώσουμε αγώνες. Θα μπορείς να έλθεις στην πίστα είτε για να οδηγήσεις, είτε για να περάσεις όμορφα και διαφορετικά σε έναν χώρο που θα φτιαχτεί με πάθος.”

Στις εγκαταστάσεις του 04 Park - Monte Coralli θα συνυπάρχουν πίστα Motocross, πίστα Mini Cross και Pump Track

Ετικέτες

MXGP – Βελτιώνει την οργάνωση και την ασφάλεια των αγώνων με το FIM TV Control

Το νέο σύστημα τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά στο GP της Ανδαλουσίας
mxgp tv control
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/3/2026

Το σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου κατά τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Almonte της Ανδαλουσίας (Ισπανία) εγκαινιάστηκε το νέο σύστημα FIM TV Control. Πρόκειται για ένα βήμα εκσυγχρονισμού που έρχεται κάπως καθυστερημένα στον χώρο του ΜΧ, καθώς ήδη χρησιμοποιείται ευρέως στους αγώνες ταχύτητας, MotoGP και WSBK.

Σε ένα Control Room στον χώρο της διοίκησης του αγώνα οι αγωνοδίκες θα έχουν στη διάθεσή τους ζωντανό τηλεοπτικό σήμα από όλες τις κάμερες της μετάδοσης του αγώνα, καθώς και μερικές ακόμη πηγές όπως προβολές από drones που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του Grand Prix, βάσει των οποίων αποκτούν άμεση γνώση των τεκταινόμενων στην πίστα χωρίς να χρειάζεται πρώτα επικοινωνία με τους κριτές που βρίσκονται στα διάφορα σημεία της.

mxgp tv control

Το πρώτο προφανές όφελος αυτού του συστήματος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των αγώνων, καθώς κάθε συμβάν θα αντιμετωπίζεται πιο γρήγορα μέσω της κεντρικής διοίκησης (Race Direction), ό,τι κι αυτό σημαίνει: λήψη αποφάσεων, ιατρική βοήθεια κ.ο.κ.

Επιπλέον, οι αγωνοδίκες αποκτούν ένα εργαλείο για την τήρηση και επιβολή των κανονισμών, έχοντας άμεση άποψη για ο,τιδήποτε συμβεί οπουδήποτε στην πίστα, αποφασίζοντας για την κατάλληλη δράση και τυχόν ποινές πολύ πιο γρήγορα.

Ο Διευθυντής της Επιτροπής Motocross (CMS) της FIM, Antonio Alía, δήλωσε σχετικώς: “Μια νέα εποχή για τον τρόπο που θα διοικούνται οι αγώνες MXGP και MX2 έχει ήδη ξεκινήσει. Από τον αγώνα MXGP της Ισπανίας και μετά, σε κάθε αγώνα, η FIM Race Direction θα μπορεί να ελέγχει τι συμβαίνει σε κάθε session μέσω του ολοκαίνουργιου Control Room. Αυτό το σύστημα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε κάθε δράση μέσα στην πίστα χάρη στη συνεργασία με την Infront Moto Racing, τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και την τεχνική υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων στελεχών. Αυτό το βήμα μας ανοίγει την πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, αλλά επιπλέον θα μας προσφέρει πολύτιμα δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουμε ιατρικές και διαιτητικές αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την αθλητική πλευρά το πρωταθλήματος με πιο επαγγελματικό τρόπο, αναλύοντας και καταγράφοντας τις αθλητικές πτυχές των αγώνων λεπτομερώς και από κάθε οπτική γωνία, συμπεριλαμβάνοντας και την εικόνα των drones. Αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού στο κοντινό μέλλον θα εμπλουτιστεί με περισσότερα εργαλεία και συσκευές, είμαστε δε σίγουροι πως αυτή η εξέλιξη θα συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο που διοικείται και παρακολουθείται το Motocross.”

Ετικέτες