Andrea Dovizioso - Ανέλαβε τη διαχείριση της πίστας MX 04 Park - Monte Coralli

Για τα επόμενα 22 χρόνια
Andrea Dovizioso Park 04 Monte Coralli Faenza
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2022

Ο πρώτην πιλότος του MotoGP και λάτρης του Motocross, Andrea Dovizioso, είναι πλέον υπεύθυνος διαχείρισης της πίστας MX "Monte Coralli" της Faenza -στην καρδιά της “Motor Valley”-, η οποία από εδώ και πέρα θα είναι γνωστή και ως 04 Park.

Η εταιρεία RPM, που ανήκει στον “Desmo Dovi” αγόρασε τα δικαιώματα για τη χρήση της πίστας Motocross Monte Coralli, ενώ ο Dovizioso σκοπεύει να την ανακαινίσει πλήρως, χάρη και στους πόρους από το πακέτο χρηματοδότησης “PNRR Sport e Inclusione - Cluster 3”, που η FMI (Federazione Motociclistica Italiana, ήτοι η Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας) επέλεξε να απονείμει στην πίστα. Παράλληλα, στο 04 Park θα δημιουργηθούν και νέες εγκαταστάσεις της FMI αφιερωμένες στην off-road οδήγηση.

Στην ανακαίνιση, που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, περιλαμβάνονται νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες υπηρεσίες φιλοξενίας, αλλά και νέα πίστα ΜΧ, με κορυφαία στάνταρ για αναβάτες όλων των επιπέδων.

Μεταξύ άλλων ο Andrea Dovizioso δήλωσε: “αυτό είναι ένα όνειρο που είχα εδώ και χρόνια, με μια πίστα (Monte Coralli) που ήταν πάντα σημείο αναφοράς για μένα -πέρα από το ότι ήταν δίπλα στο σπίτι μου. Το μέρος είναι πραγματικά μεγάλο, και θα ήθελα να γίνει ένα κέντρο για τους φίλους της off-road οδήγησης, εκεί όπου θα μπορούν να συναντηθούν, να μοιραστούν εμπειρίες και να διασκεδάσουν. Θα οργανώσουμε event και θα οργανώσουμε αγώνες. Θα μπορείς να έλθεις στην πίστα είτε για να οδηγήσεις, είτε για να περάσεις όμορφα και διαφορετικά σε έναν χώρο που θα φτιαχτεί με πάθος.”

Στις εγκαταστάσεις του 04 Park - Monte Coralli θα συνυπάρχουν πίστα Motocross, πίστα Mini Cross και Pump Track

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2026 - 3ος αγώνας Αρχαία Ολυμπία: MEGA GALLERY!

Όλη η MX δράση από τον 3ο αγώνα!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2026 - 3ος αγώνας Αρχαία Ολυμπία: MEGA GALLERY!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/9/2026

Το πιο ζωντανό μοτοσυκλετιστικό άθλημα της Ελλάδας, το MOTOCROSS είχε τον 3ο του αγώνα, όπου έγιναν ορισμένες πολύ όμορφες μάχες στην MX1 και είχαμε μία τρελή επιτυχία στην γενική κατάταξη της MX2-MX125!

Συγκεντρώνουμε εδώ όλο το φωτογραφικό υλικό που αποτυπώνει, καρέ-καρέ την MX δράση από την Αρχαία Ολυμπία: