Yamaha-MotoGP: Δοκιμές της πρωτότυπης V4 με άστατο καιρό στη Βαρκελώνη

Με Quartararo, Rins, Miller και Dovizioso στη σέλα - Χρόνος κάτω από τον κυρίως αγώνα της Καταλονίας
quartararo
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2025

Οι Fabio Quartararo, Alex Rins, Jack Miller και Andrea Dovizioso δοκίμασαν τη νέα Yamaha με τον V4 κινητήρα, όμως ο άστατος καιρός δεν τους επέτρεψε να γράψουν τους καλύτερους δυνατούς χρόνους.

Η ομάδα της Yamaha έμεινε στην Βαρκελώνη μετά το GP, καθώς οι αναβάτες της θα δοκίμαζαν τη νέα Yamaha V4. Οι Fabio Quartararo, Alex Rins, Jack Miller και Andrea Dovizioso είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν και να βγάλουν τα πρώτα τους συμπεράσματα. Ωστόσο, ο καιρός είχε άλλα σχέδια και η βροχή που μία ξεκινούσε και μία σταματούσε διέκοψε το πρόγραμμα.

v4

Τον καλύτερο χρόνο τον σημείωσε ο Quartararo που ήταν φορτσάτος, μετά την 5η θέση που πήρε στον αγώνα την Κυριακή. Σύμφωνα με αναφορές ο El Diablo έγραψε 1:39:4, χρόνος που δεν λέει και πολλά τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για το set up της μοτοσυκλέτας. Στην αγώνα της Καταλονίας πάντως με την εν σειρά 4κύλινδρη ο Quartararo έγραψε λίγες ημέρες πριν 1:37:802 στo Q2, 1:38.857 στον Sprint και 1:40.366 στον κυρίως αγώνα.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο Augusto Fernández με wild card συμμετοχή θα δοκιμάσει τη νέα V4 στον αγώνα του Misano. Το τεστ ήταν κλειστό για δημοσιογράφους και φωτογράφους και γι’ αυτό δεν υπάρχουν φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες. Πάντως ο χρόνος του Quartararo δείχνει πως η Yamaha είναι μάλλον στον σωστό δρόμο και οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές.

MotoGP: Ξεκίνημα και το 2027 από την Ταϊλάνδη με τη νέα εποχή κανονισμών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ταϊλάνδη φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος
Buriram
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2026

Το Grand Prix Ταϊλάνδης θα ανοίξει και επίσημα τη σεζόν του 2027, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νέας εποχής των MotoGP με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν έως το 2031.

Η Dorna επιβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2027 θα ξεκινήσει στο Buriram της Ταϊλάνδης, με το Grand Prix να διεξάγεται το τριήμερο 5 με 7 Μαρτίου στο Chang International Circuit.

Η Ταϊλάνδη θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη σημασία που έχει αποκτήσει για τα MotoGP, αλλά και τη δυναμική, της συνεχώς αυξανόμενης βάσης φιλάθλων στη χώρα.

Το Grand Prix του 2027 θα έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς θα αποτελέσει τον πρώτο αγώνα που θα διεξαχθεί με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της περιόδου 2027-2031. Οι φίλοι των MotoGP θα δουν για πρώτη φορά σε αγωνιστικές συνθήκες τη νέα γενιά μοτοσυκλετών της κορυφαίας κατηγορίας.

Το Buriram έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο επιτυχημένους προορισμούς του ημερολογίου των MotoGP, χάρη στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι Ταϊλανδοί φίλαθλοι. Στην πρεμιέρα του 2026, ο Marco Bezzecchi χάρισε στην Aprilia τη νίκη μπροστά σε αριθμό-ρεκόρ 228.228 θεατών, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη απήχηση του θεσμού στην περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MotoGP, Carmelo Ezpeleta, δήλωσε: "Το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αποδεικνύει την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, αλλά και το πάθος των φιλάθλων. Το Buriram προσφέρει σταθερά έναν από τους καλύτερους αγώνες του ημερολογίου και αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει η νέα εποχή των MotoGP. Ο πρώτος αγώνας με τους κανονισμούς του 2027 σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου, συναρπαστικού κεφαλαίου για το άθλημά μας."

Με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της διεθνούς πίστας Chang, τη θερμή υποστήριξη του τοπικού κοινού και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν οι νέοι κανονισμοί, το Buriram αναμένεται να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για την αυλαία της σεζόν του 2027.