Beta - Νέα ομάδα MXGP 2023

Τρίτος χρόνος εξέλιξης του RX 450, ακόμα το περιμένουμε στην παραγωγή
Beta MXGP 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/12/2022

Δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, η Beta Motor αλλάζει συνεργάτη, παρουσιάζοντας τη νέα της αγωνιστική της ομάδα για το MXGP, ενώ εμείς ακόμα περιμένουμε να δούμε την RX 450 να περνά στην παραγωγή.

Η νέα ομάδα ονομάζεται Beta MRT Racing Team, και είναι 100% ιταλική από το Viterbo -βόρεια της Ρώμης-, με δεκαετή αγωνιστική εμπειρία. Manager της είναι ο Elio Marchetti ο οποίος ήταν από τους πρώτους χορηγούς στην καριέρα του Lupino καθώς ο Ιταλός αναβάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ίδια πόλη.

Όσον αφορά στους αναβάτες, δίπλα στον έμπειρο Alessandro Lupino θα αγωνίζεται ο Βρετανός Ben Watson, ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του χώρου, που για ελάχιστους βαθμούς δεν μπήκε στη δεκάδα της τελικής βαθμολογίας του MXGP 2022 -στη δεύτερη μόλις ολόκληρη σεζόν του στη μεγάλη κατηγορία.

Η Beta είναι γνωστή για τα Enduro και τα Trial μοντέλα της, ενώ το 2021 ξεκίνησε την εξέλιξη της RX 450 κατευθείαν “στα βαθιά”, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, μια μοτοσυκλέτα που ελπίζουμε να τη δούμε σύντομα στην παραγωγή. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα τη δούμε στην EICMA 2023, ως μοντέλο 2024.

Για την ώρα, στην ΜΧ γκάμα της, η Beta παρουσίασε αρχικά στις Η.Π.Α. το 2021 την 300 RX, που βασίζεται στο enduro μοντέλο της εταιρείας, μοτοσυκλέτα που αναμένουμε και στην Ελλάδα, πιθανώς τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του 2023!

Ετικέτες

MXGP, Ιταλία: Μεγάλος νικητής ο Herlings – Πλησίασε τον Lucas Coenen

Στην MX2 ξεχώρισαν ο Sacha Coenen και οι αναβάτες της Triumph
MXGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Στην Ιταλία συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με υψηλές θερμοκρασίες και απίστευτη ατμόσφαιρα στο Crossdromo Miravalle. Στη μεγάλη κατηγορία κυριάρχησε ο Jeffrey Herlings, ενώ στην MX2 ο Sacha Coenen διεύρυνε τη διαφορά του.

MXGP

Ο Jeffrey Herlings ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για λογαριασμό της Honda HRC Petronas, κατακτώντας την εικοστή του νίκη σε Grand Prix σε ιταλικό έδαφος και την 116η συνολικά, με μία νίκη και μία δεύτερη θέση που του επέτρεψαν να ανακτήσει μερικούς βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τον Lucas Coenen, ο οποίος κατέκτησε δύο τρίτες θέσεις και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με τη Red Bull KTM Factory Racing. Ήταν ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο και για τη Monster Energy Yamaha Factory MXGP, καθώς ο Maxime Renaux κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας το δεύτερο βάθρο της σεζόν, ενώ ο Tim Gajser εγκατέλειψε με βλάβη στον πρώτο αγώνα, κέρδισε όμως τον δεύτερο!

HERLINGS_

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

449

2

Jeffrey Herlings

Honda

393

3

Romain Febvre

Kawasaki

347

4

Tim Gajser

Yamaha

329

5

Maxime Renaux

Yamaha

305

6

Andrea Adamo

KTM

281

7

Kay de Wolf

Husqvarna

273

8

Ruben Fernandez

Honda

264

9

Tom Vialle

Honda

249

10

Pauls Jonass

Kawasaki

200

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, η εξαιρετική απόδοση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του GP εξασφάλισε τη συνολική νίκη στον Sacha Coenen (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης και κατάφερε δύο δεύτερες θέσεις. Τις επιμέρους νίκες πήραν οι αναβάτες της Triumph Racing Factory Team, με τον Guillem Farres να κερδίζει τον πρώτο αγώνα και τον ο Camden McLellan τον δεύτερο. Έτσι στην γενική κατάταξη πίσω από τον πρωτοπόρο Coenen φιγουράρουν πλέον οι αναβάτες της Triumph.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων στην ΜΧ2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

431

2

Guillem Farres

Triumph

390

3

Camden McLellan

Triumph

373

4

Simon Längenfelder

KTM

372

5

Liam Everts

Husqvarna

354

6

Mathis Valin

Kawasaki

352

7

Janis Martins Reisulis

Yamaha

310

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

244

9

Valerio Lata

Honda

241

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

181