Δεν τα κατάφερε η Εθνική Ομάδα Junior Motocross στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ρουμανία

Ωστόσο κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ride Green Cup που στοχεύει στο χτίσιμο περιβαλλοντικής συνείδησης
ΑΜΟΤΟΕ
Από το

motomag

12/7/2023

Στον ένα και μοναδικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2023, ο οποίος έλαβε χώρα στη Ρουμανία, οι οκτώ αθλητές της Εθνικής Ομάδας Junior Motocross της χώρας μας πάλεψαν, όμως δυστυχώς δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς αγώνες της Κυριακής.

Για την ιστορία στην κατηγορία Junior 125 κ. εκ. Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Mathis Valin, ο Ολλανδός Dani Heitink κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία Junior 85 κ. εκ., με τον Λετονό Patricks Cirulis να αναδεικνύεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Junior 65 κ. εκ. Όσον αφορά στην κατάταξη των Εθνών, η Εθνική Ιταλίας βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με την Εθνική Ολλανδίας και Γαλλίας να συμπληρώνουν τις δύο εναπομείνασες θέσεις του βάθρου.

ΑΜΟΤΟΕ

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross στη Ρουμανία διοργανώθηκε το Ride Green Cup -διοργάνωση η οποία στοχεύει μέσω της περιβαλλοντικής συνείδησης στην καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων των ομάδων κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος- στο οποίο η Εθνική μας Ομάδα κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση ανάμεσα σε 38 χώρες. Η ελληνική αποστολή -Κωνσταντίνος & Ανδρέας Τρακαδάς, Θεόδωρος Στρούγκης, Ιάκωβος Παπαδόπουλος, Λευτέρης Παπαδάκης, Ευθύμης Ψαρογιάννης, Γιώργος Κουκαλιώτης, Δημήτρης Γανωτής- απέδειξε ότι αφενός σέβεται τον περιβαλλοντικό κώδικα της FIM, έχοντας μια πολύ καλή εικόνα στα paddock, συμμετείχε ενεργά στην περιβαλλοντική ενημέρωση για τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά απόβλητα e–waste που ήταν το θέμα που επέλεξε η FIM για φέτος και ήταν αρκετά δραστήρια σαν ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των αθλητών της αλλά και της μοτοσυκλετιστικής κοινότητας γενικότερα. Την πρώτη θέση στο Ride Green Cup κατέλαβε η Ιταλία, με δεύτερους τους Εσθονούς.

ΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕ

Ετικέτες

MXGP – Βελτιώνει την οργάνωση και την ασφάλεια των αγώνων με το FIM TV Control

Το νέο σύστημα τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά στο GP της Ανδαλουσίας
mxgp tv control
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/3/2026

Το σαββατοκύριακο 21-22 Μαρτίου κατά τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην Almonte της Ανδαλουσίας (Ισπανία) εγκαινιάστηκε το νέο σύστημα FIM TV Control. Πρόκειται για ένα βήμα εκσυγχρονισμού που έρχεται κάπως καθυστερημένα στον χώρο του ΜΧ, καθώς ήδη χρησιμοποιείται ευρέως στους αγώνες ταχύτητας, MotoGP και WSBK.

Σε ένα Control Room στον χώρο της διοίκησης του αγώνα οι αγωνοδίκες θα έχουν στη διάθεσή τους ζωντανό τηλεοπτικό σήμα από όλες τις κάμερες της μετάδοσης του αγώνα, καθώς και μερικές ακόμη πηγές όπως προβολές από drones που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του Grand Prix, βάσει των οποίων αποκτούν άμεση γνώση των τεκταινόμενων στην πίστα χωρίς να χρειάζεται πρώτα επικοινωνία με τους κριτές που βρίσκονται στα διάφορα σημεία της.

mxgp tv control

Το πρώτο προφανές όφελος αυτού του συστήματος είναι η βελτίωση της ασφάλειας των αγώνων, καθώς κάθε συμβάν θα αντιμετωπίζεται πιο γρήγορα μέσω της κεντρικής διοίκησης (Race Direction), ό,τι κι αυτό σημαίνει: λήψη αποφάσεων, ιατρική βοήθεια κ.ο.κ.

Επιπλέον, οι αγωνοδίκες αποκτούν ένα εργαλείο για την τήρηση και επιβολή των κανονισμών, έχοντας άμεση άποψη για ο,τιδήποτε συμβεί οπουδήποτε στην πίστα, αποφασίζοντας για την κατάλληλη δράση και τυχόν ποινές πολύ πιο γρήγορα.

Ο Διευθυντής της Επιτροπής Motocross (CMS) της FIM, Antonio Alía, δήλωσε σχετικώς: “Μια νέα εποχή για τον τρόπο που θα διοικούνται οι αγώνες MXGP και MX2 έχει ήδη ξεκινήσει. Από τον αγώνα MXGP της Ισπανίας και μετά, σε κάθε αγώνα, η FIM Race Direction θα μπορεί να ελέγχει τι συμβαίνει σε κάθε session μέσω του ολοκαίνουργιου Control Room. Αυτό το σύστημα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε κάθε δράση μέσα στην πίστα χάρη στη συνεργασία με την Infront Moto Racing, τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και την τεχνική υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων στελεχών. Αυτό το βήμα μας ανοίγει την πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, αλλά επιπλέον θα μας προσφέρει πολύτιμα δεδομένα που θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουμε ιατρικές και διαιτητικές αντιδράσεις. Ταυτόχρονα, θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την αθλητική πλευρά το πρωταθλήματος με πιο επαγγελματικό τρόπο, αναλύοντας και καταγράφοντας τις αθλητικές πτυχές των αγώνων λεπτομερώς και από κάθε οπτική γωνία, συμπεριλαμβάνοντας και την εικόνα των drones. Αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού στο κοντινό μέλλον θα εμπλουτιστεί με περισσότερα εργαλεία και συσκευές, είμαστε δε σίγουροι πως αυτή η εξέλιξη θα συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο που διοικείται και παρακολουθείται το Motocross.”

Ετικέτες