Δεν τα κατάφερε η Εθνική Ομάδα Junior Motocross στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ρουμανία

Ωστόσο κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ride Green Cup που στοχεύει στο χτίσιμο περιβαλλοντικής συνείδησης
ΑΜΟΤΟΕ
Από το

motomag

12/7/2023

Στον ένα και μοναδικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2023, ο οποίος έλαβε χώρα στη Ρουμανία, οι οκτώ αθλητές της Εθνικής Ομάδας Junior Motocross της χώρας μας πάλεψαν, όμως δυστυχώς δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς αγώνες της Κυριακής.

Για την ιστορία στην κατηγορία Junior 125 κ. εκ. Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γάλλος Mathis Valin, ο Ολλανδός Dani Heitink κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο στην κατηγορία Junior 85 κ. εκ., με τον Λετονό Patricks Cirulis να αναδεικνύεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Junior 65 κ. εκ. Όσον αφορά στην κατάταξη των Εθνών, η Εθνική Ιταλίας βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με την Εθνική Ολλανδίας και Γαλλίας να συμπληρώνουν τις δύο εναπομείνασες θέσεις του βάθρου.

ΑΜΟΤΟΕ

Παράλληλα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Junior Motocross στη Ρουμανία διοργανώθηκε το Ride Green Cup -διοργάνωση η οποία στοχεύει μέσω της περιβαλλοντικής συνείδησης στην καλύτερη διαχείριση απορριμμάτων των ομάδων κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος- στο οποίο η Εθνική μας Ομάδα κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση ανάμεσα σε 38 χώρες. Η ελληνική αποστολή -Κωνσταντίνος & Ανδρέας Τρακαδάς, Θεόδωρος Στρούγκης, Ιάκωβος Παπαδόπουλος, Λευτέρης Παπαδάκης, Ευθύμης Ψαρογιάννης, Γιώργος Κουκαλιώτης, Δημήτρης Γανωτής- απέδειξε ότι αφενός σέβεται τον περιβαλλοντικό κώδικα της FIM, έχοντας μια πολύ καλή εικόνα στα paddock, συμμετείχε ενεργά στην περιβαλλοντική ενημέρωση για τα ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά απόβλητα e–waste που ήταν το θέμα που επέλεξε η FIM για φέτος και ήταν αρκετά δραστήρια σαν ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση των αθλητών της αλλά και της μοτοσυκλετιστικής κοινότητας γενικότερα. Την πρώτη θέση στο Ride Green Cup κατέλαβε η Ιταλία, με δεύτερους τους Εσθονούς.

ΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕ

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες