Eli Tomac - Έχασε τον τίτλο στο AMA Supercross λόγω ρήξης αχίλλειου τένοντα- Video

Στο παραπέντε, έναν μόνο αγώνα πριν το τέλος, και ενώ προηγούνταν σε βαθμολογία και αγώνα...
Eli Tomac Injury
Από το

motomag

8/5/2023

Ο 16ος γύρος του Supercross που έλαβε χώρα στο Ντένβερ το Σάββατο 6 Μαΐου, στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του πρωταθλητή του Supercross Eli Tomac.

Η σεζόν ΑΜΑ SX του 2023 σημαδεύτηκε από τη μεγάλη λίστα τραυματιών αναβατών, με κορυφαία ονόματα όπως των Justin Barcia, Cooper Webb Jason Anderson, Aaron Plessinger, Marvin Musquin, Malcolm Stewart, Dylan Ferrandis, Christian Craig, Justin Cooper να υποφέρουν βαθμολογικά -και σωματικά φυσικά- από αυτούς.

Και έφτασε η ώρα του 16ου και προτελευταίου γύρου της χρονιάς, για να προστεθεί στην παραπάνω λίστα και ο ηγέτης -μέχρι τότε- της βαθμολογίας Eli Tomac, που μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του είχε την πιο σταθερή απόδοση απ’ όλους τους διεκδικητές του τίτλου.

Eli Tomac injury

Ο Tomac, που έχει στο ενεργητικό του δύο τίτλους στο Supercross, υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο αριστερό του πόδι, ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση του αγώνα. Έτσι ο Αμερικάνος αναβάτης που ήλπιζε να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους τoυ αυτό το Σαββατοκύριακο, είδε αυτό το σενάριο να απομακρύνεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ο τραυματισμός του Tomac συνέβη σε άτσαλη προσγείωση στο σημείο της πίστας με τα συνεχόμενα σαμάρια (whoops). Ο αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha κατέλαβε αμέσως πως «κάτι δεν πήγαινε καλά» με το πόδι του και κατευθύνθηκε άμεσα στο ειδικά διαμορφωμένο ιατρικό κέντρο της Alpinestars.

Chase Sexton

Κάπως έτσι, μετά τον τραυματισμό του Tomac, o Chase Sexton της Honda, κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα και να περάσει μπροστά στην βαθμολογία κατά 7 βαθμούς με έναν αγώνα να απομένει.

Eli Tomac

Καθώς τώρα ο Tomac δεν θα συμμετάσχει στον τελευταίο αυτό αγώνα της σεζόν, ο τίτλος πηγαίνει στον Sexton, καθώς κανείς από τους έτερους διεκδικητές (Cooper Webb & Ken Roczen) δεν μπορεί να τον απειλήσει βαθμολογικά. Από την πλευρά του, ο Sexton δήλωσε τα εξής: “Στεναχωρήθηκα πολύ που είδα τον Eli να φεύγει με τον τρόπο που έφυγε, δεν υπάρχει κανένας άλλος με τον οποίο θα ήθελα να αγωνιστώ μέχρι την τελευταία στιγμή για τον τίτλο. Καλή ανάρρωση σύντομα ET.”

Ετικέτες

MXGP - Ο Bonacorsi ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία για το υπόλοιπο του 2024 με την ομάδα της Yamaha

Με τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες εκτός λόγω τραυματισμού, η επιλογή του Bonacorsi ήταν μονόδρομος
motomag MXGP - Ο Bonacorsi ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία για το υπόλοιπο του 2024 με την ομάδα της Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/4/2024

O περσινός πρωταθλητής της EMX250, Andrea Bonacorsi, μεταπηδά για το υπόλοιπο της χρονιάς στην κορυφαία κατηγορία MXGP στην ομάδα της Monster Energy Yamaha Factory MXGP Team, αντικαθιστώντας τον τραυματία Maxime Renaux.

Να θυμίσουμε πως πριν λίγο διάστημα ο Calvin Vlaanderen, είχε αντικαταστήσει με την σειρά του τον Jago Geerts ο οποίος είχε επίσης τραυματιστεί. Ως εκ τούτου ελέω των λιγοστών επιλογών η Yamaha αποφάσισε πως ο Bonacorsi είναι μία καλή επιλογή για τη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross.

O 21χρονος Ιταλός αναβάτης μετά το ντεμπούτο του στην MX2 κατηγορία θα πάρει το βάπτισμα του πυρός σε μερικές ημέρες στην Πορτογαλία όπου θα οδηγήσει για πρώτη φορά τη Yamaha YZ450FM στην MXGP κατηγορία.

MXGP - Ο Bonacorsi ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία για το υπόλοιπο του 2024 με την ομάδα της Yamaha

O Alexandre Kowalski, Διευθυντής Offroad της Yamaha Motor Europe ανέφερε: “Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν με τον Jago Geerts και τον Maxime Renaux να έχουν μείνει εκτός λόγω τραυματισμού, χρειαζόμασταν άλλον έναν αναβάτη για να πλαισιώσει τον Calvin Vlaanderen στο MXGP. O Andrea Bonacorsi ήταν η καλύτερη επιλογή λόγω σωματοδομής ενώ όταν τον είδαμε πέρυσι στο ΜΧ των Εθνών πάνω σε μία μοτοσυκλέτα 450 κυβικών καταλάβαμε πως έχει όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει”.

O Andrea Bonacorsi δήλωσε: “Ανυπομονώ να ανέβω στην μεγάλη κατηγορία. Πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα των 450 κυβικών μου ταιριάζει καλύτερα και οι δυνατότητές μου θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Πρώτος μου στόχος είναι να μάθω τη μοτοσυκλέτα όσο το δυνατόν ταχύτερα και να βελτιώνομαι γύρο με τον γύρο”.

MXGP - Ο Bonacorsi ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία για το υπόλοιπο του 2024 με την ομάδα της Yamaha

 

Ετικέτες