Ελληνικό Motocross: Δυναμικός ο 1ος αγώνας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα MX

Σε καλό -γενικά- κλίμα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/4/2021
Ολοκληρώθηκε ο 1ο αγώνας Motocross για το ελληνικό πρωτάθλημα, με νικητές τους:
 
  • Γεωργαντά Αλέξανδρο (Husqvarna #21) στην ΜΧ1,
  • Μπαξεβάνη Δημήτρη (Yamaha #131) στην MX300, 
  • Ανδρέου Ανδρέα (Yamaha #1) στην MX2,
  • Παυλόπουλο Καμαρινο (KTM #84) στην ΜΧ125,
  • Τριανταφυλλόπουλο Σόλων (KTM#241) στην MX65,
  • Φωτάκη Σωτήριο (TM#94)
  • Λάμπρου Ιωάννα (Yamaha#7) στην MX Women,
  • Τομάρα Χρήστο (Honda #110) στην MX OPEN,
  • Καρασακαλίδη Μάρκο (KTM #177) στην MX Senior
 
Με την πίστα να έχει στεγνώσει μετά την προχθεσινή βροχή τα πρώτα σκέλη είχαν καλές συνθήκες μέχρι που το σκληρό υπέδαφος άρχισε να δημιουργεί προβλήματα και να εμφανίζονται πέτρες και μαζί τους και οι πτώσεις.
Κύριο χαρακτηριστικό των μικρότερων κατηγοριών σήμερα οι πτώσεις. Από εκεί και πέρα η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων από εμάς αγωνιζομένων, είχε να πει τα καλύτερα λόγια για τους ανθρώπους που ανέλαβαν να προετοιμάσουν την πίστα με τον περσβύτερο κ.Τουρατζίδη να αναφέρει χαρακτηριστικά, πως έδειχναν προθυμία σε διορθώσεις και υποδείξεις κατά την προετοιμασίας της πίστας. Από την στιγμή που τα αθλήματα της μοτοσυκλέτας βασίζονται σε μοτοσυκλετιστικές λέσχες και όχι σε κάποιον τεχνοκράτη διοργανωτή, ο τρόπος που πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα είναι συγκεκριμένος, κρίνοντας δηλαδή την προσπάθεια. Αν είχαμε απέναντί μας μία “Dorna” οι απαιτήσεις θα ήταν διαφορετικές, αλλά μέχρι πριν λίγο καιρό εκεί ήταν ένα χωράφι και τώρα είχε δημιουργηθεί μία πίστα. Ό,τι ελλείψεις κι αν είχε, ο κόπος του στησίματος σε αυτές τις εποχές πρέπει να αναγνωριστεί και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτό τον τομέα.
 
Ένα σύντομο LIVE-VIDEO που ανέβηκε νωρίτερα σήμερα στην σελίδα του περιοδικού, από την έναρξη των αγωνιστικών διαδικασιών:
 
Στην MX1 κυριάρχησε ο Γεωργαντάς Αλέξανδρος (Husqvarna #21) και στα δύο σκέλη. Περιμέναμε μάχη με τον Παπίλα Παναγιώτης (Honda#22) βασιζόμενοι στην χθεσινή εικόνα και πράγματι στο πρώτο σκέλος υπήρχαν ενδείξεις για ντέρμπι στο επόμενο, δυστυχώς όμως ο εξαιρετικός Παπίλας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο δεύτερο σκέλος από πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του. Την δεύτερη θέση επάξια κατέκτησε ο Τουρατζίδης Δημήτρης (Yamaha #200) με τον αδερφό του να ξεκαθαρίζει πως δεν θα αγωνιστεί φέτος καθώς πρέπει να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία, αν κι ελπίζαμε πως θα υπήρχε τρόπος να τρέξει τουλάχιστον σε κάποιους αγώνες.
 
Στην MX300 ο Μπαξεβάνης Δημήτρης (Yamaha #131) δεν γινόταν παρά να κατακτήσει και τα δύο σκέλη, τιμώντας την παράδοση που τον θέλει το απόλυτο φαβορί της κατηγορίας.
 
Στην ΜΧ2 o Φωτόπουλος Χρήστος (Kawasaki #911) κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος από τον περσινό πρωταθλητή Ανδρέα Ανδρέου (Yamaha #1) που σε κάθε αγώνα είναι το φαβορί για την νίκη. Ο Ανδρέου ξεκίνησε ακόμη πιο δυναμικά στο δεύτερο σκέλος για να μην αφήσει περιθώριο, ωστόσο ο Φωτόπουλος είχε πρόβλημα με τα φρένα της μοτοσυκλέτας του και δεν ήταν σε θέση να κυνηγήσει στον βαθμό που ο ίδιος θα ήθελε, πήρε όμως την δεύτερη θέση.
 
Στην MX125 ο Παυλόπουλος Καμαρινος (KTM #84) πήρε την νίκη με καθαρή επικράτηση και στα δύο σκέλη.
 
Στην MX65 οι πτώσεις ήταν πολλές, συνέπεια και της δυσκολίας από την κατάσταση της πίστας, με τον εξαιρετικό Τριανταφυλλόπουλο Σόλων (KTM#241) να παίρνει το πρώτο σκέλος να πέφτει και στο δεύτερο και τον Τζωρτζόπουλο Δημήτρη (Sifnaios #33) να διεκδικεί την νίκη μέχρι την τελευταία στιγμή και την δίκη του άτυχη πτώση. Ο Τσαλίκης Γεώργιος (Yamaha#65) πήρε τελικά την νίκη στο δεύτερο σκέλος.
Στην ΜΧ85 υπήρξε και η μεγάλη ένταση της ημέρας με φοβερό εκνευρισμό από την πλευρά του Μερκούρη Κωνσταντίνου (KTM#111) που του επιδόθηκε αυστηρή ποινή για προσπέραση ενώ είχε βγει η κίτρινη σημαία. Η πλευρά του Μερκούρη δεν το δέχεται. Θεωρούμε πως πρέπει να εξεταστεί από τους αγωνοδίκες το σημείο που βρισκόταν ο κριτής με την κίτρινη σημαία κι αν οι αναβάτες είχαν οπτική επαφή και μπορούσαν να δουν την σημαία ή το ανακαλύπταν την στιγμή που ήταν ήδη στον αέρα και λίγα πράγματα μπορούσαν πλέον να κάνουν, όπως φαίνεται στην επίμαχη φωτογραφία που αποθανάτισε ο φακός του ΜΟΤΟ.
Το θέτουμε ως προβληματισμό και μόνο ως προς τέτοιο, καθώς μονάχα οι αγωνοδίκες μπορούν να αποφανθούν αν οι κίτρινες σημαίες ήταν σε σωστό σημείο και η παρουσία τους διακριτή σε όλη την πίστα. Από εκεί και πέρα ο εκπληκτικός σε στιλ ήδη από εχθές, ο Φωτάκης Σωτήριος (TM #94) πήρε την νίκη και μας χάρισε εξίσου δυνατά και όμορφα περάσματα, όπως και το Σάββατο.
 
Η Λάμπρου Ιωάννα, ακολουθούμενη από την αδελφή της, και οι δύο με Yamaha, επικράτησαν στις γυναίκες και φυσικά ο Τομάρας Χρήστος (Honda #110) πήρε και τα δύο σκέλη στην MX OPEN ακολουθούμενος από τον Σκύβαλο Εμμανουήλ (CRF450 #120) σε έναν καθαρό στο σύνολό του αγώνα, όπως ακριβώς έγινε και στην MX Senior με νικητή και στα δύο σκέλη τον Καρασακαλίδη Μάρκο (KTM#177) και αντίστοιχα δεύτερο τον Κριμπούνη Νικόλαο (KTM#121).
 
Με εξαίρεση τον εντονότατο εκνευρισμό για το περιστατικό στην MX85, η υπόλοιπη ημέρα κύλισε πολύ πιο ομαλά και δίχως κανένα πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες.
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
 
 
 
 

Ducati - Διευρύνει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2026

Την επίσημη ομάδα της Ducati στο MXGP θα “τρέξει” η ολλανδική ομάδα του Louis Vosters - Με τρεις εργοστασιακές Desmo450 MX
Ducati MXGP Louis Vosters
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/11/2025

Η ιταλική εταιρεία ενώνει δυνάμεις με την αγωνιστική ομάδα του Louis Vosters, για τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Μετά από δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο του MXGP, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Louis Vosters, αρχικά ως χορηγός και στη συνέχεια, από το 2015, ως μάνατζερ της δικής του ομάδας έχει καταξιωθεί για τον επαγγελματισμό του, διαχειριζόμενος μια ανταγωνιστική ομάδα που έχει σημειώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Με έδρα το Bergeijk της Ολλανδίας, κοντά στο Lommel του Βελγίου, την καρδιά του Παγκόσμιου Motocross οπου διεξάγεται το Grand Prix της Φλάνδρας, η ολλανδική ομάδα θα παρατάξει τρεις εργοστασιακές Desmo450 MX για τη σεζόν 2026 του MXGP.

Ducati MXGP Louis Vosters
Jeremy Seewer

Οι τρεις αναβάτες θα είναι ο 31χρονος Ελβετός Jeremy Seewer (#91), που πέτυχε με τη Ducati δύο βάθρα το 2025 και οι νέοι εργοστασιακοί αναβάτες Andrea Bonacorsi και Calvin Vlaanderen.

Ducati MXGP Louis Vosters

Ο Bonacorsi, Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία EMX125 το 2020 και στην EMX250 το 2023, ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη σεζόν στο MXGP στην όγδοη θέση, πετυχαίνοντας και το πρώτο του βάθρο στην κορυφαία κατηγορία με την ομάδα του Vosters. Θεωρείται ένας από τους πιο υποσχόμενους Ιταλούς αναβάτες και ανέβηκε στο βάθρο στο Motocross of Nations 2023, στην παρθενική του εμφάνιση με μοτοσυκλέτα των 450 cc.

Ducati MXGP Louis Vosters
Calvin Vlaanderen

Ο Vlaanderen, 29 ετών, γεννημένος στη Νότια Αφρική, με ολλανδική υπηκοότητα, έχει στο ενεργητικό του μία νίκη Grand Prix στην κατηγορία MX2 το 2018 και μία στο MXGP το 2022, καθώς και τον εθνικό τίτλο Ολλανδίας στα 500cc την ίδια χρονιά. Ήταν επίσης μέλος της νικήτριας ομάδας της Ολλανδίας στο Motocross of Nations 2019, αγωνιζόμενος με μοτοσυκλέτα των 250 cc.

Ο Paolo Ciabatti, Off-Road Manager της Ducati Corse, δήλωσε, "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με την ομάδα του Louis Vosters, μία από τις πιο επαγγελματικές στο paddock του MXGP. Μοιραζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και είμαστε σίγουροι ότι, χάρη στη στενή συνεργασία των δύο πλευρών, θα μπορέσουμε σύντομα να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους Andrea και Calvin στη Ducati, μαζί με τον Jeremy, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανεβάσουν το όνομα της Ducati στην κορυφή του παγκόσμιου motocross."

Από την πλευρά του, ο Louis Vosters, CEO και ιδιοκτήτης της ομάδας, τόνισε, "Είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα το να ξεκινώ αυτό το νέο κεφάλαιο με μια τόσο εμβληματική εταιρεία όπως η Ducati, έχοντας την διαχείριση της εργοστασιακής ομάδας της, στην κατηγορία MXGP. Το πάθος, η τεχνολογία και το αγωνιστικό DNA της Ducati ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το όραμα μου για το motocross στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν πρόκειται για ένα βραχυπρόθεσμο εγχείρημα, έχουμε εισέλθει σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία βασισμένη στην εμπιστοσύνη, την αποφασιστικότητα και τη θέληση για νίκη. Μοιραζόμαστε το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και, σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της Ducati και τους ανθρώπους μας στο paddock, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντική πρόοδο και να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP τα επόμενα χρόνια."