European Supercross - Το Παρίσι θα φιλοξενήσει την 40η διοργάνωση του θεσμού

Στην αρένα Paris La Défense Arena στις 18 και 19 Νοεμβρίου
motomag European Supercross – Το Παρίσι θα φιλοξενήσει την 40η διοργάνωση του θεσμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/10/2023

Στο πλαίσιο του MX των Εθνών, ανακοινώθηκε πως στις 18 και 19 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην αρένα Paris La Défense Arena η 40η διοργάνωση του European Supercross.

Στην “πόλη του φωτός” θα βρεθούν και φέτος κορυφαίοι αναβάτες του Supercross, με τους Cooper Webb, Tom Vialle, Ken Roczen, Justin Barcia, Jo Shimoda, Jett και Hunter Lawrence να υπόσχονται μάχες και θέαμα στο κοινό που θα βρεθεί στην αρένα Paris La Défense Arena. Όσον αφορά τις κατηγορίες του Paris Supercross αυτές θα είναι οι SX1, SX2 και FMX Session.

Paris SX

 

Ετικέτες

Supercross 2024, Philadelphia - Ο Jett Lawrence στα 450SX, πέφτει, σηκώνεται, περνά τους πάντες και κερδίζει! [VIDEO]

O Max Anstie κερδίζει στα 250SX με τον Tom Vialle να αυξάνει και άλλο το προβάδισμα στην βαθμολογία
motomag Supercross 2024, Philadelphia – Ο Jett Lawrence κερδίζει στα 450SX παρά την πτώση του [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

O 15ος γύρος του AMA Supercross ο οποίος έλαβε χώρα στη Philadelphia είχε ως πρωταγωνιστές τους Jett Lawrence (Honda) στα 450SX και Max Anstie (Honda) στα 250SX της Ανατολικής Ακτής, καθώς αμφότεροι επικράτησαν του ανταγωνισμού.

Μπορεί ο Jett Lawrence να βρέθηκε για έβδομη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ωστόσο η νίκη του ήρθε με αγχωτικό για τον ίδιο τρόπο, και θεαματικό για όλους τους υπόλοιπους. Ο αναβάτης της Honda στην πρώτη στροφή είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να πέσει στις πίσω θέσεις του grid.

Αυτό όπως φάνηκε πάντως, δεν πτόησε σε καμία των περιπτώσεων των Αυστραλό ο οποίος οδηγώντας ταχύτατα και σταθερά, μέσα σε μερικές στροφές είχε φτάσει από τελευταίος... τέταρτος! Από και έπειτα ο ρυθμός του Lawrence ήταν καταιγιστικός, με τον ίδιο όχι απλά να περνά πρώτος αλλά να κερδίζει τον αγώνα έχοντας διαφορά από τον δεύτερο 5 δευτερόλεπτα… που να μην έπεφτε κιόλας!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JdnXj0DvGgw?si=FmqtGNJLtgqvE8NF" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

Ο Chase Sexton (ΚΤΜ), στην εκκίνηση του αγώνα βρέθηκε πέμπτος ενώ στη συνέχεια με ταχύτατους γύρους κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Jason Anderson (Kawasaki), ο οποίος κατάφερε να περάσει τους δύο αναβάτες της Yamaha Cooper Webb και Eli Tomac στον δρόμο για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Cooper Webb ο οποίος είδε τη διαφορά του από την πρώτη θέση στην κούρσα του πρωταθλήματος να αυξάνεται. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Eli Tomac ο οποίος και αυτός έχασε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Jett Lawrence βρίσκεται στην πρώτη θέση με 311 βαθμούς, με τον Cooper Webb να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 299 βαθμούς και τον Eli Tomac να έχει 270 βαθμούς στην τρίτη θέση.

O Jett Lawrence ανέφερε μετά τη νίκη του: “Δεν ήταν μία εύκολη ημέρα στη δουλειά. Είχα μία πτώση με το καλημέρα και έπρεπε να δουλέψω αρκετά για να κερδίσω. Είμαι ευχαριστημένος που αύξησα και άλλο τη διαφορά στο πρωτάθλημα”.

Supercross 2024, Philadelphia – Ο Jett Lawrence κερδίζει στα 450SX παρά την πτώση του [VIDEO]

Στα 250SX της Ανατολικής Ακτής, όλα έδειχναν πως ο Seth Hammaker (Kawasaki) θα φύγει από την Philadelphia ως νικητής ωστόσο o Jalek Swoll (Triumph), έκανε ένα οδηγικό λάθος με αποτέλεσμα να στερήσει από τον Hammaker.

Τα λάθη των συναθλητών του εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Max Anstie (Honda), ο οποίος κατάφερε να πάρει τη νίκη στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής. Οι Tom Vialle (ΚΤΜ) και Haiden Deegan (Yamaha) πολέμησαν ο ένας τον άλλον για τις δύο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου, με τον Vialle να τερματίζει δεύτερος και τον Deegan να τερματίζει τρίτος.

Ο Tom Vialle (ΚΤΜ) είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 158 βαθμούς στην Ανατολική Ακτή, με τον Haiden Deegan (Yamaha), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 143 βαθμούς και τον Pierce Brown (GASGAS), να έχει 124 βαθμούς και να φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Μετά τη νίκη του ο Max Anstie δήλωσε: “Πολύ σπουδαίο που κερδίσαμε τον αγώνα. Εκμεταλλεύτηκα τα λάθη των άλλων και κατάφερα να κερδίσω”.

Επόμενος αγώνας για το AMA Supercross το Denver στις 4 Μαΐου.

Supercross 2024, Philadelphia – Ο Jett Lawrence κερδίζει στα 450SX παρά την πτώση του [VIDEO]

Ετικέτες