Το φορτηγό της Kawasaki

Εξωπραγματικό και φτιαγμένο από την Volvo
20/2/2017

Το φορτηγό “χρηματαποστολής” της Kawasaki

Μεταφέροντας την πράσινη αρμάδα του AMA SX

 

Έχετε αναρωτηθεί πως ταξιδεύει ο εξοπλισμός των μεγάλων αμερικάνικων ομάδων κατά τη διάρκεια των τριάντα συνολικά αγώνων Supercross και Motocross; Η Kawasaki Αμερικής αφιέρωσε το 14ο επεισόδιο της σειράς “ Science of Supercross” στο θέμα αυτό, παρουσιάζοντας το φορτηγό που μεταφέρει την ομάδα των Eli Tomac και Josh Grant.

Φυσικά προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού όχι μόνο στους εραστές των δίτροχων αγώνων αλλά και σε όλους τους  λάτρεις του “Big is Better” ανά την υφήλιο φτάνοντας σχεδόν το ένα εκατομμύριο προβολών μέσα σε λίγες μέρες.  Πρόκειται για ένα Volvo της σειράς VLN η οποία διατίθεται αποκλειστικά στις Η.Π.Α. και τον Καναδά και τα μεγέθη πραγματικά εντυπωσιάζουν.

 

Αρχικά το φορτηγό της Monster Energy Kawasaki racing team είναι ό,τι πιο βαρύ μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους αφού το βάρος του αγγίζει το ανώτατο όριο των 36 τόνων που ισχύει στη Β. Αμερική.  Στις δεξαμενές του χωράνε 2.500 λίτρα νερού και 1.300 λίτρα καυσίμου, ενώ στο εσωτερικό της νταλίκας υπάρχουν κουζίνα, τουαλέτα, ντουζ, meeting room, χώρος για τις μοτοσυκλέτες των αγωνιζομένων και αρκετά ανταλλακτικά για να στηθούν ακόμη πέντε με έξι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Ένα στοιχείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς, είναι πως παρά τον πλήρη εξοπλισμό που υπάρχει μέσα στο φορτηγό, δε γίνεται καμία επισκευή σε κινητήρες, πέρα από τη βασική συντήρηση. Μάλλον η εξέλιξη των τετράχρονων κινητήρων έχει ανέβει σε επίπεδα Formula1…

Οδηγός του είναι ο Brian Barnhart ο οποίος  πίσω από τη θέση του οδηγού κάνει κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς περίπου 80.000 χλμ. Για να μετακινηθεί μεταξύ των δύο τελευταίων αγώνων του Supercross (Νέα Υόρκη και Λας Βέγκας) κάνει κάτι περισσότερο από 4.000 χλμ σε μόλις δύο ημέρες, φυσικά έχοντας έκτακτο, για την περίσταση, βοηθό.

Ο Brian, γνωστός στο χώρο και ως “Big B” ξεκίνησε την καριέρα του ως μηχανικός στους αγώνες Supercross αλλά γρήγορα προτίμησε τη θέση πίσω από το τιμόνι και τα αλλεπάλληλα ταξίδια. Πλέον στο βιογραφικό του έχει περισσότερα από 15 χρόνια προϋπηρεσίας έχοντας δουλέψει με αναβάτες θρύλους όπως ο Jeremy McGrath και ο James Stewart.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε πρόσφατη συνέντευξή του στην οποία περιέγραφε τη διαφορά των αγωνιζόμενων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Σύμφωνα με τον Brian, οι αναβάτες των προηγούμενων δεκαετιών “ζούσαν” τους αγώνες αφού βρισκόντουσαν στον τόπο διεξαγωγής αρκετές μέρες πριν τον αγώνα. Αντίθετα, πλέον οι σημερινοί αναβάτες φτάνουν την τελευταία στιγμή στα paddocks προκειμένου να ακολουθήσουν όσο πιο πιστά γίνεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα οδήγησης και προπόνησης στο σπίτι τους.

Τέλος για όσους ενδιαφέρεστε και αναρωτιέστε πόσο κοστολογείται το φορτηγό γεμάτο, η Kawasaki κάνει λόγο για… μόλις $ 2.000.000! 

 

AMA Pro Motocross, Southwick: Ο Sacha Coenen της ΜΧ2 επισκέφτηκε με wildcard και διέλυσε τον ανταγωνισμό! [Video]

Το οικογενειακό δράμα των αδελφών Jett και Hunter Lawrence συνεχίζεται με έναν βαθμό να τους χωρίζει στη μάχη των 450
ama pro mx southwick
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Ο έκτος γύρος του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro Motocross επισκέφτηκε την ιστορική πίστα The Wick 388 με το μεγάλο ενδιαφέρον να πέφτει στην κατηγορία των 450 κυβικών, όπου οι αδελφοί Jett και Hunter Lawrence, αμφότεροι με Honda, μάχονται για τον τίτλο πρακτικά μεταξύ τους.

ama pro mx southwick
#1 Jett Lawrence, #96 Hunter Lawrence, #38 Haiden Deegan

Στον αγώνα Southwick National ο Jett Lawrence έφυγε με μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ ο αδελφός του, Hunter, με μια νίκη και μια τέταρτη, κάτι που σημαίνει πως στον τελικό απολογισμό ο Jett είναι ο νικητής του αγώνα και αυτό τον επαναφέρει στην κορυφή της κατάταξης – εκεί που ο αδελφός του είχε προσπεράσει μόλις μια εβδομάδα πριν.

Βέβαια με 271 βαθμούς για τον Jett και 270 για τον Hunter, η μάχη του τίτλου κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη δείχνει, με τους δύο Αυστραλούς να έχουν σκαρώσει ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, την ώρα που ο τρίτος, Haiden Deegan (Yamaha) απέχει αρκετά στους 218 βαθμούς και βέβαια δεν είναι άμεσα απειλητικός, με τον Jorge Prado (KTM) στην τέταρτη θέση και 202 βαθμούς.

Στο πρώτο σκέλος των 450 νικητής αναδείχθηκε ο Hunter Lawrence, δεύτερος ο Jett Lawrence και τρίτος ο Deegan, ενώ στον δεύτερο αγώνα η πρωτιά πήγε στον Jett, δεύτερος ήταν ο Deegan και τρίτος ο Jorge Prado (KTM).

ama pro mx southwick
#37 Cole Davies

Στη μάχη των 250 κυβικών εξελίσσεται ένα άλλο δράμα, με τους Cole Davies (Yamaha) και Levi Kitchen (Kawasaki) να μονομαχούν για τον τίτλο με μόλις δύο βαθμούς διαφορά, ωστόσο στο Southwick ήταν ένας άλλος αναβάτης που έκλεψε την παράσταση με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Βέλγος Sacha Coenen (KTM), πρωτοπόρος της ΜΧ2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM, έτρεξε εκτάκτως με wildcard στον αμερικανικό αγώνα και κυριολεκτικά διέλυσε τον ανταγωνισμό!

Στο πρώτο σκέλος ο Coenen έφυγε από την αρχή μπροστά και έφτασε στην καρό σημαία 33,4 ολόκληρα δευτερόλεπτα πριν τον δεύτερο! Στο δε δεύτερο σκέλος ο Βέλγος επανέλαβε τη σαρωτική του κυριαρχία και πήρε ξανά τη νίκη, παρότι τέσσερα λεπτά προ του τέλους είχε πτώση. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του από όλους τους υπόλοιπους που ξανασηκώθηκε και πήρε τη νίκη εύκολα και απροβλημάτιστα με 3 δευτερόλεπτα από τον κοντινότερο αντίπαλο!

Όσον αφορά στη μάχη του τίτλου της κατηγορίας, ο Davies διατήρησε την πρωτιά στην κατάταξη, παρότι ο Kitchen ήταν ο καλύτερος μεταξύ τους βάσει βαθμολογικής συγκομιδής. Με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 4 στα δύο σκέλη του αγώνα, ο Kitchen τερμάτισε στο σύνολο δεύτερος πίσω από τον Coenen, ενώ ο Davies πήρε την τρίτη θέση, αλλά είχε ένα κακό πρώτο σκέλος που τερμάτισε έβδομος και μάζεψε τους βαθμούς που χρειαζόταν με τον τελευταίο αγώνα στον οποίο ήταν δεύτερος.

Έτσι στην κατάταξη προηγείται ακόμη ο Davies με 227 βαθμούς και τον κυνηγά ο Kitchen με 225, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να καθησυχάζουν όταν πίσω τους βρίσκονται οι Jo Shimoda και Julien Beaumer ισόβαθμοι στους 194 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος AMA Pro Motocross, έβδομος σε σύνολο έντεκα, θα γίνει στις 18 Ιουλίου στο Spring Creek MX Park.

Ετικέτες