ΛΥΡΙΟΥ & ΚΑΝΑΚΗΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Δελτίο Τύπου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/5/2018
 
ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΤΜ MOTOREX MICHELIN TEAM ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΧ2 & ΜΧ85 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ
 
Πλώρη για τίτλο στις κατηγορίες ΜΧ2 και ΜΧ85 έχουν βάλει οι αναβάτες της ΚΤΜ MOTOREX MICHELIN TEAM Νίκος Λυρίου και Μάριος Κανάκης, οι οποίοι έμειναν αήττητοι στον πέμπτο φετινό γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στον Πύργο. Αυξάνοντας σταθερά τις επιδόσεις τους οι Γιώργος Ηλιόπουλος και Άγγελος Βογιατζής ανέβηκαν ακόμη ψηλότερα στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα. Ανακάμπτοντας από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Αντώνης Σάγμαλης έχει βάλει στόχο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στον επόμενο αγώνα της Μεγαλόπολης.

 

#161 Νίκος Λυρίου – KTM 250 SX-F 1ος ΜΧ2 [1ος Α΄Σκέλος / 1ος Β’ Σκέλος]

Ένα τέλειο αγώνα είχε στον Πύργο ο Νίκος Λυρίου. Επικρατώντας στα χρονομετρημένα το Σάββατο, ο Νίκος έφυγε μπροστά και στις δύο εκκινήσεις της ΜΧ2 επάνω στην 250 SX-F του και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Κατακτώντας δύο ακόμη νίκες, ο αναβάτης από την Ρόδο βρίσκεται πλέον 40 βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία της ΜΧ2.

 
“Το Σαββατοκύριακο στον Πύργο δε θα μπορούσε να εξελιχθεί με καλύτερο τρόπο για εμένα. Το Σάββατο μπόρεσα να γράψω τον καλύτερο χρόνο στην ΜΧ2. Την Κυριακή έκανα το καλύτερο δώρο στον εαυτό μου για τα γενέθλιά μου, παίρνοντας δύο καρό σημαίες στην κατηγορία. Πήρα την εκκίνηση και στα δύο σκέλη και σταθερά άρχισα να χτίζω διαφορά από το γκρουπ των υπόλοιπων αναβατών μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα και πλέον βρίσκομαι 40 βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία της κατηγορίας.”
 
 

#49 Μάριος Κανάκης – KTM 85 SX 1ος ΜΧ85 [1ος Α΄Σκέλος /1ος Β’ Σκέλος]

 
Συνέχεια στις νίκες για τον Μάριο Κανάκη στον Πύργο. Ο ‘βενιαμίν’ της KTM MOTOREX MICHELIN TEAM ανέκαμψε γρήγορα από δύο μέτριες εκκινήσεις και κατάφερε στην πίστα της Ηλείας να προσθέσει δύο ακόμη νίκες στο φετινό ενεργητικό του.
 
“Το Σαββατοκύριακο στην πίστα του Πύργου πήγε πολύ καλά για εμένα και κατάφερα να πάρω τη νίκη στην τελική κατάταξη της κατηγορίας μου. Στο πρώτο σκέλος δεν είχα καλή εκκίνηση αλλά μετά από ορισμένες προσπεράσεις βρέθηκα μπροστά και πήρα τη νίκη. Στο δεύτερο σκέλος δεν είχα τόσο καλή εκκίνηση πάλι, αλλά πέρασα γρήγορα μπροστά και έμεινα στην πρωτοπορία έως το τέλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και με την συνολική μου πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.”
 
 

 

#2 Γιώργος Ηλιόπουλος – KTM 450 SX-F 4ος ΜΧ1 [3ος Α΄Σκέλος / 4ος Β’ Σκέλος]

 
Σε πλήρη φόρμα μετά από καιρό, ο Γιώργος Ηλιόπουλος έφερε την 450 SX-F ένα σκαλί πριν το βάθρο της κορυφαίας κατηγορίας ΜΧ1. Τρίτος στο πρώτο σκέλος και τέταρτος στο επόμενο, ο αναβάτης από το Αίγιο ήταν τέταρτος στην τελική κατάταξη της κατηγορίας.
 
“Είχα προετοιμαστεί αρκετά καλά για τον αγώνα του Πύργου και μετά από αρκετό καιρό δεν είχα καμία ενόχληση από τους τελευταίους τραυματισμούς μου. Κατάφερα και στα δύο σκέλη να βρεθώ κοντά στις πρώτες θέσεις κι αυτό είναι αρκετά καλό. Στο πρώτο σκέλος κατάφερα να τερματίσω τρίτος. Στο δεύτερος σκέλος είχαμε καλές μάχες με τον Τσαρνά και τον Κοντολέτα και τελικά τερμάτισα τέταρτος. Μετά από καιρό μπόρεσα να ευχαριστηθώ οδήγηση στην πίστα του Πύργου. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα και τους χορηγούς μας για την στήριξή τους σε κάθε περίπτωση.”
 
 
 

#111 Άγγελος Βογιατζής – KTM 250 SX-F 10ος ΜΧ2 [10ος Α΄Σκέλος /11ος Β’ Σκέλος]

 
Βελτιώνοντας την ταχύτητά του, ο Άγγελος Βογιατζής κατάφερε να μπει στην δεκάδα της ΜΧ2 στον Πύργο. Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, ο αναβάτης από την Θεσσαλονίκη θα παλέψει να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην κατηγορία.
 
“Είχαμε έναν πολύ καλό αγώνα παρά την υπερβολική ζέστη. Ξεκίνησα το Σαββατοκύριακο με μέτριους χρόνους στα χρονομετρημένα, αλλά μπόρεσα να ανεβάσω ρυθμό στα τελικά σκέλη της Κυριακής. Στο πρώτο σκέλος έφυγα καλά από την εκκίνηση και ήμουν προσωρινά στην όγδοη θέση. Λόγω μία μικρής πτώσης τερμάτισα στην 10η θέση. Στο δεύτερο σκέλος δεν είχα καλή εκκίνηση και μετά από κάποιες προσπεράσεις τερμάτισα 11ος. Ήταν ένας καλός αγώνας και πλέον κοιτάω μπροστά στην Μεγαλόπολη.”
 
 
ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 
Απόλυτη επιτυχία για την ‘πορτοκαλί’ ομάδα στον Πύργο, με τους αναβάτες της ΚΤΜ Δημήτρη Γανωτή και Βασίλη Πακαταρίδη να κυριαρχούν στις κατηγορίες ΜΧ65 και OPEN αντίστοιχα.
 
Η ΚΤΜ MOTOREX MICHELIN TEAM ανανεώνει το αγωνιστικό ραντεβού της για τις 12-13 Μαΐου, με τον έκτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2018 να λαμβάνει χώρα στην Μεγαλόπολη.
 
Φωτογραφίες: CP Productions
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2018, 5ος Γύρος
 
ΜΧ1 – Τελική Κατάταξη
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 50 βαθμοί, 2. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 42 βαθμοί, 3. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 40 βαθμοί, 4. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 38 βαθμοί
 
ΜΧ1 – Α΄Σκέλος
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 16 γύροι, 29:48:063, 2. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 30:15:257, 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 30:21:462
ΜΧ1 – Β΄Σκέλος
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 16 γύροι, 29:38:968, 2. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 29:51:266, 3. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 29:56:703, 4. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 30:15:703
 
ΜΧ2 – Τελική Κατάταξη
1. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) 50 βαθμοί, 2. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 42 βαθμοί, 3. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 42 βαθμοί… 10. Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) 21 βαθμοί
 
ΜΧ2 – Α΄Σκέλος
1. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) 15 γύροι, 29:07:804, 2. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 29:28:250, 3. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 29:32:232… 10. Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) 14 γύροι, 29:48:431
ΜΧ2 – Β΄Σκέλος
1. Νίκος Λυρίου (ΚΤΜ) 16 γύροι, 29:50:147, 2. Αλέξανδρος Γεωργαντάς (Husqvarna) 30:15:734, 3. Παναγιώτης Παπίλας (Honda) 30:38:255… 11. Άγγελος Βογιατζής (ΚΤΜ) 15 γύροι, 30:46:516
 
ΜΧ85 – Τελική Κατάταξη
1. Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) 50 βαθμοί, 2. Νίκος Κανελλόπουλος (Yamaha) 38 βαθμοί, 3. Νίκος Κοσιαβέλος (ΚΤΜ) 38 βαθμοί
 
ΜΧ85 – Α΄Σκέλος
1. Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) 10 γύροι, 21:08:040, 2. Γιώργος Μαυράκης (ΚΤΜ) 21:19:992, 3. Καμαρίνος Παυλόπουλος (ΚΤΜ) 21:29:706
ΜΧ85 – Β΄Σκέλος
1. Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) 9 γύροι, 19:23:539, 2. Νίκος Κανελλόπουλος (Yamaha) 19:44:924, 3. Νίκος Κοσιαβέλος (ΚΤΜ) 19:47:673

AMA Supercross 2026: Chance Hymas - Στο χειρουργείο μετά την πτώση στο Anaheim 2

Πανωλεθρία στην Honda HRC Progressive - Άλλος ένας αναβάτης εκτός δράσης
Hymas Injured
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

29/1/2026

Ο Chance Hymas θα περάσει την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να αποκαταστήσει τον αριστερό του ώμο, μετά την πτώση του στον αγώνα AMA Supercross στο Anaheim 2.

Ο νεαρός Αμερικανός αναβάτης της Honda HRC Progressive τραυματίστηκε στον πρώτο γύρο του αγώνα της 24ης Ιανουαρίου, όταν έπεσε στην πρώτη στροφή ύστερα από σύγκρουση με άλλον αναβάτη. Στην προσπάθειά του να στηριχθεί στο έδαφος, ο ώμος του βρέθηκε σε αφύσικη θέση, με αποτέλεσμα να εξαρθρωθεί και να υποστεί σοβαρή βλάβη. Σύμφωνα με την ομάδα, η αναμενόμενη περίοδος αποθεραπείας θα είναι περίπου οκτώ εβδομάδες.

Hymas

"Δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για μένα, αλλά ήμουν σε καλή θέση μπαίνοντας στην πρώτη στροφή", εξήγησε ο Hymas. "Ένας άλλος αναβάτης έπεσε και με παρέσυρε. Όταν άπλωσα το χέρι για να συγκρατηθώ, ο ώμος μου βρέθηκε σε περίεργη θέση και τελικά εξαρθρώθηκε. Είναι καταστροφικό μετά από όλη τη δουλειά που έκανα για να επιστρέψω σε αγωνιστική φόρμα, αλλά ευτυχώς έχω γύρω μου ανθρώπους που με στηρίζουν 100%. Με την ομάδα αποφασίσαμε ότι το καλύτερο είναι να το διορθώσουμε επεμβατικά τώρα και να επικεντρωθώ στο να επιστρέψω απολύτως υγιής για το πρωτάθλημα ΑΜΑ Pro Motocross".

Hymas

Η σεζόν του AMA Supercross 2026 ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες για την Honda HRC Progressive. Οι Πρωταθλητές της, τόσο στα 450 όσο και στα 250 κυβικά, Jett Lawrence και Jo Shimoda παραμένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμών που υπέστησαν στην προετοιμασία, ενώ μόνο ο Hunter Lawrence εκπροσωπεί πλέον την ομάδα, όντας αυτή τη στιγμή δεύτερος στη βαθμολογία μετά τους τρεις πρώτους γύρους.

HRC Progressive

"Αυτή η σεζόν πραγματικά μας δοκιμάζει", δήλωσε ο Brandon Wilson, αγωνιστικός και διαφημιστικός διευθυντής  της Honda Αμερικής. "Όλοι στη Honda είμαστε απογοητευμένοι για τους τραυματισμούς των αναβατών μας, αλλά ειδικά για τον Chance είναι πολύ σκληρό, γνωρίζοντας πόσο σκληρά δούλεψε και πόσο γρήγορος ήταν στην αρχή της χρονιάς. Το 2026 είναι αναμφίβολα μια πολύ απαιτητική σεζόν για την ομάδα, αλλά οι εμφανίσεις του Hunter είναι μια φωτεινή εξαίρεση. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα και οι τρεις αναβάτες μας θα επιστρέψουν υγιείς και θα μάχονται ξανά στην κορυφή".

Ατυχής τροπή για την ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα της Honda που την περασμένη σεζόν (2025) κατέκτησε τον τίτλο Super Motocross και στις δύο κατηγορίες κυβισμού, με τους τρείς εκ των τεσσάρων αναβατών της να βρίσκονται εκτός μάχης του φετινού (2026) πρωταθλήματος λόγω τραυματισμών, με τον Hunter Lawrence να αποτελεί τον μοναδικό πλέον υγιή αντιπρόσωπο της ομάδας.