Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Motocross Αρχαία Ολυμπία 2022: Κατάταξη για τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος – Πρώτες φωτογραφίες

Πρώτοι οι Τουρατζίδης-Ανδρέου-Ράδος-Φωτάκης-Καρασακαλίδης-Τομαρας-Μπάζιος-Τσαλίκης

Επανερχόμαστε αγωνιστικά μετά το καλοκαίρι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας με το Motocross να έρχεται πρώτο στο προσκήνιο. Μία ωραία ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία για την κατάταξη αλλά και τα πρώτα σκέλη της αυριανής κύριας αγωνιστικής ημέρας, όπου με εξαίρεση την MX85 όλα κύλισαν ομαλά.

Η πίστα είχε καταβρέχτηκε δύο φορές αλλά και πάλι δημιουργήθηκαν ορισμένα σκληρά σημεία που τουλάχιστον σήμερα δεν δυσκόλεψαν τους αναβάτες, ένα ενδεχόμενο όμως που δεν αποκλείεται για αύριο.

Υπήρχε μεγάλη παρουσία κριτών, προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας και στους τρείς εκπροσώπους του ΜΟΤΟ δεν έφτασε κανένα παράπονο για την οργάνωση, έως τώρα οπότε η Λέσχη Α.Ο.Λ.Μ.Ο. που έτσι κι αλλιώς έχει εμπειρία, είναι σε καλό δρόμο για έναν όμορφο αγώνα αύριο.

Στην MX1 το θέαμα ξεκίνησε από σήμερα και για αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Λυρίου και τον Τουρατζίδη. Ο Λυρίου (#161 GAS GAS) έφυγε μπροστά με εκπληκτική οδήγηση και πολύ καλά περάσματα με τον Τουρατζίδη (#100 Yamaha) να ακολουθεί. Ο Λυρίου έκανε και αμέσως τον ταχύτερο χρόνο, το οποίο πλησίασε ο Τουρατζίδης στον επόμενο γύρο. Σιγά, σιγά ο Τουρατζίδης κατάφερε να περάσει τον Λυρίου και αμέσως μετά να χτίσει και μία μικρή διαφορά ασφαλείας, με τους δύο αναβάτες να συνεχίζουν την δυναμική οδήγηση μέχρι το τέλος και να αξίζει πραγματικά να τους δείτε από κοντά.

Περισσότερες σημερινές φωτογραφίες από όλες τις κατηγορίες στο τέλος του άρθρου

 

 

Αντίστοιχα στην MX300 που αγωνίζεται μαζί τους, ο Ανδρέου (#101 Yamaha) επικράτησε του Παπίλα (#22 Honda) με τον οποίο δεν είναι στην ίδια κατηγορία αλλά είχαν θεματική στιγμή με τον Καρακη (#123 KTM) που είναι ο δεύτερος στην MX300 να ακολουθεί επίσης πάρα πολύ δυνατά και με πολύ όμορφα περάσματα.

Στην MX2 ο Ράδος (#97 Husqvarna) δεν αναμενόταν να συναντήσει αντίσταση και πράγματι έτσι έγινε έχοντας σήμερα την πρώτη θέση με ευκολία. Βέβαια τα συγχαρητήρια πρέπει να πάνε στον Φωτάκη (#94 Yamaha) που έκανε την διαφορά με τον καλύτερο χρόνο, ταχύτερος και από την MX2, εξαιρετικά εντυπωσιακός στην οδήγηση και με διαφορά καλύτερος σήμερα από τον δεύτερο στην MX125, τον Θεοδωριδη (#344 GAS GAS).

 

 

Στην OPEN και την Senior επικράτησαν τα δύο ονόματα που δίχως αυτά δεν γράφεται κατάταξη σε αυτές τις κατηγορίες, τόσο απλά. Ο Καρασακαλιδης (#177 GAS GAS) στην Senior και ο Τομαρας (#110 Honda) στην OPEN έκαναν την διαφορά με ταχύτερος χρόνος ο καθένας στην κατηγορία του και με μεγάλη απόσταση εμπρός από τους υπόλοιπους σε χρόνους, όπως ακριβώς αναμένεται να γίνει και στον αγώνα.

 

 

Στην MX85 διαδραματίστηκε το δράμα της ημέρας ξεκινώντας από τα δοκιμαστικά που εκτυλίχτηκε ένα σκηνικό αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς την ίδια στιγμή αλλά σε διαφορετικά περιστατικά, δύο αδέρφια ο Νούσιας Βασίλης (#248 Kawasaki) και Νούσια Δήμητρα (#119 Yamaha) είχαν πτώση με κάταγμα κλείδας πηγαίνοντας ταυτόχρονα στο νοσοκομείο. Καλή δύναμη στην οικογένεια και καλή επάνοδο, είναι αυτό που μπορεί κανείς να πει αυτή την στιγμή μέχρι να υπάρχει κάποια πιο επίσημη ενημέρωση.

 

Στον αγώνα της MX85 ο ταχύτερος αναβάτης όλων ο Μερκούρης (#111 KTM) αποκλείστηκε με μαύρη σημαία από τον αγώνα, συνοδευόμενη από την έντονη παρατήρηση του αλυτάρχη για αντικανονική συμπεριφορά. Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε ρεπόρτερ του MOTO και η μαύρη σημαία ήταν δικαιολογημένη.

Στην πολυπληθέστατη MX65 ο Τσαλίκης (#25 Yamaha) επικράτησε με μεγάλη διαφορά και εξαιρετική οδήγηση των υπολοίπων και στην MX50 που δεν είναι επίσημος αγώνας αλλά μία έξοδος των αναβατών που αποκτούν σημαντική εμπειρία, είχαμε τις αναμενόμενες μικρές πτώσεις τις οποίες οι μικροί ήρωες αντιμετώπισαν θαρραλέα και αμέσως συνέχισαν.

 

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά καθώς και GALLERY ΠΡΩΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: