Motocross Αρχαία Ολυμπία 2022: Κατάταξη για τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος – Πρώτες φωτογραφίες

Πρώτοι οι Τουρατζίδης-Ανδρέου-Ράδος-Φωτάκης-Καρασακαλίδης-Τομαρας-Μπάζιος-Τσαλίκης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

10/9/2022

Επανερχόμαστε αγωνιστικά μετά το καλοκαίρι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας με το Motocross να έρχεται πρώτο στο προσκήνιο. Μία ωραία ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία για την κατάταξη αλλά και τα πρώτα σκέλη της αυριανής κύριας αγωνιστικής ημέρας, όπου με εξαίρεση την MX85 όλα κύλισαν ομαλά.

Η πίστα είχε καταβρέχτηκε δύο φορές αλλά και πάλι δημιουργήθηκαν ορισμένα σκληρά σημεία που τουλάχιστον σήμερα δεν δυσκόλεψαν τους αναβάτες, ένα ενδεχόμενο όμως που δεν αποκλείεται για αύριο.

Υπήρχε μεγάλη παρουσία κριτών, προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας και στους τρείς εκπροσώπους του ΜΟΤΟ δεν έφτασε κανένα παράπονο για την οργάνωση, έως τώρα οπότε η Λέσχη Α.Ο.Λ.Μ.Ο. που έτσι κι αλλιώς έχει εμπειρία, είναι σε καλό δρόμο για έναν όμορφο αγώνα αύριο.

Στην MX1 το θέαμα ξεκίνησε από σήμερα και για αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Λυρίου και τον Τουρατζίδη. Ο Λυρίου (#161 GAS GAS) έφυγε μπροστά με εκπληκτική οδήγηση και πολύ καλά περάσματα με τον Τουρατζίδη (#100 Yamaha) να ακολουθεί. Ο Λυρίου έκανε και αμέσως τον ταχύτερο χρόνο, το οποίο πλησίασε ο Τουρατζίδης στον επόμενο γύρο. Σιγά, σιγά ο Τουρατζίδης κατάφερε να περάσει τον Λυρίου και αμέσως μετά να χτίσει και μία μικρή διαφορά ασφαλείας, με τους δύο αναβάτες να συνεχίζουν την δυναμική οδήγηση μέχρι το τέλος και να αξίζει πραγματικά να τους δείτε από κοντά.

Περισσότερες σημερινές φωτογραφίες από όλες τις κατηγορίες στο τέλος του άρθρου

 

 

Αντίστοιχα στην MX300 που αγωνίζεται μαζί τους, ο Ανδρέου (#101 Yamaha) επικράτησε του Παπίλα (#22 Honda) με τον οποίο δεν είναι στην ίδια κατηγορία αλλά είχαν θεματική στιγμή με τον Καρακη (#123 KTM) που είναι ο δεύτερος στην MX300 να ακολουθεί επίσης πάρα πολύ δυνατά και με πολύ όμορφα περάσματα.

Στην MX2 ο Ράδος (#97 Husqvarna) δεν αναμενόταν να συναντήσει αντίσταση και πράγματι έτσι έγινε έχοντας σήμερα την πρώτη θέση με ευκολία. Βέβαια τα συγχαρητήρια πρέπει να πάνε στον Φωτάκη (#94 Yamaha) που έκανε την διαφορά με τον καλύτερο χρόνο, ταχύτερος και από την MX2, εξαιρετικά εντυπωσιακός στην οδήγηση και με διαφορά καλύτερος σήμερα από τον δεύτερο στην MX125, τον Θεοδωριδη (#344 GAS GAS).

 

 

Στην OPEN και την Senior επικράτησαν τα δύο ονόματα που δίχως αυτά δεν γράφεται κατάταξη σε αυτές τις κατηγορίες, τόσο απλά. Ο Καρασακαλιδης (#177 GAS GAS) στην Senior και ο Τομαρας (#110 Honda) στην OPEN έκαναν την διαφορά με ταχύτερος χρόνος ο καθένας στην κατηγορία του και με μεγάλη απόσταση εμπρός από τους υπόλοιπους σε χρόνους, όπως ακριβώς αναμένεται να γίνει και στον αγώνα.

 

 

Στην MX85 διαδραματίστηκε το δράμα της ημέρας ξεκινώντας από τα δοκιμαστικά που εκτυλίχτηκε ένα σκηνικό αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς την ίδια στιγμή αλλά σε διαφορετικά περιστατικά, δύο αδέρφια ο Νούσιας Βασίλης (#248 Kawasaki) και Νούσια Δήμητρα (#119 Yamaha) είχαν πτώση με κάταγμα κλείδας πηγαίνοντας ταυτόχρονα στο νοσοκομείο. Καλή δύναμη στην οικογένεια και καλή επάνοδο, είναι αυτό που μπορεί κανείς να πει αυτή την στιγμή μέχρι να υπάρχει κάποια πιο επίσημη ενημέρωση.

 

Στον αγώνα της MX85 ο ταχύτερος αναβάτης όλων ο Μερκούρης (#111 KTM) αποκλείστηκε με μαύρη σημαία από τον αγώνα, συνοδευόμενη από την έντονη παρατήρηση του αλυτάρχη για αντικανονική συμπεριφορά. Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε ρεπόρτερ του MOTO και η μαύρη σημαία ήταν δικαιολογημένη.

Στην πολυπληθέστατη MX65 ο Τσαλίκης (#25 Yamaha) επικράτησε με μεγάλη διαφορά και εξαιρετική οδήγηση των υπολοίπων και στην MX50 που δεν είναι επίσημος αγώνας αλλά μία έξοδος των αναβατών που αποκτούν σημαντική εμπειρία, είχαμε τις αναμενόμενες μικρές πτώσεις τις οποίες οι μικροί ήρωες αντιμετώπισαν θαρραλέα και αμέσως συνέχισαν.

 

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά καθώς και GALLERY ΠΡΩΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

 

ΑΜΑ Supercross 2026, 4oς Γύρος: Ο Webb κορυφαίος στο Χιούστον ακόμα και χωρίς νίκη [VIDEO]

Στοn πρώτο τριπλό αγώνα της χρονιάς - Τρεις διαφορετικοί νικητές στα 450 και ο Deegan κυρίαρχος στα 250
AMA SMX 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Στον πρώτο αγώνα Triple Crown της σεζόν 2026, το Χιούστον χάρισε έναν απρόβλεπτο και θεαματικό αγώνα Supercross, με τον υπερασπιστή του τίτλου Cooper Webb να επικρατεί χωρίς νίκη χάρη στη σταθερότητά του και τον Haiden Deegan να εξασφαλίζει και τα τρία σκέλη στα 250.

Ο 4ος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2026 και ταυτόχρονα ο πρώτος Triple Crown του πρωταθλήματος ( ένας εκ των τριών τριπλών αγώνων της σεζόν, μαζί με Indianapolis και Cleveland) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και κλειστό NRG Stadium του Χιούστον.

450SX - Η σταθερότητα ανταμοίβει

1ος Αγώνας

Ο Ken Roczen (Progressive Insurance Cycle Gear Suzuki) έκανε τέλεια εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας σε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη, 1.9s μπροστά από τον Chase Sexton (Monster Energy Kawasaki). Ο Eli Tomac ήταν τρίτος, ο Cooper Webb τέταρτος, ενώ ο Jorge Prado συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Hunter Lawrence έχασε ένα σίγουρο βάθρο με πτώση στα τελευταία λεπτά και τερμάτισε 7ος.

AMA SMX 2026 Rnd 4

2ος Αγώνας

Ο Prado πήρε το holeshot, με Lawrence και τον πρωταθλητή supercross της FIM SX1 Jason Anderson πίσω του. Ο Webb εκκίνησε 4ος, ο Roczen 8ος, ενώ Tomac και Sexton βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Ο Lawrence πέρασε τον Prado στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη, με τον Webb να ανεβαίνει δεύτερος και τον Prado τρίτο. Ο Tomac είχε πτώση ενώ ήταν 6ος και κατέληξε 13ος. Μετά από δύο αγώνες, Webb και Roczen ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 4

3ος Αγώνας

Ο Tomac έστριψε πρώτος, μπροστά από Anderson και Lawrence. Ο Webb βρέθηκε 7ος και μάλιστα έκανε λάθος που τον έριξε ακόμα πιο πίσω. Στην κορυφή ο Anderson πέρασε τον Tomac, αλλά ο αναβάτης της KTM αντεπιτέθηκε, ξαναπέρασε και πήρε τη νίκη. Πίσω τους λάθη του Roczen και του Sexton ανακάτεψαν την τράπουλα και ο Webb, με επιθετική αλλά καθαρή οδήγηση, πέρασε τρίτος, θέση που του χάρισε τη συνολική νίκη, παρότι δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες του πρώτου Triple Crown

AMA SMX 2026 Rnd 4

Συνολικά

Με αποτελέσματα 4-2-3 και μόλις 9 βαθμούς, ο Cooper Webb πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την 31η της καριέρας του, καθώς και την 6η σε Triple Crown.
Ο Hunter Lawrence ήταν δεύτερος με 7-1-2, μόλις έναν βαθμό πίσω, ενώ ο Roczen τρίτος μετά από ισοβαθμία (1-5-4). Ο Tomac, παρά τη νίκη στο Race 3, έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση συνολικά.

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Tomac μειώθηκε στους μόλις 4 βαθμούς από τον Lawrence, με τον Roczen στους -12 και τον Webb πλέον 5ο στο -17.

AMA SMX 2026 Rnd 4

250SMX West - Ο Deegan ασταμάτητος έκανε το τρία στα τρία

Στην κατηγορία των 250SX, ο Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

AMA SMX 2026 Rnd 4

Με 1-1-1 ο Deegan πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον Anstie και στους 20 από τον ομόσταυλο του, Michael Mosiman. Ο Levi Kitchen πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος με 2-2-3, ενώ ο Cameron McAdoo ήταν τρίτος με 3-3-4.