MXGP 2023, 18ος γύρος, Ιταλία: Prado και Adamo αναδείχθηκαν πρωταθλητές στις κατηγορίες MXGP και MX2

Ο τελευταίος γύρος της χρονιάς στην Μεγάλη Βρετανία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα
MXGP 2023, 18ος γύρος, Ιταλία: Prado και Adamo αναδείχθηκαν πρωταθλητές στις κατηγορίες MXGP και MX2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/9/2023

Ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς του MXGP στην Ιταλία τα είχε όλα, δύσκολες συνθήκες, θέαμα και μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Το σημαντικότερο όμως ήταν το γεγονός πως στην Ιταλία είδαμε να αναδεικνύονται οι πρωταθλητές των δύο κατηγοριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, με τον Jorge Prado (GASGAS), να κερδίζει τον τίτλο στην MXGP και τον Andrea Adamo (KTM), να κατακτά τον τίτλο στην MX2.

Την Κυριακή ο καιρός στην επαρχία της Novara βελτιώθηκε και έτσι είδαμε περισσότερο κόσμο να βρίσκεται στην ιταλική πίστα Maggiora ώστε να θαυμάσει τους αναβάτες του MXGP. Ταυτόχρονα η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες έφερε χαμόγελα σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς οι χθεσινοί δύο κατατακτήριοι αγώνες -Ram Qualifying Race- όπως διαβάσατε ήταν περισσότερο ένας αγώνας επιβίωσης ενάντια στην λάσπη.

MXGP

MX2 Αγώνας 1ος

Μπορεί ο ήλιος να έκανε την εμφάνιση του από τις πρωινές ώρες στην ιταλική πίστα ωστόσο οι λασπωμένες συνθήκες παρέμεναν και ως εκ τούτου τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για όλους τους αναβάτες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι “μονομάχοι” της κατηγορίας MX2 βγήκαν για να δώσουν την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές μάχες της σημερινής ημέρας με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στους Adamo και Everts οι οποίοι παλεύουν για τον τίτλο. Με το που έπεσαν οι μπάρες αυτός που πετάχτηκε μπροστά και κατάφερε να πλασαριστεί πρώτος στην πρώτη στροφή ήταν ο Simon Laengenfelder #516 (Red Bull GASGAS Factory Racing), με τους Jago Geerts #93 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team), Andrea Adamo #80 (Red Bull KTM Factory Racing) και Liam Everts #72 (Red Bull KTM Factory Racing) να ακολουθούν. Ο Γερμανός νικητής των χθεσινών κατατακτηρίων Laengenfelder στο τέλος του πρώτου γύρου είχε καταφέρει να δημιουργήσει από τους διώκτες του διαφορά σχεδόν τεσσάρων δευτερολέπτων η οποία σε αυτές τις συνθήκες ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς το λάθος καραδοκούσε σε κάθε στροφή. Από την άλλη οι Geerts, Adamo και Everts έδιναν τη δική τους μάχη ώστε να κρατηθούν κοντά στον πρωτοπόρο του αγώνα. Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο καθώς λίγους γύρους αργότερα είδαμε τον Laengenfelder να ξεμακραίνει και άλλο έχοντας δημιουργήσει μια διαφορά έξι δευτερολέπτων.

MXGP

Στη μάχη της δεύτερης θέσης αυτός που ξεχώριζε ήταν ο Geerts ο οποίος είχε ανοίξει με τη σειρά του τη διαφορά από τον Adamo αρχικά στα τρία δευτερόλεπτα και μετά από λίγους γύρους στα πέντε. Από την άλλη ο Adamo κρατούσε πίσω του τον Everts και αυτό ήταν αρκετό για τον Ιταλό πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

Ο Everts ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρεθεί κοντά στον Adamo υστερούσε σε ρυθμό ενώ λίγο αργότερα έπρεπε να ανησυχεί και για τον Kevin Horgmo #24 (F&H Kawasaki Racing Team), καθώς ο Νορβηγός βρισκόταν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω του. Φτάνοντας στον δέκατο γύρο ο Laengenfelder είχε γίνει κυριολεκτικά καπνός καθώς είχε φτάσει τη διαφορά του από τον Geerts στα εννέα δευτερόλεπτα.

Από την άλλη ο δεύτερος Geerts κρατούσε με άνεση πίσω του στα τρία δευτερόλεπτα τον τρίτο Adamo. Η μάχη που κρατούσε τους θεατές στις μύτες των ποδιών τους ήταν αυτή μεταξύ Everts και Horgmo, με τον Βέλγο αναβάτη της KTM να κάνει ότι μπορεί ώστε να ανοίξει τη διαφορά από τον αναβάτη της Kawasaki. Ο Horgmo με τη σειρά του πίεζε ασφυκτικά τον Everts, με τον Νορβηγό αναβάτη της Kawasaki να βρίσκεται σε απόσταση βολής στον δωδέκατο γύρο αλλά να μην μπορεί να πραγματοποιήσει την προσπέραση. Μπαίνοντας στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Simon Laengenfelder της GASGAS έκανε απλά το καθήκον του αποφεύγοντας τα λάθη τα οποία θα του στερούσαν τη νίκη και πέρασε πρώτος τον τερματισμό έχοντας διαφορά σχεδόν επτά δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Jago Geerts της Yamaha.

O Βέλγος δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τον Laengenfelder ωστόσο κατάφερε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα της MX2. Χαρούμενος με το αποτέλεσμα ήταν ο Αndrea Adamo της KTM, καθώς με την τρίτη θέση που κατέκτησε αύξησε και άλλο τη διαφορά του στο πρωτάθλημα. Ο Liam Everts, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος έπρεπε κυριολεκτικά να τα δώσει όλα καθώς μέχρι την γραμμή του τερματισμού πάλευε αρχικά με τον Kevin Horgmo (Kawasaki) και στη συνέχεια με τον Lucas Coenen #96 (Nestaan Husqvarna Factory Racing), με τον Βέλγο αναβάτη της Husqvarna να κάνει την αντεπίθεση του λίγους γύρους πριν το τέλος και να καταφέρνει να περάσει τον Horgmo κατακτώντας αυτός την πέμπτη θέση, από την άλλη ο Horgmo όχι μόνο δεν πέρασε τον Everts αλλά έχασε και την θέση του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην έκτη θέση.

MXGP

MXGP Αγώνας 1ος

Μετά την κατηγορία της ΜΧ2 σειρά είχε ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας MXGP. Όπως και χθες αυτός που ξεκίνησε καλύτερα όλων ήταν ο Jorge Prado #61 (Red Bull GASGAS Factory Racing), με τον Ισπανό να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Πολύ καλή εκκίνηση έκαναν οι Jeremy Seewer #91 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP), Romain Febvre #3 (Kawasaki Racing Team MXGP), Alberto Forato #303 (KTM SM Action Racing Team Yuasa Battery) και η έκπληξη Calvin Vlaanderen #10 (Gebben Van Venrooy Yamaha Racing ). Από την άλλη ο Tim Gajser #243 (Team HRC), έχασε πολύτιμο χρόνο καθώς προσπάθησε να αποφύγει μια πτώση με αποτέλεσμα να πέσει στην 20η θέση. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Prado είχε χτίσει μια διαφορά δύο δευτερολέπτων έναντι του Seewer, με τον Febvre να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Από την άλλη την δική τους μάχη έδιναν οι Forato και Vlaanderen με τους δύο αναβάτες να έχουν διαφορά μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο, ο Prado κρατούσε τα δύο δευτερόλεπτα διαφορά από τον Seewer, ο οποίος με τη σειρά του είχε πίσω του στο ένα δευτερόλεπτο τον Febvre. Σε καλό ρυθμό βρισκόταν ο χθεσινός νικητής του κατατακτηρίου αγώνα Forato, με τον Ιταλό να καταφέρνει να ανοίξει τη διαφορά από τον Vlaanderen. Στις πιο πίσω θέσεις ο Gajser με διαρκή επίθεση είχε καταφέρει να ανέβει στην 13η θέση κερδίζοντας επτά θέσεις μέσα σε λίγους γύρους. Στη μάχη της κορυφής και πάλι, ο Seewer μπαίνοντας στον έκτο γύρο είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά από τον Prado στα 1,3 δευτερόλεπτα, ενώ ο τρίτος Forato ακολουθούσε στα σχεδόν 4 δευτερόλεπτα έχοντας περάσει τον Febvre ο οποίος μετά από μηχανική βλάβη είχε βρεθεί στην 32η θέση, με τον αγώνα του Γάλλου να καταστρέφεται. Στον ένατο γύρο ο Seewer κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στα εννέα δέκατα ωστόσο ο Prado απάντησε άμεσα ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά στο 1,5 δευτερόλεπτο. Από την άλλη ο Ιταλός Forato έκανε έναν μοναχικό αγώνα καθώς δεν απειλούσε αλλά δεν απειλούνταν έχοντας εκείνη τη στιγμή διαφορά επτά δευτερόλεπτα από τον τέταρτο Vlaanderen. Βίοι αντίθετοι για τους Gasjer και Febvre, με τον Σλοβένο αναβάτη της Honda να βρίσκεται στην 12η θέση και τον Febvre να εγκαταλείπει τον αγώνα.

MXGP

Μπαίνοντας στον δωδέκατο γύρο ο Prado είχε μια διαφορά της τάξης του ενός δευτερολέπτου από τον Seewer, με τον αναβάτη της Yamaha να προσπαθεί με τη σειρά του να βρει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να κάνει την επίθεση του. Ο Forato ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση με άνεση παρακολουθούσε διακριτικά την μάχη των δύο αναβατών καθώς σε τυχόν στραβοπάτημα τους θα μπορούσε ο ίδιος να επωφεληθεί. Με τους γύρους να περνούν και να φτάνουμε προς το τέλος του πρώτου αγώνα, είδαμε τον Seewer να κάνει την τελευταία του αντεπίθεση χωρίς ωστόσο να μπορεί να κερδίσει κάτι μέσα από αυτήν.

Ο Jorge Prado της GASGAS κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας την σημαντικότερη νίκη της χρονιάς καθώς κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία MXGP. Σημαντική ήταν η κατάκτηση της δεύτερης θέσης για τον Seewer καθώς ο Ελβετός έδειξε σε όλους πως έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει. Εκπληκτικός αγώνας για ακόμη μία ημέρα για τον τοπικό ήρωα Forato, με τον Ιταλό να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Vlaanderen ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση με τον Ruben Fernandez #70 (Team HRC), να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP

MX2 Αγώνας 2ος

Μετά το απαραίτητο διάλειμμα η δράση επέστρεψε στην πίστα Maggiora, με την κατηγορία MX2 να ετοιμάζεται για τον δεύτερο αγώνα της ημέρας. Με το που έπεσαν οι μπάρες πρώτος έστριψε ο Jago Geerts #93 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team), με τους Simon Laengenfelder #516 (Red Bull GASGAS Factory Racing) και Andrea Adamo #80 (Red Bull KTM Factory Racing) να ακολουθούν και την έκπληξη να κάνει μπαίνοντας στην τετράδα ο Oriol Oliver #51 (WZ Racing Team), με τον Liam Everts #72 (Red Bull KTM Factory Racing), για ακόμη μία φορά να μην μπορεί να βρεθεί μπροστά από τον Adamo. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο ο Geerts είχε δημιουργήσει μια διαφορά κοντά στο δευτερόλεπτο από τον Laengenfelder.

Ο Γερμανός νικητής του πρώτου αγώνα δεν ήταν διατεθειμένος να χάσει τον αγώνα και για αυτό προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μείνει κοντά στον αναβάτη της Yamaha ώστε να του βάλει περισσότερη πίεση για τη συνέχεια του αγώνα. Από την άλλη ο Adamo που βρισκόταν στην τρίτη θέση είχε βρεθεί αρκετά πίσω από τους δύο πρώτους ωστόσο αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να μείνει εμπρός του teammate του Everts. Από την άλλη το έργο του Everts ήταν ακόμη πιο δύσκολο καθώς έπρεπε να ξεπεράσει αρχικά το εμπόδιο του Oliver και στη συνέχεια του Thibault Benistant #198 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team ), οι οποίοι είχαν βρεθεί μπροστά του.

Με τους γύρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον η μάχη για την νίκη ήταν μεταξύ Geerts και Laengenfelder. O αναβάτης της GASGAS είχε καταφέρει σε κάποιο σημείο του αγώνα να πλησιάσει στην ρόδα τον Geerts, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο αναβάτης της Yamaha οδηγούσε με σθένος δείχνοντας πως δεν θέλει με τίποτα να χάσει αυτή τη νίκη. Στην μάχη του τίτλου τώρα, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα ο Adamο απλά έκανε συντήρηση δυνάμεων από την τρίτη θέση καθώς έβλεπε τον μεγάλο του αντίπαλο Everts να μην μπορεί να προσπεράσει τους Oliver και Benistant.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Everts έπρεπε να φυλάει τα νότα του καθώς ο Kevin Horgmo #24 (F&H Kawasaki Racing Team) είχε φτάσει ακριβώς πίσω του. Πηγαίνοντας και πάλι στη μάχη των δύο πρώτων εκεί τα αίματα είχαν ανάψει για τα καλά. Ο Laengenfelder πίεζε ώστε να προσπεράσει με τον Geerts να απαντά σε κάθε επίθεση κρατώντας την πρωτοπορία.

MXGP

Ο τρίτος Adamo όχι απλά απολάμβανε τον μοναχικό αγώνα της πατρίδας του αλλά είμαστε σίγουροι πως λίγο αργότερα θα πανηγύριζε έξαλλα μέσα από το κράνος του όταν είδε πως ο Everts μετά από πτώση βρέθηκε εκτός βαθμών. Μετά το λάθος του Everts, άνοιξε ο δρόμος για τους υπόλοιπους αναβάτες όσον αφορά την μάχη της πεντάδας. Από το πουθενά στην τέταρτη θέση είχε βρεθεί ο Kay De Wolf #74 (Nestaan Husqvarna Factory Racing), με τον Benistant να βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Φτάνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα, τα πράγματα ξεκαθάρισαν όσον αφορά τη νίκη στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας MX2. O Geerts κατάφερε να ξεφύγει από τον Laengenfelder καθώς είχε δημιουργήσει μια διαφορά δύο δευτερολέπτων. Από την άλλη ο αναβάτης της GASGAS δεν μπορούσε να μείνει κοντά στον αναβάτη της Yamaha και για αυτό τον λόγο ο Γερμανός αποφάσισε να μην ρισκάρει προς το τέλος.

Με γνώμονα όλα αυτά ο Geerts πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα του στην Ιταλία. Ο Laengenfelder φυσικά ήταν ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση που πέτυχε καθώς έφυγε από την Maggiora με την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Αυτός όμως που δεν θα ξεχάσει με τίποτα τον αγώνα της Ιταλίας είναι ο Adamo, ο Ιταλός τερμάτισε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ χάρη στο στραβοπάτημα του Everts ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία MX2. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο DeWolf, με τον Βenistant να συμπληρώνει την πεντάδα. Από την άλλη ο απογοητευμένος με την έκβαση του αγώνα Everts κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 27η θέση.

MXGP

MXGP Αγώνας 2ος

Η τελευταία και πιο καθοριστική αγωνιστική παράσταση θα ξεκινούσε λίγα λεπτά αργότερα καθώς οι αναβάτες της κατηγορίας MXGP θα αγωνίζονταν για δεύτερη φορά σήμερα. Η σημασία του εν λόγω αγώνα μπορεί να μην ήταν μεγάλη καθώς ο Prado είχε ήδη αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία MXGP, ωστόσο η νίκη για έναν αναβάτη παγκόσμιας κλάσης είναι πάντα προτεραιότητα. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Jorge Prado #61 Red Bull GASGAS Factory Racing), πετάχτηκε μπροστά από όλους στρίβοντας πρώτος. Ακριβώς πίσω του βρίσκονταν οι Romain Febvre #3 (Kawasaki Racing Team MXGP) και Tim Gajser #243 (Team HRC), οι οποίοι ήθελαν να ανακάμψουν μετά τον δύσκολο πρώτο αγώνα.

Το εν λόγω γκρουπ ακολουθούσαν οι Seewer #91 (Monster Alberto Forato #303 (KTM SM Action Racing Team Yuasa Battery) και Ruban Fernandez #70 (Team HRC). Στους τρεις πρώτους γύρους οι διαφορές των πρώτων ήταν αμελητέες με τον Prado να κρατά την πρωτοπορία. Από την πλευρά του ο Febvre έκανε τα πάντα ώστε να περάσει μπροστά με στόχο να κρατηθεί ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Από την άλλη ο Gajser της Honda ήθελε να δείξει σε όλους πως μπορεί να κερδίσει σε κάθε πίστα και σε κάθε συνθήκη. Μπαίνοντας στον έβδομο γύρο οι Prado – Febvre έδιναν εκπληκτική μάχη καθώς η διαφορά τους ήταν μικρότερη του μισού δευτερολέπτου. Ελάχιστα πιο πίσω ακολουθούσε τους πρωτοπόρους ο Gajser, ενώ οι Fernandez, Forato, Seewer είχαν την δική τους μάχη.

Στον όγδοο γύρο είχαμε αλλαγή στην κορυφή, ο Prado έκανε ένα μικρό λάθος, με τους Febvre και Gajser να περνούν μπροστά από τον Ισπανό. Ο Prado μετά από αυτό το λάθος έχασε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα στον επόμενο γύρο να βρεθεί τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Febvre, με τον Γάλλο να ανησυχεί για την αντεπίθεση του αναβάτη της Honda. O Gajser για ακόμη έναν αγώνα έδειξε πως ακολουθεί συγκεκριμένη τακτική όσον αφορά την προσπέραση, πρώτα μελετάει τις κινήσεις του αναβάτη που βρίσκεται μπροστά και στη συνέχεια κάνει την προσπάθεια για προσπέραση ώστε να αποφύγει τα περιττά ρίσκα.

Αυτό φυσικά το γνώριζε πολύ καλά ο Febvre, με τον Γάλλο να παίζει εκπληκτική άμυνα παίρνοντας γραμμές οι οποίες δεν άφηναν περιθώρια στον Σλοβένο της Honda. Ενδεικτικό της μεγάλης μάχης ήταν το γεγονός πως στον δέκατο τέταρτο γύρο η διαφορά τους ήταν μικρότερη από ένα δέκατο. Ωστόσο στον επόμενο γύρο ο αναβάτης της Kawasaki έχοντας καλύτερη γραμμή στην έξοδο απέκτησε πλεονέκτημα πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο.

Αυτό σήμαινε πως ο Gajser έπρεπε στους τελευταίους γύρους να τα παίξει όλα για όλα αν θέλει την νίκη. Ο Σλοβένος προσπάθησε να το κάνει αυτό ωστόσο δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα να περάσουν την γραμμή του τερματισμού κρατώντας τις θέσεις τους. Ως εκ τούτου τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας MXGP κέρδισε ο Febvre της Kawasaki με τον Gajser της Honda να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Δράμα είχαμε όμως για την τρίτη θέση.

Ο Prado που όδευε για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα έκανε ένα οδηγικό λάθος πριν το τέλος με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βάθρου τερματίζοντας στην έκτη θέση. Το λάθος αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Fernandez, με τον Ισπανό της Honda να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Seewer, με τον Forato να κλείνει την πεντάδα.

Το MXGP το επόμενο Σαββατοκύριακο στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην πίστα Matterley Basin στο Winchester όπου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς με τους τίτλους όπως διαβάσατε στο MOTO να έχουν κριθεί σε όλες τις κατηγορίες.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Κρηνίδες, 2η ημέρα: Μάχες, θέαμα, ανταγωνισμός και νέα πρόσωπα

Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές σε κάποιες κατηγορίες έδωσαν νέα πνοή στο πρωτάθλημα
MX Κρηνίδες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/10/2023

Η οργανωτική επιτροπή του έκτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Κρηνίδες Καβάλας είχε κάνει και σήμερα σπουδαία δουλειά με την πίστα να είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση από χθες ενώ και ο κόσμος έκανε την εμφάνιση του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως θέλει να στηρίξει την προσπάθεια τόσο των αγωνιζόμενων όσο και των διοργανωτών.

MX Κρηνίδες

MX2 – MX125 2T Α' σκέλος – Καρασάββας νικητής στο photo finish

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα με τους Ανδρέα Καρασάββα #212 (Honda CR-F 250), και Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 450), να ακολουθούν κατά πόδας. Οι Ζούνης - Καρασάββας ξεχώρισαν με το καλημέρα από τους υπόλοιπους καθώς είχαν καταιγιστικό ρυθμό. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η διαφορά από τους υπόλοιπους στους πρώτους γύρους πλησίαζε τα είκοσι δευτερόλεπτα! Ο Καρασάββας είχε καταφέρει στο μέσο του αγώνα να περάσει μπροστά με τον Ζούνη να προσπαθεί να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο.

Από την άλλη οι Βαγγελάκος και Θεοδωρίδης έδιναν τη δική τους μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Με τον Καρασάββα να προηγείται σταθερά όλοι περίμεναν να φτάσουμε χωρίς κάποια μεγάλη ανατροπή στον τερματισμό. Ωστόσο ο Ζούνης είχε άλλη άποψη, γράφοντας τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο μείωσε τη διαφορά από τον Καρασάββα ενώ στον τελευταίο γύρο ο Ζούνης ήταν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος με τον ίδιο να δίνει τον υπερ πάντων αγώνα για τη νίκη. Ωστόσο αυτή η αντεπίθεση του Ζούνη δεν τελεσφόρησε καθώς ο Καρασάββας πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού έχοντας διαφορά μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου (!), με απλά λόγια τίποτα δεν χώριζε τους δύο πρώτους στον τερματισμό. Ο Ζούνης μπορεί να μην κέρδισε ωστόσο με τη δεύτερη θέση που πέτυχε έδειξε πόσο ανταγωνιστικός είναι. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από μάχη ανέβηκε τελικά ο Βαγγελάκος, με τον Θεοδωρίδη να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπάκας #29 (Yamaha 250).

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ1 – MX300 2T  Α' σκέλος – Έντονες μονομαχίες και στο τέλος Ράδος

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), πάλεψε με τον Παναγιώτη Κουζή #338 (Fantic XXF 450), για την πρώτη θέση με τον Ράδο να καταφέρνει να περάσει μπροστά. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Γιάννης Τουρατζίδης #100 (Yamaha YZF 450), στο ξεκίνημα του αγώνα. Στη συνέχεια ο Ράδος έχτισε μία διαφορά από τους Κουζή και Τουρατζίδη ωστόσο αυτή χάθηκε καθώς μια μικροπτώση του στέρησε σε χρόνο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Κουζής - Τουρατζίδης, με τους δύο αναβάτες να βρίσκονται στο κατόπι του Ράδου. Ο Τουρατζίδης σε εκείνο το σημείο είχε καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον Κουζή, με τη νίκη στον πρώτο αγώνα να είναι ακόμη ανοικτή. Ο Τουρατζίδης στη συνέχεια έδειξε να κουράζεται με αποτέλεσμα να χάσει εκ νέου τη θέση του από τον Κουζή. Ο "ψηλός" του Ελληνικού Motocross προσπάθησε να πάρει τη νίκη ωστόσο ο Ράδος ήταν αποφασισμένος για όλα. Οι δύο τους πάλεψαν κυριολεκτικά ρόδα με ρόδα για κάποιους γύρους αλλά στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ράδος ήταν ταχύτερος με αποτέλεσμα να δημιουργήσει διαφορά η οποία του χάρισε και τη νίκη. Ο Κουζής τερμάτισε δεύτερος με τον Τουρατζίδη να ολοκληρώνει το βάθρο της MX1. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην MX300 τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου #101 (Yamaha YZ 250), με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 (Honda CRF 450), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ Open Β' σκέλος – Θρίαμβος για τον Πακαταρίδη

ΜΧ Κρηνίδες

Στη κατηγορία της ΜΧ Open η απουσία του Τομαρά ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, με τις μάχες να είναι ελάχιστες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στην εκκίνηση του αγώνα υπήρξε μια πτώση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο γκρουπ με μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ τους. Ο χθεσινός νικητής Βασίλης Πακαταρίδης #72 (KTM SXF 450), απέφυγε κάθε πρόβλημα κερδίζοντας με άνεση και το δεύτερο αγώνα της MX Open. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Χρήστος Κοτούλας #5 (Fantic XXF 450). Μάχη είχαμε όμως για το τρίτο σκαλί του βάθρου μεταξύ του Γιώργου Κυπραίου #59 (Yamaha YZF 450) και του Θανάση Αυγέρη #101 (Yamaha YZF 250), με τον τελευταίο να καταφέρνει να ανακάμψει από τις πιο πίσω θέσεις. Οι δύο αναβάτες πάλευαν για αρκετούς γύρους με τον Κυπραίο να κρατά ένα ελάχιστο προβάδισμα. Ωστόσο ένα λάθος του Αυγέρη στον όγδοο γύρο έδωσε τη δυνατότητα στον Κυπραίο να αυξήσει τη διαφορά του και να κερδίσει αυτός την πολυπόθητη τρίτη θέση. Ο Αυγέρης τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Αντώνη Τζανέτη #29 (Kawasaki KXF 250) να συμπληρώνει την πεντάδα. Στον αγώνα της MX Open είχαμε και μια σοβαρή πτώση με τον Γιώργο Σαραφίδη #262 Honda CR 250) να προσγειώνεται με άσχημο τρόπο μετά από ένα άλμα, ο αναβάτης μετά από την επέμβαση του ιατρικού προσωπικού της πίστας κατάφερε να σηκωθεί με τον ίδιο να είναι καλά στην υγεία του.

ΜΧ Κρηνίδες

MX Senior – MX Women Β' σκέλος – Μια κίτρινη σημαία τα άλλαξε όλα στη Senior, με την Ιωάννα Λάμπρου να είναι ατρόμητη στην MXW

ΜΧ Κρηνίδες

Στη κατηγορία ΜΧ Senior αν δεν πήγαινε κάτι πολύ στραβά το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο καθώς ο Μάρκος Καρασακαλίδης #177 (GASGAS 450) δεν είχε κυριολεκτικά κανέναν αντίπαλο. Ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς ο Καρασακαλίδης ο οποίος κέρδισε τον αγώνα με μεγάλη διαφορά πήρε ποινή δέκα θέσεων καθώς αγνόησε την κινούμενη κίτρινη σημαία με αποτέλεσμα από πρώτος να βρεθεί ενδέκατος. Μετά την συγκεκριμένη ποινή είχαμε αλλαγή στη γενική κατάταξη, με τον Νίκο Δρόσο #170 (GASGAS 450) να κερδίζει τον αγώνα και τον Αλέξανδρο Καρανάση #271 (Honda CRF 450), να τερματίζει δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αδάμος Πράσσος #12 (Honda CRF 450), με τους Μανώλη Νερατζόγλου #19 (Yamaha YZF 450) και Σωτήρη Βαγενά #450 (Yamaha YZ 250), να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Νέα ενημέρωση: Ο Καρασακαλίδης τελικά κέρδισε τον αγώνα καθώς οι αγωνοδίκες πήραν πίσω την ποινή της κίτρινης σημαίας.

MX Κρηνίδες

Στη κατηγορία MX Woman, είχαμε ενδοοικογενειακή μάχη μεταξύ των αδερφών Λάμπρου. Η Ιωάννα Λάμπρου #7 (Yamaha YZF 250), η οποία όπως σας είπαμε αγωνιζόταν με κάταγμα στο καρπό έσφιξε τα δόντια και πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Η Ιωάννα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κρατούσε πίσω της την αδερφή της Αμαλία Λάμπρου #17 (Yamaha YZ 125), η οποία ήθελε να κάνει το δύο στα δύο στις Κρηνίδες. Η Ιωάννα κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Αμαλίας κερδίζοντας αυτή το δεύτερο αγώνα έχοντας διαφορά 1,5 δευτερολέπτου. Η Αμαλία Λάμπρου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με την Στέλλα Βαρέλι #311 Honda CRF 250), να ολοκληρώνει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ85 Β' σκέλος – Ταμβάκος και δύο στα δύο

ΜΧ Κρηνίδες

Όπως και χθες έτσι και σήμερα ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Χρήστος Ταμβάκος #66 (Yamaha YZ 85). Ο Ταμβάκος με το που έπεσαν οι μπάρες κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και γύρο με το γύρο αύξανε συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο Γεώργιο Χατζάκη #21 (Yamaha 85), o οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος #241 (Yamaha YZ 85), ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα. Με τους γύρους να περνούν ο Ταμβάκος έφτασε στη νίκη στις Κρηνίδες κερδίζοντας με άνεση την κατηγορία MX85. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Χατζάκης με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Γιώργος Κουκαλιώτης #125 (Yamaha 85), με τον Ανδρέα Τρακαδά #24 (KTM SX 85), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX65 Β' σκέλος – Νικητής μετά από μάχη ο Στρούγκης 

MX Κρηνίδες

Επόμενη κατηγορία που είδαμε ήταν αυτή της MX65, στα πρώτα στάδια του αγώνα είχαμε την ενδοοικογενειακή μάχη της Yamaha μεταξύ Γιώργου Τσαλίκη #1 (Yamaha YZ 65) και Θοδωρή Στρούγκη #51 (Yamaha YZ 65), στην οποία λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 (GASGAS 65). Οι τρεις τους πάλεψαν για μερικούς γύρους ωστόσο στη συνέχεια η μάχη της νίκης ήταν μεταξύ Στρούγκη και Τσιγκόλη. Νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός αναβάτης από τον Βόλο Στρούγκης ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα έχοντας ξανασμίξει με την μοτοσυκλέτα την οποία κάποιοι ασυνείδητοι είχαν κλέψει πριν ελάχιστες μέρες κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων στον Βόλο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τσιγκόλης, με τον Τσαλίκη να συμπληρώνει το βάθρο. Ελάχιστα πιο πίσω βρέθηκαν οι Δημήτρης Φωτόπουλος #911 (Yamaha YZ 65) και Κωνσταντίνος Τρακαδάς #23 (ΚΤΜ SX65), με τους δύο τους να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX2 – MX125 2T Β' σκέλος – Ο Ζούνης σε καταπληκτική φόρμα

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κερδίσει το δεύτερο αγώνα της MX2. Πίσω από τον Ζούνη είχε βρεθεί ο Ανδρέας Καρασάββας #212 (Honda CR-F 250), ο οποίος δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου αγώνα. Λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Αλέξανδρος Πρίμος #88 (GAGAS 250), με τους Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 250) και Δημήτρη Γανωτή #141 (Yamaha YZ 125), να ακολουθούν. Έχοντας διανύσει τέσσερις γύρους η διαφορά του Ζούνη από τον Καρασάββα είχε φτάσει τα επτά δευτερόλεπτα και όλα έδειχναν πως τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος της καρό σημαίας. Μάχη είχαμε όμως για την τρίτη θέση, με τους Πρίμο, Γανωτή και Βαγγελάκο να έχουν διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, ενώ από τις πίσω θέσεις ερχόταν με γρήγορο ρυθμό ο Δημήτρης Μπάκας #29 (Yamaha 250). Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Ζούνης απλά οριοθετούσε τον ρυθμό του με τον ίδιο να φτάνει λίγο αργότερα στη νίκη, έχοντας διαφορά μεγαλύτερη των δέκα δευτερολέπτων από τον δεύτερο Καρασάββα. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Μπάκας ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τους Σωτήρη Θεοδωρίδη #344 (GASGAS MC 125) και Βαγγελάκο με τους δύο αυτούς αναβάτες να ολοκληρώνουν τον δεύτερο αγώνα της MX2 - MX125 στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ1 – MX300 2T Β' σκέλος – Απόλυτος κυρίαρχος ο Ράδος στις Κρηνίδες

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), μονομάχησε και πάλι με τον Παναγιώτη Κουζή #338 (Fantic XXF 450), με τον Γιάννη Τουρατζίδη #100 (Yamaha YZF 450), να βρίσκεται σε απόσταση βολής. Οι Ράδος και Κουζής πάλεψαν για αρκετούς γύρους μεταξύ τους χαρίζοντας πλούσιο θέαμα σε όσους είχαν παραμείνει στην πίστα. Ο Ράδος ο οποίος έδειχνε πως ήταν στην καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον ρυθμό κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά στα τελευταία στάδια του αγώνα, τερματίζοντας και πάλι στην πρώτη θέση της MX1. O Koυζής δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ράδου ωστόσο έφυγε από τις Κρηνίδες με δύο δεύτερες θέσεις. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε και τον δεύτερο αγώνα ο Τουρατζίδης, ο οποίος φάνηκε πως έμεινε από δυνάμεις. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην MX300 τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου #101 (Yamaha YZ 250), με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 (Honda CRF 450), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

Επόμενη και τελευταία στάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross για φέτος τα Τρίκαλα. Στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην πίστα Motocross Πρίνου Τρικάλων θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής χρονιάς και το ΜΟΤΟ θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.MX Κρηνίδες εικόνα widget

Ετικέτες