MXGP 2023, 18ος γύρος, Ιταλία: Prado και Adamo φαβορί για τον τίτλο

Δυο γύρους πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, ο τίτλος στις κατηγορίες MXGP και MX2 είναι ακόμη ανοιχτός
MXGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/9/2023

Το ΜΟΤΟ πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Αφιόν Καραχισάρ ώστε να παρακολουθήσει τον 17ο γύρο του MXGP και σας μετέφερε όλη την δράση από το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός. Αυτό το Σαββατοκύριακο ο θεσμός συνεχίζει το “αγωνιστικό του ταξίδι” στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ιταλία όπου εκεί ίσως δούμε να αναδεικνύονται οι πρωταθλητές του 2023 στις κατηγορίες MXGP και MX2.

Οι αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross της FIM στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στην ιταλική πίστα Maggiora -η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε το 1966 για πρώτη φορά αγώνα motocross ενώ τρεις φορές έχει διεξαχθεί εκεί το MX of Nations- με όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τους τίτλους στις δύο κατηγορίες να είναι ανοιχτά. Σε αντίθεση με την Τουρκία, στην Ιταλία δεν θα δούμε να αγωνίζονται οι κατηγορίες WMX και EMX250 καθώς οι δύο αυτοί θεσμοί ολοκληρώθηκαν, με την Courtney Dunkan της ομάδας Big Van World MTX Kawasaki να κερδίζει τον τίτλο στην WMX, ενώ στην EMX250 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Andrea Bonacorsi της ομάδας Hutten Metaal Yamaha Racing.

Ως εκ τούτου οι αναβάτες στις κατηγορίες MXGP και MX2 θα δώσουν τις δικές τους μάχες με φόντο, τι άλλο, τη νίκη. Στην κορυφαία κατηγορία, αυτή της MXGP, ο αναβάτης της Red Bull GASGAS Factory Racing Jorge Prado o οποίος προηγείται στην βαθμολογία, θέλει να αφήσει πίσω του τον κακό αγώνα που είχε στην Τουρκία, και στην Ιταλία μπορεί να στεφθεί Πρωταθλητής. Από την άλλη ο Romain Febvre της Kawasaki ο οποίος κατάφερε να μειώσει στους 67 βαθμούς τη διαφορά από τον Prado, έρχεται στην Ιταλία με μόνο έναν στόχο. Να “κόψει” όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί, ώστε να διεκδικήσει εκείνος τον τίτλο, στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος στη Μεγάλη Βρετανία. Φυσικά τα πράγματα για τον Febvre δεν είναι εύκολα, καθώς στην Ιταλία οι μνηστήρες για την νίκη είναι αρκετοί. Ένας από αυτούς είναι ο Jeremy Seewer της Monster Energy Yamaha Factory MXGP, -o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με την Kawasaki και από του χρόνου θα είναι ο teammate του Febvre-, με τον Ελβετό να θέλει να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο θα τον φέρει σε θέση ισχύος όσον αφορά την κατάκτηση της τρίτης θέσης του Πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς. Από την εξίσωση της νίκης δεν πρέπει να βγάλουμε τον Tim Gajser της ομάδας Team HRC, με τον Σλοβένο να έρχεται στην Ιταλία με ανεβασμένο το αγωνιστικό ηθικό, ελέω και της νίκης του στην Τουρκία. Βέβαια ανάμεσα στους 38 αναβάτες που θα βρεθούν στην πίστα Maggiora στην κατηγορία MXGP, θα βρούμε και άλλους οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, όσον αφορά τον τίτλο του Πρωταθλητή.

MXGP

Στην κατηγορία MX2 στον αγώνα της Ιταλίας θα λάβουν μέρος 40 αναβάτες, ωστόσο με βάση τους αριθμούς, τέσσερις αναβάτες διεκδικούν τον τίτλο, με τον Andrea Adamo της ομάδας Red Bull KTM Factory Racing, νa βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, με τον teammate του Liam Everts στην Red Bull KTM Factory Racing να θέλει να του χαλάσει το πάρτυ του τίτλου στην Ιταλία. Φυσικά ο Ιταλός Adamo θα θέλει όσο τίποτα άλλο να πανηγυρίσει εντός έδρας το Πρωτάθλημα, και για αυτόν τον λόγο είμαστε σίγουροι πως θα τα δώσει όλα ώστε να ευχαριστήσει και το κοινό που θα βρεθεί εκεί για να τον χειροκροτήσει. Από την άλλη ο Everts όπως και στην Τουρκία θα προσπαθήσει να μειώσει και άλλο τη διαφορά ώστε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς να βρεθεί σε απόσταση βολής. Από την άλλη οι Jago Geerts της ομάδας Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team και Simon Laengenfelder της ομάδας Red Bull GASGAS Factory Racing, μπορεί να βρίσκονται εντός διεκδίκησης του Πρωταθλήματος ωστόσο λίγα μπορούν να συμβούν ώστε να δούμε έναν εκ των δύο αναβατών να κερδίζει το πρωτάθλημα. Η αγωνιστική δράση ξεκινά το Σάββατο και το MOTO θα σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν στον 18ο γύρο της χρονιάς.

MXGPMXGP

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες