MXGP 2023, 19ος γύρος, Μεγάλη Βρετανία: Gasjer και Geerts κυριάρχησαν σε MXGP και MX2

Με την Yamaha να στέφεται πρωταθλήτρια κατασκευαστών τόσο στην MXGP όσο και στην MX2 κατηγορία
MXGP 2023, 19ος γύρος, Μεγάλη Βρετανία: Gasjer και Geerts κυριάρχησαν σε MXGP και MX2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/9/2023

Ο τελευταίος γύρος της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μπορεί να είχε διαδικαστικό χαρακτήρα όσον αφορά το πρωτάθλημα αναβατών στις περισσότερες κατηγορίες ωστόσο ήταν αποφασιστικός όσον αφορά το πρωτάθλημα κατασκευαστών, με την Yamaha να κερδίζει τον τίτλο στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2.

MXGP

ΕΜΧ125 Αγώνας 2ος

Με τις καιρικές συνθήκες να είναι οι κατάλληλες για να δούμε έναν ωραίο αγώνα σε όλες τις κατηγορίες ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στην πίστα Matterley Basin με τους αναβάτες της EMX125 να ετοιμάζονται για τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας. Με το που έπεσαν οι μπάρες, αυτός που πετάχτηκε πρώτος ήταν ο Simone Mancini #97 (Yamaha), με τους Mathis Valin #317 (GASGAS) και Janis Martins Reisulis #772 (Yamaha Europe EMX125 MJC) να ακολουθούν λίγο πιο πίσω. Ευχή όλων ήταν να δούμε έναν ανταγωνιστικό αγώνα και όχι ακόμη έναν περίπατο του πρωταθλητή Reisulis. Στους πρώτους γύρους ο Valin είχε καταφέρει να περάσει τον Mancini και οδηγούσε την κούρσα με τον Reisulis να έχει ανέβει με τη σειρά του στη δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Mancini ο οποίος βρέθηκε για λίγο στην πρωτοπορία μετά από τα προσπεράσματα που δέχθηκε είχε μείνει 15 δευτερόλεπτα πίσω από τους δύο αναβάτες που πάλευαν για τη νίκη.

MXGP

Ο Valin μπαίνοντας στον τρίτο γύρο όχι μόνο είχε χάσει το προβάδισμα του αλλά βρισκόταν σε δύσκολη θέση καθώς ο Reisulis είχε περάσει στην αντεπίθεση. Ο αναβάτης της Yamaha με άνεση πέρασε στην πρωτοπορία και από και έπειτα δεν άφησε κανέναν και τίποτα να τον απειλήσει. Ο φετινός πρωταθλητής της EMX125 δημιούργησε αμέσως μια διαφορά που ξεπερνούσε τα 6 δευτερόλεπτα με τον Valin να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα για αυτό. Με τους γύρους να περνούν και με τον Reisulis να μεγαλώνει συνεχώς τη διαφορά, άπαντες περίμεναν απλά να πέσει η καρό σημαία και να δουν τον πανηγυρισμό του Λετονού. Όπερ και εγένετο ο Reisulis έκανε το δύο στα δύο με χαρακτηριστική άνεση στην Μεγάλη Βρετανία αποδεικνύοντας πως δεν έχει αντίπαλο στην εν λόγω κατηγορία. Στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά όσον αφορά τον χρόνο βρέθηκε ο Valin με τον Mancini να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Vitezslak Marek #479 (KTM), με τον Maximilian Ernecker #919 (F4E GASGAS Racing Team), να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP

ΕΜΧ250 Αγώνας 2ος

Μετά την ΕΜΧ125, σειρά είχε ο δεύτερος αγώνας της κατηγορίας EMX250. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Feruccio Zanchi #2 Team VRT KTM Factory Juniors) ξεκίνησε καλύτερα όλων με τους Marc-Antoine Rossi #282 (Team VRT KTM Factory Juniors) και Valerio Lata #53 (KTM Beddini Racing Team) να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο χτεσινός νικητής του πρώτου αγώνα Rossi προσπάθησε να μείνει κοντά στον Zanchi ωστόσο μετά από μερικούς γύρους ο αναβάτης της ΚΤΜ δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό του πρωτοπόρου. Από την άλλη αρκετά πίσω από τον Rossi έμεινε και ο Lata ο οποίος περισσότερο είχε κατά νου να κρατήσει την τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση είχε βρεθεί ο Karlis Alberts Reisulis (Hutten Metaal Yamaha Racing), με τον Maxime Grau #83 (Husqvarna BT Racing Team), να ακολουθεί λίγο πιο πίσω. Ο Cas Valk #172 (Fantic Racing) ο οποίος χθες κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση στον σημερινό αγώνα δεν μπορούσε να βρει τον ανταγωνιστικό του ρυθμό καθώς είχε μείνει από την αρχή εκτός διεκδίκησης της νίκης.

MXGP

Με τους γύρους να περνούν, ο Zanchi είχε δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας με τον ίδιο να οδεύει στην κατάκτηση της νίκης στο δεύτερο αγώνα της EMX250. Από την άλλη ο Rossi είχε με τη σειρά του διαφορά άνω των δέκα δευτερολέπτων από τον τρίτο Lata. Η μοναδική μάχη που υπήρχε εντός πίστας ήταν αυτή των Reisulis Grau, με τον Λετονό αναβάτη της Yamaha να προσπαθεί να κρατηθεί μπροστά από τον αναβάτη της Husqvarna. Πιο πίσω ο Valk είχε καταφέρει μετά κόπων και βασάνων να μπει στην δεκάδα. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία ο Zanchi πέρασε με άνεση την γραμμή του τερματισμού κερδίζοντας τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην κατηγορία ΕΜΧ250. O Rossi με τη σειρά του τερμάτισε χωρίς πρόβλημα στη δεύτερη θέση, με τον Lata να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου. Νικητής στη μάχη για την τέταρτη θέση βγήκε ο Reisulis, με τον Λετονό να καταφέρνει στο τέλος να δημιουργήσει μια διαφορά δύο δευτερολέπτων από τον πέμπτο Grau. Από την άλλη ο Valk δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την ένατη θέση.

MXGP

MX2 Αγώνας 1ος

Πίσω από τις μπάρες παρατάχθηκαν οι αναβάτες της κατηγορίας MX2, όπου σε λίγο θα ξεκινούσαν τον πρώτο από τους δύο αγώνες της ημέρας. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Simon Laengenfelder #516 (Red Bull GASGAS Factory Racing), κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε στρίβοντας πρώτος με τους Thibault Benistant #192 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team) και Jago Geerts #93 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team), να ακολουθούν. Στην τέταρτη θέση είχε βρεθεί ο πρωταθλητής Andrea Adamo #80 (Red Bull KTM Factory Racing), με τον Roan Van De Moosdijk #39 (Nestaan Husqvarna Factory Racing), να βρίσκεται την πέμπτη θέση στον πρώτο γύρο. Στους πρώτους γύρους του αγώνα η κατάταξη παρέμενε αμετάβλητη λες και κάποιος είχε πατήσει ένα κουμπί fast forward, με τους αναβάτες απλά να παγιώνουν τις διαφορές μεταξύ τους. Μπαίνοντας στον έκτο γύρο είδαμε κάποια αγωνιστική κινητικότητα να συμβαίνει, ο Laengenfelder προσπαθούσε να αυξήσει τη διαφορά του από τις δύο Yamaha των Benistant και Geerts, ενώ ο Adamo με τη σειρά του προσπαθούσε να μπει και αυτός στη μάχη του βάθρου.

MXGP

Ο Adamo δεν άργησε να βρεθεί εκτός διεκδίκησης του βάθρου ενώ ο teammate του στην (Red Bull Factory Racing), Liam Everts #72 είχε καταφέρει να ανακτήσει κάποιες θέσεις, με τον Βέλγο να φιγουράρει στην έβδομη θέση λίγους γύρους πριν το τέλος του αγώνα. Μπαίνοντας στους τελευταίους δύο γύρους της MX2 η μάχη για τη νίκη είχε ξαφνικά φουντώσει, ο Laengenfelder είχε χάσει τη διαφορά του με τους Benistant και Geerts να προσπαθούν με τη σειρά τους να κερδίσουν ότι καλύτερο μπορούν. Ωστόσο κανένας από τους δύο αναβάτες της Yamaha δεν μπόρεσε να “κλέψει” τη νίκη από τον Laengenfelder. O Γερμανός αναβάτης της GASGAS πάλεψε μέχρι το τέλος καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του τους Benistant και Geerts, πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη στον πρώτο αγώνα στην Μεγάλη Βρετανία. Από την άλλη ο δεύτερος Benistant μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει ωστόσο κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον teammate του Geerts, με τον Βέλγο να συμπληρώνει το 2-3 για την Yamaha. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο πρωταθλητής Adamo, με τον Van De Moosdijk να τερματίζει στην πέμπτη θέση. Ο rookie φετινός πρωταθλητής της κατηγορίας EMX250 Andrea Bonacorsi #132 (Hutten Metaal Yamaha Racing), ο οποίος του χρόνου θα αγωνίζεται στην ΜΧ2, στην wildcard συμμετοχή του στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στη δέκατη τρίτη θέση.

MXGP

MXGP Αγώνας 1ος

Επόμενη αγωνιστική στάση αυτή της μεγάλης κατηγορίας MXGP. Αυτή τη φορά ο Jorge Prado #61 (Red Bull GASGAS Factory Racing), δεν κατάφερε να στρίψει πρώτος καθώς την έκπληξη έκανε ο Glenn Coldenhoff #259 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP), με τον Ολλανδό να κρατά τα ηνία του αγώνα στον πρώτο γύρο. Στην τρίτη θέση για ακόμη μία εκκίνηση είχε βρεθεί ο Tim Gajser #243 (Team HRC), με τον Romain Febvre #3 (Kawasaki Racing Team MXGP), να βρίσκεται στο ξεκίνημα στην έκτη θέση. Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο ο Coldenhoff είχε δημιουργήσει μια διαφορά δύο δευτερολέπτων από τον πρωταθλητή Prado. Από τις κινήσεις του Prado φαινόταν πως θέλει να κρατήσει τις δυνάμεις του ώστε να επιτεθεί αργότερα. Αυτός που ροκάνιζε σιγά σιγά τη διαφορά ώστε να βρεθεί σε απόσταση βολής από τον Prado ήταν ο Gasjer με τον Σλοβένο να έχει μειώσει τη διαφορά στο ένα δευτερόλεπτο. Για τις πιο πίσω θέσεις οι Jeremy Seewer #91 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP), Ruben Fernandez #70 (Team HRC) και Febvre πάλευαν για τις θέσεις 4 έως 6.

Στον τρίτο γύρο του αγώνα, ο Prado προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά από τον Coldenhoff, με τον αναβάτη της Yamaha να κρατά ένα προβάδισμα μεγαλύτερο του ενός δευτερολέπτου, ενώ και ο Gajser με τη σειρά του πίεζε ώστε να βρεθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Περνώντας την γραμμή του τερματισμού για τέταρτη φορά ο Coldenhoff συνέχιζε να προηγείται με τον Prado να δέχεται την επίθεση από τον Gajser της Honda. Ο Σλοβένος προσπαθούσε να πάρει πιο ανοικτές γραμμές ώστε να βρεθεί δίπλα δίπλα στον αναβάτη της GASGAS, ωστόσο η άμυνα του Prado ήταν υποδειγματική. Στον πέμπτο γύρο η πίεση του Gajser απέδωσε καρπούς καθώς ο Prado έκανε λάθος χάνοντας χρόνο αλλά και πολύτιμες θέσεις με τον ίδιο να πέφτει στην τέταρτη θέση έχοντας πίσω του με αρκετή διαφορά ωστόσο τον Febvre.

MXGP

Το λάθος αυτό φυσικά εκμεταλλεύτηκε η αλεπού της στρατηγικής Gajser, με τον αναβάτη της Ηonda να περνά στη δεύτερη θέση και να κυνηγά πλέον τη νίκη στον αγώνα. Στην τρίτη θέση είχε ανέβει με τη σειρά του ο Seewer. Ο Coldenhoff είδε τη διαφορά του να μειώνεται με τον Gajser να απέχει μόλις ένα δευτερόλεπτο. Στον έβδομο γύρο ο αναβάτης της Honda είχε φτάσει στη ρόδα του Coldenhoff ωστόσο άλλο να φτάσεις άλλο να περάσεις! Ο Ολλανδός αναβάτης της Yamaha ήθελε να κερδίσει και αυτό μπορούσε να το διακρίνει ο οποιοσδήποτε, σε κάθε γύρο προσπαθούσε να απαντήσει στις επιθέσεις του Gajser ενώ πολλές φορές η οδήγηση του ήταν στο όριο της πτώσης. Ο Gasjer από την άλλη κρατούσε τη διαφορά στα 8 δέκατα, με τον ίδιο να προσπαθεί να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να επιτεθεί. Τη μάχη των δύο πρώτων εκμεταλλεύτηκε με τη σειρά του ο τρίτος Seewer, με τον Ελβετό να μειώνει συνεχώς τη διαφορά. Στις πιο πίσω θέσεις ο Prado ο οποίος είχε ανοιχτό δρόμο μπροστά του προσπαθούσε να πιάσει τον Seewer για το τρίτο σκαλί του βάθρου, με τον Febvre της πέμπτης θέσης να μην μπορεί να βρει τον τρόπο ώστε να κινηθεί πιο γρήγορα.

Μπαίνοντας στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Gajser έκανε την τελική του επίθεση, αρχικά μείωσε τη διαφορά στο ελάχιστο και στη συνέχεια με αποφασιστικό τρόπο πέρασε στην πρώτη θέση. Ο Coldenhoff αν και προσπάθησε να απαντήσει στις επόμενες στροφές αναγκάστηκε να επικεντρωθεί στο να κρατήσει τη δεύτερη θέση από τον Seewer. Ο Seewer βλέποντας πως ο Coldenhoff έχει χάσει τον ρυθμό του αποφάσισε να επιτεθεί, αρχικά μείωσε τη διαφορά στα 9 χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ λίγο αργότερα κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπέραση. Ο Coldenhoff ο οποίος είχε χάσει και τη δεύτερη θέση τώρα μάχονταν με τον Prado για το τρίτο σκαλί του βάθρου λίγο πριν πέσει η καρό σημαία. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Gajser κατάφερε οριοθετώντας τον ρυθμό του να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα της MXGP, με τον Seewer να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Στη μάχη της τρίτης θέση νικητής βγήκε ο Coldenhoff, με τον Ολλανδό να κρατά πίσω του τον πρωταθλητή Prado, με τον αναβάτη της GASGAS να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Febvre που και σήμερα δεν κατάφερε να δείξει το ανταγωνιστικό του πρόσωπο.

MXGP

MX2 Αγώνας 2ος

Οι αναβάτες της κατηγορίας MX2 βρέθηκαν για δεύτερη φορά σήμερα στην πίστα Matterley Basin για τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας. Με το που έπεσαν οι μπάρες την έκπληξη έκανε ο Liam Everts #72 (Red Bull Factory Racing), με τον Βέλγο να βρίσκει επιτέλους τον καλό του εαυτό και να οδηγεί τον αγώνα. Πίσω του είχε βρεθεί ο Sacha Coenen #79 (Red Bull KTM Factory Racing), με τους Andrea Adamo #80 (Red Bull KTM Factory Racing), Simon Laengenfelder #516, (Red Bull GASGAS Factory Racing), και Kay De Wolf #74 (Nestaan Husqvarna Factory Racing) να ακολουθούν. O Everts ο οποίος ήθελε να πάρει επιτέλους ένα θετικό αποτέλεσμα αυτό το Σαββατοκύριακο πίεζε όσο μπορούσε, ακόμη ένας αναβάτης που πίεζε ήταν ο Coenen o οποίος παραλίγο να βγάλει εκτός αγώνα τον Everts καθώς έχασε τα φρένα πέφτοντας πάνω στον Everts. Ο Everts κατάφερε να βγει αλώβητος από αυτή τη μονομαχία με τον Coenen όμως να πέφτει αρκετές θέσεις στην κατάταξη. Κερδισμένοι από αυτό ήταν οι Adamo και De Wolf οι οποίοι ανέβηκαν μία θέση.

Στους επόμενους γύρους ο Everts πίεζε καθώς ο De Wolf είχε καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Adamo και κατευθυνόταν προς αυτόν. Στις πιο πίσω θέσεις οι Laengenfelder και Geerts έδιναν τη δική τους μάχη ώστε να κρατηθούν κοντά στους πρωτοπόρους. Ξαναγυρίζοντας στην μάχη της πρώτης θέσης, ο De Wolf κατάφερε να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο του Everts με τον Ολλανδό να δείχνει πως μπορεί να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Από την άλλη ο Adamo προσπαθούσε να ροκανίσει τη διαφορά του από τον δεύτερο Everts, ενώ και ο Laengenfelder είχε ξεκινήσει να σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους. Στην πέμπτη θέση βρισκόταν ο Geerts ο οποίος ακολουθούσε από κοντά τον Laengenfelder. Μπαίνοντας στον πέμπτο γύρο ο Adamo είχε φτάσει τον teammate του, με τον Ιταλό να καταφέρνει να περάσει στη δεύτερη θέση θέλοντας στη συνέχεια να φτάσει τον De Wolf. Ο αναβάτης της Husqvarna μπορεί να είχε αρκετή διαφορά ωστόσο με τον ρυθμό που είχε ο Adamo αυτή μπορούσε να μειωθεί πολύ σύντομα. Από την άλλη ο Laengenfelder με τη σειρά του είχε καταφέρει να περάσει τον Everts για την τρίτη θέση του βάθρου, ενώ και ο Jago Geerts #93 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team), απειλούσε τώρα τον αναβάτη της ΚΤΜ.

MXGP

Μπαίνοντας στον έβδομο γύρο, ο Adamo είχε μειώσει τη διαφορά του από τον De Wolf στο μισό δευτερόλεπτο και όλα έδειχναν πως θα έχουμε μια συγκλονιστική μάχη για τη νίκη. Ο Ολλανδός αναβάτης της Husqvarna απάντησε αμέσως στην επίθεση του Adamo αυξάνοντας τη διαφορά στα 1,3 δευτερόλεπτα. Μάχη είχαμε και για το τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Geerts να καταφέρνει να προσπεράσει τον Laengenfelder. Ο Laengenfelder με τη σειρά του προσπαθούσε να κρατήσει πίσω τον Everts με τον Βέλγο μέσα σε λίγους γύρους από την πρώτη να έχει βρεθεί στην πέμπτη θέση. Με τρεις γύρους να απομένουν ο Geerts λίγο έλειψε να περάσει τον Adamo, ωστόσο ο Ιταλός αναβάτης της KTM κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Με τον De Wolf να οδηγεί την κούρσα τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει όσον αφορά τη νίκη καθώς οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά περίπου ενός δευτερολέπτου. Ενώ περιμέναμε τον Adamo να επιτεθεί ο Geerts ήταν αυτός που έκανε την επίθεση του, ο αναβάτης της Yamaha αλλάζοντας γραμμή “κουβάλησε” περισσότερα χιλιόμετρα στη στροφή με αποτέλεσμα να βγει ταχύτερα από τον Adamo αρπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δεύτερη θέση. Με δύο γύρους να απομένουν ο Geerts εξαπόλυσε την επίθεση του στον De Wolf, με τον Ολλανδό αναβάτη της Husqvarna αρχικά να κρατά πίσω του τον Geerts ωστόσο στη συνέχεια να παραδίνεται χάνοντας την πρώτη θέση. Με το που πέρασε στην πρωτοπορία ο Geerts αύξησε τη διαφορά ώστε να πανηγυρίσει την σπουδαία αυτή νίκη. Τελικά ο αναβάτης της Yamaha Geerts κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού, κρατώντας πίσω του τους De Wolf και Adamo οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Με τη νίκη του αυτή ο Geerts κατάφερε να χαρίσει στην Yamaha τον τίτλο κατασκευαστών αφήνοντας στη δεύτερη θέση την KTM. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε τον αγώνα ο Laengenfelder, με τον Everts να ολοκληρώνει τον αγώνα στην πέμπτη θέση. Ο Roan Van De Moosdijk #39 (Nestaan Husqvarna Factory Racing), βρέθηκε στο τέλος του αγώνα στην έκτη θέση.

MXGP

MXGP Αγώνας 2ος

Η τελευταία αγωνιστική παράσταση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα δινόταν από την μεγάλη κατηγορία MXGP. Οι αναβάτες παρατάχθηκαν στη σχάρα εκκίνησης και όλα ήταν έτοιμα για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Με το που έπεσαν οι μπάρες πρώτος κατάφερε να στρίψει και πάλι με τον ίδιο τρόπο ο Glenn Coldenhoff #259 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP), με τον Jorge Prado #61 (Red Bull GASGAS Factory Racing), να προσπαθεί να τον ακολουθήσει, πίσω από τους δύο αυτπύς αναβάτες είχαν βρεθεί οι Tim Gajser #243 (Team HRC), Ruben Fernandez #70 (Team HRC), Jeremy Seewer #91 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP), και Romain Febvre #3 (Kawasaki Racing Team MXGP). Λίγο πριν κλείσουμε τον πρώτο γύρο ο Prado στην προσπάθεια του να περάσει τον Coldenhoff είχε μια πτώση η οποία τον έριξε στην τελευταία θέση. Μετά το συμβάν αυτό οι Gajser, Fernandez, Seewer και Febvre κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση ενώ ο Prado θα έπρεπε να βάλει τα δυνατά του ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Με τον Coldenhoff να προηγείται όλοι αναρωτιόμασταν αν ο Gajser θα ακολουθούσε την ίδια στρατηγική με τον πρώτο αγώνα. Μέχρι να μας δώσει ο Σλοβένος την απάντηση γυρίσαμε στη μάχη μεταξύ Fernandez και Seewer. Ο αναβάτης της Honda προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του τον αναβάτη της Yamaha ενώ λίγο πιο πίσω βρισκόταν ο Febvre ο οποίος ήθελε να επωφεληθεί από κάποιο λάθος. Με τη μάχη να μαίνεται ο Seewer είχε αποφασίσει να κάνει την κίνηση του στο τέλος του τρίτου γύρου. Ο Ελβετός στο τρίτο κομμάτι της πίστας μπήκε από την εσωτερική και με αυτόν τον τρόπο ανάγκασε τον Fernandez να του παραδώσει την τρίτη θέση. Ο αναβάτης της Honda προσπάθησε να απαντήσει αλλά ο Seewer ήταν πιο γρήγορος με αποτέλεσμα να επικεντρωθεί στο να κρατήσει πίσω του τον Febvre της Kawasaki. Πίσω στη μάχη της πρώτης θέσης ο Coldenhoff προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του τον Gajser με τον Σλοβένο της Honda να ετοιμάζει την επίθεση του. Τελικά αυτή δεν άργησε να έρθει καθώς στον επόμενο γύρο με μια καθαρή κίνηση κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Ο Coldenhoff ο οποίος ήταν αναγκασμένος να δεχτεί την ήττα του από τον Gajser έπρεπε να μείνει συγκεντρωμένος ώστε να κρατήσει πίσω του τους υπόλοιπους διώκτες του. Ένας από αυτούς ήταν ο teammate του Seewer ο οποίος είχε αρχίσει να πλησιάζει επικίνδυνα.

MXGP

Για τις πιο πίσω θέσεις ο Febvre βρισκόταν σε καλό ρυθμό καθώς είχε ανέβει στην τέταρτη θέση με τον αναβάτη της Kawasaki να κυνηγάει το βάθρο. Στην πρώτη θέση ο Gajser αύξανε συνεχώς τη διαφορά από τους υπόλοιπους ενώ ο Coldenhoff έβλεπε τον teammate του Seewer να πλησιάζει απειλητικά. Η απειλή του Seewer έγινε ακόμη πιο έντονη στους επόμενους γύρους καθώς ο Ελβετός ήθελε πάση θυσία να ανέβει στη δεύτερη θέση. Ο Coldenhoff πάλεψε για κάποιες στροφές ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση με αποτέλεσμα να πέσει στην τρίτη. Με δέκα λεπτά να απομένουν ο Febvre είχε μπει σε “beast mode” με τον αναβάτη της Kawasaki να πλησιάζει αρχικά και να περνά του Coldenhoff και στη συνέχεια να προσπαθεί να φτάσει τον δεύτερο Seewer. Από την άλλη ο Coldenhoff προσπαθούσε με τη σειρά του να μείνει μπροστά από τον πέμπτο Fernandez της Honda.

Με την πρώτη θέση να έχει ξεκαθαρίσει καθώς ο Gajser σε αυτό το σημείο του αγώνα είχε χτίσει μια διαφορά άνω των δέκα δευτερολέπτων, όλοι είχαν επικεντρωθεί στη μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ Seewer και Febvre. Οι δύο αναβάτες οι οποίοι το 2024 θα είναι teammate στην Kawasaki θα έδιναν συγκλονιστική μάχη με φόντο έναν καλό τερματισμό τη φετινή χρονιά. Ο Seewer πάλευε να κρατηθεί μπροστά ωστόσο ο Febvre είχε καλύτερο ρυθμό και αυτό φαινόταν σε πολλά σημεία της πίστας. Ο Febvre ο οποίος έδειχνε πως είχε το πάνω χέρι έκανε την επίθεση του παιρνόντας τον Seewer στο ίδιο σημείο που είχε περάσει τον Coldenhoff. Με τον Febvre να περνά καθαρά οι δύο πρώτες θέσεις του βάθρου είχαν ξεκαθαρίσει καθώς ο Gasjer θα πέρναγε λίγα λεπτά αργότερα με άνεση την γραμμή του τερματισμού στην πρώτη θέση ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Febvre της Kawasaki, με τον Γάλλο να δείχνει πως του χρόνου μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Ωστόσο μάχη είχαμε για το τρίτο σκαλί του βάθρου καθώς Seewer και Fernandez θα πάλευαν μέχρι το τέλος του αγώνα. Τελικός νικητής σε αυτή τη μάχη αναδείχθηκε ο αναβάτης της Honda Fernandez καθώς στο τέλος εκμεταλλεύτηκε κάποια οδηγικά λάθη του Seewer ανεβαίνοντας στο βάθρο. Τέταρτος ολοκλήρωσε τον αγώνα ο απογοητευμένος Seewer καθώς ο Ελβετός θα μπορούσε να έχει ανέβει στο βάθρο αν δεν έκανε τα λάθη στο τέλος. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Coldenhoff, με τον πρωταθλητή Pardo να μένει εκτός βαθμών αν και μικρή σημασία είχε το εν λόγω αποτέλεσμα.

Οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross θα βρεθούν στις 8 Οκτωβρίου στο Ernée της Γαλλίας για το MX των Εθνών, όπου εκεί ανάμεσα στις 39 Εθνικές Ομάδες θα βρίσκεται και η Ελληνική Εθνική Ομάδα.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες