MXGP – 4ος ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕΞΙΚΟ

Τα δύο ‘H’
5/4/2017
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
4ος Γύρος, Λεόν, Μεξικό
1/2 Απριλίου, 2017
Φωτό: HRC, KTM Media, Husqvarna Media
 
Honda και Husqvarna βγαίνουν νικητές στα βαθιά λούκια της πίστας της Λεόν. Με τον τέταρτο κατά σειρά γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross να γίνεται στο Μεξικό ο Tim Gajser της Honda κυριαρχεί στην MXGP, με τον αναβάτη της Husqvarna Thomas Covington να παίρνει τη νίκη στην ΜΧ2.
Η Honda και οι άλλοι
Ποιος είδε τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες της Honda και δεν τις φοβήθηκε; Με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Tim Gajser να εξαφανίζεται λίγο μετά το πέσιμο της μπάρας και στα δύο σκέλη και τον ομόσταυλό του Evgeny Bobryshev να φέρνει το δικό του Honda στη δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους, οι κόκκινες μοτοσυκλέτες ήταν σε άλλο επίπεδο στην πίστα της Λεόν.
 
“Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο για εμάς,” δήλωσε ενθουσιασμένος ο Gajser. “Είχα καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα μου. Στο δεύτερο σκέλος ένοιωσα την πίεση του Cairoli αλλά κατάφερα να μείνω μπροστά. Περνάω καλά επάνω στη μοτοσυκλέτα μου αυτή την περίοδο και αυτό νομίζω είναι που κάνει τη διαφορά.”
Η διπλή νίκη του Gajser αύξησε τη διαφορά του Σλοβένου στην κορυφή της βαθμολογίας στους 20 ολόκληρους βαθμούς από τον Tony Cairoli. Μπλέκοντας σε ‘κίνηση’, σε μία πίστα που δεν ευνοούσε τις προσπεράσεις, ο Σικελός αναβάτης της ΚΤΜ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του βάθρου της ΜΧGP με μία τέταρτη και μία δεύτερη θέση στα σκέλη της μεγάλη κατηγορίας.
 
“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με το αποτέλεσμά μας στο Μεξικό,” δήλωσε ο Cairoli. “Πάντα σε αυτή την πίστα δυσκολεύομαι να βρω ρυθμό. Στο δεύτερο σκέλος τα πήγα λίγο καλύτερα, παρά το γεγονός ότι ένοιωσα κούραση. Πρέπει να βελτιώσουμε ορισμένες λεπτομέρειες για να φτάσουμε πιο κοντά στον Tim.”
Με δύο τρίτες θέσεις το νεότερο μέλος της επίσημης ομάδας Husqvarna, ο Gautier Paulin, ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο της MXGP. “Προχωράμε στο σωστό δρόμο,” είπε ο Γάλλος. “Κάναμε ορισμένες ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα μας μέσα στο Σαββατοκύριακο και μας βγήκαν. Στόχος είναι πλέον το βάθρο της κατηγορίας σε κάθε GP.”
Ρίγος συγκίνησης
Δύο χρόνια μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του σε GP ο Αμερικανός Thomas Covington έρχεται στην ίδια ακριβώς πίστα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της MX2. Τέταρτος στο πρώτο σκέλος ο αναβάτης της Husqvarna, έφυγε μπροστά στο δεύτερο σκέλος και έμεινε εκεί ως το τέλος. Μετά από μία σειρά μέτριων αποτελεσμάτων στο φετινό πρωτάθλημα η νίκη του Thomas αναμένεται να ανεβάσει την ψυχολογία του Αμερικανού για του επόμενους γύρους.
 
“Ήταν ένα από τα καλύτερα GP της καριέρας μου,” είπε με χαρά ο Covington. “Με καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη μπόρεσα να κάνω τους δικούς μου αγώνες. Συνεχίζουμε με ανεβασμένη ψυχολογία στους επόμενους αγώνες.”
Ισοβαθμώντας με τον Covington στο GP της Λεόν ο αναβάτης της Suzuki Jeremy Seewer κατάφερε να αυξήσει ελάχιστα τη διαφορά του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της ΜΧ2. Το πνευματικό τέκνο του Stefan Everts βρίσκεται πλέον οχτώ βαθμούς μπροστά από τον αναβάτης της ΚΤΜ Pauls Jonass.
 
“Έκανα πραγματικά ό,τι μπορούσα στο Μεξικό,” δήλωσε ο Seewer, συμπληρώνοντας: “Μέχρι στιγμής όλα πάνε βάση προγράμματος και ανυπομονώ να γυρίσουμε στην Ευρώπη για τους επόμενους γύρους του πρωταθλήματος.”
 
Δίνοντας συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις ο ιδιώτης αναβάτης της ΚΤΜ Julien Lieber φεύγει από το Μεξικό με δύο τρίτες θέσεις και την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη της ΜΧ2.
Βαθμολογία - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross (4/19 γύρους)
 
Κατηγορία MXGP
1. T. Gajser (Honda) 156 βαθμοί
2. A. Cairoli (KTM) 136 βαθμοί
3. C. Desalle (Kawasaki) 119 βαθμοί
4. J. Van Horebeek (Yamaha) 116 βαθμοί
5. G. Paulin (Husqvarna) 112
6. E. Bobryshev (Honda) 111 βαθμοί
 
Κατηγορία MX2
1. J. Seewer (Suzuki) 153 βαθμοί
2. P. Jonass (KTM) 145 βαθμοί
3. B. Paturel (Yamaha) 139 βαθμοί
4. J. Lieber (KTM) 139 βαθμοί
5. T. Olsen (Husqvarna) 127 βαθμοί
6. B. Van doninck (Yamaha) 102 βαθμοί
Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα του τέταρτου γύρου εδώ.
Ο πέμπτος φετινός γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross θα γίνει στις 15/16 Απριλίου στο Trentino της Ιταλίας.

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες