Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MXGP: "Επίθεση" της GasGas στην ΜΧ2!

Νέοι ορίζοντες και στόχοι

Η παρουσία της GasGas στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross επεκτείνεται και στην MX2, μέσω της συνεργασίας της με την DIGA-Procross. Η εργοστασιακή, πλέον, Diga Procross Factory Juniors, για το 2020 θα έχει για αναβάτες τους Längenfelder Simon και Jeremy Sydow.

Ο 19χρονος Sydow κατάφερε να βρεθεί έκτος στη γενική κατάταξη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΕΜΧ250 πέρσι και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά στη Latvia. Είχε έναν τραυματισμό στην αρχή της σεζόν, όμως κέρδισε την προσοχή με τον εξαιρετικό ρυθμό του στην Kegums. Έκανε το ντεμπούτο του στην MX2 το περασμένο καλοκαίρι στον αγώνα της Ιταλίας και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, που τον τοποθέτησαν εντός της δεκάδας στο δεύτερο sprint της Imola. “Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσω με την εργοστασιακή υποστήριξη της GasGas την επόμενη σεζόν. Θα είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργάζομαι με την DIGA-Procross και εκτιμώ ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι άνθρωποί της. Θα καταβάλω το 100% στο να γίνω όσο καλύτερος μπορώ! Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα χρόνια!” είπε ενθουσιασμένα ο Sydow.

Από την άλλη, ο 15χρονος ngenfelder ήταν τρίτος στην ΕΜΧ125 με επτά τερματισμούς εντός βάθρου, εκ των οποίων ο ένας στο ψηλότερο σκαλί στο Βέλγιο. Τα φώτα της προσοχής στράφηκαν πάνω του γι’ άλλη μια φορά όταν επιλέχθηκε να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας (της Γερμανίας) που συμμετείχε στο Motocross of Nations, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία. Εκεί, ο Längenfelder ξεχώρισε για άλλη μια φορά, καθώς ήρθε τέταρτος στη γενική κατάταξη του FIM Junior World Championship. Ο Längenfelder ανέφερε: “Είναι υπέροχο που θα μπορέσω να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα της GasGas, η οποία είναι διαφορετική αλλά γνωρίζουμε πως θα έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για την πρώτη μας προσπάθεια στην ΜΧ2. Έχω πολλά να μάθω ακόμη και ανυπομονώ για να βρεθώ αντιμέτωπος με τις νέες προκλήσεις. Θα προετοιμαστώ κατάλληλα το χειμώνα μαζί με την ομάδα.”

Ο υπεύθυνος της ομάδας, Justin Amian αναφέρθηκε στο όνειρο της DIGA-Procross που δεν ήταν άλλο απ’ το να γίνει μια ομάδα με εργοστασιακή υποστήριξη και δεν ήταν κάτι που περίμενε να πραγματοποιηθεί τόσο γρήγορα. “Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που η DIGA-Procross θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο, εκπροσωπώντας την GasGas στο paddock της MX2 ως η επίσημη ομάδα της.” Οι προετοιμασίες για την ερχόμενη σεζόν ήδη έχουν ξεκινήσει και εξελίσσονται με γοργό ρυθμό, ενώ η ομάδα θα συνεχίσει την εξέλιξή της βήμα-βήμα. Ο Amian έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας πως τόσο ο Sydow όσο και ο Längenfelder εκπροσωπούν τη νέα γενιά αναβατών και έχουν πολλές δυνατότητες, τόσο σαν αναβάτες όσο και στο να φέρουν εις πέρας τους στόχους της ομάδας, που δεν είναι άλλοι απ’ το να βελτιωθούν τη νέα σεζόν.