Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MXGP: Χειρουργήθηκε ο Jorge Prado

Ένα πισωγύρισμα στο ντεμπούτο του στα MXGP

Ο αναβάτης της Red Bull KTM, Jorge Prado, μπορεί πλέον να χαλαρώσει για λίγο, καθώς αναρρώνει μετά από την επέμβαση στο αριστερό μοιραίο οστό που έσπασε χθές κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στην Malagrotta, που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη.

Ο Prado θα κάνει το ντεμπούτο του στη κορυφαία κατηγορία του FIM Motocross World Championship το 2020, σε ηλικία μόλις 18 ετών, ενώ μετρά ήδη δύο τίτλους στην ΜΧ2. Χθες, στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την επικείμενη σεζόν, προπονούνταν μαζί με τον teammate του, Tony Cairoli, και λίγο πριν τελειώσουν έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του την ώρα που πήγαινε να πραγματοποιήσει ένα άλμα. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο European Hospital, όπου κατόπιν της διάγνωσης του Dr. Massimiliano Nannerini –υπεύθυνου ιατρού για το περιστατικό- κρίθηκε απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης λάμας και βιδών, για την ταχύτερη και πιο σωστή ανάρρωση του αναβάτη. Ο Prado αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στο σαββατοκύριακο και θα ξεκινήσει άμεσα την αποκατάστασή του για να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Ο Team Manager της Red Bull KTM Factory Racing Team, Claudi De Carli ανέφερε: “Τα νέα ήταν πολύ δυσάρεστα και αισθανόμαστε πολύ άσχημα για τον Jorge. Η προπόνηση πήγαινε πάρα πολύ καλά, ενώ το ατύχημα έγινε μόλις δύο γύρους πριν το τέλος. Έβρεχε και ήταν απαραίτητο να έχεις καλό έλεγχο της μοτοσυκλέτας για να πραγματοποιήσεις ένα απ’ τα μεγαλύτερα άλματα που μπορείς να κάνεις στη Malagrotta. Ο Jorge δεν μπόρεσε να κρατηθεί με τα πόδια του πολύ καλά απ’ το ρεζερβουάρ και γλίστρησε η μπότα του απ’ το μαρσπιέ την ώρα που ήταν πάνω στη ράμπα και εκτελούσε το άλμα, με αποτέλεσμα την ώρα που προσγειώθηκε να πέσει. Το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ από έναν εξαιρετικό γιατρό, τον οποίο γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε. Τώρα πρέπει να κάνουμε υπομονή μερικές μέρες για να δούμε πως όλα βαίνουν καλώς, πριν πάρουμε εξιτήριο. Είναι ένα πισωγύρισμα στην προετοιμασία για το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, αλλά το σημαντικό είναι ο Jorge να αναρρώσει πλήρως και έπειτα να σκεφτεί την πρώτη του χρονιά στα MXGP.”

Tags: