MXGP: Jeffrey Herlings και ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια!

Πιστός στην εταιρεία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/2/2020

Ο εικοσιπένταρχονος Ολλανδός, Jeffrey Herlings, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την αυστριακή εταιρεία από το 2009 και έχουν ζήσει μαζί μεγάλες επιτυχίες, ενώ τώρα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια! Ο Herlings έκανε το ντεμπούτο του στην ΜΧ2 το 2010 σε ηλικία μόλις 15 ετών και κατάφερε στο δεύτερο κιόλας αγώνα του πρωταθλήματος να βρεθεί στο βάθρο, ενώ από εκεί κι έπειτα η καριέρα του απογειώθηκε. Μέσα σε δέκα χρόνια μετρά 86 νίκες σε όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος, τρείς τίτλους στην MX2 (2012,2013,2016) και έναν ακόμη στην MXGP το 2018. Η πορεία για την κορυφή όμως δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και για να φτάσει εκεί χρειαζόταν πέρα από ταλέντο και αποφασιστικότητα. Και ο Herlings έχει μπόλικη από δαύτη, αποδεικνύοντάς το πολλές φορές, όπως πέρσι που τερμάτισε πρώτος στη Latvia με σπασμένο πόδι! Έχοντας κλείσει μόλις το 25ο έτος της ζωής του, ο Herlings έχει γίνει ο πιο επιτυχημένος Ολλανδός αναβάτης στην Ιστορία των MXGP και είναι ο τρίτος αναβάτης στη λίστα με τις περισσότερες επιτυχίες στο Motocross!

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος! Συνεργάζομαι με την ΚΤΜ από το 2009 και με τη λήξη του νέου συμβολαίου θα μετράμε πάνω από 11 χρόνια μαζί. Είμαι κατενθουσιασμένος που συνεχίζω να είμαι μέλος της “Πορτοκαλί οικογένειας”, ανέφερε ο Ολλανδός αναβάτης, που συνεργαζόταν με τον Pit Beirer και την ομάδα της ΚΤΜ απ’ την αρχή της πορείας του. “Αισθάνομαι ευλογημένος που θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια – τέσσερα αν συμπεριλάβουμε και τη φετινή. Η καρδιά μου είναι ταγμένη στη ΚΤΜ, με τους ανθρώπους της να είναι η οικογένειά μου!”

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του συμβολαίου ήταν και ο Pit Beirer, Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της ΚΤΜ, λέγοντας: “Αυτό το συμβόλαιο σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πίσω στο 2009 είχαμε δώσει το λόγο μας, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του, πως θα τον φροντίσουμε. Θέλαμε να είμαστε δίπλα του αφού γνωρίζαμε πόσο λαμπρό θα ήταν το μέλλον του! Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως ο Jeffrey μετρά όλες τις νίκες και τους τίτλους του με μια εταιρεία. Εύχομαι η φετινή σεζόν να εξελιχθεί ομαλά με καλά αποτελέσματα –χωρίς τραυματισμούς- και ελπίζω η συνεργασία μας να συνεχιστεί ακόμη και όταν αποσυρθεί απ’ τους αγώνες.”

Ο Αντιπρόεδρος της KTM Motorsports Offroad, Robert Jonas, είπε: “Η ιστορία του Jeffrey και της KTM είναι πολύ ιδιαίτερη, ενώ η απόφασή του να ανανεώσει μαζί μας για άλλα τρία χρόνια αποδεικνύει πόσο στενούς δεσμούς έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα, ικανότητες και αποφασιστικότητα τον Jeffrey.”

Ετικέτες

Triumph: Άνοιγμα και στο Freestyle Motocross το 2026 με Guillem Navas και TF 450-X

Ο Ισπανός αναβάτης freestyle ενώνει δυνάμεις με την Triumph για μια σεζόν γεμάτη θέαμα και άλματα, στοχεύοντας σε μετάλλια
Triumph FMX
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/3/2026

Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το δυναμικό άνοιγμά της στον off-road χώρο και αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό της τις εντυπωσιακές διοργανώσεις Freestyle Motocross με συνεργάτη τον Ισπανό αναβάτη Guillem Navas.

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Ισπανό freestyler για το 2026, σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της εταιρείας στον κόσμο του off-road και του FMX.

Ο Navas έχει ήδη κερδίσει τρία μετάλλια στα X Games και θα αγωνιστεί φέτος με την TF 450-X, επιδιώκοντας να προσθέσει ακόμη περισσότερα μετάλλια στη συλλογή του και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη στο freestyle.

Triumph FMX

Γνωστός για τα εντυπωσιακά του tricks, τη συμπάθειά του στα quarter pipes και το επιθετικό του στυλ στον αέρα, ο Navas έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί ως ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο διεθνές στερέωμα του FMX.

Triumph FMX

Η φετινή του σεζόν ξεκινά δυνατά, με συμμετοχή στα X Games 2026 στo Sacramento των Ηνωμένων Πολιτείων, όπου θα αγωνιστεί στις κατηγορίες Best Whip και Quarter Pipe High Air, στοχεύοντας στο τέταρτο (και ίσως και πέμπτο) μετάλλιο της καριέρας του.

Triumph FMX

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του περιλαμβάνει το Air Contest στη Γαλλία, το Supercross του Παρισίου και το King of the Whip στη Νότια Αφρική, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο γεμάτα προγράμματα της καριέρας του.

Triumph FMX

TF 450-X

Η επιλογή της TF 450-X δεν είναι τυχαία. Η νέα motocross μοτοσυκλέτα της Triumph έχει εξελιχθεί με τη συμβολή θρύλων όπως ο Ricky Carmichael, κατά πολλούς τον πλέον επιτυχημένο αναβάτη ΜΧ και SX, καθώς και ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes.

Triumph FMX

Ο Paul Stroud εμπορικός διευθυντής της Triumph τόνισε: "Η δημιουργικότητα, η τεχνική ακρίβεια και η διάθεση του Guillem να ξεπερνά τα όρια αντικατοπτρίζουν απόλυτα όσα θέλουμε να πετύχουμε στο off-road πρόγραμμα της Triumph."

Triumph FMX

Από την πλευρά του, ο Guillem Navas δήλωσε: "Με την Triumph μπαίνω στο 2026 έτοιμος να πάω πιο ψηλά και πιο μακριά από ποτέ. Δεν έχω ξανανιώσει τόσο άνετα πάνω σε μοτοσυκλέτα, το πλαίσιο της TF 450-X μου δίνει την αυτοπεποίθηση να εξελίξω τα κόλπα μου ακόμη περισσότερο."

Triumph FMX

Πέρα από τις διοργανώσεις, ο Navas θα αξιοποιήσει την TF 450-X και σε δημιουργικά projects και άλματα αναδεικνύοντας την πολυχρηστικότητα της μοτοσυκλέτας και τη φαντασία του ίδιου.

 

Triumph FMX

Διαθέσιμη τώρα

Η TF 450-X είναι ήδη διαθέσιμη στο δίκτυο αντιπροσώπων motocross και enduro της Triumph, με τιμή που ξεκινά από 11.890 ευρώ στην ελληνική αγορά, φέρνοντας την αγωνιστική τεχνολογία πιο κοντά στο κοινό.

Triumph FMX

Με αυτή τη συνεργασία, η Triumph δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αρκείται στο να συμμετέχει απλώς στις εξελίξεις στο off-road , αλλά θέλει να τις ορίζει. Και με έναν αναβάτη όπως ο Guillem Navas, το θέαμα είναι μάλλον εγγυημένο.