Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MXGP: Jeffrey Herlings και ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια!

Πιστός στην εταιρεία

Ο εικοσιπένταρχονος Ολλανδός, Jeffrey Herlings, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την αυστριακή εταιρεία από το 2009 και έχουν ζήσει μαζί μεγάλες επιτυχίες, ενώ τώρα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια! Ο Herlings έκανε το ντεμπούτο του στην ΜΧ2 το 2010 σε ηλικία μόλις 15 ετών και κατάφερε στο δεύτερο κιόλας αγώνα του πρωταθλήματος να βρεθεί στο βάθρο, ενώ από εκεί κι έπειτα η καριέρα του απογειώθηκε. Μέσα σε δέκα χρόνια μετρά 86 νίκες σε όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος, τρείς τίτλους στην MX2 (2012,2013,2016) και έναν ακόμη στην MXGP το 2018. Η πορεία για την κορυφή όμως δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και για να φτάσει εκεί χρειαζόταν πέρα από ταλέντο και αποφασιστικότητα. Και ο Herlings έχει μπόλικη από δαύτη, αποδεικνύοντάς το πολλές φορές, όπως πέρσι που τερμάτισε πρώτος στη Latvia με σπασμένο πόδι! Έχοντας κλείσει μόλις το 25ο έτος της ζωής του, ο Herlings έχει γίνει ο πιο επιτυχημένος Ολλανδός αναβάτης στην Ιστορία των MXGP και είναι ο τρίτος αναβάτης στη λίστα με τις περισσότερες επιτυχίες στο Motocross!

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος! Συνεργάζομαι με την ΚΤΜ από το 2009 και με τη λήξη του νέου συμβολαίου θα μετράμε πάνω από 11 χρόνια μαζί. Είμαι κατενθουσιασμένος που συνεχίζω να είμαι μέλος της “Πορτοκαλί οικογένειας”, ανέφερε ο Ολλανδός αναβάτης, που συνεργαζόταν με τον Pit Beirer και την ομάδα της ΚΤΜ απ’ την αρχή της πορείας του. “Αισθάνομαι ευλογημένος που θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια – τέσσερα αν συμπεριλάβουμε και τη φετινή. Η καρδιά μου είναι ταγμένη στη ΚΤΜ, με τους ανθρώπους της να είναι η οικογένειά μου!”

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του συμβολαίου ήταν και ο Pit Beirer, Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της ΚΤΜ, λέγοντας: “Αυτό το συμβόλαιο σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πίσω στο 2009 είχαμε δώσει το λόγο μας, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του, πως θα τον φροντίσουμε. Θέλαμε να είμαστε δίπλα του αφού γνωρίζαμε πόσο λαμπρό θα ήταν το μέλλον του! Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως ο Jeffrey μετρά όλες τις νίκες και τους τίτλους του με μια εταιρεία. Εύχομαι η φετινή σεζόν να εξελιχθεί ομαλά με καλά αποτελέσματα –χωρίς τραυματισμούς- και ελπίζω η συνεργασία μας να συνεχιστεί ακόμη και όταν αποσυρθεί απ’ τους αγώνες.”

Ο Αντιπρόεδρος της KTM Motorsports Offroad, Robert Jonas, είπε: “Η ιστορία του Jeffrey και της KTM είναι πολύ ιδιαίτερη, ενώ η απόφασή του να ανανεώσει μαζί μας για άλλα τρία χρόνια αποδεικνύει πόσο στενούς δεσμούς έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα, ικανότητες και αποφασιστικότητα τον Jeffrey.”

Tags: