MXGP: Jeffrey Herlings και ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια!

Πιστός στην εταιρεία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/2/2020

Ο εικοσιπένταρχονος Ολλανδός, Jeffrey Herlings, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την αυστριακή εταιρεία από το 2009 και έχουν ζήσει μαζί μεγάλες επιτυχίες, ενώ τώρα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια! Ο Herlings έκανε το ντεμπούτο του στην ΜΧ2 το 2010 σε ηλικία μόλις 15 ετών και κατάφερε στο δεύτερο κιόλας αγώνα του πρωταθλήματος να βρεθεί στο βάθρο, ενώ από εκεί κι έπειτα η καριέρα του απογειώθηκε. Μέσα σε δέκα χρόνια μετρά 86 νίκες σε όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος, τρείς τίτλους στην MX2 (2012,2013,2016) και έναν ακόμη στην MXGP το 2018. Η πορεία για την κορυφή όμως δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και για να φτάσει εκεί χρειαζόταν πέρα από ταλέντο και αποφασιστικότητα. Και ο Herlings έχει μπόλικη από δαύτη, αποδεικνύοντάς το πολλές φορές, όπως πέρσι που τερμάτισε πρώτος στη Latvia με σπασμένο πόδι! Έχοντας κλείσει μόλις το 25ο έτος της ζωής του, ο Herlings έχει γίνει ο πιο επιτυχημένος Ολλανδός αναβάτης στην Ιστορία των MXGP και είναι ο τρίτος αναβάτης στη λίστα με τις περισσότερες επιτυχίες στο Motocross!

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος! Συνεργάζομαι με την ΚΤΜ από το 2009 και με τη λήξη του νέου συμβολαίου θα μετράμε πάνω από 11 χρόνια μαζί. Είμαι κατενθουσιασμένος που συνεχίζω να είμαι μέλος της “Πορτοκαλί οικογένειας”, ανέφερε ο Ολλανδός αναβάτης, που συνεργαζόταν με τον Pit Beirer και την ομάδα της ΚΤΜ απ’ την αρχή της πορείας του. “Αισθάνομαι ευλογημένος που θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια – τέσσερα αν συμπεριλάβουμε και τη φετινή. Η καρδιά μου είναι ταγμένη στη ΚΤΜ, με τους ανθρώπους της να είναι η οικογένειά μου!”

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του συμβολαίου ήταν και ο Pit Beirer, Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της ΚΤΜ, λέγοντας: “Αυτό το συμβόλαιο σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πίσω στο 2009 είχαμε δώσει το λόγο μας, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του, πως θα τον φροντίσουμε. Θέλαμε να είμαστε δίπλα του αφού γνωρίζαμε πόσο λαμπρό θα ήταν το μέλλον του! Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως ο Jeffrey μετρά όλες τις νίκες και τους τίτλους του με μια εταιρεία. Εύχομαι η φετινή σεζόν να εξελιχθεί ομαλά με καλά αποτελέσματα –χωρίς τραυματισμούς- και ελπίζω η συνεργασία μας να συνεχιστεί ακόμη και όταν αποσυρθεί απ’ τους αγώνες.”

Ο Αντιπρόεδρος της KTM Motorsports Offroad, Robert Jonas, είπε: “Η ιστορία του Jeffrey και της KTM είναι πολύ ιδιαίτερη, ενώ η απόφασή του να ανανεώσει μαζί μας για άλλα τρία χρόνια αποδεικνύει πόσο στενούς δεσμούς έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα, ικανότητες και αποφασιστικότητα τον Jeffrey.”

Ετικέτες

MXGP, Τουρκία: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Jeffrey Herlings για 6η φορά [Video]

Στην MX2 ο Guillem Farres και Triumph πάνε ολοταχώς για τον τίτλο
MXGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/9/2026

Το MXGP της Τουρκίας φιλοξένησε τον 17ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM 2026 υπό καυτές συνθήκες, που μετέτρεψαν τον πηλό της σκληρής πίστας σε μια γρήγορη αλλά απαιτητική επιφάνεια, με τον αγώνα να χαρακτηρίζεται από την κατάκτηση του Παγκόσμιου τίτλου από τον Jeffrey Herlings για έκτη φορά.

MXGP

Στο τέλος του πρώτου αγώνα MXGP γράφτηκε ιστορία, καθώς ο Jeffrey Herlings έγινε ο τέταρτος μόλις αναβάτης στην ιστορία του Motocross που κατέκτησε το έκτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το τρίτο του στην κορυφαία κατηγορία και το πρώτο του για τη Honda HRC Petronas. Το πέτυχε με μια τέλεια επίδοση 1-1, ολοκληρώνοντας το πέμπτο συνεχόμενο τέλειο Σαββατοκύριακό του και επεκτείνοντας το σερί νικών του σε 17 αγώνες στη σειρά!

Herlings

Αφού εξασφάλισε το Πρωτάθλημα στο τέλος του πρώτου αγώνα, δέχτηκε σκληρή πίεση μέχρι τη γραμμή τερματισμού στον δεύτερο αγώνα από τον teammate του στην Honda HRC Petronas, Tom Vialle, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη σημειώνοντας το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του. Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Romain Febvre κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη για την Kawasaki Racing Team MXGP και το ένατο βάθρο του στη σεζόν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους πρώτους δέκα αναβάτες στη γενική κατάταξη:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Jeffrey Herlings

Honda

855

2

Romain Febvre

Kawasaki

699

3

Tim Gajser

Yamaha

659

4

Lucas Coenen

KTM

566

5

Andrea Adamo

KTM

559

6

Tom Vialle

Honda

545

7

Ruben Fernandez

Honda

523

8

Maxime Renaux

Yamaha

449

9

Kay de Wolf

Husqvarna

428

10

Pauls Jonass

Kawasaki

366

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, η μάχη για το πρωτάθλημα έλαβε μια τεράστια στροφή υπέρ της Triumph Racing Factory Team, καθώς ο Guillem Farres επέστρεψε στις νίκες με την έκτη του νίκη σε GP, και η ομάδα βρίσκεται πλέον στις θέσεις 1-2 του πρωταθλήματος μετά από μια καταστροφική ημέρα για τον κορυφαίο διεκδικητή της Red Bull KTM Factory Racing, Sacha Coenen, που είχε μία σφοδρή πτώση στον πρώτο αγώνα και δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι θετικό.

Farres

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Simon ngenfelder κατέκτησε την πρώτη του νίκη σε αγώνα της Κυριακής μετά τον Απρίλιο για λογαριασμό της Red Bull KTM Factory Racing, γεγονός που τον βοήθησε να καταλάβει τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, μπροστά από τον Liam Everts της Nestaan Husqvarna Factory Racing, ο οποίος κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο βάθρο του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους πρώτους δέκα αναβάτες στη γενική κατάταξη:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Guillem Farres

Triumph

806

2

Camden McLellan

Triumph

756

3

Sacha Coenen

KTM

746

4

Simon Längenfelder

KTM

726

5

Liam Everts

Husqvarna

696

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

607

7

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

502

8

Valerio Lata

Honda

414

9

Julius Mikula

KTM

383

10

Mathis Valin

Kawasaki

352