MXGP: Jeffrey Herlings και ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια!

Πιστός στην εταιρεία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

28/2/2020

Ο εικοσιπένταρχονος Ολλανδός, Jeffrey Herlings, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την αυστριακή εταιρεία από το 2009 και έχουν ζήσει μαζί μεγάλες επιτυχίες, ενώ τώρα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια! Ο Herlings έκανε το ντεμπούτο του στην ΜΧ2 το 2010 σε ηλικία μόλις 15 ετών και κατάφερε στο δεύτερο κιόλας αγώνα του πρωταθλήματος να βρεθεί στο βάθρο, ενώ από εκεί κι έπειτα η καριέρα του απογειώθηκε. Μέσα σε δέκα χρόνια μετρά 86 νίκες σε όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος, τρείς τίτλους στην MX2 (2012,2013,2016) και έναν ακόμη στην MXGP το 2018. Η πορεία για την κορυφή όμως δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και για να φτάσει εκεί χρειαζόταν πέρα από ταλέντο και αποφασιστικότητα. Και ο Herlings έχει μπόλικη από δαύτη, αποδεικνύοντάς το πολλές φορές, όπως πέρσι που τερμάτισε πρώτος στη Latvia με σπασμένο πόδι! Έχοντας κλείσει μόλις το 25ο έτος της ζωής του, ο Herlings έχει γίνει ο πιο επιτυχημένος Ολλανδός αναβάτης στην Ιστορία των MXGP και είναι ο τρίτος αναβάτης στη λίστα με τις περισσότερες επιτυχίες στο Motocross!

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος! Συνεργάζομαι με την ΚΤΜ από το 2009 και με τη λήξη του νέου συμβολαίου θα μετράμε πάνω από 11 χρόνια μαζί. Είμαι κατενθουσιασμένος που συνεχίζω να είμαι μέλος της “Πορτοκαλί οικογένειας”, ανέφερε ο Ολλανδός αναβάτης, που συνεργαζόταν με τον Pit Beirer και την ομάδα της ΚΤΜ απ’ την αρχή της πορείας του. “Αισθάνομαι ευλογημένος που θα συνεχίσω τη συνεργασία μου με την ΚΤΜ για άλλα τρία χρόνια – τέσσερα αν συμπεριλάβουμε και τη φετινή. Η καρδιά μου είναι ταγμένη στη ΚΤΜ, με τους ανθρώπους της να είναι η οικογένειά μου!”

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του συμβολαίου ήταν και ο Pit Beirer, Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος της ΚΤΜ, λέγοντας: “Αυτό το συμβόλαιο σημαίνει πολλά για μένα, καθώς πίσω στο 2009 είχαμε δώσει το λόγο μας, τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του, πως θα τον φροντίσουμε. Θέλαμε να είμαστε δίπλα του αφού γνωρίζαμε πόσο λαμπρό θα ήταν το μέλλον του! Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, όμως ο Jeffrey μετρά όλες τις νίκες και τους τίτλους του με μια εταιρεία. Εύχομαι η φετινή σεζόν να εξελιχθεί ομαλά με καλά αποτελέσματα –χωρίς τραυματισμούς- και ελπίζω η συνεργασία μας να συνεχιστεί ακόμη και όταν αποσυρθεί απ’ τους αγώνες.”

Ο Αντιπρόεδρος της KTM Motorsports Offroad, Robert Jonas, είπε: “Η ιστορία του Jeffrey και της KTM είναι πολύ ιδιαίτερη, ενώ η απόφασή του να ανανεώσει μαζί μας για άλλα τρία χρόνια αποδεικνύει πόσο στενούς δεσμούς έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει αντίπαλος που να μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα, ικανότητες και αποφασιστικότητα τον Jeffrey.”

Ετικέτες

Jorge Prado: Πολυετής ανανέωση με τη εργοστασιακή Red Bull KTM Factory Racing

Συνεχίζει στις ΗΠΑ με KTM και το 2027 - Με συμμετοχές σε Supercross, Pro Motocross και SMX
Prado
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

21/8/2026

Ο Jorge Prado ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull KTM Factory Racing και θα παραμείνει στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να εξελιχθεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

Ο Jorge Prado θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross World Championship και το 2027, έχοντας υπογράψει πολυετή επέκταση συμβολαίου.

Ο 25χρονος Ισπανός επέστρεψε φέτος στην KTM και έχει πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν στις ΗΠΑ. Στο AMA Supercross Championship έχει ήδη ανέβει δύο φορές στο βάθρο της κατηγορίας 450SX, ενώ στο AMA Pro Motocross Championship έχει κατακτήσει επίσης δύο βάθρα στους πρώτους οκτώ γύρους.

Παράλληλα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της συνδυαστικής βαθμολογίας του 450SMX.

Prado

Η σχέση του Prado με την KTM ξεκίνησε πριν από περισσότερο από μία δεκαετία. Το 2017 έκανε το ντεμπούτο του ως εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και στη συνέχεια κατέκτησε δύο συνεχόμενους τίτλους MX2, το 2018 και το 2019.

Ακολούθησαν οι δύο τίτλοι MXGP το 2023 και το 2024, πριν από τη μετακίνησή του στις ΗΠΑ.

Το 2027 ο Prado θα συνεχίσει πάνω στην KTM 450 SX-F FACTORY EDITION, έχοντας ως βασικό στόχο να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία στο αμερικανικό Supercross και Motocross και να εξελιχθεί σε σταθερό διεκδικητή τίτλων στις κατηγορίες του SuperMotocross.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα με τη Red Bull KTM Factory Racing. Έχουμε περάσει πολύ καλές σεζόν στο παρελθόν, κατακτώντας τίτλους στο MXGP, ενώ και η φετινή χρονιά στο Supercross ήταν πολύ καλή, με βάθρα και νίκες σε σκέλη. Τώρα είμαστε πολύ δυνατοί και στο Motocross. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να δουλεύω με αυτή τη σπουδαία ομάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον και για όσα μπορούμε να πετύχουμε", δήλωσε ο Prado.

Prado

Ο διευθυντής ομάδας της Red Bull KTM Factory Racing, Ian Harrison, στάθηκε ιδιαίτερα στην ταχύτητα με την οποία ο Ισπανός προσαρμόστηκε στο αμερικανικό Supercross.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Jorge θα συνεχίσει με την KTM. Όλη η ομάδα ανυπομονεί να τον δει να εξελίσσει ακόμη περισσότερο τις ικανότητές του στο Supercross και το Motocross στις ΗΠΑ. Μας εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα στο Supercross το 2026. Η αυτοπεποίθηση και η ταχύτητά του, ιδιαίτερα στα whoops, ξεχώρισαν", ανέφερε.

Ο Harrison πρόσθεσε ότι ο Prado έχει δείξει μεγάλη διάθεση να μάθει και πως η KTM θεωρεί ότι τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του βρίσκονται ακόμη μπροστά του.