Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Πανελλήνιο MX-4ος αγώνας, Τρίκαλα: Άριστη διοργάνωση

Μάχες μόνο εντός πίστας…

Μετά από μια απουσία τεσσάρων ετών (μιας και ο τελευταίος αγώνες εκεί έγινε το 2015) η πίστα του Πρίνου στα Τρικάλα φιλοξένησε τον 4ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου. Κατά γενική ομολογία ήταν ένας άψογα οργανωμένος αγώνας, με πολύ καλή προετοιμασία της πίστας, η οποία αποτέλεσε το σκηνικό για έντονο συναγωνισμό και δυνατές μάχες, που αυτή τη φορά –σε αντίθεση με τον αγώνα της Χαλκίδας- περιορίστηκαν μόνο εντός πίστας.
Στην κατηγορία ΜΧ1, ο Τουρατζίδης αναδείχθηκε ο συνολικός νικητής, ακολουθούμενος από τον Παναγιώτη Κουζή, με τους δύο αναβάτες να ξεχωρίζουν από όλους τους υπόλοιπους και να γυρίζουν στον δικό τους ρυθμό.
Στην ΜΧ2 ο "συνήθης ύποπτος" Γεωργαντάς, ήταν κι αυτός σε άλλο επίπεδο σε σχέση με τους αντιπάλους του και πήρε άνετα την συνολική νίκη του διημέρου, αν και το σημαντικό στην κατηγορία είναι η διαρκώς αυξανόμενη απόδοση του Σάγμαλη με το δίχρονο 125, ο οποίος ήταν και ο νικητής της ΜΧ2Τ. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, το σίγουρο είναι ότι θα δούμε ωραίες μάχες στην κατηγορία.
Στην Open, ο Βούλγαρος Martin Todorov επικράτησε εύκολα, με τον Σταμάτη Δημολιάνη να παίρνει δύο δεύτερες θέσεις και κατά συνέπεια την δεύτερη θέση συνολικά στο διήμερο. Στις μικρότερες κατηγορίες είχαμε τη νίκη του Νίκου Κοσιάβελου, που έβαλε φωτιά στην ΜΧ85, καθώς πλέον τρεις αναβάτες (μαζί με τον Κιοσάβελο, οι Κανελλόπουλος και Παυλόπουλος) θα κονταροχτυπηθούν μέχρι τέλους για τον τίτλο. Στην ΜΧ65 o νεαρός Φωτάκης κυριολεκτικά πετούσε, χωρίς να δώσει την ευκαιρία σε κανέναν αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει.

Τα συνολικά αποτελέσματα: