Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2022: Η Yamaha ενημερώνει για την πορεία της

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/10/2022

 

Η Yamaha ενημερώνει για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2022

Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS ΕΠΕΣΕ & ΠΑΛΙ ΕΙΧΕ ΧΡΩΜΑ ΜΠΛΕ – 4 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΒΑΘΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

 

 

Ο 6ος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross πραγματοποιήθηκε στην επιβλητική πίστα της Σπερχειάδας και έριξε την αυλαία του φετινού Πρωταθλήματος προσφέροντας θέαμα, ενθουσιασμό, συγκίνηση, χαρά και μπλε αποχρώσεις σε όλους όσους παραβρέθηκαν.

Η Yamaha ήταν παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων, φιλοξενώντας και προσφέροντας υποστήριξη σε όλους τους αθλητές ανεξαρτήτως χρώματος, προσπαθώντας να τονώσει από την πλευρά της το αίσθημα των αγώνων και την ευγενή άμιλλα του αθλητισμού.

Οι αναβάτες της φάνηκε να ανταποδίδουν με όλη τους την καρδιά χαρίζοντάς της 4 σημαντικά πρωταθλήματα, μαζί με πολλές καρό σημαίες και μετάλλια.

Ο πρωτοπόρος της μεγάλης κατηγορίας (ΜΧ1) Γιάννης Τουρατζίδης (100) με την ασταμάτητη ΥΖ450F, παρέμεινε στην 1η θέση και κέρδισε το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ανδρέας Ανδρέου (101) με την μοναδική YZ250, σταθερά δίπλα του κέρδισε την 3η θέση της ΜΧ1, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σιγουριά του πρωταθλητή στην κατηγορία του, ΜΧ300.

Την 4η θέση στην ΜΧ1 κέρδισε ο Δημήτρης Τουρατζίδης (200), πολύ κοντά στον πρωταθλητή αδελφό του και αυτός με την αγαπημένη του YZ450F.

Τουρατζίδης TEAM

Τουρατζίδης Γιάννης (100)

Τουρατζίδης Δημήτρης (200)

 

Ανδρέου Ανδρέας(101)

 

Ο πολλά υποσχόμενος Σωτήρης Φωτάκης (94) με την ασυναγώνιστη YZ125, παρά την ατυχία που του στέρησε το Πρωτάθλημα στον προηγούμενο αγώνα, οδήγησε εντυπωσιακά και στον τελευταίο αγώνα, κερδίζοντας τη 2η  θέση του Πρωταθλήματος στην κατηγορία του ΜΧ125 και την 6η στην ΜΧ2.

Ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος (31) με την YZ125, βρέθηκε τελικά στην 5η θέση του Πρωταθλήματος, οδηγώντας με ιδιαίτερη σταθερότητα και τεχνική.

 

 

Σωτήρης Φωτάκης (94)

 

Ιάκωβος Παπαδόπουλος (31)

 

Οι «μικρές» κατηγορίες ΜΧ85 & ΜΧ65 χάρισαν αξέχαστες στιγμές σε όλους τους θεατές και παρευρισκόμενους.  Το πάθος, η αφοσίωση και ο σεβασμός προς τους συναθλητές και φίλους τους, γέμισαν το χώρο με την ελπίδα ότι η συνέχεια θα είναι όλο και καλύτερη.

 

Οι γυναίκες είναι εδώ και το απέδειξαν οδηγώντας Yamaha! Στην κατηγορία MX Women, Πρωταθλήτρια η Ιωάννα Λάμπρου (7) με την αδελφή της Αμαλία Λάμπρου (17) να ακολουθεί στη 2η θέση! Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες αθλήτριες για την έξυπνη οδήγηση και τη δύναμη που επέδειξαν ακολουθώντας όλο το Πρωτάθλημα!

 

ΜΧ  WOMEN

 

Ιωάννα Λάμπρου (7)

Ιωάννα Λάμπρου (7)

 

Αμαλία Λάμπρου (17)

 

 

Στην ΜΧ85 οι Λευτέρης Παπαδάκης (177),  Χρήστος Ταμβάκος (66) και Σόλων Τριανταφυλλοπουλος (241) με τις ΥΖ85 βρέθηκαν στην 3η, 4η και 5η θέση του Πρωταθλήματος αντίστοιχα, απέδειξαν ότι το μέλλον είναι εδώ και επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

 

Λευτέρης Παπαδάκης (177)

 

Χρήστος Ταμβάκος (66)

Σόλων Τριανταφυλλόπουλος (241)

 

Μεγάλες συγκινήσεις προσέφερε η εικόνα των νεαρών αναβατών της ΜΧ65, οι οποίοι υπέδειξαν το σθένος και τη συμπεριφορά που αρμόζει σε έναν ενήλικα αθλητή. Βαμμένο ΜΠΛΕ το βάθρο του Πρωταθλήματος αφού δίπλα στον Πρωταθλητή Τσαλίκη Γιώργο (25) στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα στάθηκαν οι Κουκαλιώτης Γιώργος (125) και Φωτόπουλος Δημήτρης (911), με τις ΥΖ65 τους.

Γιώργος Τσαλίκης (25)

 

Δημήτρης Φωτόπουλος (911)

 

Γιώργος Κουκαλιώτης (125)

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και αγωνίστηκαν προσφέροντας σώμα, ψυχή και αγάπη στο άθλημα, αλλά και στους γονείς τους που παραμένουν κοντά τους από τα πρώτα βήματα μέχρι το τέλος και τους στηρίζουν με οποιοδήποτε κόστος!

 

Ήρθε η ώρα για ανάπαυση, αξιολόγηση της χρονιάς που πέρασε και σχεδιασμό της νέας χρονιάς με περισσότερο πάθος και αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τη νέα γενιά!

 

 

 

 

MOTOCROSS Πτολεμαΐδα: Σκληρό Enduro σαν MX σε 1500 φωτογραφίες!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2023 4ος αγώνας Πτολεμαΐδα - MEGA GALLERY
MOTOCROSS Πτολεμαΐδα: Σκληρό Enduro σαν MX σε 1500 φωτογραφίες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

29/5/2023

Μεγάλη η προσπάθεια του καιρού να εμποδίσει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας της Πτολεμαΐδας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 2023. Ακραία καιρικά φαινόμενα, φτάνοντας να ρίξει μέχρι και χαλάζι, οδήγησαν στην ακύρωση της αγωνιστικής δράσης το Σάββατο και την μεταφορά των διαδικασιών την Κυριακή με την ελπίδα να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Πράγματι οι προβλέψεις βγήκαν σωστές και η βροχή άργησε να έρθει επιτρέποντας τα πρώτα σκέλη να γίνουν χωρίς να βρέχει, όχι όμως και χωρίς λάσπη και πολλά προβλήματα εξαιτίας της. Η ποσότητα νερού που είχε πέσει καθιστούσε αδύνατη κάθε διορθωτική παρέμβαση και στο τέλος κάποιες κατηγορίες αρκέστηκαν σε μόνο ένα σκέλος.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα είναι εδώ, μαζί με την βαθμολογία.

Ακολουθεί τώρα μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών που αποτυπώνουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αναβάτες με τον πλέον γλαφυρό τρόπο.

Δείτε την μεγάλη GALLERY χωρισμένη ανά κατηγορίες: