Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Κρηνίδες, 2η ημέρα: Μάχες, θέαμα, ανταγωνισμός και νέα πρόσωπα

Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές σε κάποιες κατηγορίες έδωσαν νέα πνοή στο πρωτάθλημα
MX Κρηνίδες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/10/2023

Η οργανωτική επιτροπή του έκτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Κρηνίδες Καβάλας είχε κάνει και σήμερα σπουδαία δουλειά με την πίστα να είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση από χθες ενώ και ο κόσμος έκανε την εμφάνιση του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως θέλει να στηρίξει την προσπάθεια τόσο των αγωνιζόμενων όσο και των διοργανωτών.

MX Κρηνίδες

MX2 – MX125 2T Α' σκέλος – Καρασάββας νικητής στο photo finish

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα με τους Ανδρέα Καρασάββα #212 (Honda CR-F 250), και Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 450), να ακολουθούν κατά πόδας. Οι Ζούνης - Καρασάββας ξεχώρισαν με το καλημέρα από τους υπόλοιπους καθώς είχαν καταιγιστικό ρυθμό. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η διαφορά από τους υπόλοιπους στους πρώτους γύρους πλησίαζε τα είκοσι δευτερόλεπτα! Ο Καρασάββας είχε καταφέρει στο μέσο του αγώνα να περάσει μπροστά με τον Ζούνη να προσπαθεί να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο.

Από την άλλη οι Βαγγελάκος και Θεοδωρίδης έδιναν τη δική τους μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Με τον Καρασάββα να προηγείται σταθερά όλοι περίμεναν να φτάσουμε χωρίς κάποια μεγάλη ανατροπή στον τερματισμό. Ωστόσο ο Ζούνης είχε άλλη άποψη, γράφοντας τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο μείωσε τη διαφορά από τον Καρασάββα ενώ στον τελευταίο γύρο ο Ζούνης ήταν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος με τον ίδιο να δίνει τον υπερ πάντων αγώνα για τη νίκη. Ωστόσο αυτή η αντεπίθεση του Ζούνη δεν τελεσφόρησε καθώς ο Καρασάββας πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού έχοντας διαφορά μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου (!), με απλά λόγια τίποτα δεν χώριζε τους δύο πρώτους στον τερματισμό. Ο Ζούνης μπορεί να μην κέρδισε ωστόσο με τη δεύτερη θέση που πέτυχε έδειξε πόσο ανταγωνιστικός είναι. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από μάχη ανέβηκε τελικά ο Βαγγελάκος, με τον Θεοδωρίδη να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπάκας #29 (Yamaha 250).

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ1 – MX300 2T  Α' σκέλος – Έντονες μονομαχίες και στο τέλος Ράδος

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), πάλεψε με τον Παναγιώτη Κουζή #338 (Fantic XXF 450), για την πρώτη θέση με τον Ράδο να καταφέρνει να περάσει μπροστά. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Γιάννης Τουρατζίδης #100 (Yamaha YZF 450), στο ξεκίνημα του αγώνα. Στη συνέχεια ο Ράδος έχτισε μία διαφορά από τους Κουζή και Τουρατζίδη ωστόσο αυτή χάθηκε καθώς μια μικροπτώση του στέρησε σε χρόνο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Κουζής - Τουρατζίδης, με τους δύο αναβάτες να βρίσκονται στο κατόπι του Ράδου. Ο Τουρατζίδης σε εκείνο το σημείο είχε καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον Κουζή, με τη νίκη στον πρώτο αγώνα να είναι ακόμη ανοικτή. Ο Τουρατζίδης στη συνέχεια έδειξε να κουράζεται με αποτέλεσμα να χάσει εκ νέου τη θέση του από τον Κουζή. Ο "ψηλός" του Ελληνικού Motocross προσπάθησε να πάρει τη νίκη ωστόσο ο Ράδος ήταν αποφασισμένος για όλα. Οι δύο τους πάλεψαν κυριολεκτικά ρόδα με ρόδα για κάποιους γύρους αλλά στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ράδος ήταν ταχύτερος με αποτέλεσμα να δημιουργήσει διαφορά η οποία του χάρισε και τη νίκη. Ο Κουζής τερμάτισε δεύτερος με τον Τουρατζίδη να ολοκληρώνει το βάθρο της MX1. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην MX300 τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου #101 (Yamaha YZ 250), με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 (Honda CRF 450), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ Open Β' σκέλος – Θρίαμβος για τον Πακαταρίδη

ΜΧ Κρηνίδες

Στη κατηγορία της ΜΧ Open η απουσία του Τομαρά ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, με τις μάχες να είναι ελάχιστες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στην εκκίνηση του αγώνα υπήρξε μια πτώση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο γκρουπ με μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ τους. Ο χθεσινός νικητής Βασίλης Πακαταρίδης #72 (KTM SXF 450), απέφυγε κάθε πρόβλημα κερδίζοντας με άνεση και το δεύτερο αγώνα της MX Open. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Χρήστος Κοτούλας #5 (Fantic XXF 450). Μάχη είχαμε όμως για το τρίτο σκαλί του βάθρου μεταξύ του Γιώργου Κυπραίου #59 (Yamaha YZF 450) και του Θανάση Αυγέρη #101 (Yamaha YZF 250), με τον τελευταίο να καταφέρνει να ανακάμψει από τις πιο πίσω θέσεις. Οι δύο αναβάτες πάλευαν για αρκετούς γύρους με τον Κυπραίο να κρατά ένα ελάχιστο προβάδισμα. Ωστόσο ένα λάθος του Αυγέρη στον όγδοο γύρο έδωσε τη δυνατότητα στον Κυπραίο να αυξήσει τη διαφορά του και να κερδίσει αυτός την πολυπόθητη τρίτη θέση. Ο Αυγέρης τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Αντώνη Τζανέτη #29 (Kawasaki KXF 250) να συμπληρώνει την πεντάδα. Στον αγώνα της MX Open είχαμε και μια σοβαρή πτώση με τον Γιώργο Σαραφίδη #262 Honda CR 250) να προσγειώνεται με άσχημο τρόπο μετά από ένα άλμα, ο αναβάτης μετά από την επέμβαση του ιατρικού προσωπικού της πίστας κατάφερε να σηκωθεί με τον ίδιο να είναι καλά στην υγεία του.

ΜΧ Κρηνίδες

MX Senior – MX Women Β' σκέλος – Μια κίτρινη σημαία τα άλλαξε όλα στη Senior, με την Ιωάννα Λάμπρου να είναι ατρόμητη στην MXW

ΜΧ Κρηνίδες

Στη κατηγορία ΜΧ Senior αν δεν πήγαινε κάτι πολύ στραβά το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο καθώς ο Μάρκος Καρασακαλίδης #177 (GASGAS 450) δεν είχε κυριολεκτικά κανέναν αντίπαλο. Ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς ο Καρασακαλίδης ο οποίος κέρδισε τον αγώνα με μεγάλη διαφορά πήρε ποινή δέκα θέσεων καθώς αγνόησε την κινούμενη κίτρινη σημαία με αποτέλεσμα από πρώτος να βρεθεί ενδέκατος. Μετά την συγκεκριμένη ποινή είχαμε αλλαγή στη γενική κατάταξη, με τον Νίκο Δρόσο #170 (GASGAS 450) να κερδίζει τον αγώνα και τον Αλέξανδρο Καρανάση #271 (Honda CRF 450), να τερματίζει δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αδάμος Πράσσος #12 (Honda CRF 450), με τους Μανώλη Νερατζόγλου #19 (Yamaha YZF 450) και Σωτήρη Βαγενά #450 (Yamaha YZ 250), να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Νέα ενημέρωση: Ο Καρασακαλίδης τελικά κέρδισε τον αγώνα καθώς οι αγωνοδίκες πήραν πίσω την ποινή της κίτρινης σημαίας.

MX Κρηνίδες

Στη κατηγορία MX Woman, είχαμε ενδοοικογενειακή μάχη μεταξύ των αδερφών Λάμπρου. Η Ιωάννα Λάμπρου #7 (Yamaha YZF 250), η οποία όπως σας είπαμε αγωνιζόταν με κάταγμα στο καρπό έσφιξε τα δόντια και πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Η Ιωάννα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κρατούσε πίσω της την αδερφή της Αμαλία Λάμπρου #17 (Yamaha YZ 125), η οποία ήθελε να κάνει το δύο στα δύο στις Κρηνίδες. Η Ιωάννα κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Αμαλίας κερδίζοντας αυτή το δεύτερο αγώνα έχοντας διαφορά 1,5 δευτερολέπτου. Η Αμαλία Λάμπρου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με την Στέλλα Βαρέλι #311 Honda CRF 250), να ολοκληρώνει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ85 Β' σκέλος – Ταμβάκος και δύο στα δύο

ΜΧ Κρηνίδες

Όπως και χθες έτσι και σήμερα ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Χρήστος Ταμβάκος #66 (Yamaha YZ 85). Ο Ταμβάκος με το που έπεσαν οι μπάρες κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και γύρο με το γύρο αύξανε συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο Γεώργιο Χατζάκη #21 (Yamaha 85), o οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος #241 (Yamaha YZ 85), ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα. Με τους γύρους να περνούν ο Ταμβάκος έφτασε στη νίκη στις Κρηνίδες κερδίζοντας με άνεση την κατηγορία MX85. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Χατζάκης με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Γιώργος Κουκαλιώτης #125 (Yamaha 85), με τον Ανδρέα Τρακαδά #24 (KTM SX 85), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX65 Β' σκέλος – Νικητής μετά από μάχη ο Στρούγκης 

MX Κρηνίδες

Επόμενη κατηγορία που είδαμε ήταν αυτή της MX65, στα πρώτα στάδια του αγώνα είχαμε την ενδοοικογενειακή μάχη της Yamaha μεταξύ Γιώργου Τσαλίκη #1 (Yamaha YZ 65) και Θοδωρή Στρούγκη #51 (Yamaha YZ 65), στην οποία λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 (GASGAS 65). Οι τρεις τους πάλεψαν για μερικούς γύρους ωστόσο στη συνέχεια η μάχη της νίκης ήταν μεταξύ Στρούγκη και Τσιγκόλη. Νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός αναβάτης από τον Βόλο Στρούγκης ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα έχοντας ξανασμίξει με την μοτοσυκλέτα την οποία κάποιοι ασυνείδητοι είχαν κλέψει πριν ελάχιστες μέρες κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων στον Βόλο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τσιγκόλης, με τον Τσαλίκη να συμπληρώνει το βάθρο. Ελάχιστα πιο πίσω βρέθηκαν οι Δημήτρης Φωτόπουλος #911 (Yamaha YZ 65) και Κωνσταντίνος Τρακαδάς #23 (ΚΤΜ SX65), με τους δύο τους να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX2 – MX125 2T Β' σκέλος – Ο Ζούνης σε καταπληκτική φόρμα

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κερδίσει το δεύτερο αγώνα της MX2. Πίσω από τον Ζούνη είχε βρεθεί ο Ανδρέας Καρασάββας #212 (Honda CR-F 250), ο οποίος δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου αγώνα. Λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Αλέξανδρος Πρίμος #88 (GAGAS 250), με τους Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 250) και Δημήτρη Γανωτή #141 (Yamaha YZ 125), να ακολουθούν. Έχοντας διανύσει τέσσερις γύρους η διαφορά του Ζούνη από τον Καρασάββα είχε φτάσει τα επτά δευτερόλεπτα και όλα έδειχναν πως τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος της καρό σημαίας. Μάχη είχαμε όμως για την τρίτη θέση, με τους Πρίμο, Γανωτή και Βαγγελάκο να έχουν διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, ενώ από τις πίσω θέσεις ερχόταν με γρήγορο ρυθμό ο Δημήτρης Μπάκας #29 (Yamaha 250). Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Ζούνης απλά οριοθετούσε τον ρυθμό του με τον ίδιο να φτάνει λίγο αργότερα στη νίκη, έχοντας διαφορά μεγαλύτερη των δέκα δευτερολέπτων από τον δεύτερο Καρασάββα. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Μπάκας ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τους Σωτήρη Θεοδωρίδη #344 (GASGAS MC 125) και Βαγγελάκο με τους δύο αυτούς αναβάτες να ολοκληρώνουν τον δεύτερο αγώνα της MX2 - MX125 στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ1 – MX300 2T Β' σκέλος – Απόλυτος κυρίαρχος ο Ράδος στις Κρηνίδες

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), μονομάχησε και πάλι με τον Παναγιώτη Κουζή #338 (Fantic XXF 450), με τον Γιάννη Τουρατζίδη #100 (Yamaha YZF 450), να βρίσκεται σε απόσταση βολής. Οι Ράδος και Κουζής πάλεψαν για αρκετούς γύρους μεταξύ τους χαρίζοντας πλούσιο θέαμα σε όσους είχαν παραμείνει στην πίστα. Ο Ράδος ο οποίος έδειχνε πως ήταν στην καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον ρυθμό κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά στα τελευταία στάδια του αγώνα, τερματίζοντας και πάλι στην πρώτη θέση της MX1. O Koυζής δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ράδου ωστόσο έφυγε από τις Κρηνίδες με δύο δεύτερες θέσεις. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε και τον δεύτερο αγώνα ο Τουρατζίδης, ο οποίος φάνηκε πως έμεινε από δυνάμεις. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην MX300 τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου #101 (Yamaha YZ 250), με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 (Honda CRF 450), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

Επόμενη και τελευταία στάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross για φέτος τα Τρίκαλα. Στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην πίστα Motocross Πρίνου Τρικάλων θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής χρονιάς και το ΜΟΤΟ θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.MX Κρηνίδες εικόνα widget

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες