Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ο τελευταίος γύρος της χρονιάς χάρισε πλούσιο θέαμα ενώ ανέδειξε τους πρωταθλητές στις εκάστοτε κατηγορίες
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/11/2023

Η αγωνιστική χρονιά στο Πανελληνίο Πρωτάθλημα Motocross έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στα Τρίκαλα με τους Γιώργο Τσαλίκη, Χρήστο Ταμβάκο, Ιωάννα Λάμπρου, Σωτήρη Θεοδωρίδη, Ανδρέα Ανδρέου, Θανάση Αυγέρη, Μάρκο Καρασακαλίδη, Φραγκίσκο Ζούνη και Παναγιώτη Κουζή να κατακτούν το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους.

Το χθεσινό βροχερό σκηνικό που επικρατούσε στην πίστα motocross Πρίνου «Μάκης Κωφός» στα Τρίκαλα αποτέλεσε παρελθόν καθώς την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θύμιζαν περισσότερο άνοιξη. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του τελευταίου γύρου της χρονιάς ξεκίνησε με την ελεύθερη προπόνηση όλων των κατηγοριών, ενώ λίγο αργότερα οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross θα έδιναν την τελευταία αγωνιστική τους παράσταση για τη φετινή χρονιά καθώς θα πάλευαν για την επικράτηση στους κυρίως αγώνες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ο Ταμβάκος δεν άφησε περιθώρια στον πρώτο αγώνα της ΜΧ85

Οι αναβάτες της κατηγορίας ΜΧ85 στήθηκαν πίσω από την μπάρα εκκίνησης για να δώσουν τη μάχη τους στον πρώτο εκ των δύο αγώνων της ημέρας. Καλύτερα όλων ξεκίνησε ο Ερμής Χατζηβασιλείου #11 KTM SX85, με τον νεαρό αναβάτη να καταφέρνει να κρατηθεί μπροστά από τον Χρήστο Ταμβάκο #66 Yamaha YZ 85. Ο Χατζηβασιλείου προσπάθησε να μείνει μπροστά από τον Ταμβάκο αλλά ο αναβάτης της Yamaha ήταν ταχύτερος με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να έχει καταφέρει να πάρει την πρωτοπορία. Μετά την προσπέραση ο Ταμβάκος ήθελε να ανοίξει τη διαφορά από τους αντιπάλους του ώστε να πανηγυρίσει μία ακόμη νίκη. Από την άλλη ο Χατζηβασιλείου είχε υποχωρήσει στην τρίτη θέση καθώς ο Γιώργος Χατζάκης #21 Yamaha 85 είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Στην τέταρτη θέση βρισκόταν ο Ανδρέας Τρακαδάς #24 KTM SX 85, με τον Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο #241 Yamaha YZ 85 να πλησιάζει το τρενάκι της τρίτης θέσης.

O Ταμβάκος ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση είχε δημιουργήσει μία διαφορά έντεκα δευτερολέπτων, με τον ίδιο απλά να οδεύει με άνεση προς τον τερματισμό και τη νίκη. Τον δικό του αγώνα έκανε και ο Χατζάκης καθώς είχε με τη σειρά του μεγάλη διαφορά από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος είχε καταφέρει να περάσει τον Χατζηβασιλείου. Με μερικούς γύρους να απομένουν η μόνη μάχη που υπήρχε στην πίστα στην κατηγορία MX85 ήταν αυτή της τέταρτης θέσης με τους Χατζηβασιλείου, Τρακαδά και Ηλία Λιάκο #74 GASGS 85 να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Όσο οι τρεις πάλευαν μεταξύ τους, ο Ταμβάκος πανηγύριζε ακόμη μία νίκη τη φετινή χρονιά με τον ίδιο να φτάνει σε μία άνετη επικράτηση. Πίσω από τον νικητή τερμάτισε ο Χατζάκης ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο. Την μάχη της τέταρτης θέση κέρδισε τελικά ο Χατζηβασιλείου με τον Τρακαδά να συμπληρώνει την πεντάδα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Άπιαστος ο Ζούνης στον πρώτο αγώνα της MX2

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Επόμενη κατηγορία που μπήκε στην πίστα ήταν αυτή της MX2+MX125 2T. Με το που έπεσε η μπάρα ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 Yamaha YZF 250 όπως και χθες ξεκίνησε καλύτερα όλων και πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα. Πίσω του βρέθηκε ο Δημήτρης Μπάκας #27 Yamaha YZ 250, με τον Ηλία Τζιώρα #94 KTM SX 125 να ακολουθεί κατά πόδας. Ο Ζούνης με καθαρό δρόμο μπροστά του ξεκίνησε να ανοίγει τη διαφορά με τον αναβάτη της Yamaha να έχει 8 δευτερόλεπτα προβάδισμα κλείνοντας τον δεύτερο γύρο. Ο Μπάκας ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση προσπαθούσε με τη σειρά του κρατήσει πίσω του τον Τζιώρα καθώς η διαφορά τους ήταν στα δύο δευτερόλεπτα.

Μπαίνοντας στον τέταρτο γύρο ο Ζούνης συνέχιζε να ανοίγει τη διαφορά από τους διώκτες του, ενώ στη μάχη του βάθρου προσπαθούσε να μπει ο Σωτήρης Θεοδωρίδης #344 GASGAS MC 125 καθώς πλησίαζε με γρήγορο ρυθμό τον Τζιώρα. Ο θεοδωρίδης ο οποίος είχε βρεθεί στη ρόδα του Τζιώρα έκανε εν τέλει την επίθεση του στο κατηφορικό κομμάτι της πίστας καταφέρνοντας να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου ωστόσο ο Τζιώρας δεν ήταν διατεθειμένος να πέσει αμαχητί. Έχοντας φτάσει στον έβδομο γύρο του ο αγώνα ο Ζούνης είχε χτίσει μία διαφορά δεκατριών δευτερολέπτων από τον δεύτερο Μπάκα, με τον αναβάτη της Yamaha απλά να κάνει συντήρηση δυνάμεων ώστε να πανηγυρίσει τη νίκη. Ο Μπάκας με τη σειρά του δεν απειλούσε αλλά και δεν απειλούταν καθώς ο Θεοδωρίδης απείχε 34 δευτερόλεπτα. Ο Θεοδωρίδης ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση έπρεπε να ανησυχεί για τον Δημήτρη Γανωτή #141 Yamaha YZ 125 καθώς εκείνος είχε καταφέρει να βρεθεί στην τέταρτη θέση έχοντας περάσει αρχικά τον Κωνσταντίνο Τζιώρα #94 KTM SXF 250 και στη συνέχεια τον Ηλία Τζιώρα.

Ο Ζούνης ο οποίος βρισκόταν με άνεση στην πρώτη θέση θα έβλεπε την ταμπέλα των δύο γύρων με τον ίδιο λίγο αργότερα να περνά την γραμμή του τερματισμού πανηγυρίζοντας ακόμη μία νίκη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο επίσης “μοναχικός” αναβάτης Μπάκας, με τον Θεοδωρίδη να κρατά με νύχια και με δόντια την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Θεοδωρίδης ο οποίος άντεξε την επίθεση του Γανωτή μέχρι το τέλος κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία MX125 2T. Ο Γανωτής ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα κατάφερε από τις πίσω θέσεις να ολοκληρώσει τον πρώτο αγώνα στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Ηλίας Τζιώρας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ο Τσαλίκης απέφυγε τις παγίδες της πίστας κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της ΜΧ65

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Μετά την MX2-MX125 2T, μπήκε στην πίστα των Τρικάλων το μέλλον του Ελληνικού motocross, ο λόγος για την κατηγορία MX65 η οποία θα έδινε τον πρώτο από τους δύο αγώνες της. Οι 20 συμμετέχοντες έλαβαν την θέση τους πίσω από την μπάρα εκκίνησης με τον Γιώργο Τσαλίκη #1 Yamaha YZ 65 να καταφέρνει να στρίψει πρώτος, με τον Θοδωρή Στρούγκη #51 Yamaha YZ 65 να βρίσκεται ελάχιστα πίσω. Στην τρίτη και τέταρτη θέση είχαν βρεθεί οι Δημήτρης Φωτόπουλος #911 Yamaha YZ 65 και Κωνσταντίνος Τρακαδάς #23 KTM SX 65. Κλείνοντας τον πρώτο γύρο ο Τσαλίκης ήταν πρώτος με τους Στρούγκη και Φωτόπουλο να ακολουθούν. Οι τρεις αναβάτες είχαν καταφέρει να ανοίξουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους και όπως όλα έδειχναν θα είχαν τον δικό τους αγώνα. Στο δεύτερο γύρο ο Στρούγκης είχε μία πτώση η οποία τον έριξε πίσω από τον Τρακαδά, αφήνοντας τους Τσαλίκη και Φωτόπουλο να παλέψουν για τη νίκη. Ο Τσαλίκης ο οποίος είχε μια διαφορά 8 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Φωτόπουλο θα έβλεπε το έργο του να γίνεται ευκολότερο καθώς ο Φωτόπουλος στην προσπάθεια να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο θα είχε μία πτώση. Την πτώση του Φωτόπουλου εκμεταλλεύτηκαν οι Τρακαδάς και Στρούγκης οι οποίοι αμφότεροι ανέβηκαν από μία θέση.

Βρισκόμενοι στα τελευταία στάδια του πρώτου αγώνα της MX 65, είδαμε τον Τσαλίκη να κατακτά τη νίκη με τον Τρακαδά να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Στρούγκης με τον Φωτόπουλο να ολοκληρώνει την προσπάθεια του στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Ευθύμης Ψαρογιάννης #228 Husqvarna TC 65.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ο Ράδος κερδίζει στο νήμα τον πρώτο αγώνα της MX1

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Επόμενος αγώνας ήταν αυτός της MX1+MX300, οι αναβάτες πήραν την θέση τους, με τον Γιάννη Τουρατζίδη #100 Yamaha YZF 450 να παίρνει την πρωτοπορία και τον Παναγιώτη Κουζή #338 Fantic XXF 450 να βρίσκεται κυριολεκτικά στην ρόδα του. Μία ανάσα πίσω τους βρισκόταν ο Ανέστης Ράδος #97 GASGAS 450, με τους Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 Honda CRF 450 και Ανδρέα Ανδρέου #101 Yamaha YZ 250 να ακολουθούν. Ο Κουζής κατάφερε να κάνει την επίθεση του στον πρώτο γύρο με τον “ψηλό” να κλείνει τον πρώτο γύρο στην πρωτοπορία. Από την άλλη ο Τουρατζίδης έχασε ακόμη μία θέση καθώς ο Ράδος κατάφερε να τον προσπεράσει ενώ και ο Ανδρέου είχε καταφέρει με τη σειρά του να ανάβει στην τέταρτη θέση.

Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο ο Κουζής κρατούσε πίσω του τον Ράδο ωστόσο η διαφορά τους ήταν περίπου στο ένα δευτερόλεπτο, ο Τουρατζίδης ο οποίος ήταν στην τρίτη θέση είχε καταφέρει να μειώσει λίγο τη διαφορά από τους δύο πρώτους με τον αναβάτη της Yamaha να προσπαθεί να ανακάμψει. Στον επόμενο γύρο ο Ράδος με ταχύτερο χρόνο μείωσε στα τέσσερα δέκατα τη διαφορά του από τον Κουζή ενώ ο Τουρατζίδης που φάνηκε να πλησιάζει έχασε πολύτιμο χρόνο. Όταν οι τρεις πρώτοι έφτασαν τους αργότερους αναβάτες ώστε να τους ρίξουν γύρο τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο περίπλοκα καθώς ο Ράδος έφτασε μια ανάσα από τον Κουζή. Με το που ολοκλήρωσαν τις προσπεράσεις οι Κουζής – Ράδος είχαν μηδενική διαφορά ενώ στον έβδομο γύρο ο Ράδος έκανε την επίθεση του ανεβαίνοντας με την σειρά του στην πρώτη θέση. Καταστροφικός ήταν ο συγκεκριμένος γύρος για τον Τουρατζίδη καθώς είχε μία πτώση η οποία τον έριξε πίσω από τον Ανδρέου.

Ο Ράδος στον επόμενο γύρο κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από τον Κουζή στα τρία δευτερόλεπτα με τον Ανδρέου να βρίσκεται στην τρίτη θέση ωστόσο να απέχει 36 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο. Ο Τουρατζίδης ο οποίος είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση μετά την πτώση του, έχασε ακόμη μία θέση καθώς η μοτοσυκλέτα του αντιμετώπιζε πρόβλημα με αποτέλεσμα ο Μπετίνης να φιγουράρει πλέον αυτός στην τέταρτη θέση. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Κουζής έδινε τα πάντα ώστε να πλησιάσει τον μεγάλο του αντίπαλο, με τον Ράδο να έχει μια διαφορά οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου. Ο Κουζής προσπάθησε στις τελευταίες στροφές της πίστας να κάνει την επίθεση του ωστόσο ο Ράδος “έπαιζε άμυνα” με το σώμα της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να περάσει αυτός πρώτος την γραμμή του τερματισμού πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη. Ο Κουζής ο οποίος τα έδωσε όλα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με τον Ανδρέου να συμπληρώνει το βάθρο και να κατακτά ταυτόχρονα τη νίκη στην MX300. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Μπετίνης #595 Honda CRF 450, με τον Γιάννη Πασσά #62 Kawasaki KXF 450 να συμπληρώνει την πεντάδα. Στον αντίποδα ο Τουρατζίδης τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Τη νίκη ο Μπουρίκας, το πρωτάθλημα ο Αυγέρης στην Open

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Την έκπληξη στο ξεκίνημα του δεύτερου αγώνα της Open έκανε ο Βαγγέλης Μπαλατσός #31 Yamaha YZF 450, ο οποίος κατάφερε να στρίψει πρώτος οδηγώντας ταυτόχρονα την κούρσα. Στη δεύτερη θέση είχε βρεθεί ο Ευάγγελος Μπουρίκας #299 Honda CRF 450, με τον Χρήστο Κοτούλα #5 Fantic XXF 450 να ακολουθεί. Στην τέταρτη θέση είχε ανέβει ο χθεσινός νικητής Σπύρος Κεφαλωνίτης #118 Husqvarna 250, με τον Θανάση Αυγέρη #101 Yamaha YZF 250 να έχει υποχωρήσει στην ένατη θέση κλείνοντας τον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο γύρο ο Μπουρίκας είχε καταφέρει να βρεθεί πολύ κοντά στον Μπαλατσό, με τον αναβάτη της Honda να κάνει την επίθεση του και να περνά στην πρώτη θέση. Ο Μπαλατσός στην προσπάθεια του να κρατηθεί κοντά στον Μπουρίκα έκανε ένα λάθος με αποτέλεσμα να σβήσει η μοτοσυκλέτα του χάνοντας πολύτιμο χρόνο αλλά και δύο θέσεις, με τον ίδιο να πέφτει στην τέταρτη θέση. Το λάθος εκμεταλλεύτηκαν οι Κωτούλας και Κεφαλωνίτης οι οποίοι αμφότεροι κέρδισαν από μία θέση.

Στους επόμενους γύρους ο Μπουρίκας είχε καταφέρει να αυξήσει τη διαφορά του στα εννέα δευτερόλεπτα, ενώ τρομερή μάχη είχαμε για τη δεύτερη θέση. Οι Κoτούλας, Κεφαλωνίτης, Μπαλατσός είχαν διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου ενώ λίγο αργότερα είδαμε τον Koτούλα να πέφτει στην τέταρτη θέση με τους Μπαλατσό και Κεφαλωνίτη να μένουν μόνοι τους στη μάχη του βάθρου. Με ένα γύρο να απομένει ο Μπουρίκας έκανε απλά μία γρήγορη βόλτα ώστε να έρθει να πάρει τη νίκη στον δεύτερο αγώνα της Οpen. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μπαλατσός ο οποίος κράτησε πίσω του τον χθεσινό νικητή Σπύρο Κεφαλωνίτη. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Κoτούλας, με τον Γιώργο Κυπραίο #59 Yamaha YZF 450 να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Αυγέρης με την έκτη θέση που πέτυχε κατάφερε ταυτόχρονα να αναδειχθεί Πρωταθλητής για το 2023 στην κατηγορία Open.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Καρασακαλίδης και Ιωάννα Λάμπρου στέφονται πρωταθλητές σε Senior και MXW

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Λίγο πριν το μεσημεριανό διάλειμμα στην πίστα motocross Πρίνου «Μάκης Κωφός» διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας της Senior και MX Women. Καμία έκπληξη δεν είχαμε κατά την εκκίνηση καθώς ο Μάρκος Καρασακαλίδης #177 GASGAS 450 κατάφερε να στρίψει πρώτος ενώ πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος η διαφορά από τους υπόλοιπους ξεπερνούσε τα δύο δευτερόλεπτα! Μάχη είχαμε όμως για τις υπόλοιπες θέσεις καθώς τέσσερις αναβάτες ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους. Οι Σπύρος Ράπτης #103 Kawasaki 450, Παναγιώτης Τσιμπρής #33 KTM 350, Αλέξανδρος Καρανάσης #271 Honda CRF 250 και Αδάμος Πράσσος #12 ΚΤΜ SXF 450 έδιναν τη δική τους μάχη για το βάθρο, ενώ στην έκτη θέση γενικής και πρώτη στην MX Women βρισκόταν η Ιωάννα Λάμπρου #7 Yamaha YZF 250.

Έχοντας ολοκληρώσει και τον δεύτερο γύρο ο Καρασακαλίδης είχε χτίσει μία διαφορά άνω των δέκα δευτερολέπτων από τον Ράπτη, με τον Λαμιώτη οδηγό να καταφέρνει να απομακρυνθεί από τους διώκτες του Τσιμπρή, Καρανάση και Πράσσο. Με τις δύο πρώτες θέσεις να έχουν ξεκαθαρίσει, όλοι είχαν επικεντρωθεί στη μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου με τους Τσιμπρή, Καρανάση και Πράσσο να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο οι Τσιμπρής – Καρανάσης κατάφεραν να απομακρυνθούν από τον Πράσσο με το τρίτο σκαλί του βάθρου να έχει πλέον δύο μονομάχους. Όσον αφορά την MX Women η Ιωάννα Λάμπρου βρισκόταν στην πρώτη θέση με την αδερφή της Αμαλία #17 Yamaha YZ 125 να βρίσκεται στη δεύτερη και την Στέλλα Βαρελί #311 Honda CRF 250 να ακολουθεί στην τρίτη, έχοντας πίσω της την Μαρία Μπάκα #167 KTM SX 150.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Καρασακαλίδης κατέκτησε με άνεση τη νίκη στον δεύτερο αγώνα της Senior, με τον ίδιο να κατακτά το Πρωτάθλημα στην εν λόγω κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Ράπτης με τον Τσιμπρή να καταφέρνει με νύχια και με δόντια να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Καρανάσης, με τον Νίκο Δρόσο #170 GASGAS 450 να συμπληρώνει την πεντάδα. Στην κατηγορία MX Women, η Ιωάννα Λάμπρου πήρε τη νίκη στον δεύτερο αγώνα ενώ ταυτόχρονα κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η αδερφή της Αμαλία, με την Βαρελί να συμπληρώνει το βάθρο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ο Ταμβάκος αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ΜΧ85

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Μετά το απαραίτητο μεσημεριανό διάλειμμα η κατηγορία MX85 έκανε εκ νέου την εμφάνιση της στην πίστα για να λάβει μέρος στον δεύτερο αγώνα της ημέρας. Ταυτόχρονα στην πίστα motocross των Τρικάλων είχαν βρεθεί αρκετοί θεατές δείχνοντας πως η ευρύτερη περιοχή αγαπά και στηρίζει το άθλημα του motocross. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Χρήστος Ταμβάκος #66 Yamaha YZ 85 έκανε την καλύτερη εκκίνηση στρίβοντας πρώτος, πίσω του είχαν βρεθεί οι Γιώργος Χατζάκης #21 Yamaha 85 και Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος #241 Yamaha YZ 85.

Κλείνοντας τον πρώτο γύρο ο Ταμβάκος είχε καταφέρει να μείνει μπροστά από τους Χατζάκη και Τριανταφυλλόπουλο, με τους Ερμή Χατζηβασιλείου #11 KTM SX85 και Ανδρέα Τρακαδά #24 KTM SX 85, να ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση. Ο Ταμβάκος δεν άργησε να ανοίξει τη διαφορά από τους υπόλοιπους ενώ με τη σειρά του ο Τριανταφυλλόπουλος κατάφερε να περάσει τον Χατζάκη στο δρόμο για τη δεύτερη θέση του βάθρου. Τη δική τους μάχη είχαν οι Τρακαδάς – Χατζηβασιλείου οι οποίοι πάλευαν για την τέταρτη θέση. Με τέσσερις γύρους να έχουν ολοκληρωθεί ο Ταμβάκος συνέχιζε να προηγείται με τον Τριανταφυλλόπουλο να ακολουθεί και τον Χατζάκη να έχει πλησιάσει εκ νέου στη δεύτερη θέση. Στην κορυφή και πάλι ο Ταμβάκος όδευε προς ακόμη μία νίκη και την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην κατηγορία MX85. Όπερ και εγένετο,  Ταμβάκος κέρδισε με άνεση πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χατζάκης με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Τρακαδάς με τον Χατζηβασιλείου να βρίσκεται μία θέση πιο πίσω στην πέμπτη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Νικητής και πρωταθλητής ο Ζούνης στην MX2

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Επόμενος αγώνας που είδαμε ήταν αυτός της MX2+MX125 2T. Και στον δεύτερο αγώνα ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 Yamaha YZF 250 πήρε την πρωτοπορία με τους Δημήτρη Βαγγελάκο #211 Fantic XXF 450 και Σωτήρη Φωτάκη #307 Yamaha 125 να ακολουθούν έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο στα πρώτα στάδια του αγώνα. Ο Ζούνης κλείνοντας τον πρώτο γύρο είχε καταφέρει να δημιουργήσει τόσο μεγάλη διαφορά που ήταν λες και έτρεχε μόνος του. Από την άλλη οι Βαγγελάκος και Φωτάκης είχαν τη δική τους μάχη, ενώ σε αυτό το γκρουπ πλησίαζαν οι Ανδρέας Καρασάββας #212 Honda CRF 250 και Δημήτρης Μπάκας #27 Yamaha YZ 250.

Με τρεις γύρους να έχουν ολοκληρωθεί, ο Ζούνης όδευε όπως φαινόταν για μία άνετη νίκη αλλά το σημαντικότερο όλων ήταν το γεγονός πως θα κατακτούσε το φετινό πρωτάθλημα στην κατηγορία MX2. Στον αντίποδα οι Βαγγελάκος, Φωτάκης, Καρασάββας και Μπάκας τα έδιναν όλα με στόχο τις δύο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου. Μπαίνοντας στον έκτο γύρο τίποτα δεν είχε αλλάξει όσον αφορά τις πρώτες θέσεις ωστόσο ο δεύτερος Βαγγελάκος είχε κάνει μία μικρή διαφορά από τον τρίτο Φωτάκη. Μπαίνοντας στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ζούνης ο οποίος ήταν κυρίαρχος από την χθεσινή ημέρα πανηγύρισε μια εύκολη νίκη όπως φάνηκε ενώ έφυγε από τα Τρίκαλα ως πρωταθλητής της MX2. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Βαγγελάκος με τον Φωτάκη να συμπληρώνει το βάθρο κερδίζοντας ταυτόχρονα την νίκη στην MX125 2T, με τον Φωτάκη να χάνει για ελάχιστους βαθμούς το πρωτάθλημα από τον Σωτήρη Θεοδωρίδη #344. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Καρασάββας με τον Μπάκα να συμπληρώνει την πεντάδα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ο Κουζής κερδίζει με στιλ το πρωτάθλημα της MX1

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Την τελευταία αγωνιστική παράσταση της MX1 για το 2023 ανυπομονούσαν να δουν άπαντες στα Τρίκαλα. Μπορεί ο Παναγιώτης Κουζής #338 να είχε κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα ωστόσο ο ίδιος ήθελε να δώσει θέαμα σε όσους βρέθηκαν στη πίστα motocross Πρίνου «Μάκης Κωφός», για τον λόγο αυτό ο “ψηλός” επέλεξε να αγωνιστεί με τη δίχρονη μοτοσυκλέτα της Fantic. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Ανέστης Ράδος #97 GASGAS 450 πήρε και πάλι την πρωτοπορία με τους Κουζή και Ανδρέα Ανδρέου #101 Yamaha YZ 250 να ακολουθούν. Άτυχος ήταν στην εκκίνηση του αγώνα ο Κωνσταντίνος Μπετίνης #595 Honda CRF 450 ο οποίος είχε μια πτώση, ενώ ο Γιάννης Τουρατζίδης #100 Yamaha YZF 450 αποφάσισε να μην λάβει μέρος στον δεύτερο αγώνα της ημέρας.

Ο Ράδος ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση κρατούσε πίσω του τον Κουζή ωστόσο η διαφορά τους ήταν μηδενική. Ο Κουζής κουβαλούσε περισσότερη φόρα στις στροφές ενώ ο Ράδος προσπαθούσε με τη δύναμη του τετράχρονου να αυξήσει τη διαφορά στα υπόλοιπα σημεία της πίστας. Το δίδυμο το οποίο είχε τη δική του μονομαχία είχε αυξήσει τη διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες με αποτέλεσμα ο τρίτος Ανδρέου να βρίσκεται εκτός πεδίου δράσης. Από την άλλη το ίδιο συνέβαινε και με τον ίδιο καθώς οι αναβάτες των πιο πίσω θέσεων απείχαν πάρα πολλά δευτερόλεπτα.

Μπαίνοντας στον πέμπτο γύρο ο Κουζής αποφάσισε να κάνει την επίθεση του καταφέρνοντας με επιτυχία να περάσει τον Ράδο. Ο νικητής του πρώτου αγώνα Ράδος δεν μπόρεσε να απαντήσει στην επίθεση του Κουζή με αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί πολύ γρήγορα. Ο Κουζής ο οποίος ήθελε να προσφέρει θέαμα στους θεατές οδηγούσε το δίχρονο της Fantic με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ υπήρξαν θεατές οι οποίοι δήλωναν χαριτολογώντας πως ήρθε η ώρα να τραβήξουμε φωτογραφίες για το Instagram! Από την άλλη ο Ράδος προσπαθούσε να κρατήσει τη δεύτερη θέση καθώς με αυτό το αποτέλεσμα θα ολοκλήρωνε την φετινή χρονιά ως δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα της MX1. Όσον αφορά τον Ανδρέου ο οποίος είχε κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα της MX300 βρισκόταν στην τρίτη θέση χωρίς να ανησυχεί για τα όσα συμβαίνουν μπροστά του και πίσω του.

Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Κουζής πέρασε την γραμμή του τερματισμού με άνεση κατακτώντας τη νίκη έχοντας διαφορά 17 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ράδο. Ο Κουζής ταυτόχρονα πανηγύρισε ακόμη ένα πρωτάθλημα στην κατηγορία MX1. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ράδος με τον Ανδρέου να τερματίζει στην τρίτη θέση κατακτώντας και αυτός με τη σειρά του το πρωτάθλημα στην MX300. O Γιάννης Πασσάς #62 Kawasaki KXF 450 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση με τον Παύλο Σιδέρη #259 Kawasaki KXF 450 να συμπληρώνει την πεντάδα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ο Τσαλίκης νικητής και πρωταθλητής στην ΜΧ65

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Η αυλαία του έβδομου και τελευταίου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross θα έπεφτε με τον δεύτερο αγώνα της MX65. Ο Γιώργος Τσαλίκης #1 Yamaha YZ 65 κατάφερε για ακόμη μια φορά να στρίψει πρώτος, με τον νεαρό αναβάτη της Yamaha να δημιουργεί αμέσως μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους. Με του γύρους να περνούν ο Τσαλίκης είχε αυξήσει τη διαφορά στα τέσσερα δευτερόλεπτα από τον Ευθύμη Ψαρογιάννη #228 Husqvarna TC 65, με τον Δημήτρη Φωτόπουλο #911 Yamaha YZ 65 να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

Ο Τσαλίκης ο οποίος ήθελε να κλείσει με νίκη τη χρονιά και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην MX65 με εντυπωσιακό τρόπο προσπαθούσε να μείνει συγκεντρωμένος στον στόχο του. Η ομάδα του σε κάθε γύρο προσπαθούσε να τον εμψυχώσει καθώς ο Ψαρογιάννης είχε μειώσει τη διαφορά στα 1,2 δευτερόλεπτα. Με την μάχη για τη νίκη να έχει ανάψει για τα καλά ο Τσαλίκης πίεζε ώστε να μείνει στην πρωτοπορία με τον Ψαρογιάννη να προσπαθεί να κατεβάσει τη διαφορά κάτω του ενός δευτερολέπτου. Ωστόσο η επίθεση ήρθε από τον τρίτο Φωτόπουλο ο οποίος έχοντας εκπληκτικό ρυθμό προσπέρασε τον Ψαρογιάννη για τη δεύτερη θέση. Την μάχη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Τσαλίκης ο οποίος αύξησε τη διαφορά κερδίζοντας τον αγώνα και ταυτόχρονα το πρωτάθλημα στην κατηγορία MX65. Τρομερό αγώνα έκαναν οι Ψαρογιάννης – Φωτόπουλος με τους δύο αναβάτες να προσπερνούν ο ένας τον άλλον πολλές φορές. Νικητής σε αυτή τη μονομαχία αναδείχθηκε ο Ψαρογιάννης ο οποίος κέρδισε τη δεύτερη θέση με τον Φωτόπουλο να τερματίζει στην τρίτη. Ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 GASGAS 65 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση με τον Θοδωρή Στρούγκη #51 Yamaha YZ να συμπληρώνει την πεντάδα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Μετά το τέλος του αγώνα, όλοι οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross βρέθηκαν στις απονομές ώστε να παραλάβουν τα κύπελλα τους, ενώ άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους την επόμενη χρονιά.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Τρίκαλα, 2η ημέρα: Έχουμε πρωταθλητές!

Ετικέτες

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία - Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο

Στην MX2 ο Lucas Coenen (Husqvarna) κατέκτησε με άνεση και τις δύο νίκες
MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/5/2024

Μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross είναι λες και οι καιρικές συνθήκες το έχουν βάλει σκοπό να ταλαιπωρήσουν ομάδες και αναβάτες. Και στη Γαλλία η βροχή που έπεσε στο St Jean d'Angely έκανε την πίστα λασποδρόμιο με τον αγώνα να μετατρέπεται επί της ουσίας σε μία μάχη επιβίωσης.

Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες οι Γάλλοι θεατές βρέθηκαν στα διάφορα σημεία της πίστας ώστε να απολαύσουν τις προσπάθειες όλων των αγωνιζομένων. Στην MXGP κατηγορία στον πρώτο αγώνα, ο Romain Febvre (Kawasaki), ήταν αυτός που πήρε το Holeshot με τον Jorge Prado (GASGAS) να τον καταδιώκει. Λίγο πιο πίσω είχε βρεθεί ο Tim Gasjer (Honda), ο οποίος προσπαθούσε να βρεθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Με τις συνθήκες να μεταβάλλονται συνεχώς, ταχύτερος στην πίστα ήταν ο Gasjer o οποίος είχε καταφέρει να βρεθεί πίσω από τους Febvre και Prado. O Σλοβένος αναβάτης της Honda λίγο αργότερα κατάφερε να περάσει και τους δύο καθώς αυτοί προσπαθούσαν να μείνουν μακριά από οδηγικά λάθη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Με ελεύθερο δρόμο μπροστά ο Gajser άνοιξε αμέσως τη διαφορά φτάνοντας την στα 7 περίπου δευτερόλεπτα. Πιο πίσω ο Prado είχε περάσει τον Febvre, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κυνηγά τον Gajser. Και ενώ όλοι πίστευαν πως ο αναβάτης της Honda θα κάνει περίπατο προς το τέλος του αγώνα είδαμε τη διαφορά να μειώνεται πολύ γρήγορα καθώς ο Gajser αντιμετώπιζε πρόβλημα arm pump. Ο Prado προσπάθησε με κάθε τρόπο να μειώσει και άλλο τη διαφορά ωστόσο ο Gajser κράτησε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της ημέρας. Παρά την επίθεση ο Prado τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Febvre να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Jeremy Seewer (Kawasaki), με τον Pauls Jonass (Honda), να κατακτά την πέμπτη θέση.

Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο Febvre ξεκίνησε και πάλι καλύτερα όλων παίρνοντας και πάλι το Holeshot. Πίσω από τον αναβάτη της Kawasaki βρέθηκαν αυτή τη φορά οι Seewer και Jonass, αλλά ο Jeffrey Herlings (KTM) λίγο αργότερα είχε περάσει και τους δύο και κυνηγούσε τον Febvre. Πίσω από αυτό το γκρουπ ακολουθούσε ο Gajser ενώ και ο Prado ακολουθούσε λίγο πιο πίσω έχοντας καλό ρυθμό.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Με τη βροχή να δυσχεραίνει την προσπάθεια των αναβατών, είδαμε να αλλάζει χέρια η πρώτη θέση. Ο Herlings είχε περάσει εμπρός από τον Febvre, ενώ μεγάλος άτυχος ήταν ο Gajser ο οποίος έπεσε ενώ βρισκόταν στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Με τον αγώνα να πλησιάζει στο τέλος, ο Febvre της Kawasaki έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να περάσει εμπρός από τον Herlings ωστόσο ο αναβάτης της ΚΤΜ ήταν αυτός που τελικά αναδείχθηκε νικητής στις λασπομαχίες της Γαλλίας. Πίσω από τον Ολλανδό τερμάτισε ο Febvre με τον Jonass της Honda να συμπληρώνει το βάθρο. Παρά την πτώση του ο Gajser τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Prado να συμπληρώνει την πεντάδα.

Μετά το τέλος του Γαλλικού Grand Prix, ο Tim Gajser (Honda), πέρασε μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος έχοντας 348 βαθμούς, με τον Jorge Prado (GASGAS) να υποχωρεί στη δεύτερη θέση έχοντας 343 βαθμούς. Ο Romain Febvre (Kawasaki), βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 319 βαθμούς.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στην ΜΧ2 ο σοβαρός τραυματισμός του Thibault Benistant στις χρονομετρημένες δοκιμές επισκίασε τον αγώνα καθώς ο αναβάτης της Yamaha έχει ένα κάταγμα στον C5 σπόνδυλο του αυχένα. Με το που έπεσαν οι μπάρες το Holeshot πήρε ο Kay de Wolf (Husqvarna), ωστόσο η πρωτοπορία για τον ίδιο δεν κράτησε για πολύ καθώς οι δύο αναβάτες της ΚΤΜ Sacha Coenen και Liam Everts πέρασαν μπροστά. Λίγο αργότερα στη διεκδίκηση της νίκης είχε μπει και ο έτερος αναβάτης της Husqvarna Lucas Coenen ο οποίος προσπαθούσε να μείνει μακριά από λάθη.

Αυτή η τακτική απέδωσε καρπούς καθώς είδε τον Everts να πέφτει και τον De Wolf να χάνει πολύτιμο έδαφος στα μισά του αγώνα. Φτάνοντας στον έβδομο γύρο του αγώνα, ο Lucas Coenen είχε φτάσει στη ρόδα του αδερφού του Sacha, με τον αναβάτη της Husqvarna να κάνει την επίθεση και να περνά εμπρός. Μετά από αυτή την προσπέραση ο Lucas Coenen άνοιξε τη διαφορά, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2. Η κατάταξη του αγώνα άλλαξε πίσω από τον πρωτοπόρο καθώς ο Sacha Coenen έπεσε, με αποτέλεσμα ο teammate του στην KTM Andrea Adamo να πάρει τη δεύτερη θέση και τον Kay De Wolf να τερματίζει τρίτος. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Simon Laengenfelder (GASGAS), με τον Mikkel Haarup να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2, ο Lucas Coenen πήρε το Holeshot, με τους Laengenfelder και Haarup να ακολουθούν κατά πόδας. Ο αναβάτης της Husqvarna είχε καταφέρει να δημιουργήσει σιγά-σιγά μία διαφορά ασφαλείας, ενώ με ταχύτατο ρυθμό ανέβαινε θέσεις και ο Kay De Wolf ο οποίος είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση του αγώνα. Από εκεί και έπειτα δεν είχαμε αλλαγές στις θέσεις της πεντάδας, με τον Lucas Coenen να κερδίζει με άνεση και τον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 και τον De Wolf να κάνει το 1-2 για την Husqvarna. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Laengenfelder. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Adamo, με τον Everts να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στη βαθμολογία της ΜΧ2, ο Kay De Wolf (Husqvarna) προηγείται έχοντας 342 βαθμούς, με τον Simon Laengenfelder (KTΜ) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 290 βαθμούς και τον Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 283 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα κάνει μία μικρή διακοπή και θα επιστρέψει στις αγωνιστικές επάλξεις στις 2 Ιουνίου με το Grand Prix της Γερμανίας.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα

Ετικέτες