Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Τρίκαλα: Πρωταθλητές Ελλάδας Κουζής-Κανάκης σε ΜΧ1-ΜΧ2! Όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα

Πρώτες φωτογραφίες – Αποτελέσματα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Τρίκαλα: Πρωταθλητές Ελλάδας Κουζής-Κανάκης σε ΜΧ1-ΜΧ2! Όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2024

Σε ένα καταπληκτικό κλίμα με μπόλικους θεατές και τους αναβάτες να χαρίζουν θέαμα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS ολοκληρώθηκε ενώ υπάρχουν ακόμη περιπτώσεις που αναμένουν τις τελικές τους βαθμολογίες και θα επανέλθουμε με τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ελλάδας για όλες τις κατηγορίες.

Στην MX1, όπως και εχθές, έτσι και σήμερα ξεχώρισε ο αγώνας που έκαναν οι αναβάτες της MX300 καθώς Μπάκας (#29 Yamaha) και Τσατσος (#411 KTM) πάλεψαν δυναμικά και είχαν ρυθμό MX1 καθώς έκλεισαν την ημέρα τους στην 5η και 6η θέση της γενικής με τον Μπογρη (#151 KTM) να ανεβαίνει στην 8η γενικής και τρίτος στην MX300.

Στο πρώτο σκέλος της MX1 την παράσταση έκλεψε ο Κύπριος Γεωργίου Χρύσανθος (#160) με έναν φανταστικό αγώνα στον οποίο ο Κουζής (#338 TM) δεν πάλεψε για την νίκη παρόλο που αρχικά ήταν μπροστά και έκανε και ταχύτερο γύρο του αγώνα. Την νίκη πήρε ο Ράδος (#97 GASGAS) που με πολλές προσπεράσεις και έναν φανταστικό αγώνα πέρασε μπροστά. Σταθερός ο Κρητικός (#160 KTM) που στην κατάταξη είχε πρόβλημα και έμεινε πίσω, σήμερα πήρε συνολικά τις καλύτερες θέσεις στα δύο σκέλη κερδίζοντας την ημέρα.

Στο δεύτερο σκέλος κέρδισε ο Κουζής με Κρητικό και Γεωργίου να συμπληρώνουν το βάθρο και τον Κρητικό με δύο σταθερές δεύτερες θέσεις να είναι ο νικητής της ημέρας από την στιγμή που ο Ράδος έμεινε στην 4η.

Στην MX2 είχαμε στο πρώτο σκέλος έναν Κανάκη να μην παλεύει για την πρώτη θέση, όπως έκανε μετά στο δεύτερο σκέλος, με τον Λυρίου (#161 FANTIC) για άλλη μία φορά να αναλαμβάνει τον ρόλο του πιο θεαματικού αναβάτη χαρίζοντας στους θεατές μερικά φανταστικά περάσματα και άλματα. Ο Ζούνης (#37 Yamaha) πήρε την νίκη με τον Φωτάκη (#307 KTM) στην δεύτερη θέση και έναν φανταστικό Γανωτη (#141 Yamaha) να κάνει έναν εκπληκτικό και θεαματικό αγώνα επικρατώντας του Λυρίου και του Κανάκη που συμπλήρωσε την 5άδα. Στην ΜΧ125 ο Μερκούρης (#111 KTM) ήταν όπως πάντα ο ταχύτερος στην κατηγορία του αλλά ταυτόχρονα και πολύ μπροστά σε χρόνους απέναντι στις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες. Παπαδάκης (#177 ΚΤΜ) και Ταμβακος (#66 Yamaha) έκλεισαν το βάθρο του πρώτου σκέλους της ΜΧ125.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Τρίκαλα: Πρωταθλητές Ελλάδας Κουζής-Κανάκης σε ΜΧ1-ΜΧ2! Όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα
Μία δυνατή στιγμή του αγώνα που έπιασε ο φακός του ΜΟΤΟ

Στο δεύτερο σκέλος εστίαζε κανείς στον αγώνα που έκανε ο Μερκούρης γιατί πολύ απλά ήταν εξωπραγματικός, ανεβαίνοντας στην 5η θέση γενικής έχοντας μπροστά του τους πιο γρήγορους αναβάτες της ΜΧ2 τους οποίους και ακολουθούσε με την ΜΧ125! Αντίστοιχα στην κατηγορία του ο Ταμβακος (#66 Yamaha) ανέβηκε στην 8η θέση γενικής! Τον αγώνα της ΜΧ2 πήρε ο Κανάκης όμως ταχύτερο γύρο και έναν φανταστικό αγώνα, εξίσου θεαματικό όπως πάντα, είχε ο Λυρίου! Η τρίτη θέση του Ζούνη στο δεύτερο σκέλος τον τοποθετεί νικητή της σημερινής ημέρας καθώς συνολικά τα πήγε καλύτερα όλων.

Στην MXOPEN νικητές στα Τρίκαλα είναι ο Τζιορας (#46 ΚΤΜ) με δύο πρώτες θέσεις, ακολουθούμενος από τον Διακακη (#111 Husqvarna) και τον Μπαλατσο (#31 Yamaha).

Στην Senior είχαμε επανάληψη της φοβερής μάχης εχθές στο πρώτο σκέλος μεταξύ Καρασακαλίδη (#177 GASGAS) και Κεραμιδά (#777 Suzuki) μόνο που αυτή τη φορά ο Κεραμιδας σημείωσε πτώση και την έληξε, κατάφερε όμως να συνεχίσει και να βγει δεύτερος. Παρόλο που είχε σήμερα τον ταχύτερο γύρο, η διαφορά χρόνου ευνοεί τον Καρασακαλίδη που τερματίζει πρώτος την ημέρα σε ένα αποτέλεσμα που δεν φέρνει αλλαγή στο πρωτάθλημα καθώς προηγούταν έτσι και αλλιώς.

Στην MX85 ο Χατζάκης (#21 Yamaha) πήρε άλλη μία μεγάλη νίκη με Λιακο (#74 GASGAS) και Κουκαλιώτη (#125 Yamaha) να συμπληρώνουν το βάθρο και παράλληλα να κρατούν αυτή την σειρά και συνολικά για τα Τρίκαλα.

Στην MX65 ο Τρακαδας (#2 KTM) πήρε την νίκη με Τσιγκολη (#98 GASGAS) και Χαραλαμποπουλο (#114 Yamaha) στο βάθρο του αγώνα συνολικά.  Ο Τρακαδας πανηγύρισε και το πρωτάθλημα, όπως θα δούμε σε επόμενο άρθρο!

Οι απονομές των πρωταθλητών θα γίνουν μετά τις εκλογές της ΑΜΟΤΟΕ, σήμερα έγιναν απονομές του αγώνα με τις φωτογραφίες των βάθρων και τα αποτελέσματα να ακολουθούν:

 

MXGP 2025 11ος γύρος - Λετονία: Μεγάλος νικητής ο Jeffrey Herlings

MX2: Πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης ο Simon Langenfelder
Herlings
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/6/2025

Ο Jeffrey Herlings, πήρε την ένατη συνολική νίκη του και παράλληλα την τρίτη συνεχόμενη σε αυτή τη πίστα, ολοκληρώνοντας ένα τέλειο Σαββατοκύριακο για τον Ολλανδό. Ο Lucas Coenen σημείωσε πρόοδο στην καταδίωξη του Romain Febvre, αν και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος MXGP της Kawasaki Racing Team έσωσε τη μέρα με ένα ακόμη βάθρο στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

Στο Kegums της Λετονίας χτύπαγε η καρδιά του Motocross το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς το MXGP της Λετονίας αποτελούσε τον 11ο αγώνα της χρονιάς για το MXGP 2025. Η υγρασία από την βροχή που προηγήθηκε έκανε το μαλακό έδαφος ιδιαίτερα βαρύ, δοκιμάζοντας την αντοχή και την ικανότητα των αναβατών στο μέγιστο!

MXGP

Η μάχη ξεκίνησε αμέσως μεταξύ των Coenen και Herlings στην πρώτη στροφή, με τον Febvre να ακολουθεί. Ενώ αργότερα ο Brian Bogers προσπέρασε τον Febvre. Ο Herlings προσπάθησε να ξεφύγει μπροστά, ενώ όσο κι αν προσπάθησε, ο Febvre δεν μπόρεσε να περάσει τον Bogers, ο οποίος οδηγούσε όπως θα έπρεπε να κάνει ένας πραγματικός master στην άμμο.

Τελικά ο Herlings κράτησε τη νίκη με διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τον Coenen, με τον Coldenhoff να είναι τρίτος αλλά 56 δευτερόλεπτα πίσω τους! Οι Fernandez και Bogers συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, με τον Febvre να παίρνει την 6η θέση.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Coenen κατάφερε να κρατήσει τον Febvre σε απόσταση, ο οποίος με τη σειρά του έπρεπε να κρατηθεί μπροστά από τον Bonacorsi, με τους Fernandez και Geerts να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα στο τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Fernandez έκανε ένα εκπληκτικό πέρασμα από την εξωτερική πλευρά του Bonacorsi για την τέταρτη θέση στον δεύτερο γύρο, ενώ δύο γύρους αργότερα ο Geerts πέρασε επίσης τον Ιταλό στο ίδιο τμήμα.

Ο Febvre πλησίασε τον Coenen για την μάχη της δεύτερης θέσης περίπου στα μισά του αγώνα, αλλά ο Βέλγος αποδείχθηκε ικανός να κρατήσει τον αντίπαλό του πίσω του. Ο Lucas Coenen ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη για τέταρτο συνεχόμενο GP, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόλις 26 βαθμούς πίσω από τον Febvre στο πρωτάθλημα.

ktm

 

Ωστόσο και πάλι ο βασιλιάς του Kegums δεν μπορούσε να πιαστεί, καθώς ο Jeffrey Herlings ολοκλήρωσε το τέλειο Σαββατοκύριακο, δηλώνοντας  "Ας το επαναλάβουμε άλλες εννέα φορές, ε; Μακάρι να ήταν τόσο απλό! Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τη νίκη. Ο Lucas πίεσε σκληρά και στους δύο αγώνες, οπότε τα εύσημα και σε αυτόν, αυτοί οι τύποι οδηγούν πολύ δυνατά. Είμαι χαρούμενος που βγήκα πρώτος και ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη δυναμική μας, αλλά δεν θα είναι εύκολο, γιατί όλοι βελτιώνονται. Απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, σας ευχαριστώ!"

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Romain Febvre

Kawasaki

530

2

Lucas Coenen

KTM

504

3

Glenn Coldenhoff

Fantic

362

4

Maxime Renaux

Yamaha

347

5

Ruben Fernandez

Honda

338

6

Tim Gajser

Honda

305

7

Andrea Bonacorsi

Fantic

300

8

Calvin Vlaanderen

Yamaha

284

9

Jeffrey Herlings

KTM

279

10

Jeremy Seewer

Ducati

253

 

MX2

Η κατηγορία MX2 ήταν για άλλη μια φορά απρόβλεπτη, αλλά επιτέλους το 2025 η ταχύτητα του Sacha Coenen απέδωσε καρπούς και πήρε την πρώτη του νίκη στο Grand Prix της σεζόν για την Red Bull KTM Factory Racing.

Στον πρώτο αγώνα, κυριάρχησε ο Sacha Coenen (KTM), με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Simon Langenfelder (KTM) να παίρνει την δεύτερη θέση και τον Liam Everts (Husqvarna) να συμπληρώνει το βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα, ο Simon Langenfelder είχε μία πτώση στον τελευταίο γύρο, χωρίς ευτυχώς μεγάλες συνέπειες καθώς πήρε την τρίτη θέση, πίσω από τον δεύτερο Sacha Coenen και τον νικητή του αγώνα Kay de Wolf(Husqvarna).

Ο Sacha Coenen δήλωσε "Είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ήταν ένα σταθερό Σαββατοκύριακο. Μόλις στις κατατακτήριες δοκιμές είχα μια μικρή σύγκρουση με τον συναθλητή μου, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Περάσαμε τους αγώνες με καλές εκκινήσεις και δυνατή οδήγηση και είμαστε χαρούμενοι που φεύγουμε από εδώ με τη νίκη στη γενική κατάταξη. Ανυπομονούμε να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική για το υπόλοιπο της σεζόν".

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MX2:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Simon Längenfelder

KTM

515

2

Andrea Adamo

KTM

488

3

Kay de Wolf

Husqvarna

478

4

Liam Everts

Husqvarna

419

5

Sacha Coenen

KTM

389

6

Thibault Benistant

Yamaha

378

7

Camden Mc Lellan

TRI

324

8

Valerio Lata

Honda

265

9

Cas Valk

KTM

253

10

Ferruccio Zanchi

Honda

220