Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Π.Π. ΜΧ 2020 – 4ος αγώνας, Προσοτσάνη Δράμα: Ένταση και εκπλήξεις

Επιστροφή σε γνώριμο τερέν

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross επέστρεψε στην πίστα της Προσοτσάνης στη Δράμα, εκεί που πριν από μερικές μέρες είχε γίνει η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος με τον τρίτο αγώνα του θεσμού. Αυτή τη φορά βέβαια, αντί για την λάσπη από την βροχή που είχε πέσει προηγουμένως στην περιοχή, τους αναβάτες τους περίμεναν υψηλές θερμοκρασίες και αρκετή σκόνη, χωρίς να επηρεαστούν όπως φάνηκε η ένταση και οι δυνατές μάχες, από τις οποίες προέκυψαν και μερικές εκπλήξεις στα συνολικά αποτελέσματα.

Γιάννης Τουρατζίδης

 

Στην ΜΧ1, ο Τουρατζίδης (Yamaha) ισοβάθμησε με τον Μανώλη Κρητικό (KTM), έχοντας αμφότεροι από μια πρωτιά και μια δεύτερη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα, ενώ τρίτος ήταν ο Τσάρνας (Husavarna) ο οποίος κατέκτησε και τις δύο μέρες την τρίτη θέση.

Ανέστης Ράδος

 

Στην ΜΧ2 ο Ανέστης Ράδος (ΚΤΜ) που είχε αναδειχθεί τρίτος στην προηγούμενή του επίσκεψη στην συγκεκριμένη πίστα, αυτή τη φορά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και έφυγε συνολικός νικητής από τη Δράμα (για πρώτη φορά στην καριέρα του), με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά (Husqvarna) να κατακτά την δεύτερη θέση και τον εξαιρετικό Μάριο Κανάκη (ΚΤΜ) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Μάλιστα ο Κανάκης το κατάφερε αυτό πάνω σε μια μοτοσυκλέτα 125 κυβικών, γεγονός που τον έφερε και στην πρώτη θέση της κατηγορίας ΜΧ125. Στην ίδια κατηγορία δεύτερος ήταν ο Αντώνης Σάγμαλης (Yamaha) και τρίτος ο Νίκος Κοσιάβελος με ΚΤΜ.

Μάριος Κανάκης

 

Στις μικρότερες κατηγορίες είχαμε τον Δημήτρη Γανωτή (Yamaha) νικητή στην ΜΧ85, με ισοβαθμία όμως με τον Σταύρο Βαγγελακάκη (ΚΤΜ), σε μια… εναλλαγή των δύο πρώτων θέσεων σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενο αγώνα στην Δράμα. Τρίτος στην κατηγορία ήταν ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (ΚΤΜ) ενώ στην ΜΧ65 ο Λευτέρης Παπαδάκης (Husqvarna) πήρε δύο νίκες και την συνολική πρωτιά στην κατηγορία, ακολουθούμενος από τους Ταμβάκο και Κουκαλιώτης, αμφότεροι πάνω σε μοτοσυκλέτες της Yamaha.

Δημήτρης Γανωτής

 

Στην ΜΧ 300 οι Μπαξεβάνης, Καυκάς και Κολιπάνος (όλοι με Yamaha) τερμάτισαν και τις δύο μέρες με αυτή σειρά, ενώ στην πολυπληθή OPEN πρώτος ήταν ο Χρήστος Τομάρας (Yamaha), δεύτερος ο Βασίλης Πακαταρίδης (Yamaha) και τρίτος ο Διονύσης Κονδυλόπουλος (Yamaha).

Δημήτρης Μπαξεβάνης

 

Στην κατηγορία Senior o Μάρκος Καρασακαλίδης (Yamaha) πήρε τις νίκες και τις δύο μέρες, αφήνοντας πίσω του τους Νίκο Δρόσο (Husqvarna) και Βαγγέλη Αλυφανταρό (Honda).

Τέλος, στην κατηγορία των γυναικών η Δέσποινα Μανδάνη (ΚΤΜ) έκανε την απόλυτη συγκομιδή βαθμών με δύο νίκες, ενώ δεύτερη συνολικά ήταν η Αμαλία Λάμπρου (Yamaha) και τρίτη η Μαρία Μπάκα (KTM).

Δέσποινα Μανδάνη