Γράφτηκε από: 
την Post Production Media

Π.Π. Motocross '17 - 1ος Αγώνας

Κυρίαρχο το θέαμα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2017
1ος Αγώνας, Γιαννιτσά
25-26 Φεβρουαρίου
Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος
 
Συγκλονιστικές μάχες & θέαμα υψηλού επιπέδου

Ανεβασμένη απόδοση και σπουδαίες μάχες από τους αθλητές όλων των κατηγοριών. Οι Παναγιώτης Κουζής (ΜΧ1 - Honda) και Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΧ2 - Yamaha) οι μεγάλοι νικητές στα Γιαννιτσά.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα ξεκίνησε από την πίστα των Γιαννιτσών και η επιλογή αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για το θέαμα και τον ανταγωνισμό. Με τον καιρό σύμμαχο (συννεφιά και ελάχιστες σταγόνες κατά τη διάρκεια των αγώνων) το τερέν έμεινε σε ιδανική κατάσταση χωρίς να χρειαστεί βρέξιμο αλλά και χωρίς να λασπώσει υπερβολικά.

 

Έτσι 92 αναβάτες σε όλες τις κατηγορίες ευχαριστήθηκαν την πίστα στα καλύτερά της και έβαλαν τα δυνατά τους για μια διάκριση. Ιδιαίτερα ανεβασμένο είναι το επίπεδο της ΜΧ1 όπου πλέον υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι για τις θέσεις του βάθρου. Πλέον οι εκκινήσεις αποκτούν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Στην ΜΧ2 λίγο έλλειψε να γεμίσει η μπάρα της εκκίνησης αλλά ο Γιάννης Τουρατζίδης ξεχώρισε και βρήκε τον τρόπο για δύο νίκες.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα ξεκίνησε από την πίστα των Γιαννιτσών και η επιλογή αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για το θέαμα και τον ανταγωνισμό

ΜΧ1

Ο Αργύρης Τσαρνάς (#91 - Husqvarna) άνοιξε την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος όπως ακριβώς είχε κλείσει αυτή του περσινού. Πήρε μία εντυπωσιακή νίκη στη σέλα της Husqvarna FC 450. Φεύγοντας πρώτος στην εκκίνηση, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Παναγιώτης Κουζής (#338) ξεκίνησε άσχημα. Ελέγχοντας το ρυθμό του ο Τσαρνάς κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία στο πρώτο σκέλος.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής ξεκίνησε αλάνθαστα, βρέθηκε αμέσως στην πρώτη θέση και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από κανέναν. Έτσι πήρε τη νίκη στο σκέλος και επικράτησε στην βαθμολογία της ημέρας.

Με την πίστα να στεγνώνει και να προσφέρει ουσιαστικά μόνο ένα πάτημα στο δεύτερο σκέλος, η μάχη για τι πιο πίσω θέσεις ήταν έντονη. Ο Τσαρνάς τερμάτισε τρίτος, παίρνοντας έτσι τη δεύτερη θέση της ημέρας ενώ ο Γιώργος Ηλιόπουλος (#3 - KTM) χρειάστηκε να δώσει εντυπωσιακές μάχες με τον Κυριάκο Κόττη (#199 - Honda) για να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο της κατηγορίας.

ΜΧ2

Ήδη από τα δοκιμαστικά, ο Γιάννης Τουρατζίδης (#100 - Yamaha) έδειξε πως βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω από τον ανταγωνισμό. Στο πρώτο σκέλος χρειάστηκε λίγο παραπάνω από ένα γύρο για να βρεθεί επικεφαλής και μετά να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση. Στο δεύτερο έκανε ένα μικρό λάθος στην εκκίνηση και έφυγε στη 13η θέση. Στη συνέχεια, έβαλε το κεφάλι κάτω και οδηγώντας εντυπωσιακά τη Yamaha του κατάφερε να ανέβει γρήγορα θέσεις. Παίρνοντας την πρωτοπορία στον πέμπτο γύρο, έμεινε πρώτος μέχρι το τέλος. Πιο πίσω δόθηκαν δυνατές μάχες, με τον Παναγιώτη Παπίλα (#22 - Honda) και τον Αλέξη Γεωργαντά (#21 - Husqvarna) να ισοβαθμούν και να συμπληρώνουν το βάθρο.

 

OPEN

Ο Χρήστος Τομαράς (#110 - KTM) και ο Βασίλης Πακαταρίδης (#72 - Yamaha) μοιράστηκαν τις νίκες στα δύο σκέλη της κατηγορίας ωστόσο ο Σταμάτης Δημολιάνης (#5 - KTM) κατάφερε με δύο δεύτερες θέσεις να συγκεντρώσει του περισσότερους βαθμούς και να πάρει τη νίκη στη γενική. Οι τρεις τους έδωσαν δυνατές μάχες στο δεύτερο σκέλος κρατώντας ψηλά το ενδιαφέρων των θεατών.   

ΜΧ 65 / ΜΧ 85

Δύο διπλές νίκες για τους Νίκο Κανελόπουλο (#19 - ΚΤΜ) και Αντώνη Σάγμαλη (#192 - ΚΤΜ) αντίστοιχα. Και οι δύο νεαροί αναβάτες δείχνουν φαβορί στις κατηγορίες τους και δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τους απειλήσει στο φετινό πρωτάθλημα.

 

 

 

Podium MX1

 

 

Podium MX2

 

 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζεται στην Χαλκίδα, με τον δεύτερό του γύρο να λαμβάνει χώρα στις 11/12 Μαρτίου, 2017.

 

Το MOTO θα δίνει το παρόν σε κάθε αγώνα και θα μεταφέρει άμεσα τις πρώτες φωτογραφίες και το αρχικό ρεπορτάζ μέσα από το motomag.gr και την παρουσία μας στα social media, ενώ σε κάθε επόμενο τεύχος θα ακολουθεί ανάλυση του κάθε αγώνα!