Π.Π. Motocross 4ος Δράμα: Δύο θέσεις στο βάθρο για τη Husqvarna

Δυναμική εμφάνιση του θυρεού
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/7/2020

Η αγωνιστική ομάδα της Husqvarna-Motul-Michelin ήταν παρούσα στον 4ο γύρο που έγινε στη Δράμα μετά την επανεκκίνηση του Π.Π. Πρωταθλήματος Motocross και με δύο θέσεις στο βάθρο για τους Αλέξανδρο Γιωργαντά (2ος στην MX 2) και Άρη Τσαρνά (3ος στην MX1) έφυγε απόλυτα ικανοποιημένη από την πίστα της Προσοτσάνης. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας που περιλαμβάνει και τις δηλώσεις των αναβατών:

 

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΧ1 KAI ΜΧ2 OI ΑΝΑΒΑΤΕΣΤΗΣHUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX TEAMΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣMX2 Ο ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΗΣΜΧ1 Ο ΑΡΗΣ ΤΣΑΡΝΑΣ

 

 

 

Οι δύο αναβάτες τηςHUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX TEAM βρέθηκαν σε φοβερή ημέρα και με την πολύτιμη βοήθεια όλης της ομάδας μπόρεσαν να ανεβάσουν τιςμοτοσυκλέτες τηςHUSQVARNA στο podium των νικητών.Παρ’ότι δεν βρίσκεται ακόμη στο 100% των δυνατοτήτων του, ο εκπρόσωπος τηςομάδας στην MX1 κατάφερε να πρωταγωνιστήσειδίνοντας σκληρές μάχες. Τα αποτελέσματα και η εξαιρετική HUSQVARNA FC450 ROCK STAR EDITION τον κάνουν να νοιώθει πιο αισιόδοξος για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

#91 ΆρηςΤσαρνάς–HUSQVARNA FC450 ROCKSTAR EDITION3ος ΜΧ 1 (3ος Α ́ Σκέλος / 3ος Β ́ Σκέλος) “Στο A ́ σκέλος είχα μια πολύ καλή εκκίνηση και με σταθερή οδήγηση κατάφερα να παραμείνω στην τρίτη θέση αποφεύγοντας όσο μπορώ την καταπόνηση στον τραυματισμένου ώμου που με ταλαιπωρεί ακόμα. Στο Β ́ σκέλος από την έκτη θέση βρέθηκα στην τρίτη, όπου και τερμάτισα. Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να ξεπεράσω τον τραυματισμό και να αξιοποιήσω στο έπακρο τις τεράστιες δυνατότητες της HUSQVARNA FC 450 ROCKSTAR EDITION, που με βοήθησε να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα με ελάχιστα λάθη”!

Μια ανάσα από την κορυφή της κατηγορίας βρέθηκε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς με το κορυφαίο HUSQVARNA FC 250καιβρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα προσπαθήσει στους εναπομείναντες αγώνες να κατακτήσει ξανά τον τίτλο στην ΜΧ2

#21 Αλέξανδρος Γεωργαντάς –HUSQVARNA FC2502ος ΜΧ 2 (4ος Α ́ Σκέλος / 1ος Β ́ Σκέλος)“Τόσο εγώ όσο και η ομάδα νοιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας και τα αποτελέσματα του τέταρτου αγώνα του Πρωταθλήματος. Και τις δύο ημέρες οδήγησα σε υψηλό ρυθμό με την άριστα προετοιμασμένη HUSQVARNA FC250 που σε κάθε αγώνα με βοηθάει να επιτυγχάνω τους στόχους μου. Με την δεύτερη θέση στο σύνολο μπόρεσα να μειώσω την διαφορά μου από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Θα προετοιμαστώ κατάλληλα μέχρι τον Σεπτέμβριο και τον επόμενο αγώνα του Πρωταθλήματος για να είμαι έτοιμος να διεκδικήσω τη νίκη”. Η HUSQVARNA MOTUL MICHELIN ΜΧ ΤΕΑΜ θα επιστρέψει στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον πέμπτο γύρο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στα Δουνέϊκα Ηλείας.

MXGP, Ιταλία: Μεγάλος νικητής ο Herlings – Πλησίασε τον Lucas Coenen

Στην MX2 ξεχώρισαν ο Sacha Coenen και οι αναβάτες της Triumph
MXGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/6/2026

Στην Ιταλία συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με υψηλές θερμοκρασίες και απίστευτη ατμόσφαιρα στο Crossdromo Miravalle. Στη μεγάλη κατηγορία κυριάρχησε ο Jeffrey Herlings, ενώ στην MX2 ο Sacha Coenen διεύρυνε τη διαφορά του.

MXGP

Ο Jeffrey Herlings ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για λογαριασμό της Honda HRC Petronas, κατακτώντας την εικοστή του νίκη σε Grand Prix σε ιταλικό έδαφος και την 116η συνολικά, με μία νίκη και μία δεύτερη θέση που του επέτρεψαν να ανακτήσει μερικούς βαθμούς από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, τον Lucas Coenen, ο οποίος κατέκτησε δύο τρίτες θέσεις και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με τη Red Bull KTM Factory Racing. Ήταν ένα συναρπαστικό Σαββατοκύριακο και για τη Monster Energy Yamaha Factory MXGP, καθώς ο Maxime Renaux κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας το δεύτερο βάθρο της σεζόν, ενώ ο Tim Gajser εγκατέλειψε με βλάβη στον πρώτο αγώνα, κέρδισε όμως τον δεύτερο!

HERLINGS_

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

449

2

Jeffrey Herlings

Honda

393

3

Romain Febvre

Kawasaki

347

4

Tim Gajser

Yamaha

329

5

Maxime Renaux

Yamaha

305

6

Andrea Adamo

KTM

281

7

Kay de Wolf

Husqvarna

273

8

Ruben Fernandez

Honda

264

9

Tom Vialle

Honda

249

10

Pauls Jonass

Kawasaki

200

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, η εξαιρετική απόδοση που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια του GP εξασφάλισε τη συνολική νίκη στον Sacha Coenen (Red Bull KTM Factory Racing), ο οποίος ήταν ο πιο σταθερός αναβάτης και κατάφερε δύο δεύτερες θέσεις. Τις επιμέρους νίκες πήραν οι αναβάτες της Triumph Racing Factory Team, με τον Guillem Farres να κερδίζει τον πρώτο αγώνα και τον ο Camden McLellan τον δεύτερο. Έτσι στην γενική κατάταξη πίσω από τον πρωτοπόρο Coenen φιγουράρουν πλέον οι αναβάτες της Triumph.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων στην ΜΧ2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

431

2

Guillem Farres

Triumph

390

3

Camden McLellan

Triumph

373

4

Simon Längenfelder

KTM

372

5

Liam Everts

Husqvarna

354

6

Mathis Valin

Kawasaki

352

7

Janis Martins Reisulis

Yamaha

310

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

244

9

Valerio Lata

Honda

241

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

181