Red Bull KTM Factory Racing - Με τους Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer στο SuperMotocross 2024

Οι Sexton και Plessinger με KTM 450 SX-F και οι Vialle και Beaumer με KTM 250 SX-F
motomag Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer θα αποτελούν τη σύνθεση της Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

Η Red Bull KTM Factory Racing παρουσίασε στην πίστα RD Field της Νότιας Καλιφόρνιας τη σύνθεση της για το SuperMotocross 2024, με τον Ian Harrison να εκτελεί χρέη Team Manager και τους Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer να απαρτίζουν το line-up των αναβατών στις κατηγορίες 450SX και 250SX.

Ο Chase Sexton ο οποίος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του έχοντας ως αγωνιστικό όπλο την KTM 450 SX-F δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος και αισθάνομαι έτοιμος για το Supercross του 2024. Οι δοκιμές πάνε καλά και απολαμβάνω να γνωρίζω όλο και περισσότερο την ομάδα μου, νιώθω ότι ταιριάζω καλά με τους μηχανικούς και τους νέους μου teammate. Υπάρχουν προφανώς προσδοκίες όταν κουβαλάς το Νο1 και αποδέχομαι αυτή την πρόκληση, ειδικά έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Red Bull KTM Factory Racing."

Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer θα αποτελούν τη σύνθεση της Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross 2024

Ο Aaron Plessinger στην τρίτη του χρονιά στη Red Bull KTM Factory Racing θα έχει και αυτός μία KTM 450 SX-F με τον Αμερικανό να δηλώνει: "Είμαι απόλυτα έτοιμος να ξεκινήσω τους αγώνες! Η προετοιμασία για τη σεζόν 2024 του Supercross πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο και ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες για να ξαναδώ όλους τους φίλους και τους οπαδούς μου. Ελπίζω να μπορέσω επιτέλους να κατακτήσω μερικές νίκες αυτή τη σεζόν, αυτός είναι ο στόχος για την ομάδα και εμένα, και πιστεύω ότι είναι εφικτός με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη που λαμβάνω από όλους στην οικογένεια της Red Bull KTM".

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX2 Tom Vialle ο οποίος την περσινή χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στο SuperMotocross θα έχει φέτος ευκολότερο έργο στην κατηγορία 250SX καθώς θα αγωνιστεί σε γνώριμα λημέρια, με τον Γάλλο αναβάτη να δηλώνει: "Η ιδέα να αγωνιστώ σε πίστες που έχω ξαναπάει είναι συναρπαστική και ανυπομονώ πραγματικά για την επόμενη χρονιά. Αισθάνομαι ότι έμαθα πολλά στην πρώτη μου σεζόν στις Η.Π.Α., αλλά είναι σίγουρα πιο δύσκολο να αγωνίζεσαι σε μια ολοκαίνουργια πίστα κάθε εβδομάδα, όταν σχεδόν όλοι στην κατηγορία σου έχουν ήδη αγωνιστεί σε αυτές στο παρελθόν. Θα βοηθήσει πολύ την αυτοπεποίθησή μου γνωρίζοντας τις πίστες που θα αγωνιστώ, αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για μένα και την Red Bull KTM Factory Racing Team!"

Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer θα αποτελούν τη σύνθεση της Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross 2024

Όσο για τον 17χρονο rookie Julien Beaumer, το 2024 θα είναι μία χρονιά εκμάθησης, με τον Αμερικανό από την Αριζόνα να θέλει να κάνει τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα στην κατηγορία 250SX. Ο Beaumer ανέφερε: "Το ντεμπούτο μου στην κατηγορία 250 Supercross την επόμενη χρονιά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στη Red Bull KTM Factory Racing που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ο στόχος μου είναι να μάθω όσα περισσότερα μπορώ αυτή τη σεζόν, ενώ παράλληλα να τα δώσω όλα. Η ομάδα και εγώ έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές για να χτίσουμε μια καλή βάση και να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερη εμπειρία πριν από την έναρξη της σεζόν. Θέλω απλώς να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να κάνω περήφανους τόσο την ομάδα όσο και τον εαυτό μου."

Δηλώσεις έκαναν επίσης οι Ian Harrison, Team Manager Red Bull KTM Factory Racing, και Roger De Coster, Αγωνιστικός Διευθυντής Βόρειας Αμερικής KTM, Husqvarna, GASGAS. Ο Harrison ανέφερε: "Η ομάδα μας είναι ενθουσιασμένη για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Δύο από τα μέλη της ομάδας μας είναι καινούργια, οπότε η γνωριμία μεταξύ τους και η εξέλιξη των μοτοσυκλετών τους ειδικά για τις ανάγκες και το στυλ οδήγησής τους μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά. Η ομάδα έχει περάσει πολλές ημέρες στην πίστα δουλεύοντας στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών και τώρα ανυπομονώ να δω πώς θα τα πάμε σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό στις 6 Ιανουαρίου. Είναι συναρπαστικό για μένα ως επικεφαλής της ομάδας να βλέπω τους τέσσερις αναβάτες μας να συνεργάζονται τόσο αρμονικά, παρακινώντας και προκαλώντας ο ένας τον άλλον ώστε να γίνουν καλύτεροι. Πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια βρίσκεται πάντα μια ομάδα ανθρώπων που αφιερώνουν επιμελώς τις ώρες τους για να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα στο Anaheim 1, και γι' αυτούς είμαι πολύ ευγνώμων. Τα λέμε στους αγώνες."

Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer θα αποτελούν τη σύνθεση της Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross 2024

Με τη σειρά του ο De Coster δήλωσε: "Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τη δυναμική της Red Bull KTM Factory Racing Team και ανυπομονώ για την έναρξη της νέας σεζόν. Με το “φρέσκο αίμα” στην ομάδα, είναι υπέροχο να βλέπεις το θετικό κλίμα που υπάρχει και να συνεργάζεται και να παρακινεί ο ένας τον άλλον. Παρακολουθώντας τους στις δοκιμές κάθε μέρα, υπάρχει καλή δυναμική και πιστεύω ότι είμαστε σε ισχυρή θέση για να διεκδικήσουμε την πρωτιά σε όλες τις κατηγορίες κάθε Σαββατοκύριακο. Το εργοστάσιο στην Αυστρία εργάζεται εξαιρετικά σκληρά και έχει δείξει μεγάλη υποστήριξη, κάτι που είναι πραγματικά ενθαρρυντικό και είμαι ενθουσιασμένος για το 2024".

Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer θα αποτελούν τη σύνθεση της Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross 2024Chase Sexton, Aaron Plessinger, Tom Vialle και Julien Beaumer θα αποτελούν τη σύνθεση της Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross 2024

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες