Supercross 2024, Birmingham – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Jett Lawrence στα 450SX [VIDEO]

Back to back νίκη και για τον Tom Vialle στα 250SX της Ανατολικής Ακτής
SX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/3/2024

Ο ένατος γύρος της χρονιάς για το Supercross ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Protective Stadium του Birmingham είχε ως πρωταγωνιστές τους Jett Lawrence (450SX) και Tom Vialle (250SX Ανατολικής Ακτής) οι οποίοι αμφότεροι έγιναν οι πρώτοι που καταφέρνουν να κάνουν back to back νίκες τη φετινή χρονιά.

Η εκκίνηση στο αγώνα του Birmingham θα έδινε ίσως τη μισή νίκη καθώς η βροχή που έπεφτε θα δυσκόλευε τις προσπάθειες των αναβατών στα 450SX. Με το που έπεσαν οι μπάρες το Holeshot πήρε ο Jett Lawrence (Team Honda HRC), με τον Cooper Webb (Monster Energy Yamaha Star Racing) να ακολουθεί από κοντά.

Οι Ken Roczen (Progressive Insurance ECSTAR Suzuki) και Chase Sexton (Red Bull KTM Factory Racing) προσπαθούσαν με τη σειρά τους να μείνουν κοντά στους δύο πρώτους ωστόσο ο ρυθμός τους στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν πιο αργός.

Supercross 2024, Birmingham – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Jett Lawrence στα 450SX [VIDEO]

Λίγο μετά το μισό του αγώνα ξεκαθάρισε και η υπόθεση νίκη στον ένατο γύρο της χρονιάς. Ο Lawrence χωρίς να κάνει λάθη ανέβασε ρυθμό πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα ενώ κατάφερε με αυτήν του την επιτυχία να αυξήσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα.

Ο Webb για ακόμη έναν αγώνα τερμάτισε δεύτερος με τον Roczen να συμπληρώνει το βάθρο. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στα 450SX, o Lawrence προηγείται έχοντας 185 βαθμούς, με τον Webb να βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχοντας 172 βαθμούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Sexton ο οποίος έχει 165 βαθμούς.

O Jett Lawrence δήλωσε μετά τη νίκη του: "Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάφερα να γίνω ο πρώτος που κερδίζει φέτος δύο αγώνες στη σειρά. Ταυτόχρονα αύξησα τη διαφορά στην βαθμολογία και είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Supercross 2024, Birmingham – Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Jett Lawrence στα 450SX [VIDEO]

Στο Birmingham πραγματοποιήθηκε και ο τέταρτος γύρος για τα 250SX της Ανατολικής Ακτής. Τα φώτα από την αρχή του αγώνα ήταν στραμμένα στον Tom Vialle (Red Bull KTM Factory Racing) καθώς ο αναβάτης της αυστριακής εταιρείας ερχόταν από μία μεγάλη νίκη στην Daytona. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Vialle ξεκίνησε καλύτερα όλων παίρνοντας την πρωτοπορία.

Λίγο πιο πίσω είχε βρεθεί ο Cameron Macadoo (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki), ο οποίος ήθελε να κερδίσει σε αυτόν τον αγώνα τον Vialle. Τελικά αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς ο Vialle οδήγησε από την αρχή μέχρι το τέλος τον αγώνα πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Ακτής.

Πίσω από τον Vialle τερμάτισε ο Cameron Macadoo με τον teammate του στην Monster Energy Pro Circuit Kawasaki, Seth Hammaker να συμπληρώνει το βάθρο. Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Max Anstie (Firepower Honda Racing Team). O Anstie αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του με αποτέλεσμα να μην συλλέξει καθόλου βαθμούς.

Την ατυχία του Anstie εκμεταλλεύτηκε ο Vialle ο οποίος προηγείται πλέον στην βαθμολογία έχοντας 74 βαθμούς. Έναν βαθμό πιο πίσω βρίσκεται ο Macadoo, με τον αναβάτη της Κawasaki να έχει 73 βαθμούς. O Pierce Brown της GASGAS βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 69 βαθμούς.

Ο Tom Vialle ανέφερε μετά την νίκη του: “Ένιωθα καλά όλο το Σαββατοκύριακο και αυτό μου έδωσε την ώθηση για να πιέσω. Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη που πέτυχα με έφερε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και στον επόμενο αγώνα”.

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross στις 16 Μαρτίου θα βρεθούν στην Ινδιανάπολη όπου θα λάβουν μέρος στον δέκατο γύρο της χρονιάς.

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Κυρίαρχο το θέαμα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2024

Εικόνα παλιών καλών εποχών με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου στα Τρίκαλα όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross σε πολύ καλό κλίμα παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες.

Το θέαμα ήταν μπόλικο και κυριάρχησε ο ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες ανταμείβοντας τους θεατές που επισκέφτηκαν την πίστα στον Πρίνο.

Στην MX1 ο Παναγιώτης Κουζής (Honda #338) κυριάρχησε καθαρά και ξάστερα και στους δύο αγώνες με Ράδο (GASGAS #97) και Κρητικό (KTM #160) να παίρνουν την δεύτερη και τρίτη θέση στον πρώτο και αντίστροφα στον δεύτερο σε μία κατά τα άλλα σταθερή τριάδα βάθρου. Ο δεύτερος αγώνας ήταν μάλιστα ένας άθλος και για τους δύο που κλείνουν την τριάδα καθώς υπήρχε στην αρχή του αγώνα ένα αγωνιστικό συμβάν που οδήγησε την πτώση τους και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Ευτυχώς ανέκαμψαν με τον Ράδο να κάνει εντυπωσιακό αγώνα καλύπτοντας διαφορές και εκμηδενίζοντας αποστάσεις.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Στην γενική κατάταξη της MX1-MX300 κυριάρχησαν και οι Τσάτσος (KTM #411) και Μπάκας (Yamaha #29) που έκλεισαν την πρώτη πεντάδα! Αντίστοιχα ήταν και οι πρώτοι της κατηγορίας τους για το διήμερο ακολουθούμενοι από τον Μπόγρη (KTM #151) που πήρε όμως μία δεύτερη θέση στον δεύτερο αγώνα, στην κατηγορία.

Στην MX2 ο Κανάκης Μάριος (KTM #49) πήρε δύο σημαντικές νίκες και στους δύο αγώνες κρατώντας πίσω του τον Ζούνη (Yamaha #37) ο οποίος ήταν άτυχος σήμερα. Στον έναν αγώνα μία στραβή δισκόπλακα συνέπεια αγωνιστικού συμβάν τον άφησε να παλεύει δίχως εμπρός φρένο ενώ αντίστοιχα στον άλλο αγώνα μία πτώση πολλών αναβατών τον άφησε πίσω και πάλεψε να ανέβει δείχνοντας και για πιο λόγο είναι φαβορί για την νίκη. Ο Φωτάκης (ΚΤΜ #307) έκλεινε και στους δύο αγώνες το σταθερό βάθρο από πλευράς βαθμολογίας με το βαθμολογικό αποτέλεσμα να μην αποτυπώνει την πάλη των τριών για διαφορετικούς λόγους σε κάθε αγώνα, να κρατήσουν την θέση. Ο Κοσμάς Σπύρος (ΚΤΜ #322) πήρε την τέταρτη θέση γενικής και την πέμπτη εξασφάλισε ο Μερκούρης (ΚΤΜ #111) που τρέχει στην ΜΧ125 κατηγορία και οι χρόνοι του είναι αντίστοιχοι της ΜΧ2.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Σημαντικό εδώ πως ο Λυρίου (Fantic #161) που ήταν τέταρτος στον δεύτερο αγώνα και 12ος στον πρώτο δεν κατάφερε, όπως και ο Πρίμος (GASGAS #88) να δείξουν εκείνο για το οποίο ήταν έτοιμοι στην κατάταξη, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα στους θεατές, από τον τρόπο που ανέβαιναν θέσεις μετά την πτώση.

Αντίστοιχα στην ΜΧ125 ο Μερκούρης (ΚΤΜ #111) δεν είχε αντίπαλο ενώ Παπαδάκης (KTM #177) και Ταμβάκος (Yamaha #66) έκαναν τον δικό τους αγώνα εναλλάσσοντας τις θέσεις του βάθρου.

Στην MXOPEN το φαβορί του αγώνα ο Τομαρας (Honda #110) είχε μία τρομερή ατυχία στον πρώτο αγώνα καθώς τον τσίμπησε σφήγκα και ήταν αρκετά άσχημο ώστε να μην ολοκληρώσει τον αγώνα και να μην συνεχίσει αργότερα. Ο Βαγγελάκος (Fantic #112) πήρε μία καθαρή νίκη από εκεί και πέρα με Μπουρικα (Honda #299) και Τζωρα (#46) να ολοκληρώνουν το βάθρο.

Στην MXSenior ο Καρασακαλίδης (GASGAS #177) είχε δύο αναμενόμενα καθαρές νίκες παρότι είχε καιρό να χάσει εκκίνηση, συνήθως κερδίζει χωρίς να χρειάζεται να κάνει ούτε προσπέραση. Ο Πρασσος (ΚΤΜ #12) πήρε δεύτερη θέση της ημέρας με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση και τον Τσιμπρη στην τρίτη θέση του βάθρου με αντίστοιχα μία δεύτερη θέση και μία τέταρτη. Εμβόλιμα εκεί ο Δημήτρης Κεραμιδάς (Suzuki #777) ο συντάκτης Motocross του MOTO που συμπλήρωσε σήμερα τετραψήφιο αριθμό εκκινήσεων σε αντίστοιχα σκέλη και πήρε την τέταρτη θέση γενικής! 1.000 εκκινήσεις είναι ένα φανταστικό νούμερο και μεταφράζεται σε τεράστιο βάθος χρόνου καθώς ας μην ξεχνάμε πως δεν τρέχουμε σε κάποιο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να γίνονται κάθε χρόνο πάνω από είκοσι αγώνες. Για να φτάσει κανείς να συμπληρώσει 1.000 αγώνες στην Ελλάδα πρέπει να τρέχει μία ολόκληρη ζωή και να συμπληρώνει και αγώνες εκτός χώρας, όπως έχει κάνει ο Κεραμιδάς. Την πέμπτη θέση της γενικής πήρε ο Ζερβας (Honda #240) σε μία κατηγορία που δεν στερείται τον συναγωνισμό παρά το όνομά της!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Στην ΜΧ85 ο Χατζάκης (Yamaha #21) πήρε την πρώτη θέση γενικής με δύο καθαρές νίκες και ο Κουκαλιώτης (Yamaha #125) με τον Τσαλικη (Yamaha #114) πήραν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου κρατώντας πλήρως μπλε όπως φάνηκε πως θα μείνει από την αρχή στα Τρίκαλα.

Στην ΜΧ65 ο Στρούγκης (Yamaha #4) πήρε την νίκη παλεύοντας όμορφα για αυτή με Τσικολη (GASGAS #98) και Φωτοπουλο (Yamaha #911) να κλείνουν τις θέσεις του βάθρου.

Η αγωνιστική τετράδα της MXWOMEN μας κάνει υπερήφανους γιατί κρατά μόνη της μία κατηγορία και αποτελεί την μαγιά για να δούμε να μεγαλώνει, όπως ελπίζουμε όλοι. Οι αδερφές Λάμπρου έκαναν την διαφορά που αναμενόταν με την Ιωάννα στις νίκες και την Αμαλία με δύο δεύτερες θέσεις καθώς έχουν και διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Αμφότερες με Yamaha και Ν#7 και Ν#17 αντίστοιχα. Η Δέσποινα Πασαλη (KTM #9) έκανε έναν πολύ όμορφο αγώνα και την τετράδα ολοκλήρωσε με ΚΤΜ SX150 και το Ν#167 η Μπάκα Μαρία σε συνεχή βελτίωση και μία εξαιρετική παρουσία συνολικά.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Ακολουθούν αναλυτικά αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες του ΜΟΤΟ από την σημερινή ημέρα: