Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά είδαμε τους αναβάτες της Ανατολικής και Δυτικής Ακτής να μάχονται στην ίδια πίστα
motomag Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Ο 14ος γύρος της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Nashville του Tennessee με τους Jett Lawrence (Honda), και RJ Hampshire (Husqvarna) να κερδίζουν στην κατηγορία 450SX και τον 250SX WEST/EAST αντίστοιχα.

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Eli Tomac της Yamaha πήρε το Holeshot του Main Event στα 450SX και κράτησε την πρωτοπορία μέχρι τα μισά του αγώνα. Κάπου εκεί είχαμε το τρομακτικό ατύχημα του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεύτερου Ken Roczen. Ο αναβάτης της Suzuki ενώ έμπαινε στο σημείο της πίστας με τα συνεχόμενα σαμάρια είδε το αμορτισέρ της μοτοσυκλέτας του να ανατινάζεται και αυτός να πετάγεται σαν να είναι ελατήριο. Τυχερός στην ατυχία του ο Roczen καθώς γλύτωσε από αυτό το ατύχημα με μόνο ένα διάστρεμμα στο πόδι του.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Στη συνέχεια του αγώνα ο Jett Lawrence (Honda), ξεκίνησε να αποκτά ρυθμό και να φτάνει ταχύτατα πίσω από τον Tomac. Λίγο αργότερα ο αναβάτης της Honda θα εκμεταλλευόταν το λάθος του Tomac όταν ο τελευταίος στην προσπάθεια του να αποφύγει δύο πεσμένους αναβάτες άνοιξε την τροχιά του.

Από και έπειτα ο αγώνας ήταν εύκολος για τον Lawrence, με τον ίδιο να κατακτά την έκτη νίκη του στην φετινή χρονιά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Tomac με τον Cooper Webb της Yamaha να κλείνει την τριάδα.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Jett Lawrence βρίσκεται στην πρώτη θέση με 286 βαθμούς, με τον Cooper Webb να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 281 βαθμούς και τον Eli Tomac να έχει 253 βαθμούς στην τρίτη θέση.

O Jett Lawrence ανέφερε μετά τη νίκη του: “Δεν είδα το ατύχημα του Roczen αλλά από τους καπνούς που υπήρχαν φαινόταν τρομακτικό, ελπίζω να γυρίσει γρήγορα στην δράση. Εγώ με τη σειρά μου πήρα τη νίκη και είμαι χαρούμενος καθώς πλέον είμαι και πρώτος στη βαθμολογία”.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Στο Nashville πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας 250SX της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής. Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ήταν ο αναβάτης της Husqvarna RJ Hampshire ο οποίος πήρε μία εύκολη όπως φάνηκε νίκη. Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Levi Kitchen. Ο αναβάτης της Kawasaki μετά από πτώση βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις του αγώνα ενώ μετά το τέλος του αγώνα έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις καθώς υπήρχε η πιθανότητα να έχει σπάσει κάποια πλευρά.

Πίσω από τον νικητή RJ Hampshire βρέθηκε ο Jo Shimoda της Honda με τον Tom Vialle της KTM ο οποίος προέρχεται από την Ανατολική Ακτή να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Όσον αφορά την βαθμολογία της Δυτικής και Ανατολικής Ακτής, ο RJ Hampshire (Husqvarna), προηγείται στην Δυτική Ακτή με 166 βαθμούς με τον Levi Kitchen (Kawasaki), να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 164 βαθμούς και τον Jordon Smith (Yamaha), να βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 148 βαθμούς.

Ο Tom Vialle (ΚΤΜ) είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 136 βαθμούς στην Δυτική Ακτή, με τον Haiden Deegan (Yamaha), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 123 βαθμούς και τον Cameron Mcaddo (Kawasaki), να έχει 120 βαθμούς και να φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο RJ Hampshire μετά τη νίκη του ανέφερε: "Είμαι χαρούμενος για την οδήγηση μου. Κατάφερα να οδηγήσω τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ανέβηκα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας”.

O επόμενος αγώνας του AMA Supercross θα διεξαχθεί στην Philadelphia στις 27 Απριλίου.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Ετικέτες

Jonny Walker: Επιστρέφει στο AMA EnduroCross για να υπερασπιστεί τον τίτλο του

Ο Βρετανός ξεκινά την υπεράσπιση του πρωταθλήματός του με την Triumph TF 450-E
Jonny Walker
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/10/2026

Η σεζόν του 2026 ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου στο Las Vegas, με τον Walker να επιστρέφει μετά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro

Ο Jonny Walker της Triumph Factory Racing επιστρέφει στο AMA EnduroCross για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2025, οδηγώντας και φέτος την TF 450-E. Το πρωτάθλημα του 2026 περιλαμβάνει έξι αγώνες και ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο (3 Οκτωβρίου) στο Las Vegas της Nevada.

Ο Walker κατέκτησε πέρυσι τον πρώτο του τίτλο στο AMA EnduroCross και επιστρέφει στη νέα σεζόν έχοντας ήδη αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στο καλοκαίρι. Μετά το πρωτάθλημα του 2025, ολοκλήρωσε τη σεζόν 2026 του FIM SuperEnduro World Championship στη δεύτερη θέση, πίσω από τον συμπατριώτη του, Billy Bolt που κατέκτησε τον 6ο συνεχόμενο τίτλο του ερχόμενος ισόπαλο με τον Taddy Blazusiak ως ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του θεσμού.

Jonny Walker

Η προετοιμασία του για τη φετινή σεζόν έγινε στις ΗΠΑ, όπου πέρασε αρκετό χρόνο στις εγκαταστάσεις της Triumph για την εξέλιξη των ρυθμίσεων της μοτοσυκλέτας. Ο Βρετανός ολοκλήρωσε τέσσερις εβδομάδες προπόνησης πριν από τον πρώτο αγώνα στο Las Vegas.

Το AMA EnduroCross Championship του 2026 περιλαμβάνει έξι αγώνες σε τέσσερις πολιτείες. Μετά την πρεμιέρα στο Orleans Arena του Las Vegas στις 3 Οκτωβρίου, το πρωτάθλημα θα επισκεφθεί τα Nampa, Idaho και Everett, Washington. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Salt Lake City της Utah, πριν ολοκληρωθεί με διπλό αγωνιστικό διήμερο στο Mountain America Center του Idaho Falls στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

Το φετινό φινάλε θα είναι ξεχωριστό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του EnduroCross οι δύο τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν σε διαδοχικές βραδιές.

Jonny Walker

Ο Jonny Walker δήλωσε, "Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινά η σεζόν και που θα υπερασπιστώ τον τίτλο μου στο EnduroCross. Είμαι στην Αμερική από τον Αύγουστο και έχουμε κάνει τέσσερις γεμάτες εβδομάδες προπόνησης στο EnduroCross στις εγκαταστάσεις της Triumph ενόψει του πρώτου αγώνα.

Η μοτοσυκλέτα λειτουργεί καλά, αισθάνομαι πολύ καλά και πιστεύω ότι η φετινή προετοιμασία μου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που είχα τα τελευταία τρία χρόνια πριν από το EnduroCross. Ελπίζω αυτό να σημαίνει ότι θα ξεκινήσω δυνατά, θα είμαι ανταγωνιστικός από τον πρώτο αγώνα και θα βάλω τον εαυτό μου σε καλή θέση για να διεκδικήσω ξανά τον τίτλο."

Ο Paul Edmondson, Διευθυντής ομάδας της Triumph Factory Racing Enduro, προσέθεσε, "Είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε για ακόμη μία σεζόν EnduroCross στις ΗΠΑ. Η προετοιμασία με τον Jonny και τον μηχανικό του ήταν πολύ θετική και κάναμε σημαντικές αλλαγές που έφεραν αισθητές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς.

Jonny Walker

Η ομάδα δούλεψε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες και είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο τόσο της μοτοσυκλέτας όσο και της συνολικής μας προετοιμασίας. Τώρα περιμένουμε να πάμε στο Las Vegas, να ξεκινήσει η σεζόν και να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρυσι.

Είναι ένα σύντομο αλλά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, οπότε ένα δυνατό ξεκίνημα θα είναι σημαντικό και ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε."