Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Αναλυτική παρουσίαση της γκάμας των Voge! [video]

Η Voge Motorcycles στην Ελλάδα!

Οι αναγνώστες του ΜΟΤΟ γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η Voge, καθώς σας παρουσιάσαμε την ιστορία της το 2019, όταν είδαμε τις μοτοσυκλέτες της από κοντά στην EICMA. Πρόκειται για την θυγατρική του κινέζικου κολοσσού, Loncin, που δημιουργήθηκε με στόχο να βρεθεί στην κορυφή των μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλετών, αποτελώντας την premium φίρμα του ομίλου.

Για να το πετύχει αυτό φυσικά, εκμεταλλεύτηκε τη συνεργασία της με την MV Agusta κι έτσι όλες οι μοτοσυκλέτες της γκάμας της έχουν εξελιχθεί απ’ το CRC (το κέντρο έρευνας ανάπτυξης και σχεδιασμού της MV Agusta), με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν για την σχεδίασή τους και να εντυπωσιάζουν σε πρώτη φάση με το φινίρισμά τους.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, η MOTO TREND S.A. ανέλαβε την επίσημη εισαγωγή τους στη χώρα μας και υπό κανονικές συνθήκες θα είμασταν στην παρουσίασή τους που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου. Ωστόσο, λόγω του κορωνοϊού, η ελληνική αντιπροσωπεία της Voge χρειάστηκε να ακυρώσει τα σχέδιά της και να προχωρήσει στην διαδικτυακή παρουσίασή τους.

Από το Μάιο θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των περισσότερων μοντέλων της γκάμας της, με τα 300/500 R, το 500DS και το 300AC να είναι άμεσα διαθέσιμα, ενώ τον Ιούνιο θα έρθει και το 300DS.

Η Loncin θέλει να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά μέσα από μια Premium φίρμα και για αυτό έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη δημιουργία της Voge και προσοχή μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Το λογότυπο της Voge έχει τη δική του ερμηνεία και ο κυματισμός που σχηματίζει αντιπροσωπεύει αυτόν των ρούχων όταν οδηγείς μια μοτοσυκλέτα αλλά και την ελευθερία που σου προσφέρουν οι δύο τροχοί. Το νόημα των τριών οριζόντιων γραμμών είναι η ελευθερία, η θέληση για πρόοδο και ανάπτυξη των μοτοσυκλετών της εταιρείας και τέλος η διασκέδαση που μπορούν να σου προσφέρουν.

Πέρα από αυτά η Voge σαν εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία αξιόπιστων και μοναδικών μοτοσυκλετών, οι οποίες παράλληλα να αποτελούν μια ποιοτική επιλογή χωρίς όμως το κόστος απόκτησης να ξεφεύγει απ’ τα δεδομένα της κατηγορίας τους. Όπως φαίνεται σε πρώτη φάση η Loncin, τα έχει καταφέρει εκμεταλλευόμενη τόσο τη δύναμή της όσο και τη συνεργασία της με την MV Agusta, με αποτέλεσμα όλα τα μοντέλα της να μην θεωρούνται ακριβά με βάση την κατηγορία που ανήκουν, τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που διαθέτουν.

Για την δημιουργία των 300R, 300AC και 300DS εξελίχθηκε ένας υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και τέσσερις βαλβίδες. Η χωρητικότητά του φτάνει τα 292,4cc με το λόγο συμπίεσης να αγγίζει το 11:1 και σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικό ψεκασμό της Bosch, ο κινητήρας αποδίδει 29 ίππους στις 8.500 στροφές και 2,54kg.m στις 7.000. Για να φιλτραριστούν επαρκώς οι ενοχλητικοί κραδασμοί διαθέτει έναν αντικραδασμικό άξονα.

Επίσης, ο κινητήρας έχει αρκετά μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις, οι οποίες προέκυψαν απ’ την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Loncin απ’ την εμπλοκή της στα εθνικά πρωταθλήματα ταχύτητας. Για τη δημιουργία του κιβωτίου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές δοκιμές, ούτως ώστε η κλιμάκωση που προσφέρουν οι σχέσεις να συνδυάζονται ιδανικά με τις επιδόσεις του κινητήρα.

Το πλαίσιο και στα τρία μοντέλα είναι ατσάλινο σωληνωτό και έχει μελετηθεί σε βάθος, ούτως ώστε να έχει το απαραίτητο ποσοστό ακαμψίας, ενώ κατασκευάζεται από μηχανήματα υψηλής ακρίβειας για να μην υπάρχουν αποκλίσεις.

Στο τομέα των φρένων, έχουμε τρεις δίσκους τύπου μαργαρίτα, με τις δαγκάνες εμπρός να είναι δύο εμβόλων, ενώ πίσω έχουμε μια ενός εμβόλου. Τα φρένα συνδυάζονται με τη μονάδα 9.1 ABS της Bosch και είναι ένα απ’ τα πολλά στοιχεία που εντυπωσιάζουν.

Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, όπως αναφέραμε, το CRC είχε τον πρώτο λόγο και το 300R απευθύνεται ξεκάθαρα στους νέους αναβάτες με την επιθετική του όψη –θυμίζει κάτι από KTM 390 Duke του 2015, ιδίως το φανάρι. Οι αιχμηρές γωνίες κυριαρχούν σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι, το περίτεχνο σχέδιο του ψαλιδιού και η εξάτμιση που βρίσκεται κάτω απ’ τον κινητήρα, εκπέμπουν ένα δυναμισμό, ο οποίος σε προϊδεάζει ότι το naked της Voge θα είναι αρκετά διασκεδαστικό στην οδήγηση –το αν ισχύει θα το διαπιστώσουμε όταν βρεθούμε στη σέλα του. Φυσικά η φουτουριστική εμφάνιση συμπληρώνεται με τα LED φωτιστικά σώματα, που υπάρχουν σε όλα τα μοντέλα της Voge.

Το 300AC απ’ την άλλη απευθύνεται στους αναβάτες που προτιμούν περισσότερο μοτοσυκλέτες με κλασσική σχεδίαση εμπλουτισμένη με σύγχρονες πινελιές. Έτσι, το 300AC ξεχωρίζει χάρη στο ρεζερβουάρ με τις συνηθισμένες εσοχές που υποδέχονται τα πόδια του αναβάτη, ενώ το σύστημα εξαγωγής διαθέτει ένα μεγαλύτερο τελικό, που φτάνει μέχρι τον αριστερό μαρσπιέ του συνεπιβάτη.

Το σημαντικότερο απ’ την πλατφόρμα των 300αριων, το DS, θα έρθει τελευταίο στην ελληνική αγορά, παρότι ανήκει σε μια απ’ τις πιο εμπορικές κατηγορίες μοτοσυκλετών της χώρας μας. Σχεδιαστικά θυμίζει έντονα το Honda CB500X, όπως εξάλλου και η μεγαλύτερη έκδοσή του, ενώ οι διαφορές που έχει με τα R και AC είναι στις αναρτήσεις, όπως μαρτυρά η απόστασή του απ’ το έδαφος, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις διαδρομές των αναρτήσεων. Σε όλες τις εκδόσεις οι ζάντες είναι 17 ιντσών με το εμπρός ελαστικό να είναι 110/70-17 και το πίσω 150/60-17, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ παραμένει ίδια στα 16 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο, η Voge αναφέρει πώς έχουν γίνει εκτενείς δοκιμές, μελέτες και προσομοιώσεις οδήγησης ώστε να ενισχυθεί κατάλληλα στα σημεία που καταπονούνται περισσότερο, ενώ είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής Q235 με σωλήνες διαμέτρου 32mm –στοιχεία που δεν αναφέρονται για τα άλλα δύο μοντέλα.

Τέλος, τα όργανα και των τριών μοντέλων αποτελούνται από μια LCD οθόνη με όλες τις ενδείξεις, η οποία στο 300DS διαθέτει και φωτοευαίσθητο αισθητήρα που μεταβάλλει το φόντο ανάλογα με τον εξωτερικό φωτισμό.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 300R/300AC/300DS
Τιμή:
€3.675/3.840/3.890
 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (mm):
1.965/2.025/2.040
Ύψος (mm):
1.075/1.135/1.330
Μεταξόνιο (mm):
1.350/1.360/1.370
Απόσταση από το έδαφος (mm):
165/165/190
Ύψος σέλας (mm):
780/795/810
 
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος:
Ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα
Πλάτος (mm):
785/830/820
Βάρος κατασκευαστή (kg):
140/150/155
Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):
16/-
 
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος:
Τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος με 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες και αντικραδασμικό άξονα
Διάμετρος επί διαδρομή (mm):
78 x 61,2
Χωρητικότητα (cc):
292,4
Σχέση συμπίεσης:
11:1
Ισχύς (ΗΡ/rpm):
29/8.500
Ροπή (kg.m/rpm):
2,54/7.000
Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):
99,17
Τροφοδοσία:
Ηλεκτρονικός ψεκασμός της Bosch
Σύστημα εξαγωγής:
1 σε 1
Σύστημα λίπανσης:
Υγρό κάρτερ
Σύστημα εκκίνησης:
Μίζα
 
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης:
Υγρός πολύδισκος
Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:
Με γρανάζια / -
Τελική μετάδοση / σχέση:
Με αλυσίδα / -
 
ΠΙΣΩ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ένα αμορτισέρ με μοχλισμό
Διαδρομή (mm):
-
Ρυθμίσεις:
προφόρτιση
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
Αλουμινίου 12 ακτίνων
Ελαστικό:
150/60-17
ΦΡΕΝΟ
Ένας δίσκος 220mm τύπου μαργαρίτα με δαγκάνα ενός εμβόλου και δικάναλο ABS της Bosch
 
ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μια οθόνη LCD με όλες τις ενδείξεις και δυνατότητα αλλαγής φωτισμού. LED φωτιστικά σώματα, Μονάδα ABS 9.1 της Bosch και θύρα USB
 
ΕΜΠΡΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι
Διαδρομή/Διάμετρος (mm):
100/35
Ρυθμίσεις:
-
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
Αλουμινίου 12 ακτίνων
Ελαστικό:
110/70-17
ΦΡΕΝΟ
Δύο δίσκοι 300mm με δαγκάνες δύο εμβόλων και δικάναλο ABS της Bosch
     

 

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε για τη δημιουργία και των μεγαλύτερων μοντέλων της Voge, όμως η πλατφόρμα των 500αριών είναι εφοδιασμένη με επώνυμο περιφερειακό εξοπλισμό.

Ξεκινώντας απ’ τον "πυρήνα" των μοτοσυκλετών, ο κινητήρας είναι δικύλινδρος εν σειρά με σχεδόν τετράγωνες διαστάσεις (67 x 66,8) και η χωρητικότητά του φτάνει τα 471cc. Όπως και ο κινητήρας των 292,4cc των μικρότερων μοντέλων, έτσι και αυτός έχει έναν αντικραδασμικό άξονα και ο ψεκασμός είναι της Bosch, ενώ ο λόγος της συμπίεσης είναι λίγο μικρότερος στο 10,6:1. Οι επιδόσεις του βρίσκονται κοντά στη κορυφή της Α2 κατηγορίας διπλώματος, με την ιπποδύναμη να αγγίζει τους 46 ίππους στις 8.500 στροφές και τη ροπή τα 4,33kg.m στις 7.500.

Τόσο το 500R όσο και το 500DS είναι εξοπλισμένα με τις αναρτήσεις της Kayaba. Το ανεστραμμένο πιρούνι δεν ρυθμίζεται, έχει διάμετρο 41 χιλιοστά και η διαδρομή του στο R είναι 127mm, ενώ στο DS φτάνει τα 157. Πίσω το μονό αμορτισέρ με μοχλικό ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση σε έξι θέσεις και η διαδρομή του στο naked είναι 125mm, ενώ στην adventure έκδοση δεν ανακοινώνεται.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τροχούς 17 ιντσών με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα Pirelli Angel (!), τα οποία είναι διπλής σύστασης με υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο, στοιχεία που αυξάνουν την χιλιομετρική τους διάρκεια και τις επιδόσεις τους σε στεγνή και βρεγμένη άσφαλτο. Στο τομέα των φρένων η Nissin έχει τον πρώτο λόγο με τις δαγκάνες δύο εμβόλων μπροστά να συνεργάζονται με δύο δίσκους τύπου μαργαρίτα 320mm, ενώ πίσω υπάρχει η δαγκάνα ενός εμβόλου της ίδιας εταιρείας με έναν δίσκο τύπου μαργαρίτα 240mm. Το σύστημα πέδησης ολοκληρώνεται με τη μονάδα 9.1 ABS της Bosch, που υπάρχει και στις μικρότερες εκδόσεις.

Τα όργανα του 500R αποτελούνται από μια LCD οθόνη με όλες τις ενδείξεις, ενώ στο 500DS είναι πιο προηγμένα καθώς διαθέτουν μια έγχρωμη οθόνη TFT με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone μέσω Bluetooth, ενώ έχουν μέχρι και ένδειξη για την πίεση των ελαστικών!

Οι διαφορές των δύο μοντέλων επεκτείνονται και στο πλαίσιο, αφού αυτό του 500DS έχει ενισχυθεί περισσότερο στο λαιμό, όντας μια adventure μοτοσυκλέτα. Απ’ την άλλη, το ψαλίδι του 500R έχει κατασκευαστεί με τη μέθοδο ψυχρής διαμόρφωσης του μετάλλου για να επιτευχθεί η ανάλογη αντοχή και ακαμψία που χρειάζεται μια naked μοτοσυκλέτα.

Η Voge έχει δημιουργήσει μια επιπλέον έκδοση του 500DS, το ACC με τρεις βαλίτσες, θέλοντας να αναδείξει περισσότερο τις ταξιδιωτικές δυνατότητες της adventure μοτοσυκλέτας της. Το ρεζερβουάρ είναι 17 λίτρων και το ανακοινωμένο βάρος για όλες τις εκδόσεις είναι κάτω από 200 κιλά, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι με ή χωρίς υγρά.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 500R/500DS
Τιμή:
€5.895/5.995 (6.495 η έκδοση ACC του 500DS με τον επιπλέον εξοπλισμό)
 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (mm):
2.100/2.115
Ύψος (mm):
1.090/1.390
Μεταξόνιο (mm):
1.450/1.460
Απόσταση από το έδαφος (mm):
160/185
Ύψος σέλας (mm):
185/820
Ίχνος (mm):
-
Γωνία κάστερ (˚):
-
 
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος:
Ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα
Πλάτος (mm):
770/850
Βάρος κατασκευαστή (kg):
181/188
Ρεζερβουάρ / ρεζέρβα (l):
17/-
 
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος:
Τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρα με 2ΕΕΚ, 4Β/Κ και αντικραδασμικό άξονα
Διάμετρος επί διαδρομή (mm):
67 x 66,8
Χωρητικότητα (cc):
471
Σχέση συμπίεσης:
10,6:1
Ισχύς (ΗΡ/rpm):
46/8.500
Ροπή (kg.m/rpm):
4,33/7.000
Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):
97,66
Τροφοδοσία:
Ηλεκτρονικός ψεκασμός της Bosch
Σύστημα εξαγωγής:
2 σε 1
Σύστημα λίπανσης:
Υγρό κάρτερ
Σύστημα εκκίνησης:
Μίζα
 
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Συμπλέκτης:
Υγρός πολύδισκος
Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:
Με γρανάζια / -
Τελική μετάδοση / σχέση:
Με αλυσίδα / -
 
ΠΙΣΩ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ένα αμορτισέρ ΚΥΒ με μοχλισμό
Διαδρομή (mm):
125/-
Ρυθμίσεις:
Προφόρτισης σε έξι θέσεις
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
Αλουμινίου 12 ακτίνων
Ελαστικό:
160/60-17 Pirelli Angel
ΦΡΕΝΟ
Ένας δίσκος 240mm τύπου μαργαρίτα με δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin και δικάναλο ABS της Bosch
 
ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Μια οθόνη LCD με όλες τις ενδείξεις, δυνατότητα αλλαγής φωτισμού και φωτοευαίσθητο αισθητήρα. LED φωτιστικά σώματα, Μονάδα ABS 9.1 της Bosch και θύρα USB.
 
ΕΜΠΡΟΣ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι KYB
Διαδρομή/Διάμετρος (mm):
127/41 / 156/41
Ρυθμίσεις:
-
ΤΡΟΧΟΣ
Ζάντα:
Αλουμινίου 12 ακτίνων
Ελαστικό:
120/70-17 Pirelli Angel
ΦΡΕΝΟ
Δύο δίσκοι 320mm με δαγκάνες δύο εμβόλων της Nissin και δικάναλο ABS της Bosch
 
   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Voge Motorcycles στην Ελλάδα!

 

Καλωσορίστε το νέο premium brand μοτοσυκλετών που παροτρύνει την εξερεύνηση και την περιπέτεια, και αντιπροσωπεύει τη διασκέδαση, τη δυναμική και την ελευθερία. Είστε έτοιμοι να ξεπεράσετε τα όρια;

Η εταιρεία Mototrend SA με χαρά ανακοινώνει την διάθεση στη χώρα μας των μοτοσυκλετών της Voge που χαρακτηρίζονται από ποιότητα σε κάθε επίπεδο!

Η Voge Motorcycles δημιουργήθηκε από τη Loncin Industries Ltd, με απώτερο στόχο την κυριαρχία στην κατηγορία των πολυτελών μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού. Σε πρώτη φάση, η γκάμα της Voge περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες Street και Street Adventure με μονοκύλινδρους και δικύλινδρους σε σειρά κινητήρες 300 και 500cc αντίστοιχα. Μοτοσυκλέτες με σημασία στη λεπτομέρεια, μοναδικό φινίρισμα και συναρμογή υλικών, μοτοσυκλέτες που δημιουργήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά και παράλληλα να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην κατηγορία τους και όχι μόνο.

Από τις αρχές Μαΐου, η Voge Motorcycles ξεκινά την παρουσία της στην Ελληνική αγορά με 4 μοντέλα, τα street naked 300R/500R, το adventure 500DS και το modern classic 300AC, ενώ ένα μήνα αργότερα θα ακολουθήσει και το adventure 300DS. Όλα διαθέτουν δικάναλο ABS της Bosch, ασύμμετρα ψαλίδια, φρένα της Nissin (500cc), αναρτήσεις της KYB, φώτα τεχνολογίας LED και τα μηχανικά τους σύνολα χαρακτηρίζονται από 2 ΕΕΚ, τετραβάλβιδες κεφαλές και συστήματα ηλεκτρονικού ψεκασμού. Κοινό τους χαρακτηριστικό η απτή ποιότητα κατασκευής, που εγγυάται premium χαρακτήρα και μοναδική αξιοπιστία σε βάθος χρόνου.

Η Voge Motorcycles ήρθε για να προσφέρει τον ιδανικό συνδυασμό στη σχέση αξίας - τιμής και να δώσει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνει καθημερινά μετακίνηση σε άλλο επίπεδο!

«Δεν φτιάχνουμε μόνο μοτοσικλέτες. Δημιουργούμε πάθος, κυνηγάμε την ελευθερία, οδηγούμε προς το μέλλον. Μαζί».

Together, we ride.