Άρχισε η διαθεσιμότητα των Husqvarna 701 Enduro & Supermoto 2021!

Βελτίωση επιδόσεων και αισθητικές αλλαγές
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/1/2021

Η Husqvarna ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά η διαθεσιμότητα των 701 Enduro και 701 Supermoto του 2021. Και οι δύο εκδόσεις έχουν δεχθεί κοινές, αλλά και ξεχωριστές αναβαθμίσεις, με στόχο να προσφέρουν αντίστοιχες επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο.

Στις κοινές βελτιώσεις συμπεριλαμβάνεται η νέα LCD οθόνη για τα όργανα, που βρίσκεται πίσω από τον επανασχεδιασμένο προβολέα, για τον σχεδιασμό του οποίου αντλήθηκαν στοιχεία από τα αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας. Οι ενδείξεις τις νέας οθόνης περιλαμβάνουν την επιλεγμένη σχέση και το στροφόμετρο. Επιπλέον και οι δύο εκδόσεις έχουν νέο σύστημα εξάτμισης ώστε να πληρούν τις Euro5 προδιαγραφές.

Σε ό,τι αφορά το 701 Supermoto, διαθέτει νέα τετραέμβολη monoblock δαγκάνα της Brembo μπροστά, που σε συνδυασμό με τον δίσκο των 320mm, η Husqvarna υπόσχεται την μέγιστη επιβραδυντική ικανότητα. Για το 701 Enduro του 2021, υπάρχει πλέον η δυνατότητα για πλήρη απενεργοποίηση του ABS, προκειμένου να ξεδιπλώσει τις αρετές του και στα χωμάτινα κομμάτια.

Τόσο η έκδοση Supermotο όσο και η Supermoto, εξακολουθούν να διαθέτουν τα πιο σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενώ ο μονοκύλινδρος κινητήρας που προέρχεται από την ΚΤΜ, δεν έχει άλλες αλλαγές πέραν του συστήματος της εξάτμισης.

Τα highlights των Husqvarna 701

  • Νέα LCD οθόνη με ενδείξεις για την επιλεγμένη σχέση και στροφόμετρο
  • Επανασχεδιασμένος προβολέας
  • Εξάτμιση συμβατή με τις Euro5 προδιαγραφές
  • Νέα monoblock δαγκάνα εμπρός για στο 701 Supermoto
  • Δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS στο 701 Enduro
  • Επιλογή Supermoto/Offroad mode για το ABS
  • Cornering ABS
  • Cornering traction control
  • Μηχανισμό εύκολων αλλαγών σχέσεων
  • Χρωμιομολυβδαινιούχο πλαίσιο-χωροδικτύωμα
  • Αλουμινένιο ψαλίδι
  • Υποπλαίσιο από πολυαμίδιο με ενσωματωμένο το ρεζερβουάρ
  • Μονοκύλινδρος κινητήρας που αποδίδει 74 ίππους
  • Ηλεκτρονικός έλεγχος του γκαζιού (ride by wire)
  • Μονόδρομος, υποβοηθούμενος συμπλέκτης
  • Κομψή σχεδίαση και εντυπωσιακά γραφικά

ZXMOTO 820X: Ντεμπούτο το 2027 με νέα εμφάνιση – Θα έρθει και Ελλάδα

Θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο
820X
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/8/2026

Η τελική μορφή της ZXMOTO 820X αποκαλύφθηκε και δεν είναι αυτή που περιμέναμε, καθώς υπάρχουν αλλαγές στο σχεδιαστικό κομμάτι, το οποίο έχει γίνει πιο επιθετικό.

Σας έχουμε ενημερώσει εδώ και καιρό για τη νέα adventure του Zhang Xue, που φέρει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 818,8 κυβικών με την απόδοσή του να φτάνει τους 117 ίππους στις 11.000 σ.α.λ και 8,67 kg.m ροπής στις 9.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας είναι βασισμένος σε εκείνον του 820RR, που πρωταγωνιστεί και στους αγώνες, με τον Valentin Debise να έχει πετύχει 6 νίκες στην πρώτη σεζόν της ZXMOTO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport.

Το μοντέλο που θα πάρει τον δρόμο προς την παραγωγή πάντως διαφέρει από το πρωτότυπο που είδαμε στην EICMA, αφού στις φωτογραφίες που διέρρευσαν φαίνεται πως φέρει μεγαλύτερη ζελατίνα, διαφορετικό ντεπόζιτο, διαφορετικό φτερό και χούφτες, διαφορετική ποδιά κινητήρα, διαφορετική σέλα, με το εμπρός μέρος να έχει γίνει πλέον και με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων από κάθετα σε οριζόντια δεν θυμίζει πλέον το Suzuki V-Strom. 

820X

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 218 κιλά χωρίς υγρά. Οι τροχοί της φέρουν ακτίνες και ο μπροστά τροχός είναι διάστασης 19 ιντσών και ο πίσω 17.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά φαίνεται να είναι τα ίδια με αυτά του πρωτότυπου μοντέλου, όμως αυτό μένει να αποδειχθεί και στην πράξη, όταν αποκαλυφθούν τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027.

Η ZXMOTO θα έρθει και στην Ελλάδα, αφού η κινεζική εταιρεία είναι σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις με ελληνική αντιπροσωπεία και σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε περισσότερα.

Ετικέτες